Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#7186490 Napisano: 27.06.2024 13:04:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Widzę, że w Smolarze coś się zmieniło i robią coraz więcej baboli i dziwnych rzeczy (począwszy od Eveline). Teraz chciałam posłać zgłoszenie Bref i w regulaminie jest nr paragonu dolny na wizualizacji, a w formularzy górny. Czy ktoś pytał, który jest prawidłowy, czy mamy sobie losować? emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#7185703 Napisano: 24.06.2024 20:35:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy dostaliście już bilety do kina Helios z loterii Kinder Bueno od Promo Makers? (wygrana z rezerwy) Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7184947 Napisano: 21.06.2024 08:40:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Co dzisiaj wozi FedFex? Mam smsa, a monitorowanie przesyłek nie widzi tego nr przesyłki, w dodatku do niczego mi nie pasuje... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7179685 Napisano: 01.06.2024 18:12:23 w Konkursy to ... ciężka praca!
gregory napisał(a):

fajnie się czyta wasze wypowiedzi, ale chodziło mi o to czy jesteście na plusie w swoich grach. jak wspominałem, odkryłem, że za paragony z minionego roku miałbym bardzo dobre wakacje, o które grałem i do tej pory nie wygrałem (moze jeszcze będą bo kilka czeka na rozstrzygnięcie). W każdym razie odkryłem, że niepotrzebny był mi ten trud. Wystarczyło zamiast zakupów konkursowych odkładać na wakacje i nagroda byłaby ta sama. i muszę przyznać, że połowy tych produktów nie kupiłbym gdby nie konkursy (chipsy, napoje, nawet wiele kosmetyków itp). także u mnie miniony rok na minusie, choć przyznaję, gdy wpadały niespodziewane główne, to plus był znaczacy. i to mnie ciagle kusi.

To napiszę trochę bardziej łopatologicznie - razem z tymi zakupami konkursowymi odkładaj nie tylko pieniądze, ale też zakupione produkty, "trochę" mniej zostanie na wakacje, gdy idąc na grilla do znajomych będziesz musiał kupić piwo, nie zjesz makaronu z sosem, dziecku (o ile masz) kupisz czekoladę zamiast wyjąć z szafki itd.  emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#7179669 Napisano: 01.06.2024 16:08:24 w Konkursy to ... ciężka praca!
gregory napisał(a):

Odświeżę trochę wątek i zacznę dyskusję z nieco innej strony. Jestem ciekawy waszej opinii w temacie czy konkursy są opłacalne.
Sam zbieram te nasze paragony i jak zliczyłem kwoty z ostatniego roku tych, na które nic nie wpadło, to w sumie zapłaciłbym bardzo dobre wakacje, o które ciagle gram.
Pomijam sytuacje, w których ktos trafi raz na kilka lat jakąś mega główną nagrodę, bo wiem, że to się zdarza i dla takich sytuacji to jest opłacalne. Ale załóżmy (co jest bardziej powszechne), że trafiają nam sie tylko te nagrody dodatkowe, typu bon na 100 zł, koszulka, czasem jakiś rower czy tv, czyli tak naprawde rzeczy, na które stać każdego, kto pracuje. Czy liczyliście kiedyś w tym kontekście swoje wydatki i zyski?
Mój ostatni rok jest bardzo na minus i zupełnie nieopłacalny. Oczywiście gram o różne duże nagrody, bo w przeszłości takie trafiałem. Ale jeżeli ich nie trafię, to ten biznes nijak się nie opłaca. Napiszcie jak to u was wygląda (pomijamy oczywiscie dobrą zabawę, radość z drobnych wygranych ,satysfakcję itd. chodzi o kokretny rachunek zysków i strat w sytuacji, gdy nie padnie nam żadna naprawdę duża nagroda).

Do Twojego rachunku zysków i strat wprowadziłabym poprawki emotka  Po pierwsze nie możesz liczyć paragonów niewygranych jako strata, bo pewnie większość zjadasz, np. słodycze dajesz w prezencie i nie musisz już kupić itd. Ja mam produkty, których nigdy bym nie kupiła bez konkursu i staram się ich unikać, no chyba że nagroda jest tego rzeczywiście warta. Po drugie liczysz tylko paragony stratne, co ma małe znaczenie, jeśli wygrane kompensują straty i jeszcze dają coś na plus. Liczy sie też włożony czas, bo może w tym czasie w swojej pracy zarobiłbyś dużo więcej, więc tak naprawdę ocena opłacalności jest bardzo trudna i subiektywna. Kiedyś próbowałam prowadzić dokładne rachunki (zarobek ze sprzedaży nagrody, wykorzystania kupionego produkty itd.), ale szybko mi sie odechciało, gram, bo to chyba już nałóg  emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#7178815 Napisano: 28.05.2024 14:59:48 w moje dzisiejsze wygrane :)
Nadal idzie rezerwa Kinder bueno emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#7175866 Napisano: 16.05.2024 11:04:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
tad_pole napisał(a):

Hej, który numer paragonu wpisujecie w Roleskim? Przy zgłoszeniu pokazany górny, w regulaminie dolny. Czym więc się sugerować?

