Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#5566228 Napisano: 28.01.2013 02:54:36 w Wkurza mnie...
Pola, umowa stoi emotka
Staszek, daj znać jak efekty. Próbuj robić tak, jakbyś chciała pępek wcisnąć do kręgosłupa. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5566212 Napisano: 28.01.2013 02:43:42 w Wkurza mnie...
staszek napisał(a):

asante napisał(a):

staszek napisał(a):

ból krzyża... a zaczęłam robić 6 weidera i chyba będę musiała przerwać, bo boli nie tylko podczas ćwiczeń, ale i później przez cały dzień. Wrr....

Taki ból w krzyżu wskazuje na to, że źle wykonujesz ćwiczenia. Zamiast ciągnąć mięśniami brzucha, robisz to mięśniami okołokrzyżowymi, co jest bardzo niedobre dla kręgosłupa. Tak jest łatwiej, ale to nie o to chodzi w szóstce. Lepiej sobie przedłuż początkowe dni weidera i próbuj cały wysiłek włożyć w brzuch, a krzyż rozluźnić i ból minie.

Dzięki, spróbuję dzisiaj. Bo już zastanawiałam się nad przerwaniem, chociaż dopiero zaczęłam. Błędem chyba jest też to, że nie przylega mi cały kręgosłup do maty tylko właśnie na wysokości krzyża robi się taka dziura. Ale nie wiem jak się jej pozbyć, musiałby chyba ktoś mi na brzuch stanąć emotka

No właśnie, masz mieć naturalne ułożenie kręgosłupa, czyli pod krzyż ma się dać przesunąć kartkę, nic więcej. Lepiej przedłużyć pierwsze dni, a wyrobić tak mięśnie brzucha, żebyś dala radę podnosić się na nim, a nie mięśniami kręgosłupa, to klasyczny problem początkujących. Jest na to bardzo dobre ćwiczenie: leżysz na podłodze/macie, trzymasz nogi w pionie do góry. I opuszczasz obie nogi lub po jednej na przemian (obie jest trudniej) do takiego poziomu, w którym kręgosłup zaczyna odklejać się od podłogi. Rób to ćwiczenie zanim zabierzesz się za szóstkę, a zobaczysz, ze każdego dnia będziesz w stanie niżej opuścić nogi i zrobić większą liczbę powtórzeń.

Joan, w szóstce nie da się trzymać nóg zgiętych w koalnach emotka

W temacie - dzisiaj mam taki dzień, ze niech mnie ktoś dobije... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5566186 Napisano: 28.01.2013 02:21:39 w Wkurza mnie...
staszek napisał(a):

ból krzyża... a zaczęłam robić 6 weidera i chyba będę musiała przerwać, bo boli nie tylko podczas ćwiczeń, ale i później przez cały dzień. Wrr....

Taki ból w krzyżu wskazuje na to, że źle wykonujesz ćwiczenia. Zamiast ciągnąć mięśniami brzucha, robisz to mięśniami okołokrzyżowymi, co jest bardzo niedobre dla kręgosłupa. Tak jest łatwiej, ale to nie o to chodzi w szóstce. Lepiej sobie przedłuż początkowe dni weidera i próbuj cały wysiłek włożyć w brzuch, a krzyż rozluźnić i ból minie.
Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5566130 Napisano: 28.01.2013 01:39:37 w Biedronka
efelinkaaa napisał(a):

były dzisiaj jakieś przelewy? Ja nadal nie mam... emotka

Ja też jeszcze czekam. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5565897 Napisano: 28.01.2013 12:08:52 w Kaufland konkursy
joan napisał(a):

asante napisał(a):

Zaliczam to do porażki roku, mam nadzieję, że to największa w tym roku emotka

Niech tak zatem będzie i w moim przypadku emotka

Niechaj się stanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5565848 Napisano: 28.01.2013 11:54:46 w Kaufland konkursy
ati88 napisał(a):

asante napisał(a):

