Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6025213 Napisano: 31.05.2015 00:19:44 w Wkurza mnie...
giulietta napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

No se prowadzi se bezstresowe życie dzięki Nivea Stress Protect, czy może być lepsza reklama?

co do reklam to ta mi się bardzo podobała emotka   https://www.youtu.../watch?v=FhkS4Ez4nu8   ja bym chyba odleciała szybciej niż samolot   emotka emotka

Doskonałe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6024194 Napisano: 28.05.2015 15:55:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slonko365 napisał(a):

asante napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Gdybym ja sama wybierała w jakimś konkursie, to połowę nagród bym dała za kreatywność, a połowę z przypadku komukolwiek. Jak bozia poskąpiła talentów, to niech chociaż nagrodę mają! emotka

Jak czytam coś takiego, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ja nie potrafię śpiewać i mam iść do The voice of Poland i wygrać, bo skoro talentu nie mam to chociaż nagrodę mi dadzą??? Nie! Dobrze sobie radzę w pracach plastycznych, to tam biorę udział i wiem, że nagradzają mnie za talent + wkład pracy. Natomiast nigdy nie zaśpiewam piosenki przed kamerą i nie puszczę tego na konkurs, bo zwyczajnie byłoby mi wstyd. Ktoś nie umie pisać? To może dobrze gotuje czy fotografuje i odnajdzie się w konkursach kulinarnych. A może jest dobry w przebierankach. Ostatecznie są też loterie. Jak mnie wkurza podejście - "nie należy mu się, ale niech ma".   

OK. Ale przyjrzyjmy się temu "należy się" - "nie należy się"
Po pierwsze - jeśli konkurs jest jakoś ściśle sprofilowany i ma wygrać np. najbardziej profesjonalne zdjęcie, najładniej śpiewająca osoba czy praca - plastyczna, literacka - o największych walorach artystycznych - wtedy można dyskutować, jeśli wygra praca "średnia". Chociaż i tak podobno nad gustami się nie dyskutuje i to co jednym się spodoba, dla innych będzie do bani.

Ale w konkursach promocyjnych nie chodzi o żaden artyzm, tylko o zaangażowanie konsumentów - i nie o zaangażowanie w robienie zdjęć, tworzenie poezji itp., tylko o zaangażowanie w proces zakupu, zwiększenie świadomości marki, poprawienie pozycjonowania strony internetowej poprzez większy ruch na stronie i link pojawiające się w sieci, większe zamówienia od detalistów, dla których akcje marketingowe producenta dają większą pewność, że produkt będzie się sprzedawał.
Takie osoby jak my, patrzące na produkty przez pryzmat nagród i naszego zaangażowania w "twórczość" (przy zerowej lojalności wobec produktu, bo akurat inny będzie miał konkurs) - to my jesteśmy takim trochę "skutkiem ubocznym".

Popatrzcie też na to tak - każda nagroda to jest konkretna kasa wydana przez właściciela firmy - a zamiast wydawać na marketing i konkursy mógłby sobie kupić nowy jacht emotka  Po co Ci ludzie wydają swoją kasę? Żeby świat był piękniejszy i wszystkim żyło się lepiej? Nie - żeby bardziej rozkręcić interes. Wyobraźcie sobie, że prowadzicie firmę. Kasa na nagrody jest wprost z Waszej kieszeni. Wybieracie zgłoszenia jakie Wam się podobają. A ktoś potem ma ale, że  jak to tak, że przecież za mało kreatywne, że moja była lepsza. A to Wasze własne pieniądze idą na nagrody. Co Wy na to? Może coś w stylu: mój biznes, moje prawo do decydowania, komu dam nagrodę i co mi się podoba, a co nie. emotka

Jak dla mnie Twoje rozważania dotyczą zupełnie innego tematu, a nie tego, do którego ja się odniosłam emotka  Inną sprawą jest to po co firmy organizują konkursy (każdy przy zdrowych zmysłach zdaje sobie z tego sprawę), a inną Twoje cytowane na początku podejście.
I co by ktoś nie pisał - chcę wygrywać z gorszymi, przegrywać z lepszymi (tekstami, pracami etc.) i takie moje prawo. Tyle w temacie emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6024055 Napisano: 28.05.2015 13:33:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slonko365 napisał(a):

defed napisał(a):

Nie do końca się zgadzam z powyższym, bo dla przykładu: jak nie mam talentu do gotowania to omijam konkursy kulinarne. Różnorodność i mnogość dostępnych konkursów pozwala wykazać się w paru dziedzinach. Są też loterie.

