Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#5721858 Napisano: 19.08.2013 18:52:59 w MC - Agencja inna niż wszystkie
aerdna napisał(a):

Tesco już chyba ostatecznie przerzuciło się na MC. Pora czekać, jak wygryzie 4Frame z wszystkich konków tescowych typu oral-B i BAM.

Nie wygryzie, bo BAM to nie Unilever lecz ich konkurent emotka
Ilonar, bo każdy ma w tym interes, ot i cała filozofia. Jedyne co mogloby tutaj pomóc to sprawy w sądzie, reszta nie ma sensu. Takie jest moje zdanie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5721855 Napisano: 19.08.2013 18:48:27 w Biedronka
vickichelm napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Zwycięzcą konkursu
z dnia 11.08.2013 r.
jest
Aurelia G.
za zdanie:
Dzisiaj SQTR FRUGO wędruje do Moskwy , bo...
Edwardowi Rosja pasuje, a czym ucieknie jak coś zmaluje?

emotka emotka emotka

Chodzi o Snowdena (chyba...) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5721841 Napisano: 19.08.2013 18:29:46 w MC - Agencja inna niż wszystkie
abodak napisał(a):

wlasnie dlatego co pisza ludziska-jaka firma,ktorej zalezy na dobrej opini nie reaguje na zgloszenia ludzi?Co konkurs to cyrk a oni dalej ze jest super-dla mnie to dziwne

No właśnie, tylko że w przypadku piłek również pisaliśmy do sponsora, to był Knorr (Unilever) i sponsor olał kompletnie wszystkich, odpisali bodajże, że w tej sprawie trzeba sie kontaktować z organizatorem. Jesli Palmolive to Unilever (a chyba tak jest), to być może oni razem robia takie przekręty, smieją się z nas i z prawa i dlatego tak im to super wychodzi? Ja innego wyjścia niestety nie widzę. Bo właśnie jakiej firmie nie zależy na wizerunku - tylko takiej, która ma w tym interes!

Czy kojarzy ktoś konkurs organizowany przez MC z produktem nie-Unilevera? Bo może tu jest pies pogrzebany?
A jeśli jest tak jak piszę, to wiecie gdzie są te nagrody główne - na papierze, bo w rzeczywistości one nie istnieją emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5721483 Napisano: 19.08.2013 12:25:11 w MC - Agencja inna niż wszystkie
1. Konkurs Tesco "Mistrzowska promocja 16 kart na start", czerwiec 2012 r. - przysłane repliki piłek Tango 12 o wartości ok. 100 zł zamiast oryginałów regulaminowo wartych 360 zł
2. Konkurs Literine / Magazyn Tesco Jesień 2012 - przysłali 1 produkt zamiast dwóch.
3. Konkurs Książkowy / Magazyn Tesco Jesień 2012 - przysłali zupełnie inną książkę, niż wyszczególniono w regulaminie.

Spróbujmy dopisując kompletować listę, z Bellą pamiętam, ze "poczta podzielila paczki" - kto tam grał niech opisze sprawę. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5721461 Napisano: 19.08.2013 12:10:39 w MC - Agencja inna niż wszystkie
A może by tak spisać w jednym miejscu wszystkie przekręty MC które pamietamy? Taką listę możnaby komuś kiedyś podesłać...
Zaczynając:
1. Konkurs Tesco "Mistrzowska promocja 16 kart na start", czerwiec 2012 r. - przysłane repliki piłek Tango 12 o wartości ok. 100 zł zamiast oryginałów regulaminowo wartych 360 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5721338 Napisano: 19.08.2013 10:03:11 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

asante - jedyne wyjście to oskarżyć lekarza (do sądu)

