Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#5718091 Napisano: 12.08.2013 22:03:25 w Kaufland konkursy
ace napisał(a):

u mnie nic emotka Ale czego ja sie spodziewałam grając w krk?? emotka Krakusy! Na wakacjach mieliście być emotka

No... jak sie zadziera z Krakusami... emotka
Ja wyjątkowo grałam prawie tylko w Krakowie i jestem zadowolona emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5717665 Napisano: 12.08.2013 15:42:11 w Biedronka
xpac napisał(a):

asante napisał(a):

xpac, wygrana z 7? Proszę, napisz, że nie z 8 emotka

Mówisz i masz emotka wygrana z 7

Dziękuję bardzo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5717663 Napisano: 12.08.2013 15:40:27 w Kaufland konkursy
kalisto1986 napisał(a):

bethan napisał(a):

Joan, wcale nie uważam, że wysyłam wybitne hasła, piszę takie, jakie wiem, że nagradzają. Statystyki - mam raczej na myśli ilość wygranych w jednym konkursie. Tak jak Ci napisałam na pw - niemożliwe jest mieć takiego farta w losowaniach i tyle.
Ale oczywiście, każdy ma prawo wierzyć w co chce, nic mi do tego.

też tak uważałam .... do czasu, aż nie nagrodzili haseł totalnie nie na temat emotka Najzwyczajniej w świecie pomyliłam się z tym co mam napisać, powysyłałam hasła, a chwile przed północą załapałam,że popełniłam błąd, nie zdążyłam więcej niż 2 wysłać poprawnych, bo czas minął ... i oczywiście nagrodzili hasła nie na temat. Więc teraz nikt mi nie wmówi,że oni czytają

To pokrywa się z moimi odczuciami, też wysyłam w ramach testu różne hasła i wcale nie wygrywają te najlepsze, a potrafią też nagrodzić bardzo prymitywne teksty. Natomiast w innych konkursach 4Frame ewidentnie widać wybór najlepszego lub jednego z najlepszych tekstów. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5717650 Napisano: 12.08.2013 15:30:08 w Biedronka
xpac, wygrana z 7? Proszę, napisz, że nie z 8 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5717088 Napisano: 11.08.2013 14:27:50 w Biedronka
A ja ostatnio powiedziałam, że komisja się zaczęła starać i wybiera fajne hasła... Tfu tfu, odpluwam to co powiedziałam. Tja... do Karaibów, do Bahamów, do Hawajów, do d...y. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5717087 Napisano: 11.08.2013 14:25:21 w Kaufland konkursy
0 0

asantesana

#5717001 Napisano: 11.08.2013 10:59:54 w Biedronka
mixik napisał(a):

Urwac moze, ale jak jury nagradza za cos, co niczego nikomu nie urywa, to swiadczy o tymze jury, nie zas o nagrodzonym, czego staram sie dowiesc emotka

emotka I to jest najlepszy komentarz, a sprytny konkursowicz sam decyduje czy ma ochotę dostosować się do gustu jury czy nie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5716894 Napisano: 10.08.2013 20:28:22 w Biedronka
Koza, gdzie Ty widzisz powagę?
Ok, chyle czoła, zapewne pan prokurator jest jednocześnie wybitnym księgowym. Kończę temat emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5716877 Napisano: 10.08.2013 19:42:18 w Biedronka
koza.k90 napisał(a):

jeju, ale o co biega ?

dawno wyłączyłam się z dyskusji, nie jestem w temacie i wydaje mi się, że to pogoda negatywnie na wszystkich wpływa

dajcie sobie po browarku i luzik - co ma być to będzie

Od 17.48 nie mineło chyba az tak dużo czasu zeby nie wiedzieć o czym się pisało i co się probowało udowodnić emotka
A na mnie pogoda nie wpływa źle, najwyżej PMS, a w tym przypadku luzik jest wykluczony emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5716868 Napisano: 10.08.2013 19:29:07 w WC - rozmowy o wszystkim
luko922 napisał(a):

