Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#5639201 Napisano: 21.04.2013 21:35:04 w Hochland
infernalia napisał(a):

ja dostałam takiego maila od organizatora:
Szanowna Pani,
za tydzień od 15 do 21 losowane nagrody II stopnia będą w poniedziałek 22.04

No wszystko świetnie, tylko co oznacza słowo "losowane" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5637855 Napisano: 18.04.2013 21:57:45 w Wkurza mnie...
eciepecie napisał(a):

asante napisał(a):

....rozmawiałam dzisiaj z moim (niezłym) aparatem i prosiłam, żeby kręcił filmy, ale zamknął się w sobie i za nic nie chce puścić w ruch tych zdjęć. Mam aparat, nie mam kamery, rozumiesz to? Zatem dla mnie konkursy fotograficzne to nie filmowe, kamerzysta to nie ruchomy fotograf etc.

No to masz poważny problem z rozumieniem i do tego wykazujesz wyraźną złośliwość.
emotka

Cytując Ciebie: "Żałosna, typowa postawa kogoś, kto nie ma nic do powiedzenia".
W dodatku nie bardzo rozumiem zakładania nowych kont, bo choć jestem tu od niedawna, to na kilometr zalatujesz mi pewną osobą, która się z nami pożegnała jakiś czas temu (nie, nie wściekły), a teraz syn marnotrawny powrócił w innej skórze... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5637841 Napisano: 18.04.2013 21:43:55 w Wkurza mnie...
eciepecie napisał(a):

A w kwestii filmów to zupełnie Cię nie rozumiem emotka Kiedyś już była na ten temat wymiana zdań na starym forum i Pionas jasno określił, że filmowe, to to samo, co fotograficzne, bo to też fotografie, tylko ruchome. Uważasz, że gdzie najbardziej pasują fotograficzne? Do SMS-owych? Do promocyjnych? Do tych z gwarantowaną nagrodą? Wybacz, podejrzewam w Twoim wpisie jakiś żarcik emotka

Eciepecie, weź Stoperan i zatrzymaj wreszcie tę sraczkę słowną, bo chyba wszyscy mają już dość emotka
Super, że film to zdjęcia ruchome, rozmawiałam dzisiaj z moim (niezłym) aparatem i prosiłam, żeby kręcił filmy, ale zamknął się w sobie i za nic nie chce puścić w ruch tych zdjęć. Mam aparat, nie mam kamery, rozumiesz to? Zatem dla mnie konkursy fotograficzne to nie filmowe, kamerzysta to nie ruchomy fotograf etc. i nadal będę dodawać konkursy filmowe do aktualnych (chyba, że dział zostanie nazwany "konkursy foto-video" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5637421 Napisano: 18.04.2013 11:12:05 w WC - rozmowy o wszystkim
goralecka napisał(a):

A ja chcialam podpytac o jakis zestaw fajnych cwiczen emotka jak zwykle sie obudzilam o dobre kilka tygodni za pozno... emotka nie chce schudnac bo moja waga jest ok ale chcialabym zeby moj brzuszek, tylek, uda i lydki byly ladniejsze...co by sie mozna bylo na plazy pokazac jak juz upaly beda...moze ktoras z Was mogla polecic jakies cwiczenia...filmik z yt czy cos w tym stylu emotka jest tego tyle, ze moja ochota do cwiczen z kazda minuta przegladania robi sie coraz mniejsza emotka ale cos z soba zrobic musze...

Polecam "Skalpel" Ewy Chodakowskiej, bez problemu znajdziesz na You Tubie. Idealnie pasuje do Twoich potrzeb, wzmacnia i ujedrnia całe ciało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5636541 Napisano: 17.04.2013 00:47:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
merkana napisał(a):

asante napisał(a):

Czy przechodzą Wam dane i paragon przez stronę do Hochlanda? Mnie cały czas wyskakuje błąd i to na róznych przegladarkach.

mam to samo emotka

Wyślij z innej przegladarki (najlepiej IE), jesli to nie pomoże, usuń też z linku słowo 'kliknij" na końcu. U mnie pomogło i poszło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5636443 Napisano: 16.04.2013 21:31:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dzięki dziewczyny, ja mialam jakiś bląd w linku, kolega informatyk się tym zajął i poszło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5636300 Napisano: 16.04.2013 19:46:45 w Wkurza mnie...
eciepecie napisał(a):

asante napisał(a):

A jeśli konkurs jest fotograficzny, ale trzeba kupić wcześniej jakis produkt, a do tego dotyczy jakiegoś regionu to gdzie powienien być taki konkurs? emotka
Spróbuj sam pododawac trochę, a zobaczysz, że wcale nie jest to takie hop-siup. A że tracisz czas na przeglądanie konkursów... no zawsze możesz korzystać z własnej bazy, nie z takiej, gdzie konkursy dodają nieudolni konkursowicze...