nie wiedziałam o tym wewnętrznym stosowaniu arniki

Ja mam taką w granulkach, wkłada sie pod język. Noszę w torebce, zeby w nagłych sytuacjach mieć natychmiast pod ręką, plecam, działa rewelacyjnie, wręcz czujesz jak ustepuje ból. Zwłaszcza jak ktoś ma takie ciało jak ja - czyli ledwo ktoś mnie dotknie a ja mam siniaka. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5721272 Napisano: 19.08.2013 00:19:11 w Wkurza mnie...
Ziołko, arnika zażywana działa od środka, szybciej i skuteczniej, maść jest dodatkiem - sprawdzone wielokrotnie, nawet przy zatrzaśnieciu drzwiami palców po dużej dawce arniki ból wszedł na "znośny" poziom, a paznokcie nie zrobiły się czarne.
79magda, czasami zastanawiam się czemu (komu)służą lekarze, mam aktualnie w bliskim otoczeniu przypadek, gdzie osoba od ponad roku skarżyła się na ból brzucha. Lekarz przepisywał tabletki przeciwbólowe i tego typu pierdółki. Nawet na USG nie wysłał. W tej chwili ten niewinny ból okazał się rakiem trzustki z przerzutami na wątrobę. I co, należy iść i nastukać lekarzowi? Jakby to wróciło tej osobie zdrowie (być może życie), to bym to chętnie zrobiła... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5721262 Napisano: 18.08.2013 23:47:49 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

evita napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie, ze moja Babcia juz miesiac cierpi przez to, ze właśnie owego czasu bylismy na weselu u kuzyna, podczas tanców jakis osioł tak jej nadepnał na nogę ze az miala rozcięta i noge ma jak banka. Wczesniej noga byla az granatowa, Babcia była u lekarza, dal jej antyiobtyk i kazal moczyc w jakiejs soli, nic nie pomaga ;/ Stope dalej ma granatową i wygląda jakby zbierala sie tam w srodku ropa ;/ Próbowalismy juz przykladanie babki lancetowej, okładów z rumianku i nic, znacie jakies sposoby?
Kurcze taka jestem zla, że wesele dawno temu minelo a Ona nadal cierpi emotka

BEZPIECZNIEJ i chyba najrozsądniej udać się do lekarza jeszcze raz. Ktoś z fachowców powinien zobaczyć to i ocenić, czy nie doszło albo do zapalenia albo innego paskudztwa (ropowica to chyba się zwie).

No walsnie lekarz powiedzial jak poszla drugi raz ze to zapalenie kosci i wypisal sol do moczenia... nic to nie daje ;/ Ech a Babcia juz nie chce isc do lekarza ;/
Az odechciewa sie kolejnych wesel w rodzinie emotka

Kurcze, ale mnie wkurzają lekarze, stwierdził zapalenie kości i przepisał sól, no ręce opadają, dobrze że nie przepisał modlitwy o zdrowie. Z domowych sposób są jeszcze okłady z liści kapusty, wyciągają ból i obrzęki, ale nie wiem czy to pomoże na taką poważną sprawę. Trzeba np. tłuczkiem do mięsa trochę rozbić liscie (zwlaszcza ten twardy srodek), obłożyc nogę i zawinąć jakimś bandażem lub materiałem na noc. Mnie nie raz pomogło. A! I koniecznie kupcie arnikę (np. w granulkach) do zażywania. Tyle przychodzi mi do głowy, jak wkrotce się nie poprawi to koniecznie trzeba iść do dobrego lekarza. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5720909 Napisano: 17.08.2013 21:46:12 w Biedronka
kozuszka38 napisał(a):

asante napisał(a):

kozuszka38 napisał(a):

moje ulubine,cóż tylko moje..
Dzisiaj SQTR FRUGO wędruje do Wiednia,bo w tym problem Straussa-śmigałby po mieście,a ma tylko walca.

Gdyby to nie był konkurs Frugo, to powiedziałabym, że dlatego im się nie spodobało, że powinno być "walc" a nie "walca"(kogo? co? a nie kogo? czego?). Ale w tym konkursie nie takie rzeczy przechodziły, pomysł bardzo fajny emotka

mała prowokacja emotka

ale też nie wiem,czy zostałam asante sana dobrze zrozumiana, bo w tej przenośni chodzi mi o walca drogowego
emotka

A tak, tak, coś tam styknęło w mózgu i wiem, ze chodziło Ci o walca drogowego emotka Pokazalam tylko, że w takiej odmianie to nie pasuje, ale ktoś tu (chyba Trebor) wkleił podobne hasło i tam walca bylo na miejcu, nie o kontekst mi chodzilo tylko o gramatyke. I tak jak napisalam, pomysł bardzo fajny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5720686 Napisano: 17.08.2013 08:11:20 w Biedronka
kozuszka38 napisał(a):

moje ulubine,cóż tylko moje..
Dzisiaj SQTR FRUGO wędruje do Wiednia,bo w tym problem Straussa-śmigałby po mieście,a ma tylko walca.

