Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4947260 Napisano: 10.01.2012 07:47:42 w Konkursowiczki w ciąży
myślę że można zależy jaki dostałaś - ja miałam leżaczek bujaczek Fisher Price i miał regulowane oparcie od leżenia do siedzenia, i mój Mikuś spokojnie się buja w nim emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4947038 Napisano: 10.01.2012 05:57:14 w Konkursowiczki w ciąży
my mamy chrzciny 14 stycznia i wszystko zorganizowane - kościół i restauracja, teraz czekamy na sobotę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4946545 Napisano: 10.01.2012 01:42:04 w Konkursowiczki w ciąży
Bobitica też używalam, ale teraz w szpitalu kazali używać esputiconu. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4946542 Napisano: 10.01.2012 01:40:57 w Konkursowiczki w ciąży
tomasz23623 napisał(a):

benasia, a kiedy Mikołaj się urodził ? Mój syn urodził się 1 sierpnia i zaczyna pięknie składać sylaby: agu gu, bu bu, gu gu itp. emotka Guuuuuu Buuuu aguuu zaczął mówić jak miał miesiąc emotka Ciekawe kiedy zacznie mówić emotka

Na brzusio dawalismy Bobotic (zastępstwo Espumisanu), a w ostateczności Sab Simplex, ale na szczęście teraz już nic nie dzieje i od jakiś 2 m-cy już nic mu nie daje emotka

mały ma 2,5 miesiąca - ale tak mówił już dużo wcześniej - pierwsze jego słowa to agu pamiętam emotka
My dajemy teraz esputicon, sab simplex jest bardzo dobry ale u nas powodował zaparcia. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4946456 Napisano: 10.01.2012 12:57:30 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Fajnie, że ktoś się interesuje ciężarną, zawsze doradzi, pomoże, aczkolwiek męczące takie wizyty, bo trzeba być w domu.
U nas dziś taka paskudna pogoda, że nic się nie chce, Kubuś dziś śpi, dojada znów zasypia emotka potem 2h uśmieszków do mamy znów sen.
Od soboty do wczoraj mieliśmy gości, jak ne ciotka, to brat jeden to drugi, dziś teść i zauważyłam, że dla Kuby to dyskomfort, bo cyca wtedy nie chce, bo słyszy obce głosy, chętnie do obcych się nie uśmiecha, muszą się naprodukować, żeby zrobił lekki uśmieszek, za to jak widzi mnie, lub męża, to buzia uśmiechnięta od ucha do ucha, ale dźwięków głośnych nie wydaje, zazwyczaj jest to: eee, albo aaa, czekam, aż zacznie gaworzyć emotka )))

mój Mikołaj mówi: aguuu, buuu, maa, kchyyy i jeszcze jakieś trudne do zapisania słówka emotka

I generalnie nie że nie lubi gości ale potem jest rozkojarzony. Na wigili było u nas 15 osób a mały spał w najlepsze przy wigilijnym stole emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4945771 Napisano: 09.01.2012 09:44:19 w Konkursowiczki w ciąży
ale własnie po tym mleczku miał ładne kupki a pił je już 3 tyg, tylko teraz coś złapał ale już chyba jest ok. jutro idziemy do lekarza rodzinnego bo za mało żelaza we krwi - jak sie urodził miał dobrze ale podobno dzieci w tym wieku mają tak, będzie pewnie dostawał żelazo w kropelkach. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4945750 Napisano: 09.01.2012 09:34:09 w Konkursowiczki w ciąży
jak się urodził dostawał Enfamil i teraz też pije. tam jest żelazo wiec troszke zielone kupki moga byc ale takie żółtawe a nie całkiem zielone i brzydkie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4945737 Napisano: 09.01.2012 09:26:19 w Konkursowiczki w ciąży
no my szczepilismy na pneumokoki a wychodzi na to że miał to przed szczepieniem bo już wtedy krzyczał bardzo z bolu i kupki nie były ciekawe ale zewnetrznie był zdrowy tylko w środku coś nie tak było... emotka
i myśleliśmy że to od pępuszka który ma wystający, i w środę jechaliśmy do szpitala dzieciecego ze skierowaniem, bo we wtorek wieczorem bylismy w zwyklym to nic nie stwierdzili bo zewnetrznie chłopiec zdrowy.
no a w srode w dzieciecym nas zatrzymali na oddziale chirurgi dzieciecej i dzis wyszlismy. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4945683 Napisano: 09.01.2012 08:54:42 w Konkursowiczki w ciąży
mój mały też nie miał wcześniej pobieranej krwi opócz po narodzeniu ale od środy byliśmy w szpitalu i dziś wróciliśmy - jakiś wirus zaatakował małego : nieżyt jelitowo-żoładkowy, i tam miał robioną morfologie.
generalnie wyszła ze za mało żelaza więc jutro do lekarza rodzinnego mamy iść.
Małemu na szczeście już lepiej a naprawdę to było straszne... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4934870 Napisano: 03.01.2012 07:36:41 w Konkursowiczki w ciąży
ja ubranka małego piorę w Dzidziusiu i używam też tego płynu do płukania, nastawiam na 40stopni i dodatkowe płukanie - a ubranka są czyściutkie i mięciutkie. Najpierw prasowałam ale teraz nie, po praniu porządnie wytrzepię że się rozprostuja i wieszam - po prostu przy moim kolkowym synku brak mi czasu na to...

