Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6108820 Napisano: 08.11.2015 15:03:20 w Wkurza mnie...
cc_investigator napisał(a):

asante napisał(a):

http://aqicn.org/.../50.1115/19.0748/10z
Proszę link dla zainteresowanych, dane zmieniają się co 2-3 godziny. Warto zaglądać i wiedzieć, kiedy wychodzić z dziećmi na spacer, a kiedy lepiej siedzieć w domu.
Zanieczyszczenie jest stopniowane także kolorami - zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony, fioletowy, a najgorszy brąz czy coś takiego.
A.. i zobaczcie co zacznie się dziać wieczorem, gdy ludzie wracają do domów i palą w piecach. 

Tak, tak, to to!
Szukam jak zmienić skalę, żeby się większość Polski załapała. U nas problem wynika właśnie z tego, czym właściciele domów jednorodzinnych palą w piecach. I co wdycha moje astmatyczne dziecko emotka

Wystarczy kręcić kółkiem przy myszce - powiększa i zmniejsza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108813 Napisano: 08.11.2015 13:59:39 w Wkurza mnie...
http://aqicn.org/.../50.1115/19.0748/10z
Proszę link dla zainteresowanych, dane zmieniają się co 2-3 godziny. Warto zaglądać i wiedzieć, kiedy wychodzić z dziećmi na spacer, a kiedy lepiej siedzieć w domu.
Zanieczyszczenie jest stopniowane także kolorami - zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony, fioletowy, a najgorszy brąz czy coś takiego.
A.. i zobaczcie co zacznie się dziać wieczorem, gdy ludzie wracają do domów i palą w piecach.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108809 Napisano: 08.11.2015 13:47:25 w Wkurza mnie...
isiulka napisał(a):

asante napisał(a):

polarniczka napisał(a):

a mnie wkurza, że wszystkie media podniecają się smogiem w Krakowie, który się pokazał....wystarczy przyjechać do nas na Śląsk i zobaczyć, że my tu żyjemy w tym na co dzień... 

Poczytaj trochę więcej na ten temat, pooglądaj mapy zanieczyszczeń, które pokazują zanieczyszczenia w Polsce on-line, na Śląsku macie lepsze powietrze niż w Krakowie, serio emotka   Mieszkam w Krakowie, bywam często na Śląsku i uwierz, ze tam oddycha mi się lepiej. Wczoraj zanim spadł deszcz przy moich chorych płucach ledwo oddychałam. Wczoraj popadało, dzisiaj wieje i wartości zanieczyszczeń spadły kilkukrotnie - a i tak na Śląsku są mniejsze. W Krakowie smog jest 200 dni w roku - on sobie nie przyszedł i pójdzie, to jest od wielu lat duży problem. Kraków leży w niecce i żeby pozbyć się smogu, musi bardzo mocno wiać lub padać. A ludzie i tak dalej palą w piecach gumofilce. 

Ojjj tego nie mogę zdzierżyć, powinno się dawać ludziom kary po kilka tyś zł to może praktykowanie palenia dziadostwa w piecu by się ukróciło. Ok ludzie są biedni, nie mają czym palić to palą wszystkim ale dlaczego ja mam ponosić tego konsekwencje?

To nie jest kwestia biedoty, bo biedni idą do lasu i na lewo mają drzewo. Znam rodzinę, która na finanse nie może narzekać, a pali w kominku aktualnie panelami, bo zostały z remontu, to jak to tak zmarnować. A okoliczne domy oddychają palonym laminatem.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108807 Napisano: 08.11.2015 13:37:01 w Wkurza mnie...
polarniczka napisał(a):

asante napisał(a):

polarniczka napisał(a):

a mnie wkurza, że wszystkie media podniecają się smogiem w Krakowie, który się pokazał....wystarczy przyjechać do nas na Śląsk i zobaczyć, że my tu żyjemy w tym na co dzień... 

Poczytaj trochę więcej na ten temat, pooglądaj mapy zanieczyszczeń, które pokazują zanieczyszczenia w Polsce on-line, na Śląsku macie lepsze powietrze niż w Krakowie, serio emotka   Mieszkam w Krakowie, bywam często na Śląsku i uwierz, ze tam oddycha mi się lepiej. Wczoraj zanim spadł deszcz przy moich chorych płucach ledwo oddychałam. Wczoraj popadało, dzisiaj wieje i wartości zanieczyszczeń spadły kilkukrotnie - a i tak na Śląsku są mniejsze. W Krakowie smog jest 200 dni w roku - on sobie nie przyszedł i pójdzie, to jest od wielu lat duży problem. Kraków leży w niecce i żeby pozbyć się smogu, musi bardzo mocno wiać lub padać. A ludzie i tak dalej palą w piecach gumofilce. 

nie zgodzę się z Tobą, ale nie mam czasu na dalsze polemizowanie i przedstawianie faktów w liczbach....pomieszkaj na Sląsku to pogadamy...

