Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mczarna

mczarna

#6323864 Napisano: 20.02.2017 19:49:22 w Wkurza mnie...
83huda napisał(a):

mczarna napisał(a):

luckymen napisał(a):

cb656 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

cb656 napisał(a):

Właściwie to nie wiem, czy bardziej mnie wkurza, zdumiewa, zawstydza czy przeraża emotka emotka emotka emotka emotka
...ogłoszenia w rodzaju

SPRZEDAM UŻYWANE MAJTKI

wtf??!! emotka

Nie pytam czego szukałeś że to znalazłeś  emotka

Ależ proszę bardzo, możesz pytać. Cokolwiek bym podał za powód i tak masz już swoje domysły emotka
emotka

oo ciekawy pomysł na biznes emotka

To już do Polski weszło? Widziałam kiedyś reportaż o różnych fetyszach ale to w Azji było.No cóż,może faktycznie trzeba pomyśleć o nowym biznesie:P

W tym gustują głównie Japończycy. Podobno takie majty potrafią osiągać całkiem niezłe ceny. Moja koleżanka, która jest na kontrakcie w Japonii mówiła, że już podczas wymiany studenckiej była nagabywana. Nawet się zastanawiała, czy nie ulec i zarobić tym na mieszkanie w PL (serio, serio:))

Ale widzę ,że nie tylko majtki mają zbyt,skarpety,pończochy też...No nic może pozbieram trochę.Ciekawe jak popyt latem na takie rajstopy po całym dniu  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6323858 Napisano: 20.02.2017 19:38:31 w Wkurza mnie...
luckymen napisał(a):

cb656 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

cb656 napisał(a):

Właściwie to nie wiem, czy bardziej mnie wkurza, zdumiewa, zawstydza czy przeraża emotka emotka emotka emotka emotka
...ogłoszenia w rodzaju

SPRZEDAM UŻYWANE MAJTKI

wtf??!! emotka

Nie pytam czego szukałeś że to znalazłeś  emotka

Ależ proszę bardzo, możesz pytać. Cokolwiek bym podał za powód i tak masz już swoje domysły emotka
emotka

oo ciekawy pomysł na biznes emotka

To już do Polski weszło? Widziałam kiedyś reportaż o różnych fetyszach ale to w Azji było.No cóż,może faktycznie trzeba pomyśleć o nowym biznesie:P Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6323508 Napisano: 19.02.2017 18:13:51 w moje dzisiejsze wygrane :)
Tatra się trafiła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

mczarna

#6323398 Napisano: 18.02.2017 20:30:19 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie ta dołująca pogoda.Nie mam ochoty wstać z łóżka. Niby ocieplenie ale szaro za oknem i pada...Gdzie słońce,które było u nas ostatnio.Mam zdecydowanie dość tej cholernej zimy,która u nas trwa zdecydowanie za długo! Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6322853 Napisano: 16.02.2017 22:20:52 w Zjazd e-konkursowiczów
Prad napisał(a):

mczarna napisał(a):

monisss napisał(a):

Warszawka ?:) kurczę do Katowic daleko, jeszcze Łódź bym przeżyła emotka na razie póki zimno to trochę boję się jeździć,że znów chora wrócę:P ale jak ja bym chciała Was poznać !:D

Ja się piszę na Wawę jak coś:-)

I ja się dopisuję do stolicy emotka

i tak za mało ale co poradzić na słaby odzew- mamy ferie Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6322801 Napisano: 16.02.2017 20:22:08 w Zjazd e-konkursowiczów
monisss napisał(a):

Warszawka ?:) kurczę do Katowic daleko, jeszcze Łódź bym przeżyła emotka na razie póki zimno to trochę boję się jeździć,że znów chora wrócę:P ale jak ja bym chciała Was poznać !:D

Ja się piszę na Wawę jak coś:-) Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6322371 Napisano: 15.02.2017 19:44:22 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Jakaś taka posucha,konkursów mało, sklepy nie te... ehh Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6321964 Napisano: 14.02.2017 22:22:13 w Wkurza mnie...
jkkp napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