W moim (subiektywnym, a jakże) odczuciu, opisany przykład należy dodać do kategorii PROMOCYJNE, bowiem ZAKUP jest warunkiem podstawowym, by w ogóle wziąć udział w konkursie. Cała reszta, czyli forma zadania konkursowego, jest sprawą WTÓRNĄ. Podobnie jak konkursy, w których trzeba coś kupić i wysłać SMSa. To oczywiste, że NAJPIERW trzeba spełnić warunek wcześniejszy (zakup), a później dopiero kolejny, czyli wysłać zgłoszenie SMSem.

Wbrew pozorom, myślenie ma przyszłość. emotka

Tak tak, ale... mnie (przykład) nie interesują fotograficzne a interesują promocyjne. Zatem gdy znajdę taki konkurs w promocyjnych, to ja się będę wkurzac zamiast Ciebie. Moim zdaniem to nie jest takie jednoznaczne. Poza tym napisałam, że dotyczy jakiegoś regionu (często trzeba być mieszkańcem), zatem dla mnie warunkiem podstawowym jest lokalizacja - czyli konkurs lokalny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5636299 Napisano: 16.04.2013 19:42:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy przechodzą Wam dane i paragon przez stronę do Hochlanda? Mnie cały czas wyskakuje błąd i to na róznych przegladarkach. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5636276 Napisano: 16.04.2013 19:21:58 w Wkurza mnie...
eciepecie napisał(a):

Wcurwia mnie niekontrolowany, wiosenny wysyp bezmyślnych idiotów emotka

Do wyboru są dwie opcje - albo ktoś robi to złośliwie, albo nie myśli przy działaniu. Sam nie wiem, co gorsze emotka

Chodzi o dodawanie konkursów do bazy. Jeśli z opisu wynika JASNO i jednoznacznie , że trzeba coś wcześniej kupić, to jest to konkurs PROMOCYJNY. Jeśli trzeba wysłać zdjęcie lub film - konkurs FOTOGRAFICZNY. Jak trzeba zbierać lajki - to niewątpliwie konkurs na Facebooku.
Fajnie. To wszystko jest czytelne dla tych, którzy uruchamiają MÓZG podczas działania.
Niestety - konkursy zgłaszane do bazy są totalnie pomieszane, bez uwzględniania tych kategorii.

Wkurza mnie taka beznadzieja. Ktoś sobie zgłasza pewnie na zasadzie "a niech się inni martwią i niech mają frajdę, że w ogóle komuś się chciało zrobić łaskę i zgłosić do bazy". Smutne. Bo świadczy albo o bezmyślności, albo o beztrosce, albo o pogardzie dla innych i ich czasu (ja na przykład tracę czas przeglądając konkursy zgłaszane w niewłaściwej kategorii, bo na przykład zupełnie mnie nie interesują fotograficzne, facebookowe i promocyjne - a one są w "aktualnych"). Wrrrrrr.... emotka

A jeśli konkurs jest fotograficzny, ale trzeba kupić wcześniej jakis produkt, a do tego dotyczy jakiegoś regionu to gdzie powienien być taki konkurs? emotka
Spróbuj sam pododawac trochę, a zobaczysz, że wcale nie jest to takie hop-siup. A że tracisz czas na przeglądanie konkursów... no zawsze możesz korzystać z własnej bazy, nie z takiej, gdzie konkursy dodają nieudolni konkursowicze... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5635794 Napisano: 16.04.2013 00:19:40 w WC - rozmowy o wszystkim
picola napisał(a):

jola29k napisał(a):

mam takie pytanko czy daje się prezent na bierzmowanie bo dostaliśmy zaproszenie to jest chrześnica męża i nie wiem co robić

mam ten sam problem, daje się coś takiemu "dziecku", a jak tak, to co albo ile

Daje się raczej upominki symboliczne, często religikne, ja w zeszłym roku kupiłam srebrny łancuszek z kluczykiem z cyrkoniami, moje "dziecko" nie rozstaje sie z nim emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5635792 Napisano: 16.04.2013 00:13:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sanitas napisał(a):

mam pytanie ad. Halls. Ile przesłać opakowań? Wszystkie, czy tyle, ile w mailu (napisali 1)? Brat wygrał i nie wiemy, co robić (w regulaminie napisali, że wszystkie, a oni w mailu co innego piszą emotka ).