Nie musisz się zgadzać emotka  Pomieszkiwałam na Śląsku i w Krakowie, ale jak widzę, nie pogadamy emotka
Chcesz liczb - proszę: stan na dzisiaj godz.12.00 (o dziwo wszystko w normie, która wynosi 50) - Kraków 41 (wczoraj było ponad 200), Sosnowiec 7, Tychy 17, Zabrze 16, Wodzisław 12 (to taki przekrój przez cały region). Mówmy o faktach, a nie przypuszczeniach z braku czasu emotka    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108783 Napisano: 08.11.2015 12:24:06 w Wkurza mnie...
polarniczka napisał(a):

Poczytaj trochę więcej na ten temat, pooglądaj mapy zanieczyszczeń, które pokazują zanieczyszczenia w Polsce on-line, na Śląsku macie lepsze powietrze niż w Krakowie, serio emotka   Mieszkam w Krakowie, bywam często na Śląsku i uwierz, ze tam oddycha mi się lepiej. Wczoraj zanim spadł deszcz przy moich chorych płucach ledwo oddychałam. Wczoraj popadało, dzisiaj wieje i wartości zanieczyszczeń spadły kilkukrotnie - a i tak na Śląsku są mniejsze. W Krakowie smog jest 200 dni w roku - on sobie nie przyszedł i pójdzie, to jest od wielu lat duży problem. Kraków leży w niecce i żeby pozbyć się smogu, musi bardzo mocno wiać lub padać. A ludzie i tak dalej palą w piecach gumofilce.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108780 Napisano: 08.11.2015 12:11:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
defed napisał(a):

asante napisał(a):

Trochę nie ogarniam leniwca (dopiero zaczynam grać). Skąd oni wiedzą, że doładowałam telefon? Myślałam, ze jakoś sprawdzają w systemie i nie puszcza formularz  bez doładowania, ale w regulaminie czytam, że "jedno Doładowanie uprawniado dokonania jednego zgłoszenia. W przypadku przesłania kilku zgłoszeń obejmujących
to samo Doładowanie tylko pierwsze z nich bierze udział w Konkursie."  Czyli mogę sobie zgłaszać bez doładowania. To jak to to działa?

porównałabym to do konkursów sms, gdzie najpierw trzeba kupic produkt promo i zachować paragon - tez tego nie sprawdzą, dopóki Cie nie zweryfikują, a jeśli nie masz paragonu to nagroda przepada

Uhm. Myślałam, ze to inaczej działa. Czyli jeśli doładuję telefon kwotą 30 zł, to mogę zgłosić raz imię, a jeśli doładuję 6 razy po 5 zł, to 6 razy nawet tego samego dnia zgłaszam?  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108777 Napisano: 08.11.2015 12:05:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Trochę nie ogarniam leniwca (dopiero zaczynam grać). Skąd oni wiedzą, że doładowałam telefon? Myślałam, ze jakoś sprawdzają w systemie i nie puszcza formularz  bez doładowania, ale w regulaminie czytam, że "jedno Doładowanie uprawniado dokonania jednego zgłoszenia. W przypadku przesłania kilku zgłoszeń obejmujących
to samo Doładowanie tylko pierwsze z nich bierze udział w Konkursie."
  Czyli mogę sobie zgłaszać bez doładowania. To jak to to działa? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108585 Napisano: 07.11.2015 15:05:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
79magda napisał(a):

asante napisał(a):

Czy jest jakiś konkurs aktualnie, w którym trzeba kupić wódkę? Smirnoff mi się gdzieś obił o oczy, ale chyba już nieaktualny?

