Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4804684 Napisano: 03.11.2011 10:07:14 w Konkursowiczki w ciąży
orientujecie się dziewczyny czy są teraz gdzieś w promocji pieluszki: np. Happy 1, lub Pampers New Baby (takie zielono-żółte) rozmiar 1 lub 2, ewentualnie Huggies rozmiar 1 lub 2? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4800764 Napisano: 01.11.2011 05:27:47 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

grusia napisał(a):

I na nas przyszedl czas 29.10 emotka . Poszło ekspresowo - 4.15 zapukałam do drzwi oddzialu, chwila czekania na polożna, badanie i biegiem na porodówke bo rozwarcie pełne, musiałam trzymac by nie pzrec i nie urodzic na podłoge emotka . O 4.55 Kinia pojawiła sie na świecie - nawet lekarz nie zdarzył emotka .A lekkie skurcze poczulam o 2 w nocy, przespałam sie jeszcze i wogole emotka .Porod SN, bez nacinania ( na to tez czasu nie bylo emotka ) .Dzis wyszlusmy do domu, małej pepek juz odpadł, od wczoraj jest tylko na NAN'ie ale sie uparłam i dzis troszke mleka w piersiach jest, odciagam by pobudzic laktacje i jutro sprobujemy dac cyca. Mloda pije jak szalona - dzis w nocy opanowała 90 ml za jednym zamachem a tak to 30-40 ml co 2-3 godz.
Pozdrawiam

gratulacje:))))

również gratuluję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4800145 Napisano: 01.11.2011 09:51:54 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia, ja tez juz rozchodzona, ale ciągnie z prawej czasem, w piatek jade sciagnac szwy.
Też karmię cycem, ale dokarmiam butlą, daję mu Bebiolon, a Ty jakim dokarmiasz?

Ja mam kupione też Bebilon, i jeszcze Nestle Nan Pro 1. Mikuś chętnie pije cycia, ale zazwyczaj na noc dodatkowo dostaje jeszcze po cyciu butelkę i śpi slicznie ok 3 godziny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4799008 Napisano: 31.10.2011 05:25:28 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

No jakoś dajemy radę emotka
Mały jest śliczny -cały tatuś, ciemne włoski i karnacja emotka
Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki emotka
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość emotka

benasia czy u Ciebie po cc też Ci było tak ciężko wstać? ja myślałam, że umrę jak wstawałam, ale jak rozchodziłam to było Ok, teraz już śmigam emotka
w piątek jadę na ściągnięcie szwów.

ja wstałam już po 15 godz. i musiałam chodzić. Teraz jestem rozchodzona -opatrunek ściągnięty w sobotę, szwy najpierw ciągnęły ale teraz już latam wszędzie.
Karmię naszego Słodziaka i piersia i potem po cycusiu dostaje jeszcze troszkę butelkę - potem śpi nasz Skarbuś ok 2-3 godzin. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4797671 Napisano: 31.10.2011 10:06:30 w Konkursowiczki w ciąży
No jakoś dajemy radę emotka
Mały jest śliczny -cały tatuś, ciemne włoski i karnacja emotka
Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki emotka
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4797516 Napisano: 31.10.2011 09:12:26 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

dziś już ok, ale wczoraj tak jak po cesarce w pierwszy dzień -opatrunek był zdjęty a szwy przy wstawaniu i kładzeniu się , siadaniu ciągły strasznie. Ale dziś jestem już rozchodzona emotka
zresztą w pierwszy dzień co urodziłam wieczorem juz musiałam wstać i chodzić... A byłam po znieczuleniu całkowitym, choć na poczatku mieliśmy rodzić naturalnie. Ale na szczęście jestem po i teraz tylko niech Mikuś rośnie - co prawda kręgosłup juz o tej godz daje mi we znaki więc zaraz się kładę lulu póki mały śpi emotka

Tak z ciekawości, to co się stało, że doszło do cesarki? Super że macie się lepiej. A tak w ogóle to nosisz go na rękach już?

Właściwie w ten dzień co miałam cesarkę już do miałam na rękach i zaczęlam nosić - dziecko było ze mną od samego początku 24h.
A na drugi dzień to już całkowicie musiałam się nim opiekować sama.
Najpierw rodziłam z mężem naturalnie, ale skurcze tak szybko zaczęły przybierać na intensywności i w końcu były co 30s, a czasem nawet ciągłe bez żadnych przerw i dlatego zdecydowano że lepiej cesarkę bo miałam 6cm rozwarcia a skurcze były juz cały czas więc dla bezpieczeństwa malucha musiała być cesarka.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4796915 Napisano: 30.10.2011 09:18:36 w Konkursowiczki w ciąży
dziś już ok, ale wczoraj tak jak po cesarce w pierwszy dzień -opatrunek był zdjęty a szwy przy wstawaniu i kładzeniu się , siadaniu ciągły strasznie. Ale dziś jestem już rozchodzona emotka
zresztą w pierwszy dzień co urodziłam wieczorem juz musiałam wstać i chodzić... A byłam po znieczuleniu całkowitym, choć na poczatku mieliśmy rodzić naturalnie. Ale na szczęście jestem po i teraz tylko niech Mikuś rośnie - co prawda kręgosłup juz o tej godz daje mi we znaki więc zaraz się kładę lulu póki mały śpi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4796894 Napisano: 30.10.2011 09:11:20 w Konkursowiczki w ciąży
my dzis wrócilismy z szpitala z Mikołajem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4785016 Napisano: 26.10.2011 07:58:10 w Konkursowiczki w ciąży
Witam Pisze w imieniu Ben.Asia
po ciezkich chwilach poczawszy odvutraty wod plodowych o godz 23.40 az do cesarskiego ciecia o godzinie 4.56 urodził sie Mikuś na 3 tyg. przed terminem .waga 3,56kg dł. 56cm Śliczny bobas jednym slowem synek tatunia Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4782743 Napisano: 25.10.2011 09:36:57 w Konkursowiczki w ciąży
ja też mam zamiar razem z mężem rodzić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4782724 Napisano: 25.10.2011 09:33:44 w Konkursowiczki w ciąży
nniewidzialnaa napisał(a):

benasia napisał(a):

a u nas 37 tyg - a czasem już myślę że to niedługo, bo tak mnie męczy i nawet bóle kregosłupa mam czasami i podbrzusza, ale chyba poczekamy sobie jeszcze emotka

