Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6694396 Napisano: 02.04.2020 14:05:09 w Smolar
Monika11 napisał(a):

Kulinarna podróż z Somat - podpięte są już wyniki na stronie -może ktoś potwierdzić wygraną ?

Tak, są podpięte. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6694087 Napisano: 01.04.2020 14:59:26 w Wkurza mnie...
FBgabriela1 napisał(a):

forrrum napisał(a):

FBgabriela1 napisał(a):

Hej, ostatnio 1 raz wpisałam się na grupie, że poszukuję paragonu.. Dostalam 3 wiadomości, że sprzedane będą za taka cenę jak kupione artykuly... Powiedzcie czy tak zawsze było, czy obecna sytuacja robi z ludzi hieny??

E, tam. Wyjaśnienie jest banalne. Ty masz jakieś oczekiwania, a druga strona ma inne. Po prostu się nie dopasowaliście. Nie rób dramatu i odpuść sobie wyzywanie od hien - od zawsze było tak, że jakakolwiek transakcja dochodzi do skutku wtedy, kiedy dwie strony dopracują jakiś kompromis. Tu się to nie udało i wielki lament. Nic na siłę. Nie chcesz - nie bierz. Proste.

Mocno musial Cie dotknac temat, oczywiscie ze wszytsko jest kwestia dogadania sie. Moj post dotyczyl rochwiania watpliwosci/ "oswiecenia"mnie na ten temat.. bo 1 raz wyszlam z taka prośbą, ale widze ze zostane zaraz zjedzona   emotka    
Gdzie tu dramaty i lamenty ?  emotka

Nikt Cie nie zjada, prosiłaś o oświecenie, więc go dostałaś. Przyjmij na klatę i powiedz, ok - jestem nowa, nie wiem jeszcze do końca jak ten konkursowy świat funkcjonuje. I to jest ok. Może też ta dyskusja ukierunkuje inne, nieświadome osoby - i to też jest ok. "Przy okazji" to Ci może kupić mama, siostra czy babcia, niestety.
Poza tym życzę nam wszystkim zdrowia, zarówno fizycznego jak i psychicznego w tym trudnym czasie, obyśmy mieli tylko takie paragonowe problemy.   Wyświetl w wątku >>
3 joan, notta, ewunia 0

asantesana

#6694063 Napisano: 01.04.2020 13:31:36 w Wkurza mnie...
FBgabriela1 napisał(a):

Hej, ostatnio 1 raz wpisałam się na grupie, że poszukuję paragonu. . Dostalam 3 wiadomości, że sprzedane będą za taka cenę jak kupione artykuly...  emotka
Powiedzcie czy tak zawsze było, czy obecna sytuacja robi z ludzi hieny ?? Przecież te produkty zostają w domach.. A grupa chyba ma sobie pomagać, A nie żerowac na kimś.jesli jestem zbyt naiwna, to mnie po prostu oswieccie!  emotka   

Szczerze, to ja bym się zastanawiała kto w tej sytuacji jest hieną emotka  Bo:
1. albo proszę o przysługę dobrego znajomego z forum i następnym razem ja mu kupię paragon w sklepie, którego on nie ma (lub dogadujemy się w inny sposób) 
2. albo proszę o przysługę obcą osobę na forum i mu płacę za czas na zakupy, za ewentualne odsyłanie paragonu w przypadku wygranej itd. Nie wymagam, że pobiegnie mi do sklepu (zwłaszcza w aktualnej sytuacji) za 2 zł, bo to jest uwłaczające jego i mojej godności. I nie interesuje mnie co zrobi z produktem.
Tak, wiem, zaraz będę zjedzona emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6693665 Napisano: 31.03.2020 12:23:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
domika napisał(a):

bandit napisał(a):

asantesana napisał(a):

bandit napisał(a):

Witam
ASTRA - podejdź łagodnie w DINO
przez WWW piszecie z polskimi literami czy nie ?

pozdrawiam

W formularzu masz informację - bez polskich znaków emotka

no niby tak też to widzę ale strona nie ogranicza ilości jak wpisujesz polski znak, jak masz sms to wtedy ilość się zmiejsza a tu nicccc sie nie ogranicza samo

