Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6702102 Napisano: 10.05.2020 12:01:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
visserarthur napisał(a):

"z kija cieknie ślina"- to jakaś metafora!?  emotka

No, ale to chwalipięta, bo tylko gardełko mu mięknie, gdy z kija cieknie ślina emotka   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6701913 Napisano: 08.05.2020 16:50:35 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

asantesana napisał(a):

yonex napisał(a):

Żądają numeru dokumentu bo to loteria tylko dla obywateli RP. Jak inaczej udowodnisz swoje obywatelstwo? A PESEL i reszta może po to by sprawdzić czy nie jesteś pracownikiem Hochland Polska.

Można np. poprosić skan dowodu tożsamości z zamazaniem wszystkich danych poza imieniem, nazwiskiem, adresem (choć nowe dowody są już bez adresu) oraz nr pesel. Mają wtedy wszystko, łącznie z dowodem, że ma się obywatelstwo polskie. Pomijam cały cyrk robiony dla 100 zł ze skanem dowodu. Nigdy w życiu nie podałabym wymaganych przez nich danych (imię ojca!), jeszcze bym to gdzieś zgłosiła, gdybym grała/wygrała.

Moim zdaniem podpis pod oświadczeniem, że nie jestem pracownikiem, posiadam obywatelstwo polskie itp. wystarczy i dane do wysyłki. Jest RODO czyli ochrona danych, a nie szastanie moimi danymi na wszystkie strony, a ktoś życzliwy zrobi sobie z tego użytek emotka Jest to już szczyt wszystkiego. Inni organizatorzy potrafią inaczej o to zadbać. Kiedyś już tu pisałam, że wygrałam apteczkę za 20zł i chcieli skan dowodu. Zadzwoniła do mnie pani i zrezygnowałam z nagrody. Z Valbon wysłałam 2 zgłoszenia, ale gdy przeczytałam o tych wszystkich danych, więc zrezygnowałam z tego konkursu i nie wysłałam więcej zgłoszeń. Niech się wypchają .......  emotka

Tyle, że nie granie z tego powodu lub rezygnacja z nagrody niczego nie nauczy przygłupiej agencji. A zgłoszenie wyżej już tak, skoro rozmowy nic nie dają.   Wyświetl w wątku >>
1 mama02 0

asantesana

#6701903 Napisano: 08.05.2020 15:58:22 w Wkurza mnie...
yonex napisał(a):

Żądają numeru dokumentu bo to loteria tylko dla obywateli RP. Jak inaczej udowodnisz swoje obywatelstwo? A PESEL i reszta może po to by sprawdzić czy nie jesteś pracownikiem Hochland Polska.

Można np. poprosić skan dowodu tożsamości z zamazaniem wszystkich danych poza imieniem, nazwiskiem, adresem (choć nowe dowody są już bez adresu) oraz nr pesel. Mają wtedy wszystko, łącznie z dowodem, że ma się obywatelstwo polskie. Pomijam cały cyrk robiony dla 100 zł ze skanem dowodu. Nigdy w życiu nie podałabym wymaganych przez nich danych (imię ojca!), jeszcze bym to gdzieś zgłosiła, gdybym grała/wygrała. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6701833 Napisano: 08.05.2020 11:40:05 w SZUKAM....
la-princessa napisał(a):

asantesana napisał(a):

Szukam kuriera, którym wyślę rower w wielkim kartonie. Kiedyś wysyłałam K-Exem, ale nie widzę już tej firmy. Czy ktoś wysyłał w ostatnim czasie i jaki jest koszt?

Ja wysyłałam taki rower przez DHL, zapłaciłam ok. 90 zł. W internecie nigdzie nie chcieli mi go nadać, bo gabaryty były za duże, a jak już coś mi wyszukiwało, to koszt był ok. 300-400 zł. Z tym, że poszłam zamówić kuriera do punktu, bo kiedyś mi jeden kurier powiedział, że tak jest taniej niż zamawiać przez stronę. I faktycznie było taniej niż wycena na stronie DHL. A kurier normalnie przyjechał do mnie do domu, zabrał rower i dostarczył odbiorcy.

Dzięki, to dobra informacja, bo mam niedaleko punkt DHL, zapytam dzisiaj. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6701829 Napisano: 08.05.2020 11:29:01 w SZUKAM....
yonex napisał(a):

asantesana napisał(a):

Szukam kuriera, którym wyślę rower w wielkim kartonie. Kiedyś wysyłałam K-Exem, ale nie widzę już tej firmy. Czy ktoś wysyłał w ostatnim czasie i jaki jest koszt?

