Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6639802 Napisano: 14.09.2019 16:30:47 w Gratulacje! Dla wygranych!
vivi napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

vivi napisał(a):

dwaburekotygratuluję wygranego domku Almette, wygrana marzenie emotka emotka

Ale domku jeszcze chyba nikt nie wygrał w tej edycji  emotka

dwaburekoty

chwalił się w wątku Twoja najcennejsza nagroda, może chodzi o poprzednią edycje.

Poczytaj między wierszami w tym wpisie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6639606 Napisano: 13.09.2019 18:01:32 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
Kochani, zachciało mi się knedli ze śliwkami, a nigdy w życiu nie robiłam emotka  Ma ktoś sprawdzony przepis z idealnymi proporcjami? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6639330 Napisano: 12.09.2019 22:53:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy Studio Versus rozsyłał już vouchery do Yasumi z konkursu Nivea w Tesco? Widzę termin do 20.08 dostarczenia, a nie dostałam... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6639024 Napisano: 12.09.2019 09:47:34 w Wkurza mnie...
malenka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Mamy firmę 24 lata i mimo, że było na prawdę gorzej nikt nie uciekał za granice- teraz też nie mamy ochoty uciekać. W końcu nie po to rodzice( w tym też i moi) walczyli o nasz kraj żeby teraz sprzedawać się za granicami jako sługusy. Poza tym normalne też, że ludzie chcą podwyżki. Fachowcy i tak zarabiają sporo powyżej najniższej a lepsze pensje zachęcą do pracy. Pracodawcy spokojnie sobie dadzą radę, bo mam ich też sporo wokół siebie. Każdy narzeka na rząd a jednak dług Polski maleje a nam nie ubywa więcej z kieszeni...
https://www.usdeb...dGS08t8p60wMRW7MQ-cw

Co z tego, ze ktos tam "zarobi wiecej", jak na bochenek chleba bedzie musial wywalic 40 zl. Do niczego innego to nie prowadzi. Jestem przerazona.

Oficjalnie w tym momencie inflacja jest na poziomie 2,8%. Natomiast ja już od kilku lat kontroluję wszystkie swoje zakupy. I moja prywatna inflacja jest dużo wyższa. Kawa którą w zeszłym roku kosztowała 26,99 teraz kosztuje 29,99, kocie jedzenie 8,99-->9,99, konkretny rodzaj mięsa 18,99--> 21,99. Ceny warzyw poszybowały w tym roku niebotycznie, cieszę się, że mam własny ogródek. Ludzie powinni zarabiać więcej, ale pensje powinny być zróżnicowane w zależności od zawodu/wykształcenia/odpowiedzialności pracy. Tak duży, przymusowy wzrost pensji spowoduje mniejsze ich zróżnicowanie. Tylko czy zasada "każdemu po równo" będzie w tej sytuacji sprawiedliwa? A przy tym wszystkim mamy śmiesznie małe stopy procentowe, w zasadzie nie opłaca się teraz oszczędzać, bo inflacja zjada zyski. I znów ceny mieszkań i gruntów, które już i tak przekroczył granice absurdu, pójdą w górę. To nie jest kraj dla pracowitych ludzi.

To nie forum polityczne i fajnie, gdyby zostało apolityczne, ale dodam do tego co napisałaś jeszcze kwestię eksportu, który stanie się mało konkurencyjny, a za tym lawina problemów, upadek firm zajmujących się eksportem czy produkujących towary na eksport itd. Zatem myślenie, że pracownik chce zarobić, pracodawca sobie poradzi (tylko podnosząc ceny towarów/usług, skoro najtańszy pracownik będzie go kosztował 5 tys. brutto) to jest bardzo wąskie i nieperspektywiczne myślenie.  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6638664 Napisano: 11.09.2019 12:33:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy macie zwrotki z Kamisa w ITM? (Orange) Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6637347 Napisano: 06.09.2019 23:30:45 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

Przez długie lata brania udziału w konkursach zupełnie zatraciłam wiarę w ludzi.Coraz bardziej mnie irytuje traktowanie konkursowiczów przez wielkie firmy i wielkie agencje .Chociaż większość agencji to jest jakieś domek gdzieś tam bez większego znaczenia.Jedyna agencja która szanuje uczestnika to ta na S.Są drobiazgowi,dokładni,mili.Czy tak trudno o takie standardy pracy.To niby tak mało a tak dużo.Aż mi się odechciewa grać jak myślę o tym wszystkim i gdyby nie to ,że  mam grę we krwii dawno bym to walnęła w diabły:(Ostatnie przykre doświadczenia zupełnie mi odebrały radość z udziału w czymkolwiek:(Czuję się czasami serio jak jakaś zagubiona w przestrzeni ,że chcę sprawiedliwości czy dobrego traktowania.Bo co może 1 osoba w  świecie tak zepsutym i skorumpowanym:(Tak i wkurza mnie to i jednocześnie bardzo smuci:

