Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#5810653 Napisano: 22.01.2014 15:06:46 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, że mnie wszystko notorycznie od wczoraj wkurza. Nie, nie, okres mi się nie zbliża emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5810271 Napisano: 21.01.2014 21:55:40 w Dziś cieszę się z.....
79magda napisał(a):

Piekny, pięęęękny mecz emotka emotka emotka emotka brawo nasi chłopcy emotka i kibice emotka

emotka emotka emotka emotka Aż się micha cieszy Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5810182 Napisano: 21.01.2014 19:29:57 w Rossmann
efelinkaaa napisał(a):

stelka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

a co to w ogóle za szczoteczka za 720zł?? Google pokazuje tylko takie za ok 300 emotka

oni mają fantazję emotka z tą ceną emotka

Mam nadzieję, że to taka podwójna... na allegro ponad 500 stoi emotka

http://allegro.pl...osc-i3862541338.html

mam nadzieję, że to ta emotka

a co z tym paragonem? Gdzieś wysłać?

Niestety ta cena to rzeczywiście czyjaś fantazja. Wygrałam taką szczoteczkę w innym konkursie 4Frame i przyszła pojedyncza, która kosztuje 250-300 zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5810156 Napisano: 21.01.2014 18:35:05 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
No dobra, czas się tutaj wpisać, choć się przed tym długo broniłam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5808758 Napisano: 18.01.2014 17:06:25 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

asante napisał(a):

Ale czy kwestia dotyczy sumienia czy prawa? Sumienie to rzecz duchowa, a prawo i sprawa, o którą toczy się dyskusja są jak najbardziej przyziemne. Zatem nie mieszajmy tych dwóch odległych sfer. Nie chcę nikogo obrażać, ale zwykle jest tak, że jak komuś brakuje argumentów to wyciąga z kieszeni sumienie, Boga itd. A nie w tym tutaj rzecz...

Przykro mi bardzo, Asante Sana, ponieważ rzadko zdarza mi się nie zgadzać z Twoim zdaniem, ale tu absolutnie nie mogę podzielić Twojego poglądu, chociaż oczywiście go szanuję i nie zamierzam się dziwacznie zachowywać oraz naśmiewać. I rzecz jasna również nie mam zamiaru tutaj nikogo obrażać, bo chyba nie o to chodzi w tej dyskusji. emotka Moim zdaniem nie można przenigdy rozgraniczać sfery sumienia (i/lub Boga) oraz prawa. To tak samo, jak w przypadku szeroko niedawno na tym forum omawianej (i przez niektóre osoby ostro, jak dobrze pamiętam, otwarcie krytykowanej również na tym forum) kwestii radości z powodu znalezienia przypadkiem jakiejkolwiek sumy pieniędzy. Niby prawo jest po stronie znajdującego na przykład ... czy ja wiem.... wypchany portfel czy worek nabity banknotami, prawda? Przecież znalazł! "Znalezione, nie kradzione"! A jednak jeden znalazca zgłosi się błyskawicznie na policję czy zapyta napotkanych w tym miejscu przechodniów, czy to nie ich, bo na 100 % wie, że to jednak nie jego forsa, a inny potulnie schowa do kieszeni czy torebki znalezioną "wygraną", ciesząc się ze szczęśliwego losu, chwaląc tym potem. Miał prawo, ale czy miał sumienie? emotka I żeby było jasne: ja nie potępiam ani jednego, ani drugiego, potrafię zrozumieć intencje obu, mam sporą dawkę tolerancji, chociaż sama postąpiłabym tylko w jeden sposób. Dla mnie to jest identyczna sytuacja.
Rzecz jasna: to tylko moje zdanie, ot: taka niedorzeczna paplanina wymierającego już gatunku gadów sprzed prehistorii... emotka Zdaję sobie doskonale sprawę, że pozostaję w mniejszości i ... dobrze mi z tym. emotka Pozdrawiam Cię serdecznie. emotka

