Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6150461 Napisano: 26.01.2016 15:23:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Z jakich dni poszły wygrane z DC bony sodexo? (MDW)
Dzwonią czy sms? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6150329 Napisano: 26.01.2016 11:46:44 w BelVita - konkurs śniadaniowy
joan napisał(a):

kajus18 napisał(a):

Nie rozumiem, o co ten szum? Mamy wolny rynek i wolną konkurencję. Mogę sprzedawać bułkę za 30 zł i mam takie prawo. Skoro firma zaproponowała taką cenę , a odbiorca się zgodził (organizator konkursu) to o co chodzi? Wyliczenia typu plasterek szynki -1 zł, ogórek 1 zł mnie śmieszą. W restauracji też tak podliczacie cenę produktów?

O to ten szum: śniadanie ma być smaczne, apetycznie się prezentować i wołać "Bo jesteś tego warta!" Podliczenia wzięły się stąd, że śniadanie nie spełniało w/w założeń ze względu na skąpstwo firmy cateringowej.

Dodałabym jeszcze, że  w restauracji, w której skąpstwo siedzi nawet pod stołem drugi raz moja noga by nie stanęła, a tutaj śniadanie dostałabym jeszcze 19 (chyba) razy. Przykład z restauracją jak dla mnie nietrafiony.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6150146 Napisano: 25.01.2016 22:34:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy były już wyniki z 2 etapu (14-20.01) DC Podejmij noworoczne wyzwanie z Pepsi? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149949 Napisano: 25.01.2016 16:42:41 w Wkurza mnie...
snowflake napisał(a):

@asante napisał(a):

Nie wiem, ale przeczytaj wpis niuni22 co dał pierwszy 2 tygodniowy pobyt w szpitalu. Znam przypadek półrocznego diagnozowania, zanim trafiono z (prawdziwą) diagnozą. A jeśli to było po czyjejś śmierci i występuje w sytuacjach stresowych (o czym nie napisałaś), to wybacz, ale nijak się ma do przypadku awi, która zaczęła temat, a Ty się do niego odniosłaś  emotka  

Rozumiem, że wszystkie inne wypowiedzi ( w tym Twoje własne) idealnie wbiły się według Ciebie w ten wąski temat, jakim jest przypuszczalnie choroba Awi? Awi też dokładnie opisała wszystkie objawy?

Ps Hipochondria też istnieje. I jaki ma to związek z problemem Awi? Dokładnie taki, jak Twoja znajomość przypadku półrocznego diagnozowania - czyli żaden emotka Więc jak już kogoś upominasz o pisanie nie na temat, to proszę, najpierw sama daj dobry przykład emotka

Poza tym wydaje mi się, że Awi nie oczekuje tu od nikogo pełnej diagnozy lecz tylko ewentualnych podpowiedzi od podobnych przypadków.

Nie upominam, nie atakuję Ciebie, co usiłujesz mi udowodnić, piszę o swoich doświadczeniach i w dobrej wierze o tym, że to ja bym nie uwierzyła (czyli, że nie poddałabym się takiej diagnozie), a nie że ktoś inny ma natychmiast tak zrobić. A że ta rozmowa nie pomoże awi, to też nie dyskutuję dalej  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149927 Napisano: 25.01.2016 15:55:50 w Wkurza mnie...
snowflake napisał(a):

@asante napisał(a):

W Polsce, gdy lekarze nie wiedza co jest pacjentowi to stawiają jedną z dwóch diagnoz - nerwicę lub astmę. Z reguły gdy jest już za późno, okazuje się że nie była to ani astma ani nerwica. Nie uwierzyłabym w nerwicę u Twojej bliskiej osoby póki nie zbadałabym wszelkich innych możliwości - mówię to na swoim przykładzie, tez na 100% wg lekarzy miałam astmę, którą badania na 100% wykluczyły, a znajoma nerwice, która okazała się czymś zupełnie innym  emotka  

A skąd wiesz, że to nie było zrobione? W skrócie, 2 tyg w szpitalu, wiele badań. Dodam, że "ataki" się zaczęły po śmierci członka rodziny i występują w sytuacjach stresowych.