Ale mi fatalnie Kaufland tym razem poszedł emotka

to tak jak mi emotka

Zaliczam to do porażki roku, mam nadzieję, że to największa w tym roku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5565811 Napisano: 28.01.2013 11:43:15 w Kaufland konkursy
Ale mi fatalnie Kaufland tym razem poszedł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5565463 Napisano: 27.01.2013 11:44:25 w WC - rozmowy o wszystkim
Zakochałam się w muzyce z Hobbita - polecam pójść chociażby ze względu na nią. I nie wychodzenie z kina gdy się pojawią napisy, bo jeden z najładniejszych utworów jest na końcu emotka
A przy tym miałam ciarki na plecach:
http://www.youtub.../watch?v=BEm0AjTbsac Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5565366 Napisano: 27.01.2013 09:52:39 w Pomocy!!!!
l0ginka napisał(a):

asante napisał(a):

l0ginka napisał(a):

asante napisał(a):

Bardzo proszę kogoś o pomoc w zgłębieniu tajników fb. .....

Bardzo Ci dziękuję za pomoc, to jest to o co mi chodzi. Grzebałam tam, ale nie wiedziałam co jak poustawiać. Miałam zaznaczone znajomi. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli zaznaczę przy wszystkim tylko ja, to organizator konkursu będzie wiedział, że polubiłam jego stronę lub udostępniłam zdjęcie? I czy wtedy moi znajomi będą widzieć moje posty pisane na mojej tablicy?

Jeśli zaznaczysz tylko ja, to owszem organizator powinien wiedzieć,że polubiłaś, bo oni chyba mają listę wszystkich lubisiów, ale jak dodasz zdjęcie bezpośrednio na jakimś fanpage, to będzie ono widzialne dla wszystkich (publiczne)jeśli organizator tak postanowi, bo być może mogą widzieć tylko fani danego FP z tym,że znajomi przy ustawieniu w twoim profilu tylko ja nie zostaną o tym fakcie powiadomieni, ewentualnie mogą zobaczyć wchodząc przypadkowo czy tez celowo na ten konkretny fanpage.
Musisz tez pamiętać, że jeśli np coś udostępnisz u siebie publicznie, to ustawienie to działa do twojego odwołania emotka
Trzeba więc zawsze patrzeć przed emotka

I o to mi własnie chodzi, bardzo Ci dziękuję za rzetelną i klarowną informację emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5564816 Napisano: 27.01.2013 01:46:37 w Pomocy!!!!
l0ginka napisał(a):

asante napisał(a):

Bardzo proszę kogoś o pomoc w zgłębieniu tajników fb. Do szału mnie doprowadza to, że moi znajomi widzą moje wpisy konkursowe i komentarze na innych tablicach. Jak ustawić prywatności, aby moi znajomi widzieli moje posty na mojej tablicy, ale nie widzieli wszystkiego co ja robię - co polubiłam, że piszę u kogoś odpowiedź na konkurs itp. Nie mam takich informacji o moich znajomych, czyli muszą mieć coś ustawionego. No i jak to będzie wtedy z udostępnianiem jakiś zdjęć (też chodzi mi o konkursy). Plizzz, fb jest dla mnie ciągle zagadką.

1.Klikasz po prawej strony u góry ten przycisk z kłódeczką.
2. Rozwiajasz Kto może zobaczyć dodawane przeze mnie treści takim znaczkiem-daszkiem skierowanym ku dołowi (jeśli nie rozwinięte, bo jak masz rozwinięte znaczek zmienia położenie dzióbkiem do góry)
3.Następnie pierwsze od góry jest: Kto będzie mógł zobaczyć moje przyszłe posty?
Domyślnie masz ustawione publiczne, więc rozwijasz znaczkiem obok i klikasz niestandardowe. I tam widzisz:
Udostępnij to użytkownikom:
Te osoby lub listy...: i tu masz opcje: znajomi znajomych, znajomi,określone osoby z listy, tylko ja...    
Możesz tez odptaszkować przy Znajomi oznaczonych osób...    