Będzie, będzie się działo... emotka emotka

No głodnemu chleb na myśli emotka
Dzięki dziewczyny, zdjęcia nie mam jak zrobić, bo to ma być prezent emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108560 Napisano: 07.11.2015 13:51:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy jest jakiś konkurs aktualnie, w którym trzeba kupić wódkę? Smirnoff mi się gdzieś obił o oczy, ale chyba już nieaktualny? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108506 Napisano: 07.11.2015 11:01:48 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
owaki napisał(a):

pionas napisał(a):

Co do zmiany kategorii, to zastanawiam się nad zmianą z aktualne na internetowe... Ty chcesz redukcji kategorii, inni chcą ich rozszerzenia emotka

(boję się po prostu tego, że gdy na samym wstępie zgłaszania konkursów Użytkownik będzie miał do wyboru 20 kategorii, to zniecierpliwiony dylematem, do której z nich zgłaszany konkurs będzie pasować bardziej - po prostu z lenistwa doda do pierwszej z brzegu, by nie musiał się zastanawiać. A jeśli kategorii będzie mniej i różnice między nimi będą jednoznaczne i wyraźne, to ŁATWIEJ i szybciej będzie można dokonać takiego wyboru)

Ja tu widzę takie rozwiązanie (pewnie będzie więcej pracy, ale..): mamy kilka głównych kategorii, a pod kategoriami podkategorie. czyli klikamy kategorie KONKURSY INTERNETOWE, po czym rozwija się lista: BLOGI, FACEBOOK, INNE. Dzięki temu w przyszłości można dodać rozwijającą się podkategorię, bez zmiany wyraźnie zaznaczonej kategorii głównej. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6108478 Napisano: 07.11.2015 09:28:49 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pionas napisał(a):

Zrobiłem coś takiego: https://www.e-konkursy.info/dodaj/konkurs
Co Wy na to?

My na to jak na lato emotka
Tylko czy będą też sprawdzane linki w poczekalni? Ostatnio to jest dla mnie największy problem - konkursy oczekujące na dodanie, po sprawdzeniu linku nie ma takiego konkursu, a po wypełnieniu całego formularza bach - konkurs oczekujący i pojawia się chwile później.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6107769 Napisano: 06.11.2015 11:50:35 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

koper  wygrywasz nagrodę publiczności i tytuł Honorowego Członka (Forum). Otrzymujesz darmowy miesięczny dostęp do wątku "Biedronka" bez konieczności dodawania konkursów. Ale pamiętaj, jeśli się nie ucieszysz i nie będziesz codziennie wpisywać się w tymże wątku nagroda zostanie Ci odebrana. I nie próbuj jej sprzedawać!

Hejo, nieładnie tak koleżankę Koper wyzywać. Dostajesz więc Kocie ban na "Wc" i będziesz przez miesiąc siurała do wazonu emotka

Ej, jak nasiura do wazonu to zwiędną forumowe kwiatki i nie będzie już zabawnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6106968 Napisano: 05.11.2015 11:56:01 w Wkurza mnie...
szala napisał(a):

hmmm... A nie lepiej niektórym by było poszukać pracy? Spieniężone wygrane, nie zapewnią emerytury. A na starość już średnio będzie z wygrywaniem. Pamięć nie ta i kreatywność zanika...

Nie myślałam, że wywołam burzę swoim postem. Gram nieregularnie od 4 lat. A to pisałam prace magisterską, a to rok bez laptopa byłam. Więc miałam trochę przerwy. Obecnie jestem bez pracy i wiecie co...wygranych nie traktuję jak sposób na życie. W konkursach raz jest się na wozie, raz pod wozem. Nie wierzę, że każdego miesiąca niektórzy ze sprzedanych konkursowych fanów wyciągają najniższą krajową. Ci może się wydawać, że napisałeś ekstra elaborat, a dla się nie spodoba. Dlatego też intensywnie szukam pracy i nie mam presji, by wygrać to i to za wszelką cenę. Tak, utrzymują mnie rodzice, ale sami mają latorośl na studiach i musimy spinać pasa. Żeby nie było, że jestem rozkapryszonym, bogatym człekiem.

Bardziej wierzę w utrzymanie się z nagród, niż w to, ze państwo na starość da mi emeryturę po wielu przepracowanych latach - system emerytalny sypnie się wcześniej niż możliwość wygrywania w konkursach emotka    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6105147 Napisano: 02.11.2015 17:05:07 w Biedronka
mmagd napisał(a):

kreatia napisał(a):

I jak tam łiskasy? Poszło info? Może być PW  emotka

A może ktoś pochwali się na forum  emotka

W Mdw jest wpis o wygranej - ktoś wie w jaki sposób informują? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6104374 Napisano: 31.10.2015 12:11:38 w Wkurza mnie...
pamal73 napisał(a):