Benasia a gdzie Ty będziesz rodzić, jeśli można spytać? emotka

w Lesznie emotka
tam pracuje mój gin. do którego chodzę, choć teraz i często wyjeżdża do Poznania. A ty pewnie w Poznaniu? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4782438 Napisano: 25.10.2011 08:11:52 w Konkursowiczki w ciąży
a u nas 37 tyg - a czasem już myślę że to niedługo, bo tak mnie męczy i nawet bóle kregosłupa mam czasami i podbrzusza, ale chyba poczekamy sobie jeszcze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4782403 Napisano: 25.10.2011 08:00:08 w Konkursowiczki w ciąży
ja się pomału kuruję - już nawet lepiej się czuję emotka
doktor gin. kazał brac paracetamol, rutinoscorbin, dużo witaminy C (piję dużo herbatki z miodem i cytryną) oraz coś na gardlo i prenalen biorę czasem też.
Jeszcze ten katar i gardło jeszcze dokucza ale mam nadzieję że juz niedługo znów będę zdrowa jak ryba emotka

Małemu dobrze w brzuszku, chyba nie ma zamiaru szybko wychodzić, choć czasem w pachwinach tak mi dokucza -jakiś nerw naciska że aż chodzić nie mogę... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4780850 Napisano: 24.10.2011 03:06:44 w Kaufland konkursy
czarnygreg napisał(a):

anus napisał(a):

ja jestem niesamowicie spokojny człowiek, ale to co wyprawia ta agencja, normalnie przechodzi ludzkie pojęcie emotka emotka emotka najpierw powiadamiają laureatów i rezerwę, żądają od wszystkich paragonów i danych, a jak zostają im bony, zamiast rozdać je rezerwistom, tworzą sobie nową listę finalistów emotka

no bo kto ma jeszcze paragony sprzed kilku miesięcy?
niewiele osób prawda? i mogą sobie bony do dyspozycji organizatora zostać.....
naprawdę to jest koszmarna agencja, niesłowna i oszukańcza emotka

ja mam sprzed kilku miesięcy z tego konkursu ale swoje bony dostałam z wtedy a teraz smsów nie dostałam... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4777751 Napisano: 23.10.2011 01:38:09 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

benasia dokładnie jak powyżej dianek napisała nie ma co ryzykować z tabletkami najlepiej kołderka i się wygrzać i herbatka do tego emotka i na pewno będzie lepiej emotka

herbatkę z miodem już piłam ale niestety nie mam w domku cytrynki emotka
jutro mąż kupi.
Na razie pozostanie mi się leczyć tym co mam -mam nadzieję że przejdzie... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4777201 Napisano: 23.10.2011 10:02:47 w Konkursowiczki w ciąży
wczoraj przywieźliśmy ze sklepu nasze zamówione łóżeczko, wózek, przewijak i inne drobiazgi - właściwie wszystko oprócz pościelki mamy - pościel wybierzemy gdy będzie nowa dostawa i większy wybór emotka
Teraz już wszystko stoi w pokoju przygotowane i czeka na Mikołajka emotka

A mnie dziś tak rozłożyło przeziębienie że masakra - katar, gardło, ból głowy... emotka
Mam nadzieję że szybko przejdzie.
Nie wiecie czy można jakieś tabletki brac na ból głowy -przeziębienie?
Ja na razie brałam Prenalen, tabletki na gardło Tamtum Verde (ale nie pomagają dziś) i taki wziewny co kiedyś jak byłam przeziębiona lekarz mi zapisał w ciąży. Do tego herbata z miodem - ale jak się obudziłam przed 4 nad ranem to już do rana nie spałam tak mnie głowa bolała... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4774769 Napisano: 22.10.2011 08:07:23 w Konkursowiczki w ciąży
ja też najpierw dosyć schudłam przez to ale nie ma co się martwić - nadrobi się, przynajmniej u mnie się nadrobiło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4774749 Napisano: 22.10.2011 08:00:50 w Konkursowiczki w ciąży
ja wymiotowałam do 17 tyg i nie mogłam jeść wielu rzeczy taki wstręt miałam, potem było super, a po 32 tyg musiałam brac miesiąc leki, a teraz czekam na synka - oprocz tego że brzuch mnie boli jakby na okres jak diabli gdy chodze i muszę leżeć to jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4773736 Napisano: 21.10.2011 05:39:56 w Konkursowiczki w ciąży
no bo znów mnie teraz wieczorem takie skurcze bolesne koło pępka gdzieś zaczęły się - ale przechodzą... Ale dziwne że tam... emotka
ale jak usiadłam i odpoczywam to mały się rusza też dosyć mocno emotka
chyba poczekamy jeszcze troche do porodu mam nadzieje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4773713 Napisano: 21.10.2011 05:30:36 w Konkursowiczki w ciąży
ja jestem '88 rocznik emotka
no a co do porodu to za 2 tyg nie było by źle -byle nie bolało codziennie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0