A ile brat zgłosił hallsow do dnia wygranej? Ja wysłalam 10 i w mailu kazali mi odesłac 10 więc albo się pomylili albo brat wygrał jednym zgloszeniem. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5634564 Napisano: 14.04.2013 10:14:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koza.k90 napisał(a):

asante napisał(a):

Mam pytanie, czy ktoś wygrał w tym konkursie:
https://www.e-kon...110884/#.UWnVPKJBIbA
Jeśli tak - w jaki sposób powiadamiali? Bardzo bardzo proszę o odpowiedź, może być na pw.

zły link

napisz po prostu o jaki konkurs chodzi

To był wielkanocny konkurs kulinarny Kamis organizowany przez wp.pl
Może ten link:
http://kuchnia.wp...nkurs/zwyciezcy.html Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5634560 Napisano: 14.04.2013 10:06:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Mam pytanie, czy ktoś wygrał w tym konkursie:
https://www.e-kon...110884/#.UWnVPKJBIbA
Jeśli tak - w jaki sposób powiadamiali? Bardzo bardzo proszę o odpowiedź, może być na pw. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5634469 Napisano: 13.04.2013 22:41:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cc_investigator napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

mia napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Z tego co wiem, to obdzwonione jest z ogólnego do środy włącznie.

To znaczy do 10.04? emotka

Do 10.04.

ooo, tego to się nie spodziewałam

Ja też emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5634175 Napisano: 13.04.2013 11:39:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koza.k90 napisał(a):

asante sana, ja też na początku konkursowania "rozkminiałam" regulaminy i zadawałam masę naiwnych pytań

a jak się wkurzałam, gdy nie wygrałam w jakimś konkursie czy loterii - szkoda gadać emotka emotka emotka

ale z biegiem czasu mi to jakoś przeszło

Ale grałaś emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5634172 Napisano: 13.04.2013 11:34:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olenka12 napisał(a):

...może ktoś jeszcze się wypowie.

A ja czytając Twoje wypowiedzi (w tym i innym wątku) zastanawiam się o co tak naprawdę Ci chodzi... Rozkminiasz kwestie, które nie mają wpływu na przebieg konkursu/loterii (nazewnictwo, formy prawne itp.), bronisz agencje, piszesz, że nie bierzesz udziału, tylko "się zastanawiasz"... Może jestem przewrażliwiona, ale coś mi nie pasuje... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5634069 Napisano: 12.04.2013 23:38:43 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

Depesza z pola bitwy:

Panowie polegli. Starszy po wkręceniu spirali wpadł na pomysł wsypania kreta do rur (dżyzys!!!), czego skutkiem była kompletna amba i uniemożliwienie dalszych działań! emotka Bo teraz w kratce pływa pełno żrącej substancji - starszy założył co prawda rękawice, ale i tak po chwili stwierdził, że ała i go piecze i chyba mu skóra z rąk schodzi. Poszukiwania hydraulika na cito trwają, młodszy dzwoni, gdzie się da. Jebut na całego.

Matko, Joan, Twoi mężczyźni mnie rozbrajają emotka
Pieczenie pieczeniem, ale nie wolno wlewac kreta do zimnej wody, ponieważ on ma wlasciwości zbrylające - pod wplywem zimnej wody tworzy się po prostu kamien. Obyście po tym zabiegu nie musieli rozwalac całego kanału. Kiedys mialam ogromne problemy z kanalizacją i sie naczytałam różności w internecie, m.in. wlasnie zakazów hydraulików wlewania kreta do muszli klozettowej czy kanału, bo wówczas trzeba wlac ok. 100 litrów wrzątku (przed zbryleniem oczywiście) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5633348 Napisano: 12.04.2013 11:28:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olenka12 napisał(a):

A co do 3 smsów - przecież jeżeli piszesz długą wiadomość np. mającą 500 znaków, to nie wpisujesz w telefon kilku kawałków po 160 znaków tylko piszesz jedną długą wiadomość, a operator ją dzieli i pobiera kasę za wysłane eski.