Tak, tak...wiem...nigdy nie ma pewności czy dany lekarz to specjalista, czy tylko ma szczęście w diagnozach. Tylko, że tej pewności nie ma nikt.

Nie wiem, ale przeczytaj wpis niuni22 co dał pierwszy 2 tygodniowy pobyt w szpitalu. Znam przypadek półrocznego diagnozowania, zanim trafiono z (prawdziwą) diagnozą. A jeśli to było po czyjejś śmierci i występuje w sytuacjach stresowych (o czym nie napisałaś), to wybacz, ale nijak się ma do przypadku awi, która zaczęła temat, a Ty się do niego odniosłaś  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149697 Napisano: 25.01.2016 10:02:28 w Wkurza mnie...
snowflake napisał(a):

Bliska mi osoba ma podobne "ataki" - zawroty głowy i duszności - początki nerwicy.

W Polsce, gdy lekarze nie wiedza co jest pacjentowi to stawiają jedną z dwóch diagnoz - nerwicę lub astmę. Z reguły gdy jest już za późno, okazuje się że nie była to ani astma ani nerwica. Nie uwierzyłabym w nerwicę u Twojej bliskiej osoby póki nie zbadałabym wszelkich innych możliwości - mówię to na swoim przykładzie, tez na 100% wg lekarzy miałam astmę, którą badania na 100% wykluczyły, a znajoma nerwice, która okazała się czymś zupełnie innym  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149398 Napisano: 23.01.2016 20:41:54 w Sport
magnus napisał(a):

@asante napisał(a):

Kto trzyma ze mną dzisiaj kciuki? 

Za Norwegięemotka

paszoł won emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149395 Napisano: 23.01.2016 20:25:00 w Sport
Kto trzyma ze mną dzisiaj kciuki?  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149364 Napisano: 23.01.2016 16:30:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dzięki yolka i dolly, mam wagę prawidłową (ciastek, bo ze swojej nie jestem zadowolona), gram!  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149353 Napisano: 23.01.2016 15:54:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dede napisał(a):

@asante napisał(a):

Uświadomcie mnie proszę o co chodzi z tą BelVitą, nie zamierzałam grać, ale dostałam paragon i tak: na paragonie mam BelVita ciastka czekoladowe, na pudelku nic konkretnego (to te ciastka z nadzieniem w promocji kauflandowej) i nijak nie mogę tego dopasować do produktu z listy. Mogę wziąć udział? 

Wyślij, co ci szkodzi? Jeśli nie uznają paragonu to go nie nagrodzą. Ja miałam paragon z nieczytelną datą i wysłałam żeby nie leżał  emotka

No jakoś nie lubię marnować weny na nieprawidłowy paragon, gdyby to była loteria to inna bajka  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149344 Napisano: 23.01.2016 15:06:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Uświadomcie mnie proszę o co chodzi z tą BelVitą, nie zamierzałam grać, ale dostałam paragon i tak: na paragonie mam BelVita ciastka czekoladowe, na pudelku nic konkretnego (to te ciastka z nadzieniem w promocji kauflandowej) i nijak nie mogę tego dopasować do produktu z listy. Mogę wziąć udział?  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6149135 Napisano: 22.01.2016 18:35:03 w Kaufland konkursy
awi napisał(a):

"Co robisz by dodać ubraniom świeżości?" Uwielbiam takie pytania emotka   - Codziennie wieczorem daję sweterek do wylizania mojemu kotu

Ja wietrzę, bo pralka z Kauflandu mi jeszcze nie przyszła emotka  I też uwielbiam takie pytanie, zwłaszcza to słowo "dodać" mnie tu bardzo bawi  emotka    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6148934 Napisano: 22.01.2016 12:18:39 w Kaufland konkursy
tadziowa napisał(a):

defed napisał(a):

@asante napisał(a):

Czy czekacie nadal na pralki z Kauflandu? Na początku tygodnia powiedzieli mi, ze reszta będzie wysyłana w tym tygodniu, dzisiaj piątek i nadal cisza... 