Historia pokazuje, że jedna osoba może zmienić cały bieg zdarzeń  emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6636418 Napisano: 04.09.2019 13:39:33 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Nie wiem co to woreczki na pranie  emotka
W Auchan, Kaufland oblepia sie warzywa oraz owoce NALEPKAMI Z CENA - kupowanie bez woreczeka to radocha dla złodzieja ... na wage 3 jablka a do koszyka 5  emotka

Jakieś 20 lat "modnych torebek" ciężko zapomnieć z dnia na dzień. Brak edukacji, wychowania odbija sie na obrazkach polskich miast, ulic.
Dziś jest złem coś co było piękne 10-20 lat temu ... a w Polsce nawet brak kasy na KOSZE oraz ich "obsługe"...

Superloser, a czy Ty gdziekolwiek widzisz coś dobrego, czy założyłaś czarne okulary już na zawsze? Chyba nie widziałam ani jednego Twojego pozytywnego wpisu. Jaka różnica u licha jest dla złodzieja czy kupuje z woreczkiem czy bez, tak jak doda do koszyka 2 jabłka gratis, tak doda do woreczka jeśli tylko zechce coś ukraść. Sama kupuję po 2-3 jabłka luzem i nigdy nikt mi nie robił problemów. 
Co do woreczków - mam w najbliższych planach uszycie woreczków ze starych siateczkowych firanek, zaciąganych na zwykły sznurek, w różnych wielkościach, aby własnie nie brać tych nieszczęsnych foliówek ze sklepu. Pierzesz takie raz na czas i jeszcze zamiast wyrzucić starą firankę to masz pożytek. 
Zmiany następują, powoli, to normalne, ale są - widzę je u siebie, widzę w swoim otoczeniu, a zmienianie świata zaczyna się od siebie, nie od sąsiada.  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6636184 Napisano: 03.09.2019 20:25:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Wiecie może co z wynikami z ostatniego etapu Tampaxów w Kauflandzie? Nie było maili, czy laureaci siedzą cichutko? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6636149 Napisano: 03.09.2019 18:57:07 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

Wchodzę sobie w galerię nagrodzonych zdjęć w Nestle.I uwaga owszem jest moja fotka ale podpisana danymi innej osoby.Do tego nikt do mnie nie dzwonił ,że wygrałam.No z takim czymś to się jeszcze nie spotkałam jak żyję:(Wszystko mi się zagotowało.
I teraz pytanie czy pomylili zdjęcia i tej pani zdjęcia nie dodali tylko moje?Czy ja wygrałam a do tej pani poszła informacja o wygranej.Ale tym razem to się nie tylko wkurzyłam.Tak już do nich napisałam ale niesmak wielki:(

Poczekaj na wyjaśnienie i daj znać na forum jak się sprawa rozstrzygnęła, bo to jest niezła konkursowa ciekawostka. I też bym się zagotowała emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6636027 Napisano: 03.09.2019 13:31:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
case napisał(a):

joan napisał(a):

.......

Tutaj pojawiają się dwie kwestie:
1) rozpapranie ogromnej kwoty pieniędzy na mniejsze nagrody -> jestem w stanie w jakimś stopniu zrozumieć opinię case'a, chociaż się zawsze zastanawiam, kto robi te badania, co to są później podstawą marketingowych działań emotka
2) kompletnie walnięte w dekiel wybieranie owych mniejszych nagród -> byle śmieć, byle plastik, byle nie wspierać rodzimego rękodzieła, byle bylejakość, byle... tanio. To już lepsze są zestawy produktów, bo z logicznego punktu widzenia, jeśli niekonkursowy klient dany produkt kupuje, ucieszą go następne.

Joan w pełni się z Tobą zgadzam!
Oczywiście, że lepsze produkty firmowe niż ta chińszczyzna za parę groszy. No chyba, że organizator winduje sobie cenę nagrody (np princepolo), że coś warte niby 250 zł a u innego to samo 50 zł. W końcu On i tak dostaje na kampanie konkretną kwotę a kosztorys, no cóż...
No i też zastanawiam się kto i gdzie te badania robi??? Bo wśród konkursowiczów analiza byłaby zupełnie inna. Jest bardzo wielu konkursowiczów, którzy zainwestują połowę wartości auta żeby wygrać nowe a "mugol" tylko grosze. A na przykładzie mojej wsi i znajomych mogę spokojnie stwierdzić, że jeśli "mugol" nie wygra badziewia to potem i tak już nie zagra!

