Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4773359 Napisano: 21.10.2011 03:12:13 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

benasia mnie dokładnie tydzień przed porodem tak strasznie bolał brzuch, że nawet rąk nie mogłam dobrze podnieść, wzieli mnie na noc na oddział, ale zaraz wypuścili, bo podobno to normalne przed porodem

Coś mi się wydaje, że niedługo będziemy witać twoje bobo emotka

no zobaczymy czy to prawda - to nasz pierwszy maluch i dlatego nie wiem czy te objawy sa normalne i czy wróżą niedługi poród...
A tu trzeba łózeczko i wózek ze sklepu odebrać żeby postały w domu zanim dzidziuś będzie korzystał...

A wczoraj wieczorem miałam takie jakby skurcze w okolicach pępka -dosyć mocne (trzymały i bolało) ale potem puszczały - czy to mogły być przepowiadające? Potem już jak szłam spać było ok, a dziś to podbrzusze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4773156 Napisano: 21.10.2011 02:06:52 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

benasia napisał(a):

dziewczyny was też tak boli czasem podbrzusze? coś mi dziś dokucza... mały głową ciśnie na dół więc siedzieć nie mogę, a jak chodzę to boli podbrzusze jakbym okres miała mieć - masakra emotka
jedynie leżeć dziś mogę...

Benasia ja mam tak od kilku dni emotka z tym ze mnie dodatkowo boli w okolicach nerek tak jak co miesiac przy okresie. To znak zblizajacego sie porodu emotka A czuje taki ucisk na krocze ze podczas wizyty w WC mam wrazenie ze mloda zaraz mi wyleci.

No właśnie mój mały też mnie tak uciska że muszę chodzić do toalety często, no i przy usg 3d już nie widzieliśmy całej głowki tylko nosek i usta ledwo bo reszta już za daleko była chyba...
A torba moja nie spakowana jeszcze bo nie mam za bardzo w co...
A w dodatku jak miałam zaparcia tak teraz jak ręka odjął w ostatnich dniach -gdzieś czytałam że organizm się czyści przed porodem... emotka
Czyżby to było nie długo? Gotowa jestem jeszcze pochodzić ale do 15 listopada to trochę daleko...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4772594 Napisano: 21.10.2011 11:28:32 w Konkursowiczki w ciąży
dziewczyny was też tak boli czasem podbrzusze? coś mi dziś dokucza... mały głową ciśnie na dół więc siedzieć nie mogę, a jak chodzę to boli podbrzusze jakbym okres miała mieć - masakra emotka
jedynie leżeć dziś mogę... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4772141 Napisano: 21.10.2011 09:13:02 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 nie mówiłas nam jak tam twoja dzidzia -czy się odwróciła? i czy wiesz czy dziewczynka czy chłopiec? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4771853 Napisano: 21.10.2011 07:43:19 w Konkursowiczki w ciąży
a ja teraz codziennie czekam na ruchy mojego maluszka bo lekarz kazał w razie gdyby coś jechac lub dzwonić, lub jakby mnie coś niepokoiło, a mnie najbardziej by niepokoiło gdyby się nie ruszał - więc uwielbiam gdy czuję jak się wypina i prostuje nóżki bo wiem że wszystko ok, choć teraz ma mniej miejsca i jest duży, no i musi czasem pospać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4771842 Napisano: 21.10.2011 07:40:31 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

Dziewczyny od którego miesiąca bierzecie ten magnez ??

ja biorę żelazo od 32 tyg. bo miałam za niski poziom, teraz mam zrobić morfologię ale brać nadal.\
A magnez to właściwie jakoś tak chyba na początku - nie wiem chyba coś od ok 14tyg... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4770328 Napisano: 20.10.2011 03:41:12 w Konkursowiczki w ciąży
ja najczęściej zwykła niskomineralizowaną wodą popijam tabletki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4770305 Napisano: 20.10.2011 03:33:01 w Konkursowiczki w ciąży
ja biorę Tardyferon - żelazo. Właśnie mi się skończyło i muszę kupić emotka
mogę brac obojętnie o jakiej porze, byle wcześniej i 2 godz po nie pić mleka bo wtedy się nie wchłonie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4770301 Napisano: 20.10.2011 03:32:20 w Konkursowiczki w ciąży
anaholub napisał(a):

benasia napisał(a):

ale jest tak miło że aż się chce chodzić - a tu doktor powiedział że teraz czekamy na poród a jak do 15 listopada się nie urodzi (na wtedy mam termin) to 15 mam przyjśc do niego wypisze skierowanie...
Ale w każdej chwili mogę zadzwonić jakby coś się działo lub niepokoiło mnie emotka

hi hi a ja mam na 12 listopada -ciekawe która się wcześniej uwinie emotka

ja mam nadzieję że nasz maluch nie będzie takim leniuszkiem bo mamusi już jest cięzko no i chciałabym przytulić naszego Mikusia szybciej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4770082 Napisano: 20.10.2011 02:17:59 w Konkursowiczki w ciąży
ale jest tak miło że aż się chce chodzić - a tu doktor powiedział że teraz czekamy na poród a jak do 15 listopada się nie urodzi (na wtedy mam termin) to 15 mam przyjśc do niego wypisze skierowanie...
Ale w każdej chwili mogę zadzwonić jakby coś się działo lub niepokoiło mnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4770078 Napisano: 20.10.2011 02:15:50 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Wczoraj robiłam badania w prywatnej służbie zdrowia i od razu inne traktowanie. Wszyscy mili, nikt nie wyzywał na mnie że korzystam z pierwszeństwa, ludzie sami przepuszczali w kolejce, inna kultura... Czy w tym kraju aby być potraktowanym jak człowiek to zawsze trzeba zapłacić?