Mieliście kiedyś takie dzień, w którym nic a nic Wam się nie udawało? Wszystkie decyzje były złe. Bony w Auchan miały krótszy termin przydatności (a ja nie mogę dojechać za tydzień po nowe), meble okazywały się nieskręcalne, syn zrobił w sklepie awanturę miesiąca, zrobiliście zakupy konkursowe, a paragon się dziwnym trafem zdematerializował?
Ja mam dzisiaj. W Walentynki. Dobijcie mnie.

to co dziś tak Cię wkurza, za parę dni będzie tylko wspomnieniem emotka  usiądź, rozejrzyj się, masz obok siebie kochających ludzi?
Weź głęboki oddech i daj spokój to tylko rzeczy materialne, nie warte stresu emotka

Ja na pocieszenie dodam,że o 17 jest jasno:-) Btw wydałam dziś tysiaka na auto ( do podbicia dowodu parę spraw, a tydzień temu ubezpieczenie 1260, także też mało mi fajnie ale dzień dłuższy,oby się cieplej robiło. Wyświetl w wątku >>
1 mysia 0

mczarna

#6321752 Napisano: 14.02.2017 13:09:51 w moje dzisiejsze wygrane :)
Kampania Colour Catcher z Rekomenduj.to emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6321741 Napisano: 14.02.2017 12:28:41 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Na Walentynki Albedo i GLS przywieźli przyprawniki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6321595 Napisano: 13.02.2017 21:11:54 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Mało gram,mało fajnych dla mnie konkursów ale w lutym to jakaś lipa... Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6321219 Napisano: 11.02.2017 22:04:03 w SZUKAM....
glena napisał(a):

mczarna napisał(a):

ika1 napisał(a):

mczarna napisał(a):

ika1 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

olivia92 napisał(a):

czy w loterii paragonowej można rejestrować paragony z alkoholem i papierosami?

Ja nie znalazłam w regulaminie zapisu, który by takie paragony wykluczał. emotka

nie można

A gdzie jest zapis,że nie można?

Sprzedażą promocyjną objęte są dowolne produkty dostępne w Sklepach ("Produkty Promocyjne") z wyłączeniem: produktów tytoniowych, napojów alkoholowych, kart do telefonu typu pre-paid, doładowań telefonów, doładowań energetycznych, transakcji zapłaty za jakiekolwiek rachunki za usługi komunalne, media, telefon, gaz.
właśnie tu

Nie ma takiego zapisu w regulaminie, wskaż proszę konkretny punkt. Takie odstępstwa nie są zgodne z celem loterii, bo w takim razie Państwo wspierałoby nielegalną sprzedaż alkoholu czy papierosów, a jednak jest inny cel:
Narodowa Loteria Paragonowa to kolejna akcja edukacyjna Ministerstwa Finansów. Chcemy dzięki niej uświadomić Polakom, jak dużą rolę pełnią w uczciwym obrocie gospodarczym. I pokazać, że branie paragonu to wspieranie uczciwych przedsiębiorców i uczciwej konkurencji między nimi. A w efekcie – że to właśnie pamiętanie o paragonie na zakupach, w restauracji, u fryzjera czy mechanika przynosi korzyści nie tylko konsumentom, ale poprawia funkcjonowanie kraju.Większość przedsiębiorców, którzy sprzedają towary i świadczą usługi, ma obowiązek stosowania kas fiskalnych. Niestety część z nich uchyla się od tego obowiązku. Są również i tacy, którzy mimo tego, że posiadają kasę fiskalną, nie rejestrują obrotów za każdym razem. W ten sposób ukrywają swoje obroty, a co za tym idzie konsument nie otrzymuje paragonu. Przez to są zaniżane wpływy do budżetu państwa z tytułu podatku od towarów i usług (VAT). A podatek VAT stanowi prawie połowę wszystkich dochodów budżetu państwa!
Nie pomyliłaś przypadkiem regulaminów z innych loterii (widziałam podobne zapisy w MILA)?