Nikt sobie niczego nie winduje. W regulaminach podawane są tzw. wartości rynkowe brutto danej nagrody, bo takie są wymogi prawa; cena, za jaką nagroda jest faktycznie kupowana/produkowana nie ma żadnego znaczenia.

Niestety niektórzy sobie "windują". Może Twoja agencja tego nie robi, ale mistrzowskim przykładem są leżuchy w Prince Polo, w jednym konkursie wartość 250 zł, w innym 450 zł, a w sklepie 50 zł.
Swoją drogą jestem Ci wdzięczna za te wszystkie wyczerpujące odpowiedzi, niektóre rozjaśniają w głowie emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6635930 Napisano: 03.09.2019 10:32:08 w moje dzisiejsze wygrane :)
magie1982 napisał(a):

Glade karta podarunkowa, czyli 100?

Nie, czyli 1000 do Leroy merlin emotka
W temacie karta przedpłacona, czyli 100 zł Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6635204 Napisano: 31.08.2019 22:33:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy były wyniki z ostatniego etapu Tampaxów w Kauflandzie? Regulaminowo powinny być do wczoraj... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6635145 Napisano: 31.08.2019 19:53:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
szesnaście napisał(a):

Macie problemy ze zwrotkami z numeru 4321? Dziś kończy się Rama i Palmolive w Hebe i nie mam zwrotek na te konkursy. Godzinę temu wysłałam z innego tel i zwrotkę na Ramę miałam. Oba numery ma z tej samej sieci Virgin mobile.

Numer 4321 nie obsługuje wszystkich nowych numerów Virgin, ten na który dostałaś zwrotkę był pewnie starszy. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6633614 Napisano: 27.08.2019 12:24:19 w Informują
Tchibo informuje mailowo z 23.08 Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

asantesana

#6632941 Napisano: 24.08.2019 13:19:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
reniii napisał(a):

superloser napisał(a):

reniii napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

tak mi się w oczy rzuciło to zdjęcie:

https://milkonadr...galeria-konkursowa13
https://www.faceb...p;type=3&theater

ten sam pomysł tylko inne marki emotka

Faktycznie osoba chyba ta sama, ten sam pomysł i różne produkty konkursowe wydoklejane na kartonach. Pewno ten ktoś tamtym zdjęciem wygrał i teraz też zamierza.

Tutaj chyba też ktoś poprzycinał i wydoklejał siebie do innego zdjęcia.
https://www.googl...docid=dZloAt0v68QqcM

Skad wiesz, ze "SIEBIE"???
Jak robic wyklejanke z pożyczonych elementów to głupio siebie ujawniać  emotka
Żałosne jak leniwi sa pracownicy agencji w weryfikacji zgłoszeń... promocja braku zainteresowania...

W sumie to racja, pewno i nie siebie użyła do tego zdjecia. Celna uwaga. 

Raczej zdjęcie jest ok, ona nie jest wklejona, ale opakowanie Milko na pewno jest wklejone i to bardzo nieudolnie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6632532 Napisano: 22.08.2019 18:06:59 w WC - rozmowy o wszystkim
pini napisał(a):

No nie wiem, nie szukałam w necie, taka kwota wydała mi się "rozsądna". 

Serio jest to kwota rozsądna? emotka  W kraju, w którym większość tyle zarabia przez cały miesiąc?
Jak dla mnie - tyle na ile chrzestnego stać i ile ma ochotę dać. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6631767 Napisano: 20.08.2019 14:43:54 w Wkurza mnie...
Do białej gorączki doprowadziła mnie aplikacja Tchibo, cały czas wyskakiwał mi błąd captcha i nic nie dało się zrobić, jak spróbowałam wysłać z innej przeglądarki to paragon już wykorzystany, co za k... aplikacja! I teraz mam iść po kolejny paragon?! Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

asantesana

#6631351 Napisano: 19.08.2019 14:58:23 w moje dzisiejsze wygrane :)
Dzwonią z sosów Łowicz z kartami do Ikei. Nr 737 początek. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6628455 Napisano: 08.08.2019 21:53:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy były wyniki z parówek Jedynek za ostatni etap? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6628073 Napisano: 07.08.2019 19:21:03 w PLAGIATY
rafalpyzdra napisał(a):

Moje zdj też nie raz ktoś ukradł i co z tego?  Napisałem do organizatora i skreslili na stałe tych konkursowiczow. Kradzieże i plagiaty niestety ale są byly i będą ale po co obwieszać kogoś na forum, zazdrość przez niektórych przemawia

Podaj mi proszę swój adres, ukradnę Ci samochód, tylko wiesz, ten teges, nie zazdrość mi nowego auta emotka Wyświetl w wątku >>