Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6707605 Napisano: 05.06.2020 10:08:11 w Wkurza mnie...
ananaska napisał(a):

asantesana napisał(a):

Co to za wysyp Grażyn, Staszków i innych pustych kont na Onecie? Zaraz oszaleję.  emotka  

Mam to samo. U mnie również Małgorzaty, Bronisławy i Agnieszki. Po kilka e-maili z niemoralnymi propozycjami.

Ja już mam od rana 5, wczoraj ze 30... Chyba napisze do Onetu, niech coś z tym zrobią. Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

asantesana

#6707564 Napisano: 05.06.2020 00:43:11 w Wkurza mnie...
Co to za wysyp Grażyn, Staszków i innych pustych kont na Onecie? Zaraz oszaleję. emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6706645 Napisano: 01.06.2020 09:32:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cherry_coke napisał(a):

margo1 napisał(a):

W Bref wszystko odsyła się mailem, czy też trzeba poczta? Jutro ostatni dzień. W regulaminie w punkcie 3.5 jest o wysyłce  na adres Organizatora danych z datą urodzenia, znowu w punkcie 3.6 na adres lub e-mail i bez daty urodzenia. Jak wy robicie? 

Ja wysłałam mailem bez daty urodzenia. 

O dacie urodzenia jest mowa w innym punkcie, lepiej wpisać. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6706000 Napisano: 28.05.2020 21:42:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kreatia napisał(a):

rare85 napisał(a):

kreatia napisał(a):

czy ma ktoś ostatnio problem z smsami premium? czy nju, czy play - nie mogę wysłać smsów. blokady premium nie mam. 

Może limit kwotowy? Miałam w Plusie z automatu chyba na 35 zł ustawiony. Smsem zmieniałam ten limit. 

na pewno nie, pozdejmowałam blokady, ale coś jest nie tak emotka  telefony te same, tylko numery nowe.

nasturcja19 wiem, że są problemy, ale mi sms nie wychodzi nawet emotka

Z play jest jakiś problem, na nowej karcie dostałam info "informujemy, że zablokowaliśmy nr premium", na play24 nie ma żadnych blokad, spróbowałam wyłączyć kodem, miałam tylko opcję "włącz", więc nie wiem jeszcze o co chodzi, postanowiłam odczekać i dać szansę samo-naprawienia. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6705118 Napisano: 25.05.2020 14:14:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy Kupiec już informował? Termin był do wczoraj. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6704931 Napisano: 24.05.2020 14:28:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

Delecta:

18. Koszt przesłania 1-go SMS-a jest zgodny z taryfami danego operatora. Opłata zostanie pobrana niezależnie od tego, czy zgłoszenie udziału w Konkursie będzie spełniać warunki określone w pkt. 12 - 16. Każdy 1 SMS zawiera 160 znaków. W przypadku wysłania SMS-a zgłoszeniowego zawierającego więcej niż 160 znaków, opłata operatora będzie naliczona za każdego SMS-a, zgodnie z taryfą operatora, a zgłoszenie konkursowe zostanie potraktowane jako jedno.

jak rozumieć ten zapis? 160 znaków czy więcej? Jak wyślę np. 320 znaków to zaliczą mi 160 znaków i więcej nie, czy zgłoszenie 320 znaków jako 1 a policzą jako 2 smsy ?

JET zwykle przyjmował dłuższe zgłoszenia, zakładam ze to tylko informacja ile zapłacisz za każdy rozpoczęty sms. Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

asantesana

#6704656 Napisano: 22.05.2020 13:21:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bibeck napisał(a):

gopablo1 napisał(a):

ditomaso napisał(a):

gopablo1 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy w tym Żywcu da się wygrać?  emotka  W zeszłym roku jakoś szło, a teraz nawet zniżki nie jestem w stanie ugrać  emotka

niestety odnoszę takie same wrażenia emotka  w zeszłym roku jakoś to szło, a teraz na tyle zgłoszonych kodów....całe nic wygranych emotka

Wg mnie więcej ludzi gra i dlatego ciężej trafić jest. W zeszłym roku taka 30 tka wpadala minimum raz dziennie A teraz raz na tydzień tak plus- A gram taka sama ilością kapsli

Ciężko to logicznie wyjaśnić wg mnie.....samo to, że restauracje czy bary pozamykane i już ilość kapsli, którą one generowały odpada. Więc wyglądałoby, że ludzi jednak mniej gra.....

Jeżeli chodzi o Żywca, to w tym roku trudniej zdobyć lepsze nagrody (30 zł), bo zmniejszyli ich ilość, na rzecz beznadziejnych toreb i dyszek. 