Sama robię dokładnie tak samo, i jakby każdy konkurs był loterią, gdzie moje super hiper odpowiedzi nijak by nie wygrywały, to pewnie bym sobie całkiem dała spokój. Po prostu nie rozumiem oburzenia, ze jakaś odpowiedź wygrała, a nie była nie wiem jak kreatywna. Tym bardziej, że to zawsze jest kwestia gustu komisji konkursowej i ich swobodnego uznania.

W konkursach kulinarnych tez nie biorę udziału, bo jak widzę wypasione stylizacje i profesjonalne zdjęcia, to mnie zniechęca. A gdyby wygrywały zgłoszenia mniej wypasione, to może bym jednak wzięła udział i kupiła produkt emotka  A tak? Nie kupię, bo po co, skoro i tak nie mam szansy wygrać.

Bzdury pleciesz z tymi konkursami kulinarnymi - biorę udział, nie mam profesjonalnego studia ani sprzętu i bardzo często wygrywam. Natomiast poświęcam dużo czasu na wymyślenie, przygotowanie potrawy i ładne wystylizowanie potrawy. Ot i cala filozofia. A skoro zakładasz z góry, ze nie masz szans, to pewnie, że nie masz. Wedle życzenia.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6024048 Napisano: 28.05.2015 13:29:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slonko365 napisał(a):

Gdybym ja sama wybierała w jakimś konkursie, to połowę nagród bym dała za kreatywność, a połowę z przypadku komukolwiek. Jak bozia poskąpiła talentów, to niech chociaż nagrodę mają! emotka

Jak czytam coś takiego, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ja nie potrafię śpiewać i mam iść do The voice of Poland i wygrać, bo skoro talentu nie mam to chociaż nagrodę mi dadzą??? Nie! Dobrze sobie radzę w pracach plastycznych, to tam biorę udział i wiem, że nagradzają mnie za talent + wkład pracy. Natomiast nigdy nie zaśpiewam piosenki przed kamerą i nie puszczę tego na konkurs, bo zwyczajnie byłoby mi wstyd. Ktoś nie umie pisać? To może dobrze gotuje czy fotografuje i odnajdzie się w konkursach kulinarnych. A może jest dobry w przebierankach. Ostatecznie są też loterie. Jak mnie wkurza podejście - "nie należy mu się, ale niech ma".    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6023445 Napisano: 27.05.2015 12:30:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia3 napisał(a):

maryam napisał(a):

krynio napisał(a):

Skandal! W loterii multi multi wszystkie nagrody wylosowała jedna osoba! Jak to możliwe, że jakiś "w trakcie weryfikacji" miał takie szczęście???!!!
emotka

Skąd wiecie że 1 osoba wszystko zgarnęła?

No właśnie.W trakcie weryfikacji oznacza że osoby zostały powiadomione i że są sprawdzane

No padłam emotka
krynio, ten "w trakcie weryfikacji" to na pewno oszust, albo znajomy jury, trzeba powołać komisję do zbadania tego jegomościa emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6022817 Napisano: 26.05.2015 14:47:31 w Wkurza mnie...
A może warto założyć nowy wątek "Co w polityce piszczy" lub coś w tym stylu? Kto ma ochotę podyskutować - będzie miał taką możliwość, kto politykę omija szerokim łukiem, nie będzie tam zaglądał i wszyscy będą zadowoleni. Na jesień szykują nam się kolejne burzliwe dyskusje. Pozostawiam temat adminom do rozpatrzenia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6021830 Napisano: 25.05.2015 00:40:17 w Dziś cieszę się z.....
stamp napisał(a):

a napewno nikt tu za wami nie będzie tęsknićemotka

Obawiam się, ze za Tobą też nikt nie będzie tęsknić jak dostaniesz bana, więc wyluzuj emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6021779 Napisano: 24.05.2015 22:51:38 w Wkurza mnie...
Że pewnie od jutra wokół bloku zaczną mi budować pomniki emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6021299 Napisano: 23.05.2015 10:13:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trebor1 napisał(a):

asante napisał(a):

