Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6670996 Napisano: 07.01.2020 00:28:41 w Allegro.pl - bez linków
@gnieszk@ napisał(a):

Tak, będzie widoczne na zwykłym, ale z oznaczeniem allegro lokalnie.
Wystawiając "po staremu" płacisz też prowizję od sprzedaży, za samo wystawienie nie ma opłat
Jeśli chodzi o plusy Allegro Lokalnie to jest bardziej bezproblemowy formularz, szybciej się wystawia i nie ma np. narzuconej odgórnie wysokości opłaty za wysyłkę paczkomatem.
Natomiast ja mam z tym allegro lokalnie niemiłe doświadczenia. Ludzie kupują i potem nie płacą, nie odpisują itd. Wiem, że na zwykłym też się tak zdarza, ale o ile ja na zwykłym nigdy takiej sytuacji nie miałam to na allegro lokalnie już kilkukrotnie. I dlatego wróciłam na zwykłe.

Już wszystko rozumiem, dzięki za rzeczowe wyjaśnienie. Nie wiedziałam, że jest narzucona wysyłka paczkomatem. A co do allegro lokalnie, to nawet jeśli kupują i nie płacą, to przynajmniej nie trzeba się użerać z allegro o zwrot prowizji.
Jeszcze raz dziękuję! Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6670994 Napisano: 07.01.2020 00:18:06 w Allegro.pl - bez linków
@gnieszk@ napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi teraz z tym allegro lokalnie? Wieki nie używałam allegro, teraz potrzebuję wystawić przedmiot. Ktoś mówił, ze już nie można wystawić normalnie, tylko na tym allegro lokalnie, z tym że ja widzę taką możliwość - mogę wybrać normalne allegro z opłata za sprzedaż (wtedy ogłoszenie pojawia sie na allegro i na allegro lokalnie), lub tylko na allegro lokalnie (bezpłatnie). Czy jest inaczej niż ja to rozumiem?

Można albo całkiem "po staremu" (na dole pod obrazkami jest link do dotychczasowego formularza) albo tak jak piszesz. W tej pierwszej wymienionej przez Ciebie opcji Twoje ogłoszenie będzie widoczne i na lokalnym i na zwykłym (ale nadal z oznaczeniem że jest to ogłoszenie z allegro lokalnie). Ponieważ ludzie póki co jakoś nieufnie odnoszą się do tego nowego tworu jakim jest allegro lokalnie ja wystawiam "po staremu" korzystając z tego linka na dole (którego sama nie dostrzegłam ale ktoś na forum mnie oświecił, że nadal tak można).

Aha, czyli nawet jak wystawię w tej formie płatnej, to będzie oznaczone jako allegro lokalnie? Dziwne rozwiązanie... A czy w tej wersji "po staremu" płacisz za wystawienie przedmiotu, czy tylko za sprzedaż? Bo w nowej widzę, ze wystawienie jest darmowe.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6670990 Napisano: 06.01.2020 23:55:12 w Allegro.pl - bez linków
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi teraz z tym allegro lokalnie? Wieki nie używałam allegro, teraz potrzebuję wystawić przedmiot. Ktoś mówił, ze już nie można wystawić normalnie, tylko na tym allegro lokalnie, z tym że ja widzę taką możliwość - mogę wybrać normalne allegro z opłata za sprzedaż (wtedy ogłoszenie pojawia sie na allegro i na allegro lokalnie), lub tylko na allegro lokalnie (bezpłatnie). Czy jest inaczej niż ja to rozumiem? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6669660 Napisano: 31.12.2019 12:13:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ksantypa napisał(a):

asantesana napisał(a):

Gdzie kupujecie konkursowego Captaina Jacka?  emotka

w Biedronce-po 2,99

U mnie nie ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6669653 Napisano: 31.12.2019 12:07:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Gdzie kupujecie konkursowego Captaina Jacka? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6668976 Napisano: 27.12.2019 16:29:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy wyniki z Kup Pronto, Duck i MrMuscle, by na Święta sprzątnąć kasę! są na bieżąco? Cisza od dłuższego czasu, nikt mi też nie odpowiedział ostatnio na pytanie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6668704 Napisano: 24.12.2019 23:58:42 w Wkurza mnie...
melancholia napisał(a):

...A co jak nie będzie konkursu na fotelik? Dziecko będzie jeździło bez?...  