Nie zawsze emotka Tak jak pisałam - chodzę do prywatnej kliniki, która ma umowę z NFZ - nie płacę, ale klimat jest jak w prywatnej klinice
Żadnych zrzędzących starych babć, kobiety w ciąży i osoby na prawdę chore i cierpiące - przodem etc.

I szczerze mówiąc gdyby NFZ zerwał z nimi umowę to pewnie bym tam została i płaciła, bo jest za co...

ja też tak chodzę od 30tyg - niepubliczny zakład opieki zdrowotnej ale przyjmują też na NFZ - w jednych gabinetach prywatnie, a w innych na kasę chorych -zależy też od dnia tyg jak przyjmują. Ja generalnie chodzę we wtorki, ale doktor kazał przyjść wczoraj no i ja jedyna byłam na kasę, a inne kobiety w ciąży prywatnie bo akurat w środę usg 3d/4d robią. No i dzięki temu mój doktor pokazał mi na usg 3D (za darmo -bo 3D/4D miałam płatne i pełne w 25tyg) tyle ile się dało naszego synusia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4769149 Napisano: 20.10.2011 09:56:36 w Konkursowiczki w ciąży
no więc dla mnie też najważniejsze i dlatego muszę się jakoś odizolowac od bakteri grypy czy przeziębienia zwłaszcza że nie wiadomo kiedy się mały urodzi. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4769128 Napisano: 20.10.2011 09:51:45 w Konkursowiczki w ciąży
a mnie coś zaczyna dopadać -juz katar mam...
Boję się żeby mnie coś więcej nie wzięło bo w domu niestety rodzinka trochę rozłożona a nie chcę się zarazić... jak na razie wzięlam zapobiegawczo prenalen, mam nadzieję że pomoże i się nie rozłoże emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4769034 Napisano: 20.10.2011 09:22:59 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Ja też po wizycie, dzidzia rośnie emotka
Teraz mam odstawić Magnez, ale za to mam brać 2x1 żelaza.
Pogoda do bani, nic się dosłownie nie chce...

Katrin jak tam dzidzia odwróciła się? Będzie dziewczynka czy niespodziankę chce wam zrobić? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4768060 Napisano: 19.10.2011 08:05:52 w Konkursowiczki w ciąży
My dziś po wizycie - mały Mikuś rośnie jak na drożdżach: waży już między 3300 a 3700g emotka
Odstawiliśmy dziś wszystkie leki i czekamy kiedy nasz Skarbuś zdecyduje się przyjść na świat.
No i oglądaliśmy malucha przez chwilę na 3D ale jest tak duży że w kadrze się nie mieścił za bardzo - za to świetnie było widać że to chłopczyk.
Generalnie Mikuś jest duży i zdrowy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4767105 Napisano: 19.10.2011 03:16:49 w Konkursowiczki w ciąży
a ja się szykuję na wizytę i też czekam na męża -tylko przyjedzie i jedziemy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4767099 Napisano: 19.10.2011 03:15:14 w Rossmann
edi999a napisał(a):

quaqua napisał(a):

Rozesłali maile z kuponami zniżkowymi 20% na nivea baby emotka Jakoś szybko wyjątkowo emotka

ja też mam... tylko czemu ważność tylko do końca miesiąca???
moja wina,że mieli takie opóźnienie w ogłoszeniu wyników?

no właśnie bez sensu taka ważność, mogliby dać chociaż do czasu odbioru toreb z tego konkursu czyli coś do połowy listopada... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4766141 Napisano: 19.10.2011 09:53:26 w Kaufland konkursy
pawel1615 napisał(a):

kurcze, ja wczoraj po wieczór wysyłałem i jeszcze na zadnym nic nie mam. Jak do wieczora nie dostane to chyba im wyslę jeszcze raz dla pewności emotka

oni czasem po kilku dniach dopiero czytają, myślę że dopiero zaczna jak wszystkie będą mieć. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4766101 Napisano: 19.10.2011 09:41:13 w Konkursowiczki w ciąży
ja tak myślałam by tak malego ubrać ale nie wiem czy pępuszka nie będzie to urażać:
-kopertowe body kr. rękaw (dlatego kopertowe że łatwiej się maluszkowi zakłada)
-na to miałam zamiar kaftanik bądź koszulkę rozpinaną na całej długości (oczywiście dł. rękaw)
-nie wiem czy rajstopki też zakładać na te małe nóżki???
-potem śpioszki
-i jeśli nie rajstopki to skarpetki (nie wiem czy pod śpiochy czy na)
-ciepły kombinezonik, czapusia cieniutka i na to troszkę większa ciepła, ewentualnie rękawiczki

Nie wiem czy taki komplet będzie ok? czy jeszcze jakąs bluzę na śpiochy -ale chyba nie bo przecież autem pojedziemy.
Tylko co z tym pępuszkiem -czy mu wygodnie będzie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4766066 Napisano: 19.10.2011 09:30:40 w Konkursowiczki w ciąży
A ja mam teraz zupełnie z innej beczki pytanie : muszę przyszykować wszystko do szpitala, i chcę dla męża uszykować na wyjście z szpitala ubranka dla małego żeby nie szukał i wziął co należy - tylko powiedzcie mi co wy uszykowałyście dokładnie na wyjście dla waszych dzieciątek które mają się urodzić koniec października /listopad? Wyświetl w wątku >>
0 0