Bruce Kochana, nie zrozumiałaś tego, co napisałam emotka
Ja też oddałabym te pieniądze, jeśli to ma Cię uspokoić, ale nadal nie w tym rzecz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5808531 Napisano: 17.01.2014 20:23:41 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

polarniczka napisał(a):

widzisz, ja czasami wolę być głodna niż pożyczyć w pracy złotówkę na bułkę, bo akurat nie mam drobnych, bo sumienie mnie potem zjada, że komusz jestem winna tą złotówkę a wiem, że oddam na drugi dzień...tak sumienie to ważna rzecz, jednak z doświadczenia zawodowego widzę, że jest to towar deficytowy

Brawa za ten wpis! emotka
maria1980 napisał(a):

Dokładnie , moja córcia mi ostatnio powiedziała ,ze sumienie to monitoring pana Boga....:)

emotka To chyba ja jestem drugą Twoją Córcią! emotka Bo myślę dokładnie identycznie! emotka

Ale czy kwestia dotyczy sumienia czy prawa? Sumienie to rzecz duchowa, a prawo i sprawa, o którą toczy się dyskusja są jak najbardziej przyziemne. Zatem nie mieszajmy tych dwóch odległych sfer. Nie chcę nikogo obrażać, ale zwykle jest tak, że jak komuś brakuje argumentów to wyciąga z kieszeni sumienie, Boga itd. A nie w tym tutaj rzecz... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5808369 Napisano: 17.01.2014 15:22:50 w TESCO konkursy
A czy ktoś wie coś na temat konkursu Wygraj karnawał w Barcelonie (Black&Blow)? Wyniki miały byc do dzisiaj, ale jako, że są tylko 3 nagrody, to nie spodziewam się szału na forum... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5808196 Napisano: 17.01.2014 11:41:41 w Wkurza mnie...
koza.k90 napisał(a):

asante sana, wyobraź sobie, że Tobie przydarzyła się taka pomyłka
idziesz do banku i prosisz o udostępnienie lub jakiś kontakt z przypadkowo obdarowanym

a bank odmawia ze względu na ochronę danych osobowych i każe czekać na dalszy rozwój wypadków

czas mija, kasa nie wraca, a Ty gonisz w piętkę, bo nie masz na powtórne uiszczenie raty za mieszkanie lub zapłatę za towar

możesz tylko się modlić, wynająć detektywa lub zgłosić sprawę na policji

ja bym jeszcze przelała symboliczną złotówkę na to samo konto w tytule wpłaty wpisując prośbę o kontakt w związku z omyłkową poprzednią wpłatą i sugerując nagrodę

Wyobrażam sobie i jestem na siebie strasznie wściekła (na swoje roztargnienie, nie na tamtą osobę)
No widzisz, nie wpadłam na takie rozwiązanie, a to bardzo dobry pomysł, czyli sama znalazłaś rozwiązanie emotka
Myślę, ze jest jeszcze kilka - łacznie ze zgłoszeneim na policję w celu uzyskania danych tej osoby, ale nie powino się to wiązać z żadną karą (chyba, ze ta osoby usilnie nie chce oddać pieniędzy, a to już inna sprawa).

Isiulka - zgadza się, dwie pierwsze cyfry to suma kontrolna, wynikająca z pozostałych cyfr. Wystarczy podmienić jedną cyfrę i już się nie zgadza i przelew nie pójdzie. Dane personalne banki najczęściej olewają. Zatem masz racje, ta kobieta musiala znać ten numer, nie tak łatwo komuś przelać pieniądze. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5808184 Napisano: 17.01.2014 11:26:59 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

a ja uważam, że jeśli nie znam nadawcy, który by mi przelał taką sumę, to znaczy, że nastąpiła pomyłka w numerze konta. Szczególnie, że w tytule przelewu z reguły jest informacja, za co to.
I zwróciłabym.
Bo gdybym to ja się pomyliła i komuś przelała przez pomyłkę jakąś kwotę, to też bym chciała, żeby te pieniądze wróciły do mnie.

Postawcie się na miejscu osoby stratnej.
Chcielibyście płacić za coś 2 razy??

