Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4701328 Napisano: 24.09.2011 09:48:56 w Konkursowiczki w ciąży

U mnie też była faza na twarożek ze szczypiorkiem, ale to na początku w pierwszych dwóch miesiącach, jajecznica na pomidorkach też już była emotka od kilku miesięcy mięsowstręt jak chodzi o smażeninę (głównie drób), dam radę zjeść schaboszczaka.

ja przez pierwsze kilka miesięcy tez miałam wstręt na wszystko mięso a szczególnie na drób - teraz już tak nie, ale raczej wolę inne niż drób emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4697918 Napisano: 23.09.2011 09:17:46 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia rewelka ciuszki!!! potem i Ty możesz odsprzedać emotka a ciuszki w stanie idealnym, i kurteczka, i spiworek, świetny pomysł emotka

Dzięki, ten Uzytkownik na allegro ma pełno ślicznych zestawików. A wiadomo niemowlak nie zniszczy bardzo ciuszków.

a ja tą aukcję też wczoraj oglądałam ale mam dużo ubranek więc się nie skusiłam emotka

nniewidzialnaa napisał(a):

Ja dzisiaj jestem po wizycie u ginekologa i zalecenie - leżeć, prowadzić tryb życia kanapowo-telewizorowy czy jakoś tak, w każdym razie oszczędzać się, bo okazało się, że Synek główką chętnie pchałby się już na świat, a jednak jest trochę za wcześnie (32tydz+4dn). Poza tym do łykania magnez 2,3 razy dziennie i odpuszczanie sobie wszystkiego, co tylko mogę.
Czyli teraz trzeba się mobilizować i dokonywać ostatnich, ale największych zakupów..

ja mam tak samo - tylko że kategorycznie leżec -choć i tak wiadomo muszę wstawać po rózne rzeczy choćby lekarstwa brać... A u nas 32 tyg + 3dni. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4693136 Napisano: 21.09.2011 04:55:11 w Konkursowiczki w ciąży
leżeć tak jak w szpitalu kazał doktor - a ja juz po 1 dniu leżenia mam dość i wszystko mni4 boli... próbowałam nie leżeć non stop ale chyba lepiej dla zdrowia malego. Nawet ze szkoly rodzenia zrezygnowalismy w trakcie bo doktor nie pozwolil... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4693104 Napisano: 21.09.2011 04:44:02 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

no więc chyba póki jestem w domu i nie jest źle to chyba ktg nie będą robić. Zobaczymy na następnej wizycie jak będzie.

A ty musisz tak całkiem w domu leżeć? Czy czasem gdzie wychodzisz żeby nie zgłupieć?

całkiem w domu, tylko wstawac do toalety. Ale dzis np robilam budyn i na chwilke wstawalam wziac tabletki czy cos zeby nie zglupiec. Ciekawe jak wytrzymam teraz 2 tyg a potem nie wiadomo co dalej.
a w dodatku w październiku chcialam prac ubranka na gotowo a tu nie wiadomo czy mały się nie urodzi... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4693021 Napisano: 21.09.2011 04:18:32 w Konkursowiczki w ciąży
no więc chyba póki jestem w domu i nie jest źle to chyba ktg nie będą robić. Zobaczymy na następnej wizycie jak będzie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4692924 Napisano: 21.09.2011 03:42:31 w Konkursowiczki w ciąży
0 0

benasia

#4692911 Napisano: 21.09.2011 03:39:41 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

Ja o 4 rano:) własnie nie mogłam spać i przy laptpie urzędowałam, potem zasnęłam i teraz się obudziłam dopiero:)

no własnie nie biore tego izo coś tam, nie przepisał mi lekarz, są dni że mnie mniej trzepie a są że bardziej nie wiem od czego to zależy

Katrinko fajnie że wyniki są ok i ze to nie ta choroba, a po wizytce daj znak co i jak:)