W regulaminie nic nie pisze zeby wysyłać bez polskich znaków

Ludzie kochani, jeśli w formularzu organizator zaznacza, że ma być bez polskich znaków to po kiego grzyba być mądrzejszym? Po to, żeby przepadło zgłoszenie, bo organizator zobaczy chińskie znaczki w swoim programie?   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6693656 Napisano: 31.03.2020 12:05:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bandit napisał(a):

Witam
ASTRA - podejdź łagodnie w DINO
przez WWW piszecie z polskimi literami czy nie ?

pozdrawiam

W formularzu masz informację - bez polskich znaków emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6693155 Napisano: 28.03.2020 12:48:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bandit napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bandit, proponuję swoje działania rozpocząć od rzeczowej rozmowy z agencją emotka

tak też zaczęliśmy, na razie jest problem bo nikogo nie ma w biurach i tylko maile - ale w końcu się udało dostać numer telefonu, będziemy prosić agencję i zlecającego konkurs, zobaczymy co z tego wyniknie 

Jeśli nie uda się zamienić nagrody, to pomyśl o ubezpieczeniu wyjazdu na wypadek plajty biura.  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6692872 Napisano: 26.03.2020 22:38:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
niewyspanamama napisał(a):

Może ktoś wie i pomoże emotka Wygrałam nagrodę w pewnym konkursie ale chcą podpisane oświadczenie żeby odesłać im na @ , niestety nie mam możliwości w najbliższym czasie opuścić domu i  wydrukować, a w domu nie mam dostępu do drukarki...
Czy jeśli przepiszę to oświadczenie i się podpisze i uzupełnie tam co trzeba to uznają? Mieliście kiedyś podobną sytuacje? 

Chyba najlepiej zapytać organizatora emotka
Jak dla mnie wydrukowany i odręcznie napisany dokument mają tę samą wartość. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6692608 Napisano: 26.03.2020 12:13:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magie1982 napisał(a):

calineczka354 napisał(a):

Pytanie do osob, które wygrały bon w BIC -wszystko poszło o tej samej godzinie czy jest jeszcze szansa ? emotka

Tez jestem ciekawa. Bo już mam dola.

I czy ktoś wygrał tekstem, czy tekst z założenia nie miał szans? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6692396 Napisano: 25.03.2020 12:52:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy laureaci konkursu "Słodkiechwile z E.Wedel" w Intermarche dostali już bony? Otrzymałam jakieś 1,5 tygodnia temu sms od PMICombera, że wysłali pocztą i do tej pory nie dostałam.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6692165 Napisano: 24.03.2020 14:01:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
tymbarkowax3 napisał(a):

Skąd wiadomo który paragon z Milki Tesco odesłać? wyslalam dość sporo zgłoszeń  emotka

Wyślij wszystkie, poukładaj jeden obok drugiego i zrób zdjęcie, oni sobie wybiorą. Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

asantesana

#6691847 Napisano: 23.03.2020 12:46:24 w Wkurza mnie...
gosia16 napisał(a):

asantesana napisał(a):

gosia16 napisał(a):

Jeśli miał problemy z oddychaniem,źle się czuł,przypuszczał że to może być z powodu zarażenia koronawirusem ,dlaczego nie zadzwonił po pogotowie? 

Ponieważ wg wytycznych, które dostał w samolocie miał dzwonić do Sanepidu, tam dalej pokierowano go tak jak wyżej opisałam. Kończę temat, bo zaczynam odnosić dziwne wrażenie, że zwariowałam. 

Masz rację,takie są procedury,,ale w sytuacji zagrożenia życia pogotowie przyjedzie do nas i na oddział zakaźny na pewno zawiezie. No niestety nie wiemy na ile te trudności w oddychaniu były odczuwana przez znajomego jako zagrożenie życia.

Gosiu, ja nie wierzę w to co czytam. To od czego są "takie procedury"? Po drugie, czy dzwonić naprawdę trzeba jak się jest już w stanie agonalnym, to o to w tej izolacji ludzi chorych chodzi? Przecież on za chwilę skończy kwarantannę i nawet jeśli lżej przejdzie chorobę, to wyjdzie na ulicę nadal zarażając, rodzina też chce wrócić do domu. A dzwonił, bo chciał być człowiekiem odpowiedzialnym i nikogo nie zarazić, bardziej martwiąc się o bliskich niż o siebie. Koniec kropka z mojej strony. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6691824 Napisano: 23.03.2020 12:09:57 w Wkurza mnie...
gosia16 napisał(a):

Jeśli miał problemy z oddychaniem,źle się czuł,przypuszczał że to może być z powodu zarażenia koronawirusem ,dlaczego nie zadzwonił po pogotowie? 