Tutaj masz rację, jeśli w tytule było, że to jest rata lub cokolwiek innego świadczącego o pomyłce ok, ale tak czy siak, to osoba wpłacająca popełniła błąd i to w jej gestii leży znalezienie posiadacza konta, któremu zrobiła prezent i poproszenie o zwrócenie pieniędzy. Nie pojmuję, jak może podlegać karze osoba, której ktoś omyłkowo przelał pieniądze. Przeciez ona może nawet o tym nie wiedzieć, nie wszyscy zaglądają na konto codziennie.
Ktoś tu kiedyś opisywał sprawę, ze wpłacał przez wiele miesięcy na stare konto pieniądze za gaz czy za prąd. Przyszło mu ponaglenie, że nie płaci. I co? Tamto było zaksięgowane na poczet przyszłych wpłat, a zaległości musiala zapłacić. Przecież elektrownia powinna za to pójść siedzieć na 5 lat, bo nie zwróciła pieniędzy... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5808143 Napisano: 17.01.2014 10:43:48 w Wkurza mnie...
eciepecie napisał(a):

koper napisał(a):

*eciepecie ale co konkretnie w tym Cię wkurza?
To, że jakaś kobieta przywłaszczyła sobie cudze pieniądze, czy to, że teraz grozi jej za to kara? emotka

Wkurza mnie dysproporcja kar w stosunku do przewin.
Jak spóźnisz się z opłatą do ZUSu czy innej należności, to ścigają nawet miedzynarodowym listem gończym, by wsadzić do pierdla na kilka lat emotka a jak jakaś firma w wyniku afery zaprzepaści wiele milionów nakradzionych (wyłudzonych) od ludzi, to się wszystko rozchodzi po kościach i g emotka im zrobią. Gościu powie "Nie mam pańskiego płaszcza no i co mi pan zrobi?!". Czysty bareizm.

Ja na to patrzę w ten sposób, że skoro na MOIM koncie pojawiły się jakieś pieniądze, nie MOIM obowiązkiem jest dociekać co i jak. MAM PRAWO założyć, że ktoś mi zrobił prezent!
To mnie wkurza.
emotka

Ja myślę podobnie. Ktoś przelał mi na konto pieniadze, mogę założyć, że ta osoba w tajemnicy chciała mi zrobić prezent i tylko zastanawiać sie kto jest taki hojny. Jest to dla mnie na równi z tym, gdyby ktoś zapukał do mnie, otwieram drzwi, a tam na wycieraczce pudełko z drogim prezentem. Mam zakładać, że ktoś pomylił drzwi? Zatem "zarzut przywłaszczenia cudzego mienia" jest dla mnie śmieszny, bo sama nie wyciągnęłam ręki po cudze. Owszem, pozostaje kwestia zapłacenia podatku od darowizny, ale to inna sprawa i inna kara...
Powiedzenie "jak kraść to miliony" nabiera w tym kraju nowego znaczenia... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5807911 Napisano: 16.01.2014 19:00:18 w TESCO konkursy
magnus napisał(a):

joan napisał(a):

Dobrze, że chociaż przelot dają w obie strony, szczyt hojności emotka

Teoretycznie dają ale nie dają gwarancji na powrót emotka

A serio to za 2 osobę można dopłacić emotka

Przelot moze i tak, ale o opłatach lotniskowych już nie ma mowy (a mogą kosztować nawet ponad 1000 zł).
Magnus, wiesz ile kosztuje wycieczka do Chin, żeby dopłacać za drugą osobę? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5807336 Napisano: 15.01.2014 20:01:25 w Kaufland konkursy
mkrzysiek napisał(a):

mia napisał(a):

Może sprawdźcie skrzynki pocztowe, bo do mojej mamy kurier najwyraźniej nie miał siły pofatygować się na II piętro, i dzisiaj odkryła kopertę złożona wpół i wciśniętą do skrzynki... emotka
Czort wie, od kiedy tam leżała, ale chyba od poniedziałku. emotka

Ja miałem tak samo emotka
sprawdźcie też czy pod wycieraczką nie zostawił kurier koperty emotka

Moje bony w poprzedniej edycji leżały na magazynie kuriera 7 dni. Po tygodniu, gdy już wszyscy dostali interweniowałam w 4Frame, okazało się, że przesyłka leży u kuriera. A tam pani z oburzeniem stwierdziła, że nie mają czasu, bo maja tyle roboty i dzisiaj też nie przywiozą i w ogóle o co mi chodzi. No to tak mi ciśnienie podniosła, ze dowieźli jeszcze tego samego dnia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5807333 Napisano: 15.01.2014 19:56:29 w TESCO konkursy
maria1980 napisał(a):

wygrywac napisał(a):

Mogli już dać wycieczkę dwuosobową...po co jechać samemu do Chin emotka

Żeby tam kogoś poznać, żeby pozwiedzać? ? ? Żeby nagroda była tańsza ?