Agusia zazdroszcze 3d, mąż niestety nie chce się dać namówić emotka

benasia luteine też mam, podobno wzmacnia szyjkę macicy,magnez też działa przeciwskurczowo, ale dziwie się że przy rozwarciu nie dał ci fenoterolu emotka i to nie jest kwestia trucia dzieciaczka bo moim zdaniem to lepsze zło niż poród przedwczesny, a miałaś ktg robione? może te skurcze nie są takie mocne zeby dawac no nie wiem, jedno jest pewne powinnaś leżeć (jak ja) grusia ma dobrze boma krążek to może się troche pobłąkać tu i tam emotka

jeszcze ani razu nie miałam ktg robione- nie wiem od ktorego tyg się robi...
Widocznie doktor wolał dzialać naturalnie bo powiedział że najlepsze lekarstwo to leżenie. Choć i tak dziś większość leżę, to wiadomo że cos musze też wstawac, a brzuszek teraz wieczorem czułam że troszkę stwardniał... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4691854 Napisano: 21.09.2011 10:20:27 w Konkursowiczki w ciąży
no ją na razie biorę luteine dopochwowo 2razy dziennie po 2tab, do tego 4razy magnez, 1raz żelazo bo trochę za niskie mam, i witaminy a w razie potrzeby nospe. na szczęście tego lekarstwa co wy póki co nie muszę brać,ale jeśli się nie poprawi w ciągu 2tyg i nadal będzie boleć i twardniec to chyba szpital mnie czekac będzie. jak to jest że do 31tyg wszystko było super, mały bardzo duży a teraz nagle cos się zaczyna emotka nie chce truc malego za bardzo lekarstwami... a najgorzej że coś by się porobilo a tu nawet nie można za dużo wstawac. mam nadzieję jednak że wszystko będzie ok i że mojej macicy znow się na dobre odmieni emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4690468 Napisano: 20.09.2011 06:32:08 w Konkursowiczki w ciąży
a ja byłam dziś na wizycie i niestety troszkę szyjka się skróciła, pół cm rozwarcie i czeka mnie 2 tyg do następnej wizyty kategorycznego leżenia i do tego lekarstwa... emotka
potem zobaczymy co dalej, byle teraz nie bolało bo jak co to do szpitala, a mały zdrowy ale musi jeszcze min. miesiac do 36 tyg wytrzymać...
no i oczywiście mniej głaskania brzuszka zalecone...,
oj szkoda pisac - byle było dobrze i macica już nie twardniała... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4689644 Napisano: 20.09.2011 01:43:54 w Konkursowiczki w ciąży
zależy czy samo 3d czy 3d/4d. U nas samo 3D kosztowało już od 150zł. A 3d/4D ceny wahały się od 250zł do 350zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4689623 Napisano: 20.09.2011 01:39:44 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agulecece napisał(a):

a co do badan na kile to badanie nazywa sie vdrl jest obowiazkowe i nalezy je wykonac na poczatku i na koncu ciazy,bez tych badan jest problem z przyjeciem do szpitala

Ojoj tego to nie wiedziałam, ale z drugiej strony gdzie ja bym miała złapać kiłe?

u mnie w mieście te badanie było oznaczone jako WR - robiłam tylko raz na początku ciąży razem z grupą krwi emotka

Dużo płaciłaś?

na kiłę jest badanie Wassermana - i jest obowiązkowe, robi się je na początku ciązy, jest bezpłatne. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4689610 Napisano: 20.09.2011 01:38:11 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

lui napisał(a):

agusia147 napisał(a):

lui napisał(a):

Na 8go lutego emotka
i czekam na ukochaną córeczkę emotka

Hahaha to tak jak ja emotka Też mam 8my luty i się śmieję, że akurat wtedy to sesja zimowa na uczelni mnie czeka emotka Niestety jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuszku, bo nie raczył się zdradzić pokazując się jedynie od strony pośladków emotka

ja byłam na 4D - fantastyczna sprawa, lekarz 40min. robił badanie wszystkich organów (serduszka, kręgosłupa, nerek, pęcherza, itd.) a mała taka grzeczna była i uśmiechnięta... emotka
i stwierdził, że to na 100% dziewczynka bo było dobrze widać w tym czasie kilka razy zmieniła ułożenie emotka

Ile mniej więcej kosztuje takie USG? Bo podobno nie refunduje go żadne ubezpieczenie? A nie bardzo wiem z jak dużym wydatkiem się liczyć?