Udział w Loterii może brać podmiot spełniający poniższe kryteria (dalej: „Uczestnik Loterii”) :
  1. jest osobą fizyczną, która ukończyła 18 lat;
  2. b. nabył, w okresie, o którym mowa w § 5 ust. 1 (decyduje data sprzedaży wydrukowana na paragonie fiskalnym), towary lub usługi, jako konsument w rozumieniu art. 221 Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 2016 r. poz 380) na łączną kwotę sprzedaży brutto wynoszącą co najmniej 10 zł (słownie: dziesięć złotych i 00/100), zgodnie z obowiązującymi w Rzeczypospolitej Polskiej przepisami, których nabycie potwierdza posiadany przez Uczestnika Loterii wydrukowany paragon fiskalny;
Nie ma nigdzie w regulaminie, ani w faq żadnej specyfikacji produktów, ani żadnych wykluczeń. Nie ma też takiego fragmentu regulaminu, jak został wklejony przez ika1 - to chyba jakaś pomyłka, np. z loterią bezgotówkową, gdzie alkohol czy papierosy trzeba było odliczać od kwoty paragonu.

Wystarczy w google wpisać ten zapis i wyskakuje regulamin z Mili,więc ktoś tu kogoś wprowadza w błąd... Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6321217 Napisano: 11.02.2017 21:54:24 w SZUKAM....
ika1 napisał(a):

mczarna napisał(a):

ika1 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

olivia92 napisał(a):

Ja nie znalazłam w regulaminie zapisu, który by takie paragony wykluczał. emotka

nie można

A gdzie jest zapis,że nie można?

Sprzedażą promocyjną objęte są dowolne produkty dostępne w Sklepach ("Produkty Promocyjne") z wyłączeniem: produktów tytoniowych, napojów alkoholowych, kart do telefonu typu pre-paid, doładowań telefonów, doładowań energetycznych, transakcji zapłaty za jakiekolwiek rachunki za usługi komunalne, media, telefon, gaz.
właśnie tu

Nie ma takiego zapisu w regulaminie, wskaż proszę konkretny punkt. Takie odstępstwa nie są zgodne z celem loterii, bo w takim razie Państwo wspierałoby nielegalną sprzedaż alkoholu czy papierosów, a jednak jest inny cel:
Narodowa Loteria Paragonowa to kolejna akcja edukacyjna Ministerstwa Finansów. Chcemy dzięki niej uświadomić Polakom, jak dużą rolę pełnią w uczciwym obrocie gospodarczym. I pokazać, że branie paragonu to wspieranie uczciwych przedsiębiorców i uczciwej konkurencji między nimi. A w efekcie – że to właśnie pamiętanie o paragonie na zakupach, w restauracji, u fryzjera czy mechanika przynosi korzyści nie tylko konsumentom, ale poprawia funkcjonowanie kraju.Większość przedsiębiorców, którzy sprzedają towary i świadczą usługi, ma obowiązek stosowania kas fiskalnych. Niestety część z nich uchyla się od tego obowiązku. Są również i tacy, którzy mimo tego, że posiadają kasę fiskalną, nie rejestrują obrotów za każdym razem. W ten sposób ukrywają swoje obroty, a co za tym idzie konsument nie otrzymuje paragonu. Przez to są zaniżane wpływy do budżetu państwa z tytułu podatku od towarów i usług (VAT). A podatek VAT stanowi prawie połowę wszystkich dochodów budżetu państwa!
Nie pomyliłaś przypadkiem regulaminów z innych loterii (widziałam podobne zapisy w MILA)? Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6320951 Napisano: 10.02.2017 18:48:56 w Dyskusje o wynikach konkursu
chasia napisał(a):

donia7 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Natie77 napisał(a):

scrabble napisał(a):

katrin1 napisał(a):

izkak napisał(a):

Dlaczego zawsze po ukazaniu się wyników  mam wrażenie, że "konkursy" na stronie NIVEA to jednak loteria?  emotka

