Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6098109 Napisano: 21.10.2015 13:48:43 w Biedronka
mia napisał(a):

Laboga, żeby ta Moc ruszyła,to się wreszcie skończy o tym Luksusie...emotka
Też nie mam żadnego smsa, ale mam to serdecznie w d...ie. Hasła moje, skany odsyłam i tyle.emotka

Mia, tyle luksusu w d...e, to Ci się w niej poprzewracało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6097957 Napisano: 21.10.2015 11:51:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
barcza napisał(a):

co wy robicie a może ta osoba po pierwsze ze ma komputera po drugie nie uczyła się angielskiego przypominam ze kilkadziesiąt lat wstecz nie było angielskiego w szkole tylko rosyjski może była na zakupach w Biedronce zobaczyła ulotkę wysłała tak jak słyszała    ta nazwę i co a wy prawie tu lincz na niej robicie czy naprawdę nie macie co robić tylko tysiące haseł czytać. Może jej najbardziej na tych kosmetykach zależało i wygrała proponuje napiszcie do organizatora niech jej zabierze nagrodę wtedy pewnie będziecie zadowoleni .Co się stało z tym forum z dawnych lat szok    

- a co ma Schwarzkopf i Schauma do nauki angielskiego? emotka  Czy to aby na pewno jest angielska nazwa?
- "zobaczyła ulotkę wysłała tak jak słyszała" - rozumiem, że ulotka do niej przemówiła i postanowiła pominąć formę pisaną słowa na tej ulotce? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6097785 Napisano: 21.10.2015 08:56:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
polarniczka napisał(a):

tusienka napisał(a):

ilosto3995 napisał(a):

asante napisał(a):

polarniczka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jednak mam 1 zestaw Henkel z 26-18.35.Przeglądając zwycięskie teksty najbardziej poraziło mnie chyba słowo "SCHAŁMA" (pisownia oryginalna)

Nie wszyscy muszą być ą ę by wygrywać konkursy. Szałma to brzmienie fonetyczne i nie każda Pani Irenka uczy się englisz is fajny by poprawnie napisać, napisała co usłyszała i tyle. Z drugiej strony mnie by się nie chciało siedzieć i przegladać haseł no cóż ja na to nie mam czasu....

Ty tak serio? emotka
 Bo dla mnie to brak szacunku dla sponsora, który mi daje nagrodę.  Nie trzeba być ą i ę, żeby włożyć minimum wysiłku i sprawdzić poprawną pisownię skoro już się wyciąga rękę po nagrodę.   

Brak szacunku dla sponsora? Ale chyba sponsor czy też wyznaczone przez niego jury uznało, że warte nagrody , więc .... rada dobra dla wszystkich szukających problemów, próbujących wtykać nos tam gdzie nie są potrzebni -  wrzućcie na luz , bo te uwagi i tak niczego nie zmienią,a  wy za swą spostrzegawczość nagrody dodatkowej nie dostaniecie, więc chyba szkoda czasu na czytanie tylu tysięcy haseł... bynajmniej mi go byłoby szkoda na ten nonsens emotka

popieram. To nie jest błąd jak mój że zamiast WAWEL na konkurs wysłałam pracę o WEDLU. To się nazywa brak szacunku emotka Choć jestem ą i ę to z 5 razy musiałam sprawdzić jak się SZAŁMA pisze poprawnie. Może autor pisała po prostu tak jak mówi. Bo przecież  przynajmniej ja używam szamponu SZAŁMA a nie Schauma emotka  

jesteśmy w Polsce mówmy po Polsku.... 

Czyli rozumiem, że jeśli koleżanka ma obco brzmiące nazwisko, to ma go w Polsce zapisywać fonetycznie po polsku, a już jak pojedziemy na wycieczkę do Hiszpanii to w hotelu w formularzu wpiszemy tak jakby przeczytali to nazwisko Hiszpanie? Ja się zastanawiam czy Wy sobie jaja robicie, czy świat oszalał... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6097724 Napisano: 21.10.2015 00:11:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
polarniczka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jednak mam 1 zestaw Henkel z 26-18.35.Przeglądając zwycięskie teksty najbardziej poraziło mnie chyba słowo "SCHAŁMA" (pisownia oryginalna)

Nie wszyscy muszą być ą ę by wygrywać konkursy. Szałma to brzmienie fonetyczne i nie każda Pani Irenka uczy się englisz is fajny by poprawnie napisać, napisała co usłyszała i tyle. Z drugiej strony mnie by się nie chciało siedzieć i przegladać haseł no cóż ja na to nie mam czasu....