Następna opcja to Nie udostępniaj tego:
i tu... Jeśli chcesz konkretnie jakąś osobę pozbawić wglądu w to, co piszesz. Możesz dodawac wiele osób z listy Twoich znajomych. Amen.

Bardzo Ci dziękuję za pomoc, to jest to o co mi chodzi. Grzebałam tam, ale nie wiedziałam co jak poustawiać. Miałam zaznaczone znajomi. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli zaznaczę przy wszystkim tylko ja, to organizator konkursu będzie wiedział, że polubiłam jego stronę lub udostępniłam zdjęcie? I czy wtedy moi znajomi będą widzieć moje posty pisane na mojej tablicy? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5564285 Napisano: 26.01.2013 06:29:20 w Pomocy!!!!
chochliczka napisał(a):

asante sana
Nie jestem pewna,ale wydaje mi się, że często na konkursach fb jest wymóg by upubliniczac link do konkursu itd, dlatego rzadko biorę udział- mogę sie mylic.

Czasami tak, ale to wtedy sama coś udostępniasz, proszą Cię o to a nie tak sami od siebie bez sensu... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5564272 Napisano: 26.01.2013 06:19:26 w Pomocy!!!!
Bardzo proszę kogoś o pomoc w zgłębieniu tajników fb. Do szału mnie doprowadza to, że moi znajomi widzą moje wpisy konkursowe i komentarze na innych tablicach. Jak ustawić prywatności, aby moi znajomi widzieli moje posty na mojej tablicy, ale nie widzieli wszystkiego co ja robię - co polubiłam, że piszę u kogoś odpowiedź na konkurs itp. Nie mam takich informacji o moich znajomych, czyli muszą mieć coś ustawionego. No i jak to będzie wtedy z udostępnianiem jakiś zdjęć (też chodzi mi o konkursy). Plizzz, fb jest dla mnie ciągle zagadką. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5563719 Napisano: 25.01.2013 11:08:11 w Biedronka
mia napisał(a):

helopoli napisał(a):

Wysyłam jednocześnie 5 zgłoszeń na ten pierwszy konkurs, za 100 zł, i 4 stówy już zwrócili a jednej nie, jak myślicie mam się czym stresować? Mamie, bratowej, bratu, mężowi zwrócili a mi nie!!!!!

Nie masz czym. Wszak i tak jesteś już 4 stówy do przodu. emotka

To nie zawsze tak działa mia. Ja też czekam jeszcze na dwa przelewy i jeśli nie zwrócą to będę dwie stówy do tyłu, nie dwie oddane już do przodu. Po prostu zrobiłam rodzinie zakupy i teraz nie powiem oddajcie mi, bo mi nie zwrócili pieniędzy. I chyba też już się w takie konkursy nie będę bawić, szkoda stresu. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5563095 Napisano: 25.01.2013 01:52:35 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
olunka napisał(a):

Monika11 napisał(a):

bubulina napisał(a):

Szukam przepisu na dobrą zupe cebulową.Może ktoś podzieli sie sprawdzonym przepisem?

podpinam się -wczoraj mąż mi mówi-zrób cebulową -wstyd się przyznać nigdy nie robiłam emotka