Ja również przychylam się do tej opinii, choć o dziwo tym razem mnie nagrodzili emotka

Mam to samo wrażenie, zresztą co ja gadam? Wrażenie?  emotka  
W biletach były lepsze zgłoszenia, ale o gustach się nie dyskutuje emotka

A myślałam,że tylko ja jestem zawiedziona i rozczarowana emotka

Nie tylko Wy jesteście rozczarowani- żeby mi nawet bilety nie wpadły?! emotka

u mnie też nawet biletów brak.. zastanawiam się czy oni losują czy dyskwalifikują osoby, które wcześniej u nich cokolwiek wygrały. Trafiłam kiedyś u nich rower i od tego czasu zupełnie nic  emotka

Ja też nie mam biletów nawet emotka

Pachnie loterią... Niebieska_Laguna w wątku Plagiaty zwróciła uwagę, że nagrodę dostała praca kompletnie nie na temat, za to żywcem skopiowana z jakiejść definicji: "Terapię śmiechem stosuje się w amerykańskich ośrodkach leczenia raka, przy czym w jednym z nich powstała ,,Biblioteka Śmiechu”, w której można wypożyczyć wesołe pozycje do czytania lub film." Aldona ze strony 4 z biletami.
Smutne to bardzo....

Nie możecie tego zgłosić, nagłośnić na fejsie albo napisać reklamację do organizatora? Nie brałam udziału,nie jestem w temacie ale to śmiech na sali,że takie coś wygrało. Wyświetl w wątku >>
1 edzia21 0

mczarna

#6320912 Napisano: 10.02.2017 17:15:22 w SZUKAM....
ika1 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

olivia92 napisał(a):

nie można

A gdzie jest zapis,że nie można? Wyświetl w wątku >>
0 0

mczarna

#6320591 Napisano: 09.02.2017 22:19:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
paula9891 napisał(a):

Ja juz sie dzisiaj podlamalam, ze nic ostatnio nie wygrywam, ale powiem Wam jedno...
Calkowite zalamanie nastepuje wtedy, kiedy przegrywasz z kartonem.
Na szczescie tego nie doswiadczylam, bo to by mnie dobilo  emotka

Chyba w Jogobelli jeszcze nie ma... Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

mczarna

#6320563 Napisano: 09.02.2017 21:36:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rudawka napisał(a):

mczarna napisał(a):

glena napisał(a):

luna341 napisał(a):

A tu mamy historii z kartonami ciąg dalszy  emotka https://www.faceb...p;type=3&theater

bardzo smutny ten poemat - ona go kocha, on woli szynkę... ech... życie....

O nie!Widzę,że dyskusje o niej na ta tym forum ją nakręcają do dalszych działań,bo pojawiło się kilku obrońców...

Oni coś wygrywają na te kartony czy to takie hobby przebieranki?

Niestety tak. Tu się pojawiają dyskusje na ten temat.
Wyświetl w wątku >>
1 rudawka 0

mczarna

#6320556 Napisano: 09.02.2017 21:23:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
glena napisał(a):

luna341 napisał(a):

A tu mamy historii z kartonami ciąg dalszy  emotka https://www.faceb...p;type=3&theater

bardzo smutny ten poemat - ona go kocha, on woli szynkę... ech... życie....

O nie!Widzę,że dyskusje o niej na ta tym forum ją nakręcają do dalszych działań,bo pojawiło się kilku obrońców... Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

mczarna

#6320158 Napisano: 08.02.2017 18:42:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koper napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Ja na prawdę jestem w szoku że to jest patent na wygrywanie

https://www.faceb...2tn%22%3A%22R9%22%7D

Wygrała... Teraz już rozumiem dlaczego te kartony są ciągle w użyciu, one wygrywają!  emotka

Tego tekstu nie da się czytać...Nie do rymu nie do taktu, z bykami,chyba organizatorów przyciągnęła długość...Karton jak zwykle odstraszający! Nie wiem co to za danie ale nie wygląda zachęcająco i smacznie...  Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0