Ponieważ wg wytycznych, które dostał w samolocie miał dzwonić do Sanepidu, tam dalej pokierowano go tak jak wyżej opisałam. Kończę temat, bo zaczynam odnosić dziwne wrażenie, że zwariowałam.  Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

asantesana

#6691817 Napisano: 23.03.2020 11:56:26 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

asantesana napisał(a):

asantesana napisał(a):

Nie wiem gdzie wy mieszkacie ale w małopolsce nie ma takich problemów. Syn znajomej wrócił z Holandii 2 tyg temu, tez dostał od razu kwarantanne, po tygodniu wzięli go do szpitala bo zaczął się dusić, wynik( po 2 dniach) niestety pozytywny emotka Ale już lepiej się czuje. Może warto zadzwonić do innego sanepidu, bo nie chce mi się wierzyć co piszecie jak z autopsji wiem, że jest inaczej.

Mieszkamy w Małopolsce emotka  I 2 tygodnie temu to był inny świat, nie było jeszcze przymusowej kwarantanny, więc nie wiem dlaczego ją dostał. I wierzyć nie musisz, naprawdę. 

Była już była, poza tym piszesz że Twój znajomy też już po tygodniowej kwarantannie. Oświecim problemów nie robił

Naprawdę nie widzisz różnicy między tygodniem a 2 tygodniami w tym przypadku?

Wiesz, bez sensu wypowiadać się przy Tobie, bo fakty dla ciebie nie mają znaczenia.

Fakty: przymusowa kwarantanna po przekroczeniu granicy w Polsce została wprowadzona 15.03.2020 r. Mamy dzisiaj 23.03.2020 r. Wniosek: 2 tygodnie temu nie było przymusowej kwarantanny po przekroczeniu granicy, sytuacja zmieniła się diametralnie tydzień temu. Kwarantanna mogła być z powodu kontaktu z chorą osobą. Do mnie przemawiają tylko fakty. 
ps. Nie wiem jak Ci mam napisać, czy tylko panikował, skoro mu nie zrobią testu i ma przejść chorobę (czym by ona nie była) w domu. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6691811 Napisano: 23.03.2020 11:48:53 w Wkurza mnie...

asantesana napisał(a):

Nie wiem gdzie wy mieszkacie ale w małopolsce nie ma takich problemów. Syn znajomej wrócił z Holandii 2 tyg temu, tez dostał od razu kwarantanne, po tygodniu wzięli go do szpitala bo zaczął się dusić, wynik( po 2 dniach) niestety pozytywny emotka Ale już lepiej się czuje. Może warto zadzwonić do innego sanepidu, bo nie chce mi się wierzyć co piszecie jak z autopsji wiem, że jest inaczej.

Mieszkamy w Małopolsce emotka  I 2 tygodnie temu to był inny świat, nie było jeszcze przymusowej kwarantanny, więc nie wiem dlaczego ją dostał. I wierzyć nie musisz, naprawdę. 

Była już była, poza tym piszesz że Twój znajomy też już po tygodniowej kwarantannie. Oświecim problemów nie robił

Naprawdę nie widzisz różnicy między tygodniem a 2 tygodniami w tym przypadku? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6691800 Napisano: 23.03.2020 11:24:19 w Wkurza mnie...