ja tez nie emotka

Zupa cebulowa to jedna z najprostszych zup i jedna z moich ulubionych. Robię tak:
- kroję cebulę w talarki (na 2 l wody ok. 6 średnich cebul), podsmażam na patelni z rozdrobnionym ząbkiem czosnku
- gotuję wywar warzywny (lub warzywno-mięsny) jak na każdą inną zupę
- dorzucam podsmażoną cebulę i gotuję jeszcze w wywarze, przyprawiam solą, pieprzem
- gdy warzywa są miękkie, miksuję blenderem na krem
I teraz dwie wersje wykończenia:
1. (moja ulubiona) przelewam zupę do takich miseczek do zapiekania, posypuję startym serem żółtym i na wierzch kładę kromkę czerstwego pieczywa. Wkładam do piekarnika, żeby się zapiekło. Pycha!
2. (wersja szybsza, lecz mniej smaczna) na talerzu posypuję zupę groszkiem ptysiowym lub grzankami z podsmażonego pieczywa
Spróbujcie, jest pyszna i tania emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5562123 Napisano: 24.01.2013 02:23:07 w Wkurza mnie...
kaki76 napisał(a):

asante napisał(a):

staszek napisał(a):

kaki76 napisał(a):

asante napisał(a):

http://biznes.one...181,212,1,news-detal
Jednak do sanepidu nie dotarła...

jak sciemniala to ladna kare zaplaci za znieslawienie

no i po szczurze emotka
http://www.dzienn...2FLUBLIN%2F130129699

No trzeba być wyjątkowo głupim, żeby tak sprawę rozdmuchać, a nie sprawdzić dokładnie. Dziewczyna będzie miała sporo kłopotów.
podejrzewam , że dziewczyna dostanie od firmy masę kaszek w ramach przeprosin , bo jednak naprawdę coś było w tej kaszce , a ona nie ma obowiązku wiedzieć , czy to jest szczur czy grudka jakaś .Miała podejrzenie i rozdmuchała sprawę , tylko mogła najpierw zadzwonić do nestle i z nimi to wyjaśnić.Ja miałam podobną sytuację z wodą o smaku cytrynowym arctic kupiłam kilka butelek i miały smak wody z płynem , zadzwoniłam do firmy , która zajmuje się rozlewaniem tej wody , przyjechali , zabrali w ramach przeprosin dali kilka innych zgrzewek napoju i po krzyku.

kaki, ona nie miała podejrzeń, napisała na fb, że jednoznacznie z bliska widać, że to szczur. Podejrzenia nie wystarczają, by kogoś oskarżyć. Może sama źle przechowywała otwartą kaszkę i kaszka się pozlepiała od wilgoci, to się okaże.

Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5562107 Napisano: 24.01.2013 02:12:00 w Wkurza mnie...
staszek napisał(a):

kaki76 napisał(a):

asante napisał(a):

http://biznes.one...181,212,1,news-detal
Jednak do sanepidu nie dotarła...

jak sciemniala to ladna kare zaplaci za znieslawienie

no i po szczurze emotka
http://www.dzienn...2FLUBLIN%2F130129699

No trzeba być wyjątkowo głupim, żeby tak sprawę rozdmuchać, a nie sprawdzić dokładnie. Dziewczyna będzie miała sporo kłopotów. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5562040 Napisano: 24.01.2013 01:27:27 w Konkursy ABC
jenny21 napisał(a):

czy ktos juz wie cos na temat konka z czajnikami i tosterami? wyniki w ciagu 14 dni od dnia zakonczenia konka czyli od 20 stycznia. el moze ktos cos??? emotka

Powiadomienia do 7.02 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5561970 Napisano: 24.01.2013 12:45:08 w Wkurza mnie...

asantesana

#5561937 Napisano: 24.01.2013 12:16:23 w Biedronka
Dziękuję wszystkim za odpowiedź, w takim razie mam nadzieję, że siostra dostanie przelew. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5561911 Napisano: 24.01.2013 11:59:50 w Biedronka
A czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy paragon trzeba było wysłać do 13.01 czy do tej daty miał do nich dotrzeć? Bo własnie moja siostra nie ma jeszcze przelewu i dowiedziałam się, ze wysłała w ostatni dzień choć przypominałam co chwilę. A później narzeka, że nie ma pieniędzy... Wyświetl w wątku >>
0 0