Ty tak serio? emotka  Bo dla mnie to brak szacunku dla sponsora, który mi daje nagrodę.  Nie trzeba być ą i ę, żeby włożyć minimum wysiłku i sprawdzić poprawną pisownię skoro już się wyciąga rękę po nagrodę.    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6096935 Napisano: 20.10.2015 13:50:32 w Biedronka
trebor1 napisał(a):

Ja nie doczytałem regulaminu i posłałem wprawdzie jakies ogrzewane kotlety, ale zawsze trochę szkoda gdyby potem znalazły się w nie moim menu, i były co rusz serwowane grymaśnym jurorom

Dlatego ja bardzo starannie omijałam wszystkie swoje klucze do serc jury i napisałam w iście amatorskim stylu  emotka  Raczej takie menu nikogo nie zainteresuje. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6096657 Napisano: 19.10.2015 23:09:13 w Biedronka
perlshine napisał(a):

Być może takie pytania się pojawiały ale jeśli ktoś mi na nie odpowie będę bardzo wdzięczna. Pierwsze to czy na konkurs Moc nagrod trzeba pisać o jednym z kupionych produktów czy można o którymkolwiek biorącym udział w promocji i dwa czy zdarzyło się komuś wygrać jednego dnia więcej niż raz ale na te same dane? Z góry dzięki za odpowiedź : )  emotka

- trzeba pisać o produkcie z paragonu
- na początku konkursu można było wygrać i 5 razy na te same dane jednego dnia, teraz graniczy to z cudem, szkoda paragonu Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6096479 Napisano: 19.10.2015 17:44:06 w Biedronka
awi napisał(a):

asante napisał(a):

Mam dylemat nowicjusza - czy w konkursie "Spełnij marzenia" można mieszać produkty - pedigree z whiskasem?  Niby jest słowo "lub" na stronie Biedronki, w regulaminie już tego nie ma.

Ja zmieszałam.
Z regulaminu nie wynika, że nie wolno mieszać: należy zakupić jednorazowo Produkty o wartości, co
najmniej 20, - zł (dwadzieścia złotych).  Produkty = produkty marki Pedigree i Whiskas.

Dzięki. Ostatnio głupieję. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6096474 Napisano: 19.10.2015 17:35:29 w Biedronka
Mam dylemat nowicjusza - czy w konkursie "Spełnij marzenia" można mieszać produkty - pedigree z whiskasem?  Niby jest słowo "lub" na stronie Biedronki, w regulaminie już tego nie ma. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6096430 Napisano: 19.10.2015 15:49:09 w WC - rozmowy o wszystkim
Dzięki wszystkim za informacje tu i na pw. Wkrótce się zdecyduje, bo widzę, że to bardzo pomocne urządzenie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6096056 Napisano: 18.10.2015 21:51:48 w Wkurza mnie...
ondine napisał(a):

asante napisał(a):

ondine napisał(a):

lola.lola napisał(a):

Wkurza mnie moja pierwsza w życiu angina......... to po prostu jest jakiś koszmar.......... emotka emotka emotka

Doskonale rozumiem, przechodziłam przez to miesiąc temu, przez tydzień nie jadłam i mało co piłam, bo nawet dziąsła miałam zajęte anginą... Przeleżałam 2 tygodnie w łóżku, najpierw antybiotyk, potem zastrzyki i w rezultacie dopiero po 1,5 tygodnia zaczęło mi lekko przechodzić emotka
Także dużo zdrowia i cierpliwości życzę emotka

Ondine, bo Ty nie miałaś anginy, tylko wirusa Herpes, czyli pierwotny wirus opryszczki  emotka  Przechodziłam przez to kilka lat temu, znajomy dostał zastrzyki, leżał w szpitalu, a mnie uratowała dentystka, która pół nocy siedziała nad książkami i szukała przyczyny takiego stanu dziąseł. Oczywiście pierwsza diagnoza to angina. Choroba trwa równe 2 tygodnie, wystarczy używać tantuum verde w sprayu. Bolesne jak choinka, ale nic tego nie zmieni ani nie przyspieszy, zastrzyki były całkowicie zbędne. Najłatwiej zarazić się tym w piaskownicy, jeśli masz dzieci.   