Ale suma jest podobna, a ja nawet zniżki jeszcze nie trafiłam, w zeszłej edycji zniżki wpadały często. No i właśnie, bary zamknięte, znaleźć kapsle ciężej, a wygrać trudniej. Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

asantesana

#6704618 Napisano: 22.05.2020 12:06:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w tym Żywcu da się wygrać? emotka  W zeszłym roku jakoś szło, a teraz nawet zniżki nie jestem w stanie ugrać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6703959 Napisano: 19.05.2020 16:22:57 w PLAGIATY
koniczynka123 napisał(a):

asantesana napisał(a):

asantesana napisał(a):

A czy ktoś ma pomysł jak dotrzeć do faktycznej autorki tego tekstu, może ktoś ją zna (wydaje mi się, ze pierwszy publikowany był absolwent). Chyba tylko ona może tu zadziałać i udowodnić, ze hasło należy do niej. Rzygać mi się chce jak widzę takie rozwiązanie sprawy. emotka

Absolwent (ten opublikowany) był dopiero w 2014 r a wcześniej już skopiowała(M z Cieszyna)w nalewce w 2009. Zapisywałam od początku grania wszystkie hasła jakie wysyłam i te w których wygrywałam by łatwo było znaleźć. Niestety w starych czasach nie było dysków i miałam zapisane na komputerze, jak padł to padły też dane emotka Od 2009 zapisuje na 2 nośnikach dla pewności. Ale jak teraz udowodnić to co słało się kilkanaście lat temu pocztą?!

Czyli laureatka z Absolwenta (Janina) też splagiatowała tekst kogoś z nalewki z 2009 roku? Mówię o hasłach publikowanych.

Tak, a potem p. Wojtek i pewnie jeszcze wiele innych osób. Ale ja robię print screny, fotki itp tylko tych w których wygrałam więc nie wiem ilu jeszcze i gdzie splagiatowało

To chyba już wiadomo, dlaczego nikt się nie upomina o to hasło, skoro tyle osób plagiatowało plagiat i już nie wiadomo co było pierwsze - kura czy jajko... Nie tylko ręce opadają. Tyle że w absolwencie to hasło jest dokładnie takie samo, nie częściowo, więc miło by było, gdyby objawiła się pani Janina. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6703954 Napisano: 19.05.2020 16:12:25 w PLAGIATY

asantesana napisał(a):

A czy ktoś ma pomysł jak dotrzeć do faktycznej autorki tego tekstu, może ktoś ją zna (wydaje mi się, ze pierwszy publikowany był absolwent). Chyba tylko ona może tu zadziałać i udowodnić, ze hasło należy do niej. Rzygać mi się chce jak widzę takie rozwiązanie sprawy. emotka

Absolwent (ten opublikowany) był dopiero w 2014 r a wcześniej już skopiowała(M z Cieszyna)w nalewce w 2009. Zapisywałam od początku grania wszystkie hasła jakie wysyłam i te w których wygrywałam by łatwo było znaleźć. Niestety w starych czasach nie było dysków i miałam zapisane na komputerze, jak padł to padły też dane emotka Od 2009 zapisuje na 2 nośnikach dla pewności. Ale jak teraz udowodnić to co słało się kilkanaście lat temu pocztą?!

Czyli laureatka z Absolwenta (Janina) też splagiatowała tekst kogoś z nalewki z 2009 roku? Mówię o hasłach publikowanych. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6703938 Napisano: 19.05.2020 15:38:12 w PLAGIATY
A czy ktoś ma pomysł jak dotrzeć do faktycznej autorki tego tekstu, może ktoś ją zna (wydaje mi się, ze pierwszy publikowany był absolwent). Chyba tylko ona może tu zadziałać i udowodnić, ze hasło należy do niej. Rzygać mi się chce jak widzę takie rozwiązanie sprawy.emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6703732 Napisano: 18.05.2020 17:33:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy wygrane w kawie w C4 to 1 etap czy 1 i 2?
I jak informowali - smsy czy dzwonią? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6702102 Napisano: 10.05.2020 12:01:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
visserarthur napisał(a):

"z kija cieknie ślina"- to jakaś metafora!?  emotka

No, ale to chwalipięta, bo tylko gardełko mu mięknie, gdy z kija cieknie ślina emotka   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6701913 Napisano: 08.05.2020 16:50:35 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

asantesana napisał(a):

yonex napisał(a):

Żądają numeru dokumentu bo to loteria tylko dla obywateli RP. Jak inaczej udowodnisz swoje obywatelstwo? A PESEL i reszta może po to by sprawdzić czy nie jesteś pracownikiem Hochland Polska.