Ja bym zaczęła od pytania skąd biedna matka ma samochód (ja nie mam, bo wiem ile kosztuje jego utrzymanie i wolę te pieniądze ulokować gdzie indziej.).
I sytuacja z dzisiejszej podróży do domu tramwajem z Wigilii - ok. 30 letni mężczyzna mocno woniejący alkoholem i nie tylko stawał przy każdym podróżnym i prosił o pieniądze lub coś do jedzenia, bo jest bezdomny. Jeden pan grzecznie, acz dosadnie wytłumaczył mu, ze on był dzisiaj w jednej pracy, posiedział 2 godziny przy stole wigilijnym i jedzie do drugiej, bo ma taką sytuację, ze musi i zaprasza go do siebie, są miejsca pracy. Bezdomny pobył w postawie milczącej i... poszedł żebrać dalej. Taka to bezdomność.   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6668695 Napisano: 24.12.2019 22:11:32 w Wkurza mnie...
garyman napisał(a):

Pójdę trochę dalej. Nie mam doświadczenia w konkursach na fb i insta gdyż jestem szczęśliwym "nieposiadaczem" kont na tych mediach. Podzielę się innym spostrzeżeniem. Wiem, że niektórzy traktują konkursy jak pracę i zarobek. Ja mam inaczej bo gram tylko w tych konkursach, których nagrody mogą mi się przydać. Do szału doprowadza mnie jak ktoś bierze udział w konkursie gdzie wygrana jest np. komplet fotelików dziecięcych tylko po to żeby je sprzedać bo dzieci mają powyżej 12 lat albo więcej. A biedna matka, którą nie stać na zakup, tylko ma nadzieję, że wygra, nie ma na to szans bo stary wyjadacz konkursowy sprzątanie jej niepotrzebny mu sprzęt sprzed nosa. Pewnie teraz kogoś uraziłem i zaraz oberwę po głowie ale niestety tak jest i wkurza mnie to. Sam mam małe dzieci w wieku 6 i 2 latka ale nie biorę w takich konkursach udziału bo mam taki sprzęt, a komuś może się bardziej przydać....A tu informacja...sprzedam komplet fotelików...no szlag mnie trafia. Zdrowych i wesołych świąt wszystkim życzę i rozsądku w wybieraniu konkursów. Nie bądźmy egoistami i dajmy innym szansę. Pozdrawiam wszystkich konkursowiczow, tych zaawansowanych jak również początkujących.

To ja pójdę jeszcze dalej. Nie bądźmy egoistami i pozwólmy żyć innym tak jak chcą i grać o to o co chcą. W biedne matki w konkursach wierze tak jak w krasnoludki. To tak w skrócie, bo mogłabym na ten temat napisać książkę. emotka
Również spokojnych Świąt!
   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6668383 Napisano: 22.12.2019 22:59:20 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

asantesana napisał(a):

kukuleczka napisał(a):

grappa25 napisał(a):

Ceny na OLX, chcę wystawić JBL Charge 4 cena rynkowa między 400 a 500 zł, a tu na OLX za 99 zł  i to niejedna oferta, niby nowe- to podróbki?

Ja wystawiałam rzeczy o wartości 350zl za 100zl i dopiero wtedy sprzedawałam. Niekoniecznie musi być podróbka, niektórzy chcą jak najszybciej sprzedać inni się na tym nie znają.
Niestety nawet w internecie juz jest spora konkurencja, teraz jest wysyp tych głośników, w co 2-3 konkursie można je wygrać, obecnie to juz nie jest żadna nowość na rynku.
Dobra cena skłania kupującego do szybkiej decyzji. Jakbym miala głośnik kupić 80-100zl taniej to wolałabym kupić w sklepie,mam paragon, gwarancję i możliwość zwrotu. Na olx szuka się specjalnych okazji.