Czekam na ładowaną od góry emotka co za organizacja... emotka  zaraz mój nagrany kupiec się rozmyśli....emotka

Pytałam dzisiaj. Nadal nie ma tych pralek. Wina leży po stronie boscha.

Dzięki. Pytam, bo moja mama dzisiaj dzwoniła kiedy wreszcie będzie pralka, bo ona czeka z praniem zasłon, bo stara pralka już nie podoła emotka
Co z człowiekiem robią konkursy, normalnie by wyprała w starej i cześć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6148878 Napisano: 22.01.2016 10:49:56 w Kaufland konkursy
Czy czekacie nadal na pralki z Kauflandu? Na początku tygodnia powiedzieli mi, ze reszta będzie wysyłana w tym tygodniu, dzisiaj piątek i nadal cisza...  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6148873 Napisano: 22.01.2016 10:46:39 w Wkurza mnie...
mczarna napisał(a):

@asante napisał(a):

ewikewik napisał(a):

@asante napisał(a):

Do szału doprowadzają mnie papierosy! Sąsiedzi zrobili sobie palarnię w mieszkaniu, bo na zewnątrz zimno, to kto by chodził palić na balkon. Efekt - w mieszkaniu mam smród z papierochów, którego nienawidzę i na który jestem uczulona, włazi wszelkimi możliwymi dziurkami, glównei otworami wentylacyjnymi, chodzę spać ze smrodem, budzę się ze smrodem, śluzówki w nosie opuchnięte, nic nie daje palenie świeczek, kadzidełek, a wietrzenie tylko wyciąga większy smród z wentylacji. Mam ochotę tym ludziom wsadzić rozżarzonego papierocha w d...ę!

Zapomniałaś dodać, że latem otwierasz okna z nadzieją na odrobinę ŚWIEŻEGO POWIETRZA ale palacze wiszą w oknie z fajką w zębach, na zmianę, więc smród leci oknem. W chacie też palą więc zamykanie okien robi z mieszkania komorę gazową... Wkurza mnie? Nie, mam ochotę zabić.

Nie zapomniałam, na to się będę wkurzać latem  emotka
Marzę, by paczka papierosów kosztowała 100 zł, może niektórym by się odechciało kopcenia pieniędzy emotka

No przesadziłaś z tym marzeniem...Może i wódka niech kosztuje stówkę za ćwiartkę- jestem zdecydowanie ZA! Przepraszam ale ja akurat palę... 

No pierwszy raz w życiu ktoś mi powiedział, ze przesadziłam z marzeniami i w ogóle mi narzucał o czym mi wolno marzyć emotka  To moje marzenia, a Ty sobie miej swoje, np. żeby paczka papierosów kosztowała 5 zł, pozwalam Ci  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6148860 Napisano: 22.01.2016 10:38:46 w Kaufland konkursy
annna84 napisał(a):

Byłam na zakupach w Kauflandzie emotka Dodam, że nowo otwartym, więc to moje pierwsze konkursowe zakupy kauflandowe. I może mają jakiś inny wzór paragonu. Muszę chyba do nich zadzwonić i dowiedzieć się, co jest grane emotka

Sprawdź najpierw, czy ten nowy Kaufland jest już na liście w regulaminie zanim poślesz zgłoszenie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6148448 Napisano: 21.01.2016 11:05:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marzenier napisał(a):

Ej 
A w tej Nesce to nie jest tak,że wszystkie losy,nawet te z du.y wzięte wpadają do bębna i biorą udział w losowaniu głównej?
A jak się nie daj losie główna trafi na taki z du.y los?
No przecież idzie się załamać.
Mi to osobiście tita i lita bo nie gram,ale życie lubi zaskakiwać i ja osobiście bym się załamała.
I do kogo potem pretensja potem?