http://www.wykop....pas-plynu-do-naczyn/

emotka emotka emotka

Ale z czego się śmiejecie, oni założyli, że każdy szanujący się obywatel ma zmywarkę i tylko od czasu do czasu sobie kapnie płynem, aż się dziwię, że to nie jest 3-letni zapas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5716864 Napisano: 10.08.2013 19:25:07 w Biedronka
koza.k90 napisał(a):

http://ulgi.wiesz...ego-w-konkursie.html

tutaj fachowych wskazówek dla osób, które będą sprzedawały skutery

zwłaszcza dlaczego ważny jest ten półroczny okres od wygranej do sprzedaży

Koza no nie załamuj mnie, przecież Ty sobie zaprzeczasz. Wkleiłas link do artykułu udowadniającego, że nie masz racji, ze okres 6 miesiecy nie ma znaczenia (o ile nie przekraczasz progu podatkowego) i że jest tak jak pisał Trebor i ja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5716811 Napisano: 10.08.2013 16:38:31 w Biedronka
mundek2004 napisał(a):

asante napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

trebor1, to zależy przede wszystkim od interpretacji danej Izby Skarbowej i widzimisię jej szefa

jeżeli trafisz na kupującego, który poleci z umową do skarbówki, różnie bywa

6 miesięcy to taki bezpieczny okres i po jego upływie masz luz

znajoma sprzedawała skuter prokuratorowi, więc zwracał uwagę na takie szczegóły

Koza.k90, Trebor o jednym a Ty o drugom. Co ma polecenie z umową do skarbówki do rzeczy. Gość sobie może lecieć w marcu, a Ty masz obowiazek wpisać ten skuter w picie rocznym, czyli do kwietnia następnego roku. A przepisy są jedne regulujące sprzedaz nagrody. Trzeba wykazac to w picie i wszystko jest zgodne z prawem.

ale jak wpiszesz w picie rocznym jako dochód to zapłacisz 18% podatku dochodowego?

a dlaczego Robert pisze o kosztach uzyskania przychodu? koszty uzyskania przychodu zmniejszają dochód emotka

Ponieważ Twoim kosztem uzyskania przychodu jest wartość skutera. Jeśli wartość nagrody wynosi 3500 zł, sprzedaż za 3000, to nie masz dochodu, czyli nie placisz podatku. Podatek zaplacilbyś gdybyś sprzedal skuter za 4000 zl, ale bylby to podatek od 500 zł. Voila! Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5716801 Napisano: 10.08.2013 16:11:38 w Biedronka
koza.k90 napisał(a):

asante napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

trebor1, to zależy przede wszystkim od interpretacji danej Izby Skarbowej i widzimisię jej szefa

Koza.k90, Trebor o jednym a Ty o drugom. Co ma polecenie z umową do skarbówki do rzeczy. Gość sobie może lecieć w marcu, a Ty masz obowiazek wpisać ten skuter w picie rocznym, czyli do kwietnia następnego roku. A przepisy są jedne regulujące sprzedaz nagrody. Trzeba wykazac to w picie i wszystko jest zgodne z prawem.

asante, a sprzedawałaś kiedyś coś o takiej lub większej wartości ?

Własnie zamierzam sprzedać skuter, dlatego wiele o tym czytałam i sprawdzalam informacje w US. Oczywiście Pani wytrzeszczyła na mnie oczy i powiedziala że chyba zgłupiałam (wczesniej informacje maiłam z netu), zawołała drugą ciut bardziej kompetentną panią, która stwierdzila, ze faktycznie jest taki zapis, ale mam się upewnić na głownej infolinii podatkwoej. Tam Pani odnalazla paragrafy, cytowala mi je i analizowała. Zatem nie wyssalam sobie tych info z palca. A jak wg Ciebie placi się ten podatek? Sprzedaje i leci do urzędu, jaki dokument wypełniasz? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5716797 Napisano: 10.08.2013 16:02:18 w Biedronka
koza.k90 napisał(a):

Koza.k90, Trebor o jednym a Ty o drugom. Co ma polecenie z umową do skarbówki do rzeczy. Gość sobie może lecieć w marcu, a Ty masz obowiazek wpisać ten skuter w picie rocznym, czyli do kwietnia następnego roku. A przepisy są jedne regulujące sprzedaz nagrody. Trzeba wykazac to w picie i wszystko jest zgodne z prawem. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5715733 Napisano: 08.08.2013 18:46:23 w Wkurza mnie...
mia napisał(a):