Przeraziłaś mnie. Nie wiem co to ten pierwotny wirus opryszczki, bo nigdy w życiu opryszczki nie miałam, nawet takiej "zwykłej"  emotka
U mnie się zaczęło od gigantycznych węzłów chłonnych i gorączki, później jednocześnie dziąsło i gardło. Też byłam u dentystki, bo na początku myślałam, że to może od zęba, ale to wykluczyła i powiedziała, że mam stan zapalny dziąseł, który pewnie jest spowodowany właśnie anginą. Lekarz przepisał mi te zastrzyki, zlecił morfologię i OB, wyniki były standardowe czyli "coś tam" podwyższone, powiedział, że to normalne podczas infekcji. Mam nadzieję, że nigdy w życiu czegoś takiego nie będę już miała, bo najgorszemu wrogowi nie życzę  emotka Dzieci nie mam, ale przebywałam w tym okresie prawie codziennie w szpitalu, może tam gdzieś to złapałam.
Dzięki za uświadomienie, bo do końca życia byłabym przekonana, że miałam najgorszą anginę świata, a wychodzi na to, że przy tym angina to... pikuś  emotka Zaraz o tym poczytam  emotka

Mieć już tego nigdy nie będziesz, bo jak sama nazwa wskazuje to jest pierwotny wirus. Pierwsze pytanie mojej dentystki było takie, czy miałam kiedykolwiek na ustach zimno. Nie. I to potwierdziło diagnozę. Teraz już tego wirusa masz w organizmie (ma go 80% osób) i najwyżej raz na czas wyskoczy Ci zimno (ja akurat nadal nigdy nie miałam). Jeśli byłaś w szpitalu, to jak najbardziej mogłaś to tam złapać. U mnie najpierw było gardło (angina, a jakże:)), dopiero potem dziąsła, dlatego poszłam do dentysty - dałam radę tylko jeść płynne rzeczy przez rurkę. Znam 3 osoby, które to miały i wszystkie były leczone zastrzykami (koledze sprowadzali z Ameryki!) Pytam - a trwało 2 tygodnie, a zaczynało słabnąć po 1,5 tyg.? Tak. No to na grzyba te zastrzyki emotka    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6095965 Napisano: 18.10.2015 17:54:54 w Wkurza mnie...
ondine napisał(a):

lola.lola napisał(a):

Wkurza mnie moja pierwsza w życiu angina......... to po prostu jest jakiś koszmar.......... emotka emotka emotka

Doskonale rozumiem, przechodziłam przez to miesiąc temu, przez tydzień nie jadłam i mało co piłam, bo nawet dziąsła miałam zajęte anginą... Przeleżałam 2 tygodnie w łóżku, najpierw antybiotyk, potem zastrzyki i w rezultacie dopiero po 1,5 tygodnia zaczęło mi lekko przechodzić emotka
Także dużo zdrowia i cierpliwości życzę emotka

Ondine, bo Ty nie miałaś anginy, tylko wirusa Herpes, czyli pierwotny wirus opryszczki  emotka  Przechodziłam przez to kilka lat temu, znajomy dostał zastrzyki, leżał w szpitalu, a mnie uratowała dentystka, która pół nocy siedziała nad książkami i szukała przyczyny takiego stanu dziąseł. Oczywiście pierwsza diagnoza to angina. Choroba trwa równe 2 tygodnie, wystarczy używać tantuum verde w sprayu. Bolesne jak choinka, ale nic tego nie zmieni ani nie przyspieszy, zastrzyki były całkowicie zbędne. Najłatwiej zarazić się tym w piaskownicy, jeśli masz dzieci.    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6095857 Napisano: 18.10.2015 01:03:35 w Kaufland konkursy
ace napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

ace napisał(a):

Mam pytanie odnośnie konkursu jesiennego. Czy mozna do tych konkursów z bonami kupowac tampaxy? Bo onie niby są z logo discreet, ale ogólna nazwa to tampax... Tak pytam na przyszłość, bo juz zakupy mam zrobione na inne produkty, a to pytanie pojawia sie ilekroć staje przed polka w każdej edycji konkursu.

Możesz kupić Naturellę emotka

Czy Syoss już cały poinformowany?

wiem, wiem. ALe Naturelli mam już całą szufladę emotka A tamponów nie (OB nie lubię emotka ) Stąd moje pytanie, czy taki zakup by przeszedł? Ale rozumiem, że nikt nie ma takich rozterek tamponowych jak ja emotka