I w ten sposób sami sobie psujemy rynek i kopiemy dołki, a potem jest żal i zdziwienie.

Tylko, ze sprzet spada na wartości.
Trzymanie "bo się sprzeda", jak ktoś nie ma w bloku miejsca albo potrzebuje na rachunki, też nie ma sensu.

No i ile słuchawek, głośników może jedna osoba kupić dla siebie?
Żal to raczej, że zamiast karty podarunkowej albo gotówki, agencje nagradzają towarem o zawyżonej wartości, często bez gwarancji.

Za to sens ma kupić produkt, pisać, wygrać i sprzedać za 100 zł, wielki! Jak się ktoś szanuje i potrafi myśleć, to tak sprzedaje, żeby sprzedać w dobrej cenie dla obu stron. Mówi mieszkanka małego mieszkania w bloku. 
Ps. Ostatnio sprzedałam rzecz 200 zł drożej niż konkurencja na olx (obie wygrane), bo kupujący stwierdził, że tamto za tanie i może kradzione, skoro ktoś tak tanio sprzedaje. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6668380 Napisano: 22.12.2019 22:48:19 w Wkurza mnie...
kukuleczka napisał(a):

grappa25 napisał(a):

Ceny na OLX, chcę wystawić JBL Charge 4 cena rynkowa między 400 a 500 zł, a tu na OLX za 99 zł  i to niejedna oferta, niby nowe- to podróbki?

Ja wystawiałam rzeczy o wartości 350zl za 100zl i dopiero wtedy sprzedawałam. Niekoniecznie musi być podróbka, niektórzy chcą jak najszybciej sprzedać inni się na tym nie znają.
Niestety nawet w internecie juz jest spora konkurencja, teraz jest wysyp tych głośników, w co 2-3 konkursie można je wygrać, obecnie to juz nie jest żadna nowość na rynku.
Dobra cena skłania kupującego do szybkiej decyzji. Jakbym miala głośnik kupić 80-100zl taniej to wolałabym kupić w sklepie,mam paragon, gwarancję i możliwość zwrotu. Na olx szuka się specjalnych okazji.

I w ten sposób sami sobie psujemy rynek i kopiemy dołki, a potem jest żal i zdziwienie. Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

asantesana

#6667989 Napisano: 20.12.2019 16:46:06 w Popraw sobie humor...
bubba napisał(a):

https://lovekrako...DQyqWbVf3tJ9OJvuCygU

Nie wiem czy to bardziej śmieszy czy wkurza. Jak tak dalej pójdzie to w kolejnej kadencji "dobrej zmiany" możemy spodziewać się wygranych w postaci bonów do wykorzystania podczas składki w kościele emotka

"ludzie podczas składki rozkładają ręce i pokazują kartę. Ofiaromat wydaje się wyjściem naprzeciw tej grupie ludzi..." emotka   Wyświetl w wątku >>
3 brucee, myla, joan 0

asantesana

#6667572 Napisano: 19.12.2019 12:04:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Wie ktoś na jakim dniu stanęło informowanie z Pronto, Duck, Mr Muscle w C4? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6666843 Napisano: 16.12.2019 22:07:44 w WC - rozmowy o wszystkim
prosiaczek napisał(a):

asantesana napisał(a):

Drogie mamy 10-latków (i okolic), dostałam zamówienie pod choinkę na slimy, slajmy albo coś w tym stylu - czy to te zestawy do robienia glutów, czy coś innego kryje się pod tą nazwą?  emotka

mogą być też gotowe wiadra z glutami

Świat się kończy emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

asantesana

#6666833 Napisano: 16.12.2019 21:29:48 w WC - rozmowy o wszystkim
Drogie mamy 10-latków (i okolic), dostałam zamówienie pod choinkę na slimy, slajmy albo coś w tym stylu - czy to te zestawy do robienia glutów, czy coś innego kryje się pod tą nazwą? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6666122 Napisano: 13.12.2019 11:48:06 w Kupię...
Kupię kody do Empik taniej - dzisiaj. Oferty proszę na pw. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6665836 Napisano: 12.12.2019 13:11:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Zapis z regulaminu ACE:
"treść Odpowiedzi nie może przekraczać liczby znaków na wpisanie Odpowiedzi dostępnejw treści formularza zamieszczonego na Stronie Konkursu."
Czy ktoś wie co autor miał na myśli? Bo ja sobie wklepuję ciąg znaków i niczego mi formularz nie blokuje. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6665727 Napisano: 11.12.2019 23:16:25 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Dlatego, ze ich mało to zatwierdzają bez sprawdzania? 