Ja bym nie musiała czekać na główną, wyobrażam sobie, ze kręcę kubkiem bez paragonu i wyskakuje mi najwyższa dzienna (1000 czy 2000 zł, nawet nie wiem). Chyba by mnie pokręciło razem z tym kubkiem... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6148309 Napisano: 20.01.2016 23:46:48 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

batistutek123 napisał(a):

wkurza mnie że jak jestem w górach , nie mam żadnych problemów z nikim. Bo do najbliższego sklepu ponad 1 godzina, emotka a domy w znacznej odległości od siebie i wokół moja posesja/tereny lasy/góry/pola i łąki:) - żyć nie umierać. Za stodoła mam jedną z największych w Polsce jaskiń- często oprowadzam wycieczki ale od jakiegoś czasu jest szlak i nie chodza koło mojego domy- kolejna rzecz która mnie wkurza to fakt że BARDZO śmiecą w lesie. Wychodza na górę "dzieciaki z bloków" i zaraz piją napoje energetyczne bo to aż taki straszny wysiłek dla tylko "młodych" spracowanych "nóżek".

A w lasach grzybki rosną....Nie wiem co bierzesz, ale zaprzestań- dla zdrowia psychicznego chociażby innych.

A ja tam batistutka uwielbiam czytać emotka  I jego też lubię  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6148093 Napisano: 20.01.2016 15:16:47 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

@asante napisał(a):

Do szału doprowadzają mnie papierosy! Sąsiedzi zrobili sobie palarnię w mieszkaniu, bo na zewnątrz zimno, to kto by chodził palić na balkon. Efekt - w mieszkaniu mam smród z papierochów, którego nienawidzę i na który jestem uczulona, włazi wszelkimi możliwymi dziurkami, glównei otworami wentylacyjnymi, chodzę spać ze smrodem, budzę się ze smrodem, śluzówki w nosie opuchnięte, nic nie daje palenie świeczek, kadzidełek, a wietrzenie tylko wyciąga większy smród z wentylacji. Mam ochotę tym ludziom wsadzić rozżarzonego papierocha w d...ę!

Asanta, a probowalas z nimi porozmawiać?  Ja mam identyczna sytuacje, wentylacja wali ze hej.
Poszlam, porozmawialam i pala tak, ze nie czuc u mnie.
Jezeli nie da sie ugodowa, to pamietaj, ze to Ty mieszkasz na gorze emotka
No i mikrowentylacje musisz miec u siebie, wtedy masz ciag i nie powinno tak byc czuc u Ciebie

Długo by opowiadać o moich sąsiadach, ale oni są "nierozmawialni" emotka  Ja nie do końca wiem, czy to sąsiad z dołu, bo na to by wskazywały prawa fizyki, ale palarnia jest u góry. Wietrzenie właśnie potęguje smród, jakby wyciągała dym z komina, podobnie mikrowentylacja. Ale nie ma tego złego, od dawna chcę się wyprowadzić, a takie cegiełki kiedyś dadzą mi siłę napędową.       Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6148063 Napisano: 20.01.2016 14:12:08 w Biedronka
zaczytana-pola napisał(a):

@asante napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Ja nie widzę tego zapisu w Regulaminie emotka

§ 5Zasady i Przebieg konkursu

joan - na szczęście to pierwsza edycja i można się uratować, gorzej gdybyśmy to zauważyli w 3 edycji emotka  To jest przykład takiego sformułowania regulaminu, żeby uczestnicy mogli dokonać maksymalnej liczby błędów emotka  

Rozumiem. Ty nie o Belriso, ale o Szczęśliwej 10. emotka

Tak, wątek Biedronka emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0