Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika edzia21

edzia21

#6125344 Napisano: 04.12.2015 21:04:41 w SZUKAM....
Szukam info z jakiego numeru dzwoni GRAF? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6125309 Napisano: 04.12.2015 20:17:07 w SZUKAM....
amif napisał(a):

czy było jakieś info z loterii Winiary, wg regulaminu mają informować do 3 dni po losowaniu, czyli dzisiaj powinno być info z 1 dnia....

powinni...ale to Albedo w innej skórze, więc cóż się dziwić? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6125039 Napisano: 04.12.2015 15:02:37 w Gratulacje! Dla wygranych!
cc_investigator - ogromne gratulacje i szerokości, brawo! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6124636 Napisano: 04.12.2015 01:51:13 w Wkurza mnie...
michałek13 napisał(a):

ewikewik napisał(a):

dolly napisał(a):

ewikewik napisał(a):

Tak sobie poczytałam tutaj posty osób przeciwnych dofinansowaniu in vitro i myślę, że jako szczęśliwe matki powinny tym wariatom co to im się publicznej kasy na WŁASNE BIOLOGICZNE dziecko zachciało, dać przykład i zaadoptować chociaż po jednej sierocie. Może i na 500 zł się załapią , nie tylko na dożywotnia chwałę. I potem niech innych umoralniają, a ja przyklasnę. A te z tych osób, co jeszcze o dzieciach nie myślały niech sprawdzą ile leczenie kosztuje. Bo kiedyś mogą żebrać po rodzinie... A nie, przecież pobiegną po darmowe dziecko z bidula, sorki! Przez myśl im leczenie nie przemknie, bo to grzech skoro tyle dzieci na rodziców czeka.
I żeby uniknąć durnych komentarzy: swoje rachunki płacę w 100% sama.
A w temacie wkurza mnie głupota, nawet taka, która wynika z totalnej niewiedzy...

nie chce mi sie czytać wszystkiego jeszcze raz, ale....
nie kojarzę, żeby jakas "matka" się wypowiadała przeciw in vitro, ale za juz tak.

Fakt, obie forumowe panie od tych mądrości dzieci nie mają emotka

Po pierwsze, żeby wypowiadać w tym temacie trzeba mieć na jego temat wiedzę jakąkolwiek.
Ja mam dziecko po in vitro i zapewaniam was, że łatwiej w Polsce jest podejść do in vitro niż adoptować dziecko.
Po drugie według mnie jest to normalne i naturalne, że najpierw człowiek chwyta się wszelkich możliwości, aby mieć własne dziecko.
Oczywiście nie mają bladego pojęcia osoby, które takich problemów nie miały, lub nie mają.
Po trzecie co do programu rządowego to wcale nie jest tak jak wam się wydaje, że z publicznych pieniędzy daje się każdemu. Ja osobiście, kiedy zaczynałam swoją drogę  do posiadania dziecka nie miałam takich możliwości, bo taki program nie funkcjonował. Niemniej jednak mogę się wypowiedzieć, bo osoba z rodziny pracuje przy papierkowej obróbce tematu. To nie jest tak, że idziesz mówisz, że chce mieć dziecko a nie mogę i oni kasą sypią... Są takie procedury i obwarowania, że nieliczni z tego programu mogą skorzystać. Powiecie, z pieniędzy wszystkich, to niech zaadoptują... No ale ze wszystkich pieniędzy leczymy chorych na nowotwory i to jest ok... Poza tym sam projekt finansuje zabieg, a bladego pojęcia nie ma osoba, która tematu nie zna ile kasy kosztują badania, leki itd., w które trzeba zainwestować przed, no i potem utrzymanie takiej ciąży. Wkurza mnie jak ktoś krytykuje pragnienie posiadania dziecka. Zapewniam was, że takie dzieci są bardzo mocno wyczekane i bardzo mocno kochane (co oczywiście nie twierdzę, że w innych domach tak nie jest). Ale w związkuz tym, że wiem ile ta walka kosztuje, wysiłku psychicznego, fizycznego i nie ukrywajmy kasy to bulwersują mnie osoby, które nie wiedzą w temacie niemal nic a się wypowiadają. A uwierzcie mi, ja teksty słyszałam różne, że kobiety źle się prowadzą a potem po in vitro biegają... a pewnie nie wiecie, że zwykle i bardzo często jest to problem po stronie mężczyzny i wielu chorób w wieku dziecięcym jakie on przechodzi. No i pozostaje kwestia kościoła, ale to już kwestia każdego sumienia. Ja nawet jakbym za to miała się w piekle smażyć nigdy nie będę żałowała, że zostałam matką bo uważam że to najcudowniejsza i najwspanialsza rola jaką w życiu kobieta może odgrywać. I to z mojej strony wszystko w tym temacie.