Można np. poprosić skan dowodu tożsamości z zamazaniem wszystkich danych poza imieniem, nazwiskiem, adresem (choć nowe dowody są już bez adresu) oraz nr pesel. Mają wtedy wszystko, łącznie z dowodem, że ma się obywatelstwo polskie. Pomijam cały cyrk robiony dla 100 zł ze skanem dowodu. Nigdy w życiu nie podałabym wymaganych przez nich danych (imię ojca!), jeszcze bym to gdzieś zgłosiła, gdybym grała/wygrała.

Moim zdaniem podpis pod oświadczeniem, że nie jestem pracownikiem, posiadam obywatelstwo polskie itp. wystarczy i dane do wysyłki. Jest RODO czyli ochrona danych, a nie szastanie moimi danymi na wszystkie strony, a ktoś życzliwy zrobi sobie z tego użytek emotka Jest to już szczyt wszystkiego. Inni organizatorzy potrafią inaczej o to zadbać. Kiedyś już tu pisałam, że wygrałam apteczkę za 20zł i chcieli skan dowodu. Zadzwoniła do mnie pani i zrezygnowałam z nagrody. Z Valbon wysłałam 2 zgłoszenia, ale gdy przeczytałam o tych wszystkich danych, więc zrezygnowałam z tego konkursu i nie wysłałam więcej zgłoszeń. Niech się wypchają .......  emotka

Tyle, że nie granie z tego powodu lub rezygnacja z nagrody niczego nie nauczy przygłupiej agencji. A zgłoszenie wyżej już tak, skoro rozmowy nic nie dają.   Wyświetl w wątku >>
1 mama02 0

asantesana

#6701903 Napisano: 08.05.2020 15:58:22 w Wkurza mnie...
yonex napisał(a):

Żądają numeru dokumentu bo to loteria tylko dla obywateli RP. Jak inaczej udowodnisz swoje obywatelstwo? A PESEL i reszta może po to by sprawdzić czy nie jesteś pracownikiem Hochland Polska.

Można np. poprosić skan dowodu tożsamości z zamazaniem wszystkich danych poza imieniem, nazwiskiem, adresem (choć nowe dowody są już bez adresu) oraz nr pesel. Mają wtedy wszystko, łącznie z dowodem, że ma się obywatelstwo polskie. Pomijam cały cyrk robiony dla 100 zł ze skanem dowodu. Nigdy w życiu nie podałabym wymaganych przez nich danych (imię ojca!), jeszcze bym to gdzieś zgłosiła, gdybym grała/wygrała. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6701833 Napisano: 08.05.2020 11:40:05 w SZUKAM....
la-princessa napisał(a):

asantesana napisał(a):

Szukam kuriera, którym wyślę rower w wielkim kartonie. Kiedyś wysyłałam K-Exem, ale nie widzę już tej firmy. Czy ktoś wysyłał w ostatnim czasie i jaki jest koszt?

Ja wysyłałam taki rower przez DHL, zapłaciłam ok. 90 zł. W internecie nigdzie nie chcieli mi go nadać, bo gabaryty były za duże, a jak już coś mi wyszukiwało, to koszt był ok. 300-400 zł. Z tym, że poszłam zamówić kuriera do punktu, bo kiedyś mi jeden kurier powiedział, że tak jest taniej niż zamawiać przez stronę. I faktycznie było taniej niż wycena na stronie DHL. A kurier normalnie przyjechał do mnie do domu, zabrał rower i dostarczył odbiorcy.

Dzięki, to dobra informacja, bo mam niedaleko punkt DHL, zapytam dzisiaj. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6701829 Napisano: 08.05.2020 11:29:01 w SZUKAM....
yonex napisał(a):

asantesana napisał(a):

Szukam kuriera, którym wyślę rower w wielkim kartonie. Kiedyś wysyłałam K-Exem, ale nie widzę już tej firmy. Czy ktoś wysyłał w ostatnim czasie i jaki jest koszt?

Przez Sendit jakieś 2 miesiące temu wysyłałem za ok 20 zł, ale musiałem sam zawieźć na pocztę Pudło 130/80/30

U mnie jest niestety większe i mi sendit nie przyjmie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6701811 Napisano: 08.05.2020 10:42:34 w SZUKAM....
Szukam kuriera, którym wyślę rower w wielkim kartonie. Kiedyś wysyłałam K-Exem, ale nie widzę już tej firmy. Czy ktoś wysyłał w ostatnim czasie i jaki jest koszt? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6701000 Napisano: 05.05.2020 11:26:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy ktoś może zasięgał języka u Smolara w sprawie bonów do Auchan z Somatu? Są po terminie wysyłki, a nie ma nawet weryfikacji paragonu, może oni zapomnieli o tym konkursie? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6700759 Napisano: 04.05.2020 11:42:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy dostaliście bony do Auchan od Smolara z konkursu "Kuchnia marzeń od Somat"? Powinny być wydane do 28.04, a ja nawet nie mam maila z weryfikacją paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0