Dzień, że się tylko zastrzelić - wszystko się chrzani, pogoda na zmianę z finansami mnie dobija, jeszcze się okazało, że syna stypendium ominęło bokiem (chociaż się należało), czyli ok. 3000 w plecy... emotka emotka
Czekałam na to, żeby koszmarny lipiec się skończył, a wyszło z deszczu pod rynnę. Niech mnie ktoś dobije - łeb mi pęka od myślenia nad problemami. emotka

Mam podobnie, tylko zastanawiam sie za jakie grzechy, bo aż takich to sobie nie przypominam... Tylko że lipiec u mnie był fajny, a w sierpniu wszystko się wali na głowę. Tylko się upić, bo na wyskoczenie z okna nie mam co liczyć, za nisko...

Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5715529 Napisano: 08.08.2013 13:52:23 w Biedronka
joan napisał(a):

asante napisał(a):

No, ja dzisiaj wysmarowałam takie hasło, że jak do mnie nie zadzwonią... emotka
I cieszę się, że od pewnego czasu wygrywają fajne hasła, bo był moment, w którym przestałam wierzyć w "normalność" tego konkursu.

Hehe, nie posmarujesz - nie jedziesz emotka

Mnie również to cieszy, choć korzystniej byłoby mi coś napisać, niźli jeno cudzą twórczość czytać emotka

Ups emotka
I wydało się, w końcu agencję mam w Krakowie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5715442 Napisano: 08.08.2013 12:19:34 w Biedronka
No, ja dzisiaj wysmarowałam takie hasło, że jak do mnie nie zadzwonią... emotka
I cieszę się, że od pewnego czasu wygrywają fajne hasła, bo był moment, w którym przestałam wierzyć w "normalność" tego konkursu. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5715218 Napisano: 07.08.2013 22:29:12 w Carrefour konkursy
magnus napisał(a):

asante napisał(a):

A dla mnie to był bardzo dziwny konkurs, taki nieprzewidywalny... Ale na efekt nie narzekam, tylko jak lubiłam sery pleśniowe, tak po otwarciu lodówki teraz mam odruch wymiotny... emotka Dlaczego nie ma konkursu na owoce i warzywa sezonowe? emotka

Serów pleśniowych nie powinno się mrozić ale w celu wykorzystania do sosów można to spokojnie zrobić. Jako dodatek smakowo jest w porządku emotka

W sumie to dobry pomysł, bo rozdałam komu się da, ale mało osób lubi. A mrożenie mi się wydawało bez sensu, bo sie rozpadną po wyjeciu, ale do zmiksowania z sosem w sumie pomysł ok, dzięki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5715207 Napisano: 07.08.2013 22:18:55 w Carrefour konkursy
magnus napisał(a):

Nie sądzę, że wybierał pan, raczej pracowali samodzielnie i nie wspierając się. Równia pochyła to efekt błędnie wysłanych powiadomień i bonów. Brutalna rzeczywistość- ludzie tworzyli
i słali a nie było czym nagradzać.
Za organizację też daję plusa.

A dla mnie to był bardzo dziwny konkurs, taki nieprzewidywalny... Ale na efekt nie narzekam, tylko jak lubiłam sery pleśniowe, tak po otwarciu lodówki teraz mam odruch wymiotny... emotka Dlaczego nie ma konkursu na owoce i warzywa sezonowe? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5715200 Napisano: 07.08.2013 22:13:50 w Carrefour konkursy
beciala napisał(a):

asante napisał(a):

Czy Wy też macie tak super opisane produkty Fa? To znaczy nie ma słowa Fa?

ja kupiłam zel 250 ml i nie ma słowa Fa emotka

U mnie na jednych jest, na innych nie. Jeśli wygram pójde po pieczątkę, trudno, ale ponoć to jest wymóg UE, że ma być nazwa firmy... Wyświetl w wątku >>
0 0