A ja właśnie w przerwie oglądania "Kac Vegas" zobaczyłam ten filmik i przez chwilę zastanawiałam się, czy to aby na pewno nie ciąg dalszy filmu. Kto oglądał wie o co chodzi. A teraz nie mogę przestać się śmiać emotka  Wyjątkowo nic nie piłam. 

a tam "Kac Vegas"...
babka Gombrowiczem poleciała i tyle,
i Biedronkę upupiła... emotka

Raczej się na Biedronkę otwarcie wypięła emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6021227 Napisano: 22.05.2015 23:27:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
A ja właśnie w przerwie oglądania "Kac Vegas" zobaczyłam ten filmik i przez chwilę zastanawiałam się, czy to aby na pewno nie ciąg dalszy filmu. Kto oglądał wie o co chodzi. A teraz nie mogę przestać się śmiać emotka  Wyjątkowo nic nie piłam.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6020075 Napisano: 20.05.2015 18:25:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marielu napisał(a):

asante napisał(a):

Może mi ktoś napisać kiedy są wyniki z Desperadosa? Wczoraj wysłałam zgłoszenia, dzisiaj losowanie, a kiedy informują?

dzis po 13 

Dzięki, czyli jak zwykle d.... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6020046 Napisano: 20.05.2015 17:18:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Może mi ktoś napisać kiedy są wyniki z Desperadosa? Wczoraj wysłałam zgłoszenia, dzisiaj losowanie, a kiedy informują? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6018492 Napisano: 18.05.2015 00:43:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kaskaderka1 napisał(a):

elbowndg napisał(a):

I ze niby nikt nie wygral bonu do Mango ?

Tez mnie to dziwi emotka

I ja należę do grupy zdziwionych emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6017997 Napisano: 15.05.2015 22:20:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zezowaty_kot napisał(a):

elbowndg napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

elbowndg napisał(a):

A czy w konku z rowerami Nivea dalej jest tak ze mozna zarejestrowac paragon raz na sklep ?

A nie 3 paragony na sklep? 

No wlasnie nie wiem wiec pytam.

Ja na pewno 2 zarejestrowałam na ten sam sklep i oba zgłoszenia przeszły, coś mi świta, że można 3 paragony na jeden sklep. Choć wydaje mi się, że w razie próby zarejestrowania czwartego można będzie się wykłócać - bo skąd mamy wiedzieć czy przed nami 3 osoby nie kupiły w tym miejscu? Sklepowa ma rejestrować i powiadamiać, czy w razie czego z paragonu mamy sobie zrobić samolocik? emotka

Tu nie chodzi o 3 paragony na sklep, tylko o 3 paragony na kasę fiskalną. Każda kasa ma inny przypisany kod (numer, który wpisujemy do zgłoszenia). Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6017591 Napisano: 15.05.2015 11:09:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nivea - czuję się od dawna jak w ukrytej kamerze.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6017116 Napisano: 14.05.2015 11:52:06 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
0 0

asantesana

#6017082 Napisano: 14.05.2015 11:03:41 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

is77 napisał(a):

Też mnie zdziwiły te największe wygrane  emotka  Co nie zmienia faktu, ze po tym artykule znów pojawi się trochę łowców szczęścia.

A niech się pojawiają, szczególnie w wątku "Dziś nic nie wygrałem..." emotka

Ewentualnie w MDW - "dzisiaj wygrałem 2 batony, jestem taki szczęśliwy"  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6014863 Napisano: 08.05.2015 12:59:51 w Carrefour konkursy
joan napisał(a):

Vivacia napisał(a):

Nie proszą o przesłanie paragonu? To u nich normalne? emotka W poprzednim konkursie, w którym coś u nich wygrałam, prosili o przesłanie skanu...

A to nie jest tak, że po odesłaniu danych przyjdzie prośba o paragon? Tak też robili.

U mnie w dalszej części smsa była prośba o przesłanie skanu paragonu, może Wam obcięło sms? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6014772 Napisano: 08.05.2015 11:31:10 w Carrefour konkursy
Poszły sms  z "Ruszaj po odświeżanie" - ktoś wie, czy wycieczki już rozdane? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6014681 Napisano: 08.05.2015 10:18:26 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Fartuchy z Kamis Albedo wożą - nie wiem jaki kurier. Wyświetl w wątku >>
0 0