Gdyby to nie był konkurs Frugo, to powiedziałabym, że dlatego im się nie spodobało, że powinno być "walc" a nie "walca"(kogo? co? a nie kogo? czego?). Ale w tym konkursie nie takie rzeczy przechodziły, pomysł bardzo fajny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5720668 Napisano: 17.08.2013 00:21:46 w Biedronka
mia napisał(a):

Moje purnonsensowe:

Do Wąchocka, bo choć to drogi kawał, chciałby sołtysa spotkać.

Tez pisałam o Wąchocku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5720666 Napisano: 17.08.2013 00:16:24 w Biedronka
Do Starych Bajek, bo szukanie pieszo puenty poszło mi w pięty. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5719928 Napisano: 15.08.2013 18:20:31 w Kaufland konkursy
koza.k90 napisał(a):

joan napisał(a):

ekuc2 napisał(a):

podając adres podajecie tylko ten do wysyłki czy zameldowania też oczywiście jeśli są różne

Musisz podać oba, a jeśli gdziekolwiek u laureatów adres się powtórzy (niezależnie od rodzaju adresu), nagrodę otrzyma tylko jeden laureat. Tak przynajmniej wynika z regulaminu.

joan, lepiej podać 1 adres - od razu korespondencyjny

zdarzyło mi się, że w przypadku podania 2-ch adresów osoba adresująca przesyłki była tak rozgarnięta, że z jednego wzięła kod i miejscowość, z drugiego ulicę i bony 2 razy wracały do agencji

więc lepiej nie ryzykować

Ja ostatnio napisalam oba, z wyraźnym zaznaczeniem, że prosze przesyłkę wyslać na adres korespondencyjny. Oczywiście wyslali na adres zameldowania, a przesylki nie mam do tej pory, bo to na drugim koncu Polski i czekam na "okazję" żeby bon odzyskać. Od tej pory piszę jeden adres korespondencyjny i finito. W ogole ludzie pakujący paczki sa z kosmosu, ostatnio dostalam trzy nagrody na adres zameldowania, choć wyraźnie zaznaczalam adres do wysyłki. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5719813 Napisano: 15.08.2013 13:37:39 w Wkurza mnie...
malenka89 napisał(a):

mole, mole i jeszcze raz mole emotka nie mam już sił ani sposobu na nie... Wszystkiego próbowałam, a ich jest coraz więcej i są wszędzie emotka emotka

wszystko z szafek powywalałam, pomyłam dokładnie, dałam do środka lepy i ciągle ich przybywa mimo, że szafka jest pusta emotka wszystkie odstraszacze itd nie działają emotka

Walka z molami niestety przypomina walkę z wiatrakami. Mnie się udało, ale wieloma metodami. Po pierwsze pamietaj, ze one uwielbiają rozmnażać sie przy suficie, najlepiej w rogach na łączeniach ze ścianami. Weź odkurzacz i codziennie tam przejedź. W kuchni wszystko popakuj w słoiki i szczelne pojemniki (tak trzymam do tej pory i nie wróciły). Nawet nowe pudełka z kaszą czy ryżem w woreczkach przynoszę ze sklepu, przekładam do słoikow i wrzucam kawalek kartonu z nazwa i firma żebym wiedziala co to jest). Szafki dokładnie umyłam octem, nawet w pustych wyłaziły ze szczelin jeszcze 3 miesiące, ale nie miały się czym żywić więc wystarczyło je tępić, nie składały nowych jaj (czy co one tam skladają). Mole nienawidzą też świeżego druku, zatem kup najtańsze gazety (taką prasę codzienną) i powkładaj do mebli w pokojach, żeby się tam nie umiejscowiły. Jeśli wkładasz lepy to tylko do szafek i je zamknij. Bo na wierzchu ściagasz wszystkie mole z zewnątrz. To tyle co mi przyszło do głowy. Powodzenia! Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5719489 Napisano: 14.08.2013 19:16:56 w Carrefour konkursy
joan napisał(a):