Przez Sendit jakieś 2 miesiące temu wysyłałem za ok 20 zł, ale musiałem sam zawieźć na pocztę Pudło 130/80/30

U mnie jest niestety większe i mi sendit nie przyjmie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6701811 Napisano: 08.05.2020 10:42:34 w SZUKAM....
Szukam kuriera, którym wyślę rower w wielkim kartonie. Kiedyś wysyłałam K-Exem, ale nie widzę już tej firmy. Czy ktoś wysyłał w ostatnim czasie i jaki jest koszt? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6701000 Napisano: 05.05.2020 11:26:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy ktoś może zasięgał języka u Smolara w sprawie bonów do Auchan z Somatu? Są po terminie wysyłki, a nie ma nawet weryfikacji paragonu, może oni zapomnieli o tym konkursie? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6700759 Napisano: 04.05.2020 11:42:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy dostaliście bony do Auchan od Smolara z konkursu "Kuchnia marzeń od Somat"? Powinny być wydane do 28.04, a ja nawet nie mam maila z weryfikacją paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6699535 Napisano: 27.04.2020 17:31:13 w Dziś cieszę się z.....
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

A gdzie kupujesz tempeh? Tylko sklepy internetowe, czy da się kupić stacjonarnie? (...)

Tempeh wędzony - w lokalnym sklepie dla wegan i wegetarian, generalnie będzie w większości sklepów z niestandardową żywnością emotka

A, luz, czyli w tych pozamykanych u mnie właśnie emotka Wyświetl w wątku >>
1 madllen 0

asantesana

#6699223 Napisano: 26.04.2020 13:59:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fantagiro napisał(a):

no właśnie mam taką sytuację i kupujący prosi o fotę z nr celem sprawdzenia  emotka
Hm, i co tu zrobić...drugą str też rozumiem, że chce potwierdzenia..

Nigdy w życiu tego nie rób. Wyświetl w wątku >>
1 fantagiro 0

asantesana

#6699216 Napisano: 26.04.2020 13:13:53 w Dziś cieszę się z.....
pikawka napisał(a):

asantesana napisał(a):

A gdzie kupujesz tempeh? Tylko sklepy internetowe, czy da się kupić stacjonarnie?
Ja od wielu miesięcy jestem na czymś, co się nazywa dieta postna, ale ani z dietą ani z postem nie ma nic wspólnego emotka  To znaczy je się w 8-godzinnym oknie żywieniowym, mnie najbardziej pasuje 10-18:00. W tym czasie jem co chcę i ile chcę, oczywiście staram się zdrowo, bo nie ma czasu na cenzurarele i niepotrzebne przekąski emotka  Zaczęłam bardziej testowo i tak mi zostało, bo po prostu czuję się z tym bardzo dobrze - nie opycham się na noc, śpię lepiej, czuje czego mój organizm potrzebuje i w dodatku nie łapią mnie żadne poważniejsze infekcje, a małe trwają 2-3 dni, bo organizm ma czas na samoleczenie zamiast trawić. Pierwszy tydzień jest trudny, potem organizm tak się przyzwyczaja, ze niczego mu nie brakuje. 

Czytałam kilka tygodni temu o tym sposobie żywienie. A powiedz, schudłaś ? Czy nie było to zamierzone? 

Tak, natomiast ja nie miałam za dużo do chudnięcia, ale mimo tego chudłam ok. 0,5-1 kg miesięcznie, w pierwszym miesiącu chyba 2 kg. Czyli idealnie dla organizmu, bo szybkie chudniecie jest bardzo niedobre, powinno się max 2 kg miesięcznie. Podobno chudnie się do momentu Twojej naturalnej, dobrej dla Ciebie wagi. Ja miałam ogromny problem ze słodyczami, potrafiłam o północy zjeść tabliczkę czekolady, a teraz o 18:00 kuchnia jest zamknięta, a w ciągu dnia nie zjem całej czekolady, bo nie będę miała ochoty na obiad czy kolację i mi "przepadnie".  emotka  
Ps. Oczywiście nie podchodzę do tego fanatycznie, jeśli jest np. impreza rodzinna, to od czasu do czasu pozwalam sobie na późniejsze jedzenie, świat sie nie zawali emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6699213 Napisano: 26.04.2020 12:54:21 w Dziś cieszę się z.....
joan napisał(a):

pikawka napisał(a):

(...) Jedyny minus... robię na cały dzień wg diety posiłki dla męża. Osobno dla siebie no i dla dzieci też co innego. To jest męczące 

A czy to jest tak, że musisz przygotować posiłek wg wytycznych typu "plasterek pomidora, dwie kromki chleba, 10 g masła, 3/4 listka bazylii"? Taka dieta by mnie wykończyła psychicznie emotka

Wczoraj był ostatni dzień mojej diety, ale ona miała charakter eliminacyjny i mogłam jeść dowolne ilości produktów, więc po prostu będę ją kontynuować z małymi wyjątkami - bez wędzonego tempehu, sosu sojowego, strączków i batatów żyć już nie zamierzam emotka