też miałam takie usg - super
emotka
płaciłam 250zł ale warto było - dokładnie płeć lekarz zobaczył, widać rysy dziecka, zupełnie inaczej niż na zwykłym. Lekarz robi długo usg i dokładnie bada dzidziusia pod każdym względem od twarzy, mózg poprzez organy wewnętrzne w brzuszku emotka
naprawdę warto emotka
My na kasę chorych całą ciąże chodziliśmy więc dlatego stwierdziliśmy że tu sobie zaszalejemy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4687474 Napisano: 19.09.2011 06:10:08 w Konkursowiczki w ciąży
a tak się zastanawiam bo lekarz kazał mi brac póki co nospę 4 razy dziennie -ona nie zaszkodzi dzidziusiowi? bo w ulotce pisze że jakiś składnik przenika do łożyska... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4687447 Napisano: 19.09.2011 06:05:55 w Konkursowiczki w ciąży
ale badanie wassermana czyli na kiłę jest obowiązkowe z tego co wiem... i ja nie płaciłam.
a za toksoplazmozę jako że miałam skierowanie od lekarza z kasy chorych to płaciłam niecałe 50zł, a ceny z tego co się orientowałam na toksoplazmoze były od ok 50zł do 100zł w zależności gdzie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4686510 Napisano: 19.09.2011 12:01:04 w Konkursowiczki w ciąży
0 ja dzis caly dzień leże bo od wczoraj podbrzusze miałam twarde i cała noc bolało - dzwoniłam do doktora to kazał lezec jak w szpitalu (choc obecnie mam spokoj juz) i brac nospe i magnez 4x dziennie a jutro wizyta. to lezenie jest strasznie meczace emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4685057 Napisano: 18.09.2011 08:22:32 w Konkursowiczki w ciąży
ja gdy byłam też coś koło tego tyg jak ty dianek to lekarz mi zapisał krople do nosa -ale nie pamiętam nazwy -napewno coś ci przepisze.

My gdy mieliśmy rocznicę ślubu ostatniego lipca - to dostaliśmy dla maluszka rzeczy -bo tak chcieliśmy zamiast dla nas emotka

A co do dolegliwości - to brzuch mi też twardnieje, nawet jak dziś niedzielne lenistwo niby, to i tak wieczorem mnie to dopadło - i twardnieje na dole i wtedy nie mogę się schylać i nic robić i trochę boli... czasem też trochę wyżej ale to zależy. A wizyta we wtorek -czuję że chociaż bez nospy się nie obędzie, a to jeszcze 8 tyg trzeba przetrwać... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4682493 Napisano: 17.09.2011 01:43:12 w Konkursowiczki w ciąży
ja myślę o zakupie muszli laktacyjnych na potem gdy będę karmić zamiast wkładek emotka
napewno dobre rozwiązanie na noc bo przynajmniej się nie przesuwają, i nie pobrudzi się pidżama w trakcie spania jak się będziemy przewracać (zresztą biustonosz też bo wtedy się śpi raczej też w biustonoszu)

A tak w ogóle to pomału już kompletuję wszystko: wczoraj kupiony szlafrok do szpitala, dziś koszula dla mnie, a dla małego skarpetusie, kosmetyki dla małego (w zasadzie im mniej tym lepiej) też kupione oprócz sudokremu emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4680053 Napisano: 16.09.2011 10:42:17 w Konkursowiczki w ciąży
ja na szczęście w 31 tyg też nie mam siary, pani położna mówiła że pojawia się zazwyczaj ok 2 tyg przed terminem porodu. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4679885 Napisano: 16.09.2011 09:37:02 w Konkursowiczki w ciąży
a mnie coś czasem boli podbrzusze na dole - tak trochę twardnieje, nie wiem czy to dlatego że mały ma na dole główkę? jak pójdę na wizytę we wtorek to muszę powiedzieć doktorowi... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4679454 Napisano: 16.09.2011 07:07:34 w Rossmann
ok dzięki, ewentualnie zastanowię się nad Nivea BABY i może kupię po paczce tych i tych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0