Brawo, świetnie napisane emotka  
A dlaczego miałabyś się smażyć?
o smażenie to raczej powinni martwić się klechy-pedofile... Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6124547 Napisano: 03.12.2015 21:19:28 w Leclerc
estrelitta napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Rozumiem, że kilka koszyczków można zamówić na 1 adres?

Nie widzę ograniczeń wiec zamawiam dwa na jeden emotka  

emotka  ja również nie widzę, chciałam się tylko upewnić emotka  Dzięx! Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6124524 Napisano: 03.12.2015 20:57:41 w Leclerc
Rozumiem, że kilka koszyczków można zamówić na 1 adres? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123974 Napisano: 03.12.2015 02:24:05 w Kaufland konkursy
mariolakal napisał(a):

edzia21 napisał(a):

toka napisał(a):

bridget napisał(a):

czy sa u Was w kauflandach małe bryzy? 

nie ma

ja ostatnio kupiłam w swojej 2 małe opakowania (ostatnie) emotka

Ostatnie dwie małe zakupiłam na poprzedni konk... Od tego czasu  ślad po nich zaginął... emotka

obawiam się, że w moim kaufie będzie to samo...lipa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123962 Napisano: 03.12.2015 00:31:52 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

taalvikki napisał(a):

(...) i to, że ludzie oburzają się na zaprzestanie finansowania in vitro, nie bacząc na to, że pieniędzy brakuje na leczenie poważnych chorób. nie - oni CHCĄ mieć dziecko i tyle i dawać na to pieniądz (a o adopcji to już nie słyszeli).. emotka

Phi, przeca mały człowiek musi przejść przez układ rozrodczy, inaczej to nie jest DZIECKO. Ono musi być "moje najmojsze"...

Nie każdy potrafiłby pokochać cudze dziecko. I ja takich ludzi rozumiem. Znam też ludzi, który wydali grube pieniądze na leczenie i na in vitro. Doczekali się cudownych bliźniaków i nie żałują tej kasy, która wystarczyłaby na wypasiony dom. I ogromnie wkurza mnie to, że rząd, który powinien reprezentować wszystkich Polaków, zaprzestaje wspierania tych rodzin. A wg szacunków z takimi problemami zmaga się 10- 15% par. Na 500 zł na dziecko każdy cegiełkę dołoży, ale żeby takim ludziom pomóc, to już problem. Przynajmniej wiadomo co prezes robił u dyrektora nocami.

Zgadzam się z Tobą,Ilonko:) W ogóle tyle się ostatnio mówi,że jest niż demograficzny,że nie będzie komu zarabiać na nasze przyszłe emerytury,itp.A tu nagle blokują dostęp do in vitro-kompletnie bez sensu.Powinni raczej cofnąć lub mocno okroić ten pomysł 500 zł na dziecko, a zamiast tego właśnie poszerzyć dostęp do in vitro.

Myślą, że jak rzucą 500 zł na dziecko, to ludzie rzucą się i będą rozmnażać jak króliki... Tak, dla 500 zł rozmnażać będzie się ktoś inny, ale wątpię że dzieci pochodzące z TEJ sfery zasilą budżet państwa swoją pracą, prędzej my będziemy bulić kasę na ich zasiłeczki i pomoce społeczne - w myśl zasady "czym skorupka za młodu nasiąknie..." 