A gdzie kupujesz tempeh? Tylko sklepy internetowe, czy da się kupić stacjonarnie?
Ja od wielu miesięcy jestem na czymś, co się nazywa dieta postna, ale ani z dietą ani z postem nie ma nic wspólnego emotka  To znaczy je się w 8-godzinnym oknie żywieniowym, mnie najbardziej pasuje 10-18:00. W tym czasie jem co chcę i ile chcę, oczywiście staram się zdrowo, bo nie ma czasu na cenzurarele i niepotrzebne przekąski emotka  Zaczęłam bardziej testowo i tak mi zostało, bo po prostu czuję się z tym bardzo dobrze - nie opycham się na noc, śpię lepiej, czuje czego mój organizm potrzebuje i w dodatku nie łapią mnie żadne poważniejsze infekcje, a małe trwają 2-3 dni, bo organizm ma czas na samoleczenie zamiast trawić. Pierwszy tydzień jest trudny, potem organizm tak się przyzwyczaja, ze niczego mu nie brakuje.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6698314 Napisano: 21.04.2020 19:32:04 w SZUKAM....
Fajne to jest, forum rozwiązuje zadania z muzyki dla V klasy  emotka
Dumki lub romanse obstawiam. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6698307 Napisano: 21.04.2020 19:10:23 w SZUKAM....
zarania napisał(a):

asantesana napisał(a):

zarania napisał(a):

Jest tu jakiś znawca muzyki ludowej?
Popularne w Rosji śpiewne pieśni to...?

A do czego potrzebujesz? Może chodzi o czastuszki?

Zadanie z muzyki. emotka
Czastuszki nie, bo to krótkie, wesołe piosenki rosyjskie. W podręczniku nie znaleźliśmy informacji, w necie szukałam i myślę, że może romanse? Chyba chodzi o jakieś pieśni tęskne, liryczne... Ale to zadanie z muzyki to pikuś (dziecko resztę informacji z muzyki znalazło). Za to wczoraj rodzina siedziała nad zadaniami z techniki  z działu "Kompozyty - materiały przyszłości". Dodam, że to piąta klasa.

Mogą być romanse. Choć kojarzą mi się bardziej z Syberią  emotka
Mam 2 siostry nauczycielki, wiem co się w szkołach wyprawia emotka  A chrześnica co dwa dni rzuca studia, bo ma tak dość pomysłów wykładowców i ćwiczeniowców emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6698303 Napisano: 21.04.2020 18:58:36 w SZUKAM....
zarania napisał(a):

Jest tu jakiś znawca muzyki ludowej?
Popularne w Rosji śpiewne pieśni to...?

A do czego potrzebujesz? Może chodzi o czastuszki? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6697897 Napisano: 20.04.2020 15:21:00 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

Skierowałam kogoś do mojej poradni dentystycznej na najzwyklejsze i pozbawione komplikacji wyrwanie zęba (wg oficjalnie obowiązującego cennika: 200,00 zł), a oni zaśpiewali cenę... 600,00 zł. Bo pracują w trybie epidemicznym. A inni dentyści to wcale. Na to przysięgali, uje jedne? Oby sami nie potrzebowali pomocy od tych Polaków, którym pomocy odmawiają. Może wszyscy przestańmy pracować i zamknijmy się w domach "dla bezpieczeństwa" zlizując farbę ze ścian? Albo niech kilo pomidorów kosztuje 100 zł, bo pani sklepikarka też pracuje w trybie epidemicznym.

Wk* się.

To jest szczyt sku...a. emotka  Ciekawe czy ci dentyści chleb też kupują za 300% ceny nieepidemicznej.  Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

asantesana

#6697880 Napisano: 20.04.2020 14:46:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy wygrał ktoś roombę od Smolara? Widzę same wpisy z pastami? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6697225 Napisano: 16.04.2020 20:53:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pikawka napisał(a):

asantesana napisał(a):

azaflora napisał(a):

nelunia napisał(a):

Może ktoś z Was wie z poprzednich konkursów, czy jeśli w regulaminie wymieniony jest sklep Laboo, a w moim miescie jest Laboo-partner to moge kupić rzecz na konkurs?

Jeśli jest jeszcze czas, napisz do nich. Kilka lat temu /wiem, dawno/ pytałam i otrzymałam /szybko/ odpowiedź, że tylko w Laboo, Laboo partner wtedy nie brały udziału

Serio? Ja na konkurs TQG kupowałam kiedyś w Laboo Parner i paragon był ok. Teraz tez zamierzam tak kupić, bo sklep jest na stronie Laboo. Ech... 

Pisałam do nich w tej sprawie. Odpisali, że laboo parter też bierze udział  emotka

Dzięki, ulżyło mi, bo już zaczęłam się denerwować. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6697217 Napisano: 16.04.2020 19:48:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
azaflora napisał(a):

nelunia napisał(a):

Może ktoś z Was wie z poprzednich konkursów, czy jeśli w regulaminie wymieniony jest sklep Laboo, a w moim miescie jest Laboo-partner to moge kupić rzecz na konkurs?

Jeśli jest jeszcze czas, napisz do nich. Kilka lat temu /wiem, dawno/ pytałam i otrzymałam /szybko/ odpowiedź, że tylko w Laboo, Laboo partner wtedy nie brały udziału

Serio? Ja na konkurs TQG kupowałam kiedyś w Laboo Parner i paragon był ok. Teraz tez zamierzam tak kupić, bo sklep jest na stronie Laboo. Ech...  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6696117 Napisano: 10.04.2020 15:41:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
termitek99 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy były już wyniki z Velvet C4? Termin do dzisiaj.

Może mają kwarantanne.

Jest jeszcze home office emotka Wyświetl w wątku >>
0 0