Mieszkamy w Małopolsce emotka  I 2 tygodnie temu to był inny świat, nie było jeszcze przymusowej kwarantanny, więc nie wiem dlaczego ją dostał. I wierzyć nie musisz, naprawdę.  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6691759 Napisano: 23.03.2020 10:29:55 w Wkurza mnie...
c.d. Zadzwonił jeszcze raz do Sanepidu, na koniec rozmowy pokłócił się z kobietą, która mu powiedziała, ze blokuje telefon alarmowy, a test mu się nei nalezy, bo nie ma 39 st. gorączki i ostrej niewydolności oddechowej. Może o to chodzi, żeby już nie być w stanie zadzwonić... Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6691752 Napisano: 23.03.2020 10:11:00 w Wkurza mnie...
Ja już nie wiem czy to się bardziej nadaje do wątku z dowcipami, czy tutaj, ale przedstawię mam historię z dzisiaj (jedną z licznych ostatnio) i wytłumaczenie dlaczego w Polsce mamy jeszcze tak mało przypadków koronawirusa (na papierku). Kolega wrócił do Polski w poniedziałek z zagranicy, ma 14 dniową kwarantanne. To nic, że odwołali mu lot krajowy i do domu musiał wrócić z Warszawy pociągiem i autobusem. 
sobota: po niemal tygodniu kwarantanny dostał gorączkę
niedziela: zaczął kaszleć i gorzej się czuć. Zgłosił to policjantom, którzy byli na kontroli. Policja olała sprawę. Zadzwonił do sanepidu, niestety sanepid działa pon-pt 7-15:00. Zadzwonił do NFZ, tam polecono mu zadzwonić w poniedziałek do sanepidu, a jeśli w niedzielę będzie się źle czuł, ma stawić się na oddział zakaźny (byle nie komunikacja miejską, więc chyba ma pofrunąć)
poniedziałek: już ciężko dyszy przy przejściu z pokoju do łazienki. Zadzwonił do sanepidu. O testach może zapomnieć, ma zadzwonić (zadzwonić! nie iść) do lekarza pierwszego kontaktu (tak, dobrze czytacie). Na pytanie co lekarz pierwszego kontaktu ma zrobić usłyszał odpowiedź od pani, ze nie wie, ale takie sa procedury... Przez PZU umówił konsultacje telefoniczną z lekarzem pierwszego kontaktu, który kazał mu zażywać (uwaga!) paracetamol i wit. C. Testów nie będzie. Nadmieniam, że za wyjście z domu z kwarantanny ma karę 30 tys. zł, więc nie wiem jak ma kupić ten paracetamol. I po co. 
Kurtyna emotka   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6691574 Napisano: 21.03.2020 21:44:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Luiza12 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

Luiza12 napisał(a):

Cześć, próbuję wysłać zgłoszenie na konkurs Somat C4, ale nieustannie otrzymuję komunikat, że moje zgłoszenie zawiera niedozwolone słowa. Nie użyłam, żadnych niecenzrualnych słów, czy ktoś z Was miał może taki problem? Wiecie o co może chodzić?

Tak, sprawdź czy nie masz słów typu : wysłuchuję emotka U mnie takie blokowało zgłoszenie 

Dzieki, ale nic takiego nie mam, nie widze innych tego typu slow, hmm, powariowali juz kompletnie chyba

A masz jakies znaki specjalne, mnie kiedyś dwukropek blokował zgłoszenie w jednym konkursie, usuń wszystko poza kropką i przecinkiem. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

asantesana

#6691116 Napisano: 19.03.2020 16:14:28 w Wkurza mnie...
forrrum napisał(a):

reniii napisał(a):

To jest chore, że rodzice muszą uczyć w domu własne dzieci, a nauczyciele otrzymują za to wynagrodzenie i nic nie muszą.

Faktycznie, nie do pomyślenia. Jak to możliwe, że kiedy nie było szkół, to tak właśnie ludzie żyli? emotka Jak to możliwe, że tyle osób narzeka na szkołę, poziom nauczania, obciążenia dla uczniów, stres i tak dalej, ale jak przychodzi epidemia i trzeba się zająć WŁASNYMI dziećmi, to się zaczyna...  emotka
Pierwsze skojarzenie po przeczytaniu tego zdania nasuwa na myśl arystokrację...
"Ja dziecko mogę urodzić, co mi tam, poświęcę się, to tylko 9 miesięcy, ale reszta mnie nie obchodzi, od tego mam służbę, by się zajmowała dziećmi, za to im płacę".

Tak tak, do tego ten tekst "a nauczyciele otrzymują za to wynagrodzenie i nic nie muszą". Widzę własnie moją siostrę pracująca od rana do wieczora w tej chwili, tyle że online i przez telefon, bo maturzyści, bo rodzice panikują i wydzwaniają, bo program do prowadzenia lekcji przez internet trzeba opanować itd. Zabierzmy nauczycielom pensje, przecież nic nie robią, takie mają widzimisię!  Wyświetl w wątku >>