Nie ma dużo konkursów wartych publikacji.
Jest masa taniochy, FBjsbukowych lajków,  "jednego biletu do kina" albo długopisu z kubkiem.
Coś jak zakupy w Lidlu albo Biedronce ...

Daj żyć człowieku na tym forum... Wyświetl w wątku >>
2 bethan, ziolko 0

asantesana

#6665540 Napisano: 11.12.2019 13:09:19 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Pionas, czy jest możliwość dodania przy dacie zakończenia konkursu godziny zakończenia? Jest odwieczny problem z tym, ze dany konkurs/loteria kończą się wcześniej niż 23:59:59 i jedni to zaznaczają dodając konkurs, inni nie. A potem niepotrzebne pretensje psują atmosferę na forum. Rozważ proszę emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6665508 Napisano: 11.12.2019 12:17:20 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

pati12b napisał(a):

joan napisał(a):

Wklepywanie konkursów/loterii bez uwzględniania godzin emotka

"e. zgłosi się do Loterii (zwane dalej: „Zgłoszeniem”) za pośrednictwem strony internetowej Loterii www.mojtauron.pl na zasadach określonych w Regulaminie, w okresie od godziny 10:00:00 dnia 21 października 2019 roku do godziny 10:00:00 dnia 10 grudnia 2019"

A co? Przez 1,5 miesiąca nie miałaś czasu, żeby się zgłosić?
Tym bardziej, że tam można było to zrobić tylko raz, bez paragonów, wymyślania wierszyków itp.? Regulamin był utajniony? Złe daty wpisane w opisie konkursu?
W temacie: wkurzają mnie ludzie, którzy nie zadają sobie trudu przeglądania regulaminów konkursów, w których chcą wziąć udział.
p.s. Tak, to ja dodałam tę loterię i odechciewa mi się dodawania do bazy czegokolwiek.

I tutaj się właśnie różnimy, bo jak mam coś zrobić na odpier*, to wolę tego wcale nie robić. I jakoś zawsze dodaję godzinę trwania konkursu do bazy, nie szkoda mi wklepać tych paru znaków więcej. A za błędy & niedociągnięcia przepraszam, bo do ludzi nieomylnych się nie zaliczam emotka

PS: Wszystkie regulaminy trwających akcji czytam i spisuję.
Bez odbioru.

To jest powtarzający się problem od dłuższego czasu, a może by tak poprosić Pionasa o dodanie rubryki do formularza przy dacie zakończenia konkursu (nie wiem ile to jest roboty) z godziną zakończenia?  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6664860 Napisano: 09.12.2019 11:39:20 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

superloser napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ostatni raz wyslalam komus paczke za pobraniem. No kur...co za ludzie zamawiaja,a pozniej nie odbieraja paczki. A ty sobie plac za paczke w dwie strony i czekaj na nia ponad 2 tygodnie ,az wroci z powrotem do ciebie. Nie wie co ludzie mają  w głowach nie chcesz nie zamawiaj i nie truj du...by ci szybko wyslac. Taki debil tylko blokuje innych ,bo ktos mogl to kupić 

A dlaczego za pobraniem?
Bo kupujący Ci NIE ufa ...
Ale Ty ufasz jemu... 

Bo tak sie uparl ,ze on chce za pobraniem i na pewno odbierze 

To ucz się uporu od własnych klientów emotka  Ja zawsze proszę o zaliczkę na poczet wysyłki, a cenę za towar wpisuję jako kwotę pobrania. Jeśli ktoś nie chce wpłacić tych 20 zł, to wiadomo z kim ma się do czynienia i niech jelenia szuka gdzie indziej. Wyświetl w wątku >>