To mnie trochę zmartwiło, wpisałam górny, bo tak pokazywał formularz, dopiero teraz widzę dolny w regulaminie. Myślę, że powinni uznawać oba, skoro sami zrobili takiego babola. Wyświetl w wątku >>
1 tad_pole 0

asantesana

#7175066 Napisano: 13.05.2024 12:03:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w przypadku braku nr transakcji na paragonie z Lewiatana (Prince Polo) wpisujecie nr górny? Czy tylko ja jestem taka szczęściara, że nie mam nr transakcji? Na podglądzie w formularzu niby są pokazane oba nr, ale regulamin milczy na ten temat. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7172762 Napisano: 29.04.2024 10:18:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Za jakie dni informowały Laysy Netto? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7172156 Napisano: 25.04.2024 12:54:09 w Wkurza mnie...
Konkursy mnie coraz bardziej wkurzają... Kup 3 paczki Lays, wygraj skarpetki, albo pierścionek z kawałkiem pizzy, no luuuudzie, świat (konkursowy) się kończy emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#7172027 Napisano: 24.04.2024 20:29:07 w Kupię...
Kupię GOPRO 11, lub kartę do sklepu z takim sprzętem. Propozycje proszę na pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7171490 Napisano: 22.04.2024 20:05:39 w Gratulacje! Dla wygranych!
Chylę czoła Panie White! Gratulacje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7167965 Napisano: 04.04.2024 13:55:02 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Czy ktoś ma jakieś wieści kiedy Amooco będzie słać zestawy z Lubelli-Łowicz z Lidla? Wyjeżdżam i będę mieć problem z odbiorem emotka  Multicookery już wysłali dawno. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7165583 Napisano: 20.03.2024 18:02:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Sprawdzaliście ten produkt Eveline w kartoniku (nie grałam, więc nie wiem co to dokładnie, krem, serum czy cuś)? Podobno część jest pustych tubek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7163255 Napisano: 08.03.2024 11:49:16 w Czy informują/ informowali?
Heinz dalej sobie w kulki leci? Komuś odpisali? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7160737 Napisano: 23.02.2024 10:35:56 w moje dzisiejsze wygrane :)
olunka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Żelazko z konkursu Bryza ITM, sms przed chwilą emotka

u mnie teżemotka

I u mnie, a tak bardzo go chciałam, bo moje ledwo żyje emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#7158843 Napisano: 12.02.2024 17:04:15 w Czy informują/ informowali?
agniecha1985 napisał(a):

Podravka nadal cisza?

O to samo miałam pytać. Wygląda na to, że nie informowali jeszcze z 14 etapu (chyba, że ktoś wygrał, to napiszcie plis).
A Eleplant Lidl słał już maile, czy znów trzeba się domyślać do kogo należą inicjały? Wyświetl w wątku >>

asantesana

#7158189 Napisano: 08.02.2024 15:44:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

asantesana napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

czyli nasze paragony są poprawne emotka

"Od dzisiaj", więc wg mnie zmiana wchodzi z dniem dzisiejszym, ale dopytaj u źródła.

aneks od dzis inne ustalenia nie zmieniają się. kurcze ile ludzi tyle interpretacji

Prawo nie działa wstecz, więc interpretacja może być jedna emotka  Tak przynajmniej na mój chłopski rozum, ja bym nie ryzykowała wcześniejszym nieprawidłowym paragonem, ale to Twoja decyzja emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#7158185 Napisano: 08.02.2024 15:30:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

czyli nasze paragony są poprawne emotka

"Od dzisiaj", więc wg mnie zmiana wchodzi z dniem dzisiejszym, ale dopytaj u źródła. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#7158144 Napisano: 08.02.2024 13:17:57 w Czy informują/ informowali?
ArtystkaZeSpalonegoTeatru napisał(a):

Dekasia napisał(a):

To mi w smak, to gdzie się zatrzymał z informowaniem? 🤔

12 etap informowali, a potem już cisza, więc może moje zdjęcia się nie podobały 😉

z 13 też informowali już dość dawno Wyświetl w wątku >>
0 0