asante sana - możesz zadzwonić na infolinię DHLu i spytać o status Twojej przesyłki. Wtedy zostaniesz poinformowana, że "ojej, jakiś dziwny status tutaj widnieje w systemie". Poproś babkę, żeby sobie wyświetliła list przewozowy z dostawy na monitorze i dopytaj, co tam widzi. Powiedz, że została Ci ukradziona przesyłka o numerze X i lada dzień zgłosisz na tę kradzież na policję. Podaj numer kontaktowy do siebie. Chyba tyle. Babka na infolinii na pewno nie ma numeru do kuriera, ale może poinformować dyspozytora regionalnego (czy jak go tam zwą), a ten oczywiście nr do kuriera posiada i raczej się z nim skontaktuje emotka

Dzięki wielkie. Dzisiaj mialam dzień świra, nie mogłam nawet otworzyć internetu, jutro święto. W poniedzialek do nich zadzwonię.

U mnie kolejna porażka w Fa, chyba konkurs ewidentnie nie dla mnie, nie wiem już jak mam do nich dotrzeć... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5718921 Napisano: 14.08.2013 00:56:26 w Carrefour konkursy
dolly napisał(a):

asante napisał(a):

magnus napisał(a):

Oni- Agencja raczej rzetelnie to robili, to sprawa kuriera DHL. Musisz reklamować.

Tak wlaśnie zrobię, nie wiem tylko czy reklamować mogę ja czy musi agencja jako nadawca, ale napisałam już odpowiedź do agencji, pewnie wszystkiego się wkrótce dowiem. Ale jestem zła...

możesz zarówno Ty jak i Agencja. Musisz miec tylko numer nadania, a ten jak widzę masz.

Tak, mam numer nadania, poczekam co odpisze GRASP i składam reklamację. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5718918 Napisano: 14.08.2013 00:32:27 w Carrefour konkursy
magnus napisał(a):

Oni- Agencja raczej rzetelnie to robili, to sprawa kuriera DHL. Musisz reklamować.

Tak wlaśnie zrobię, nie wiem tylko czy reklamować mogę ja czy musi agencja jako nadawca, ale napisałam już odpowiedź do agencji, pewnie wszystkiego się wkrótce dowiem. Ale jestem zła... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5718910 Napisano: 14.08.2013 00:17:30 w Carrefour konkursy
magnus napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

asante napisał(a):

Czy już ze wszystkich dni otrzymaliście bony Valbon? Konkretnie chodzi mi o datę 2.08 - jeden mam a drugiego brak...

ja dostałam wszystkie, łącznie z tymi z ostatniego dnia konkursu.

Potwierdzam- dotarły już wszystkie emotka

Dzięki. Mój ponoć został odebrany, u nich w systemie w polu kto odebral widnieje skrót PQW, wie ktoś co to oznacza? Ciekawe jak się sprawa zakończy, ale ja tego tak nie zostawię... ostatnio mam dość kurierów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5718466 Napisano: 13.08.2013 14:13:55 w Carrefour konkursy
Czy już ze wszystkich dni otrzymaliście bony Valbon? Konkretnie chodzi mi o datę 2.08 - jeden mam a drugiego brak... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5718453 Napisano: 13.08.2013 13:53:04 w Biedronka
mgrzel napisał(a):

Dzwoni FRUGO za 08.08. Jestem I wicemiss, kurczę emotka Czy zwycięzca jest na forum? Ale pnę się w górę, ostatnio II wicemiss dzisiaj pierwsza czyli następnym razem korona emotka Pomarzyć dobra rzecz...

Czyli moja "petarda" z 8 nie znalazła uznania, no bywa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0