Żeby schudnąć, bo jak się zagłębić w opis wycieczki, to wyżywienie nie jest wymienione emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5806489 Napisano: 14.01.2014 11:33:15 w Carrefour konkursy
ashley878 napisał(a):

Ja się zastanawiam od kiedy jedna ulica Zielonej Góry jest w lubuskim i 2 inne w małopolskim ... emotka emotka

Bo Ty jeszcze nie wiesz, że MC jest odpowiedzialne za nowy podział administracyjny kraju emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5806486 Napisano: 14.01.2014 11:27:57 w Carrefour konkursy
isiulka napisał(a):

To nie media wstawiło listę tylko carrefour. To nie organizator ustala tego typu kwestie tylko zleceniodawca.

A Ty jesteś tego pewna? Bo z mojego punktu widzenia wygląda to tak - MC podmieniło listę na początku konkursu, aby utrudnić konkursowiczom granie. Ma podkładkę dla sponsora/zleceniodawcy, przecież było mało zgłoszeń, kiepskie teksty. Sam pisze 6 dobrych tekstów na swoich znajomych (pisze lub bierze z obszernej bazy). Po zakończeniu konkursu podkłada własciwą listę sklepów (nagle sa wszystkie hipermarkety) i konsole wygrywają jego znajomi. Taka wersja wydarzeń jest dla mnie bardziej prawdopodobna niż ułożenie listy przez C4 z warzywniakami zamiast C4 (nagle nie wiedzą gdzie mają sklepy?).
Ciekawe, że jest to jedyna agencja, w której zleceniodawcy są imbecylami, nieprawdaż? Dlatego Twoje tłumaczenie jest dla mnie o d... rozbić.

Ps. Nie grałam tam, bo z założenia nie gram w MC, ale i tak mnie cholernie wk...a to co oni wyczyniają. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5805973 Napisano: 13.01.2014 13:33:21 w Kaufland konkursy

asantesana

#5804789 Napisano: 10.01.2014 15:29:44 w PLAGIATY

asantesana

#5804781 Napisano: 10.01.2014 15:16:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
79magda napisał(a):

asante napisał(a):

joan napisał(a):

asante napisał(a):

Czy były juz wyniki z Fa (Romantyczny weekend w Paryżu)? Wyniki miały być do 7.01 + 2 dni...

Nie było. Cały grudzień jest opóźniony, jeśli chodzi o wyniki...

Dzięki. Posłałam tylko jedno zgłoszenie i to nie na temat (jak później zauważyłam), ale patrząc na niektóre wybory zawsze mam szansę emotka

emotka emotka emotka Podoba mi się takie podejście emotka

W ciagu ostatnich kilku miesięcy czytając różne zwycięskie hasła przeżyłam najpier niedowierzanie, potem rozpacz, a na końcu mnie oświeciło! Stwierdziłam, że albo zmienię podejście albo wyląduję w Kobierzynie (dla niewtajemniczonych szpital psychiatryczny w Krakowie). Przeżyłam żałobę (ponoć bez tego ani rusz) i teraz dopatruję się szans w swoich tekstach nie na temat emotka

Joan, niestety jedno słówko sprawia, że tekst staje się delikatnie mówiąc... perwersyjny emotka Chyba, że znajdą tam jakąś głębię emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5804759 Napisano: 10.01.2014 14:28:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

asante napisał(a):

Czy były juz wyniki z Fa (Romantyczny weekend w Paryżu)? Wyniki miały być do 7.01 + 2 dni...

Nie było. Cały grudzień jest opóźniony, jeśli chodzi o wyniki...

Dzięki. Posłałam tylko jedno zgłoszenie i to nie na temat (jak później zauważyłam), ale patrząc na niektóre wybory zawsze mam szansę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5804744 Napisano: 10.01.2014 14:05:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy były juz wyniki z Fa (Romantyczny weekend w Paryżu)? Wyniki miały być do 7.01 + 2 dni... Wyświetl w wątku >>
0 0