Ale Ilonie chyba chodziło o tampony Naturelli - też są w niektórych Kauflandach, kupowałam  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6095693 Napisano: 17.10.2015 16:20:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jeśli ktoś ma problem ze zużycie mleka, polecam zamrozić w woreczku  emotka  Nic mu się nie dzieje, można po rozmrożeniu bez problemu przegotować i wypić, a przy dobrym kakao z łezka w oku wspominać konkurs  emotka .   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6095689 Napisano: 17.10.2015 16:13:44 w WC - rozmowy o wszystkim
Przymierzam się do zakupu nebulizatora/inhalatora. No właśnie - czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć różnicę miedzy nebulizatorem a inhalatorem i który model warto kupić (niezbyt drogi, ale tez chce, żeby mi długo służył, więc jakiejś taniej podróbki nie chcę.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6095138 Napisano: 16.10.2015 15:14:51 w Biedronka
Coraz mocniej utwierdzam się w przekonaniu, ze wyniki absolutnie nie powinny być publikowane, bo nie ma opcji, żeby nie było zażaleń do wyników i podburzania do dzwonienia. Opamiętajcie się ludzie. Argumenty, ze praca miała być płaska, a jest włóczka? Skoro zmieściło się do koszulki leżącej na stole, to jest płaska. Czy był wymóg użycia tylko i wyłącznie kredek? Skargi, że rysunek nie pasuje do wieku? Mają powołać biegłych sądowych, żeby zbadali autentyczność prac? Niewykonalne. Ja kiedyś oddałam w szkole na plastykę dwie swoje prace, a nauczyciel powiedział mi, że to nie ja malowałam, w dodatku każdą pracę namalował ktoś inny. Może mam osobowość dwojaką, ale jeszcze nikt mi tego nie potwierdził. Dajcie się cieszyć nagrodą tym dzieciom, które pracę zrobiły same, a jeśli "pomagali" rodzice, pozostawcie to ich sumieniu, skoro nie macie żadnych podstaw do interwencji u organizatora. Weźcie jeszcze pod uwagę to, że podważacie kompetencje jury, a to raczej nie będzie mile widziane w przyszłości.       Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6095115 Napisano: 16.10.2015 14:55:54 w Biedronka
Zmieniając temat - czy w leonowym formularzu wchodzą polskie znaki? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6094905 Napisano: 16.10.2015 11:37:16 w Biedronka
Tyskie mnie rozwala - z III etapu nie mam potwierdzenia kufla (maila dostałam bardzo późno, jakby z rezerwy) i nie ma tez mojego zdjęcia w galerii. Paragon był na 100% dobry. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6094666 Napisano: 15.10.2015 20:51:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
taalvikki napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

madziulka2434 napisał(a):

spytałam organizatorów odnośnie wysylania tych samych haseł w Mocy -odpowiedzieli "Dziękujemy za kontakt i zainteresowanie Konkursem. Uprzejmie informujemy, iż wybrane przez Komisję raz hasło, nie będzie rozpatrywane ponownie."-ciekawe jak to będzie w praktyceemotka

A po co w ogóle o to zapytałaś? emotka

a po to, żeby uzyskać informację na temat konkursu. może ktoś chciał sam wysłać to samo hasło, ale wcześniej pomyślał i zapytał. nie rozumiem, dlaczego rzucacie się na człowieka, który po prostu zapytał, by sprawa była jasna, a nie dyskutowana przez dwadzieścia stron na forum...  :o

nie jest to żadne kopanie dołków, tylko zwykła informacja. osobiście w niektórych konkursach też zamierzam pytać organizatorów, czy np. będą uwzględniać linki do filmów wrzucane w pole na tekst, bo niestety konkursowicze coraz mniej się bawią i wykazują kreatywnością, a coraz częściej przeliczają i kombinują.. 

@up
to nie była podpowiedź, tylko pytanie. o wspomnianą kwestię też chyba ktoś pytał i też się ludzie zastanawiali, czy może być tak czy tak.

Jak ja Ci zazdroszczę Mądra Kobieto, ze Ty wszystko wiesz, nawet co ktoś miał na myśli i co komu siedzi w głowie emotka
Czasami się zastanawiam, czy Ty nie prowadzisz badań do pracy mgr pt. "Gabaryty cierpliwości ludzkiej" emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6094567 Napisano: 15.10.2015 17:53:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
madziulka2434 napisał(a):

spytałam organizatorów odnośnie wysylania tych samych haseł w Mocy -odpowiedzieli "Dziękujemy za kontakt i zainteresowanie Konkursem. Uprzejmie informujemy, iż wybrane przez Komisję raz hasło, nie będzie rozpatrywane ponownie."-ciekawe jak to będzie w praktyceemotka

"Będzie zabawa, będzie się działo, będzie głośno, będzie radośnie" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6094398 Napisano: 15.10.2015 13:32:31 w Wkurza mnie...
ondine napisał(a):

thefirm napisał(a):

Mnie wkurzaja zasady na tym forum. Jedyne forum z jakim się spotkałem w internecie które wymaga absurdalnych rzeczy tj dodania 3 konkursów w październiku. Może lepiej opłata msc tak z 200zl? Jeszcze więcej ludzi się zniechęci do tego forum. P.S.
Polak Polakowi Polakiem.

Polak to chciałby tylko BRAĆ. emotka

E, jak BRAĆ to Chorwat, a nie Polak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0