Wyobraź sobie, że większość systemów sensowych agencji właśnie odcina sms po 160 znaków. Czyli wysyłasz smsa mającego 200 znaków, przychodza Ci dwie zwrotki - za pierwszy "dziękujemy...", za drugi "treść wiadomości nie została rozpoznana", bo brakowało prefiksu. Poczytaj sobie jeszcze o słynnej akcji z Albedo (Palette), która nagrodziła dłuższe hasło pomimo zapisu o 160 znakach. Musieli dodatkowo przyznać nagrody, w tym laptopy i samochód. Przeczytalam cały regulamin i pisal go niezły patałach, bo w drugiej części regulaminu nieco sobie zaprzecza. Mimo wszystko nadal będę się upierać przy swoim zdaniu, choć wiem, że w przypadku wytoczenia sprawy, bez problemu agencja wybroni się przy takich zapisach regulaminu i tu masz rację. Z mojego punktu widzenia agencja zrobiła z ludzi kretynów (i nie bralam udzialu, żeby była jasność). emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5633330 Napisano: 12.04.2013 11:15:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
izak1000 napisał(a):

Nie wiem, dlaczego niektórzy "czepiają" się dużych czy małych liter w wygranym haśle Bielendy, a to że na Rossnet Panowie wygrywają tusze do rzęs, olejki na rozstępy i tampony to jakoś nikomu nie przeszkadza i nie dziwi....

A czy Ty wszystkie nagrody wygrywasz tylko dla siebie i używasz wyłącznie sam/sama emotka
Czy facet nie moze wygrać kosmetyku dziewczynie/żonie/siostrze? Nie pojmuje takiego stanowiska... Bo ja gram o kosmetyki męskie, ale nie używam ich po kryjomu w męskich bokserkach, za to sprawiam dużo radości bliskim mi panom emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5633300 Napisano: 12.04.2013 10:52:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ktosiu napisał(a):

olenka12 napisał(a):

hm,

ktosiu napisał(a):

Regulamin. Pkt. 4.2 c)Treść przesłanej wiadomości SMS nie może przekraczać:
- 60 znaków przy użyciu polskich znaków
- 160 znaków bez polskich znaków.
Dla mnie to jest jasne i czytelne, prawa studiować nie trzeba by to zrozumieć i zaakceptować.

hm,czyli potwierdzasz moje przypuszczenia, że czytacie tylko to co Was interesuje i przez to źle rozumiecie regulaminy.Gdzie tu masz napisane,że hasło konkursowe ma mieć 60 albo 160 znaków?Czy uważasz,że wiadomość sms to jest to samo co hasło konkursowe?

Nie wiem jak prościej wytłumaczyć Ci co znaczy "nie może przekraczać". Sorry, ale poddaję się emotka

Niestety musze to napisać, bo mnie zaraz emotka
Olenka, a czy rozumiesz zapis:
zgłoszenia udziału w Konkursie poprzez dokończenie zdania:
„Moje ciało kocha bikini, bo ………………..……” (zwane dalej Zdaniem) i wysłanie tekstu jako wiadomość SMS na numer 7155 według następującego wzoru: BIELENDA. Propozycja zdanianp.
Dopuszcza się użycie liter drukowanych oraz polskich znaków. Zgodnie z informacją techniczną od Operatorów GSM na długość jednej wiadomości SMS przypada:
• 60 znaków przy użyciu polskich znaków
• 160 znaków bez użycia polskich znaków
Czyli najprosciej mówiąc, zadanie konkursowe polega na wyslaniu smsa (nie smsów), a sms ma nie przekraczac 160 znaków. Dodatkowo kazda wiadomość sms ma byc poprzedzona prefiksem BIELENDA. Czyli jesli ktoś wysyla 3 smsy, przed każdym następnym powinien dodać BIELENDA. Czy teraz rozumiesz co znaczy, ze zadanie polega na wyslaniu tekstu jako wiadomość sms emotka Nie jako wiadomości sms emotka Wyświetl w wątku >>
0 0