/oczywiście powyższe stwierdzenie nie dotyczy ubogich, wielodzietnych rodzin. Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123947 Napisano: 03.12.2015 00:10:51 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

joan napisał(a):

dotti25 napisał(a):

in vitro bez dofinansowania. PIS u władzy, niedługo akcyzę na środki antykoncepcyjne wprowadzą

Nieee, ponoć ma być jakiś program prokreacyjny - pewnie sprzedaż dziurawych gumek emotka

obstawiam, całkowity zakaz antykoncepcji, prócz tej nazywanej- wstrzemięźliwość

i ich OBOWIĄZKOWY podatek na media...10 zł miesięcznie od każdego gospodarstwa tfu tfu! PIZ  Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123897 Napisano: 02.12.2015 22:52:42 w Kaufland konkursy
toka napisał(a):

bridget napisał(a):

czy sa u Was w kauflandach małe bryzy? 

nie ma

ja ostatnio kupiłam w swojej 2 małe opakowania (ostatnie) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123598 Napisano: 02.12.2015 14:52:37 w Paragony
Sprzedam paragon LECLERC wraz w wygranym numerem - koszem produktów emotka  - oferty PW Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123587 Napisano: 02.12.2015 14:39:26 w Leclerc
olivkap napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Czy główne też już poszły? emotka

Też jestem ciekawa, nikt się nie pochwali? U mnie 2 zestawy.

U mnie 4 kosze/5 zgłoszeń, ale obstawiam że ktoś mi dmuchnął 1 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123575 Napisano: 02.12.2015 14:26:04 w Leclerc
Czy główne też już poszły? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123273 Napisano: 01.12.2015 22:38:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Ashedalka napisał(a):

asiek07095 napisał(a):

regulamin Winiary kalendarz adwentowy jeden uczestnik może wygrać nie więcej niż po jednej nagrodzie drugiego stopnia.

nagrodzie dziennej czy ogólnie ...

Także mnie to nurtuje... pomimo, że skończyłam profil humanistyczno dziennikarski twierdzę, że można to odczytać dwojako, aczkolwiek wg mnie , że z nagród dziennych z każdego gatunku po 1...

A ta agencja to nie jakieś Albedo new edition? ...Tatrzańska 8 Poznań emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123193 Napisano: 01.12.2015 20:19:37 w Czy informują/ informowali?
ewunia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Czy Topaz Winiary informował już z 2 ostatnich dni? emotka

Przedostatni dzień informowali dzisiaj z rana emotka

Dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123176 Napisano: 01.12.2015 19:43:48 w Czy informują/ informowali?
benasia napisał(a):

parole21 napisał(a):

harnas napisał(a):

A polomarket Henkel poinformowany?

no właśnie, w regulaminie był zapis o tym, że do 27.11 poinformują zwycięzców, a jakoś nie widziałem żeby ktoś na forum się chwalił. Ktoś coś wie?

do 27.11 mieli wybierać, do 4.12 mają czas na poinformowanie.

raczej do 8.12 mają czas na info Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6123096 Napisano: 01.12.2015 16:56:10 w Czy informują/ informowali?
Czy Topaz Winiary informował już z 2 ostatnich dni? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6122964 Napisano: 01.12.2015 13:17:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katrin1 napisał(a):

bethan napisał(a):

Pewne może nie, ale dziwne na pewno.

Nawet bardzo dziwne, rozumiem, że 1 osoba mogła weryfikacji nie przejść, ale żeby aż 4? Przy tak wartościowych nagrodach? Co się dzieje z tymi agencjami, że w większości konkursów nie ma rezerwyemotka

Być może połowa osób zrobiła zakupy w ledi zamiast eko? emotka  Nie wiem, czy miało to dla org jakieś znaczenie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6122743 Napisano: 01.12.2015 00:59:49 w TESCO konkursy
mixik napisał(a):

a wie ktos moze czy jest tam ograniczenie do magicznych 160 znakow... w regulaminie nic o tym nie ma, co wcale nie znaczy ze ograniczenia brak... podpytywal ktos przy okazji?

ktoś gdzieś pisał że jest emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6122660 Napisano: 30.11.2015 22:07:02 w Czy informują/ informowali?
szmerfetka napisał(a):

Mam pytanko - czy ktoś coś wie na temat konkursu z mąką Szymanowską - były już jakieś wyniki?

były. Informują w miarę na bieżąco.  Wyświetl w wątku >>
0 0