A dziś byliśmy na szczepieniu na pneumokoki i mały marudny, płaczliwy, stan podgorączkowy ma - oby szybko przeszło.
Ważyliśmy dziś małego i waży 6,700. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928669 Napisano: 31.12.2011 01:10:24 w Konkursowiczki w ciąży
no dokładnie dlatego ja nie chcę narażać dziecka na odparzenia, wolę wydać te kilka złotych wiecej i mieć pewność że będzie ok, zwłaszcza że maly te 3 marki toleruje więc wybór w sklepie mam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928619 Napisano: 31.12.2011 12:35:51 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dziewczyny mam problem emotka spuchła mi prawa pierś i boooliiii emotka kilka dni temu się obudziła z produkcją siary (wcześniej tylko sporadycznie puściła kilka kropel, za to z prawej lało się znacznie konkretniej) no i teraz jakby coś się przytkało

nie mam gorączki, pierś nie jest zaczerwieniona, ale opuchlizna wyraźna i boli dość mocno... kompletnie nie wiem co mam robić emotka miała któraś taki problem? lub ma jakiś pomysł co z tym zrobić? boli w kilku konkretnych miejscach, jak naciskam te miejsca w drugiej piersi to leje się siara... a z tej nic, tylko boli emotka

wydaje mi się że masz zapalenie to tak jak kobiety karmiące -za dużo pokarmu i nie odciągniętego i wtedy twardnieje i boli. Chyba powinnaś okład zrobić podobno z kapusty się robi ale nie wiem dokładnie, lub spróbować wymasować te twardawe miejsca. Jak nic nie pomoże to tylko doktor pozostanie i pewnie jakieś tableki... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928617 Napisano: 31.12.2011 12:33:30 w Konkursowiczki w ciąży
My kończymy paczkę rozmiar 3 i już musimy 4, choć gdy zabrakło nam 3ostatnio to 4 mieliśmy i są dobre.
2 oryginalne Pampersowe to już Mikołaj się ledwo mieścił gdy miał miesiąc i musieliśmy zmienić na 3.
Szybko rośnie ten nasz chłopczyk emotka

A ile cm wzrostu mają wasze dzieciaczki lub jaki rozmiar ubranek noszą?
Bo my ubieramy 62 (choć już rzadko bo ledwo się mieści synek) i 68 - choć rozmiar rozmiarowi nierówny i niektóre 68 wyglądają jak 74. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928573 Napisano: 31.12.2011 12:07:34 w Konkursowiczki w ciąży
no jak widać co mama to inna opinia - u jednych sprawdzają się jedne a u drugich drugie - po prostu nie ma złotego środka trzeba próbowac i dopasowac do potrzeb a raczej pupki dziecka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928423 Napisano: 31.12.2011 10:41:32 w Konkursowiczki w ciąży
Moj synek jak się urodził ważył 3570g i nosił rozmiar 1. Każdy może uważać inaczej ale wg mnie 1 są bardziej chłonne bo kupka noworodka jest inna niż niemowlaka, poza tym przy rozmiarze 2 kupka może bokiem przeciec choć to nie reguła zależy jakie duże dziecko i czy boczki koło nóżek w 2 ma luźne czy nie.
Także trzeba wypróbować wszystko na własnej skórze.
Co do oryginalnych pampersów to może po 36zł nie ma ale za 48zł kupiłam opakowanie 108szt. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928349 Napisano: 31.12.2011 10:10:51 w Konkursowiczki w ciąży
zresztą o ile się nie mylę takie papersy typu dada i podobne też kosztują ok 30zł, a jak są promocje to te Happy, Pampersy czy Haggisy też kupuję w cenie niewiele większej tak jak teraz 36zł za 84szt Haggisów, lub kiedyś nawet za 33zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928326 Napisano: 31.12.2011 09:57:43 w Konkursowiczki w ciąży
Ja nie używałam bo nie chcę testować jeśli mały miałby mieć po nich jakies podrażnienia, my używamy Happy, Pampers i Haggis - te które akurat są w promocji i Mikołaj świetnie je toleruje -pupka śliczna i zdrowa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928308 Napisano: 31.12.2011 09:48:35 w Konkursowiczki w ciąży
nie zgodzę się do końca że 2 lepsza dla noworodka ponieważ 1 są bardziej chłonne niż 2, a poza tym ja akurat wolałam z wycięciem na pępek. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928296 Napisano: 31.12.2011 09:41:01 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

benasia napisał(a):

hej dziewczyny jaki rozmiar pampersiaków noszą wasze dzieciaczki? Moj Mikołaj rośnie jak na drożdzach i już z 3 na 4 musimy się przerzucić - nie spodziewałam się że dzieci tak szybko rosną... emotka

a jakie pampersy kupowałyście dla swoich noworodków? emotka

ja miałam happy 1, pampersy new born 1 i haggis 1 gdy mój maluch się urodzil emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928273 Napisano: 31.12.2011 09:13:46 w Konkursowiczki w ciąży
hej dziewczyny jaki rozmiar pampersiaków noszą wasze dzieciaczki? Moj Mikołaj rośnie jak na drożdzach i już z 3 na 4 musimy się przerzucić - nie spodziewałam się że dzieci tak szybko rosną... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0