Dziękuję każdemu kto rozumie moją sytuację. Na dzień dzisiejszy nie widzę światełka dla mnie i córki. Nie mam majątku by coś sprzedać. Sam czynsz 480 zł,  wiem wiem będę szukac pracy ale czy w tym okresie zimowym znajdę. 20 lat pracowałam za biurkiem,  fizycznie nie dam rady, zdrowia brak. No cóż " ludzie ludziom zgotowali ten los"

Pamal, ja wiem, że w pierwszej chwili człowiekowi świat wali się na głowę i wydaje się, ze już się nie podniesie, ale gdy się otrząśniesz popatrz na światełko w tunelu, jakim są konkursy. Pomyśl, ze 8 h + czas na dojazdy i wybranie się do pracy będziesz mogła poświecić na pisanie i cała konkursową otoczkę. 480 zł czynszu - ja ma dwa razy więcej i nie raz płaciłam z nagród, uwierz tylko, że się da  emotka  Co więcej - może się okazać, ze utrata pracy to było najlepsze co Cię mogło spotkać, rozwiniesz skrzydła, może wygrasz wspaniałą wycieczkę dla siebie i córki. A między pisaniem spokojnie szukaj sobie pracy. Głowa do góry, czasami zdarzenia mają odwrotny skutek niż nam się wydaje.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6102361 Napisano: 28.10.2015 14:07:51 w Biedronka
mixik napisał(a):

brudny napisał(a):

mixik napisał(a):

Moc sla z BZ WBK (taki tez mam i moze dlatego szybciutko przyszly)

a wygrane sa dobrze opisane? jaki dzien itd?

Niestey nie, ogolnikowo: "Nagroda w konkursie Moc Nagród"

Poszaleli, to jak to ogarnąć, gdy braknie jakiegoś przelewu? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6100659 Napisano: 25.10.2015 14:57:15 w Wkurza mnie...
lola.lola napisał(a):

asante napisał(a):

To musiałoby być forum dla wyalienowanych społecznie singli, bo inaczej mąż musiałby pić herbatę po żonie, a żona po dzieciach, bo wygranie kubków dla wszystkich członków rodziny to pazerność. A kawa z przyjaciółką - a fe, pazerność do kwadratu...

Nie wiem o co ta burza ale Twoim zdaniem jak ktoś jest singlem to równocześnie jest wyeliminowany społecznie?

Matko i Córko! Wyalienowany społecznie singiel nie jest tożsamy z singlem. Mówię to ja - niewyalienowany społecznie singiel. 
Wymiękam. Poddaję się.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6100655 Napisano: 25.10.2015 14:45:45 w Wkurza mnie...
79magda napisał(a):

Wkurza mnie, że nikt w internetach nie założył jeszcze forum dla "Wielbicieli Jednego Kubka", gdzie takowi mogliby się zrzeszać, zamiast zawracać cenzura na forum konkursowym, które ewidentnie słuzyć powinno tym, którzy chcą grać i wygrywać!

To musiałoby być forum dla wyalienowanych społecznie singli, bo inaczej mąż musiałby pić herbatę po żonie, a żona po dzieciach, bo wygranie kubków dla wszystkich członków rodziny to pazerność. A kawa z przyjaciółką - a fe, pazerność do kwadratu... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6100234 Napisano: 23.10.2015 23:30:37 w Biedronka
constanza napisał(a):

Czy w mocy nagrod jest jaaks mozliwosc sprawdzenia czy wyslalam juz dany nr paragonu?bo nie wiem czy juz jeden wysyłałam czy nie emotka  

rozumiem, ze jest tak, ze moze mi wyskoczyc komunikat, ze nr juz byl zgloszońy i wtedy sie wysyła z kropka z przodu? Moje drugie podejscie wiec nie jestem w temacie

Już nie ma tego komunikatu, nie ma możliwości sprawdzenia, czy paragon się dubluje.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6098117 Napisano: 21.10.2015 13:55:18 w Biedronka
nice napisał(a):

Akon z pewnością emotka  czytał te hasła, hahahaha
jedno z nich:

Luksus.Persil i Perwoll piora moje ciuszki niebiesciutki Silan je w mig przeplukuje.. taki wlasnie luksus Henkel mifunduje!

od kiedy to są produkty Schwarzkopfa?
padłam 
emotka emotka

Nice no nie przesadzaj, klientka zobaczyła na ulotce i tak zapamiętała, czepiasz się  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0