Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6594819 Napisano: 30.04.2019 21:13:43 w Wkurza mnie...
scrabble napisał(a):

asantesana napisał(a):

To co kurierzy wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcie, czekam od rana, bo kurier ma odebrać przesyłkę, zamówiony w godzinach 10-14, juz przyzwyczaiłam się, że nie trzymają się godzin, ale dzwonię teraz na infolinię z pytaniem czy kurier zamierza w ogóle przyjechać, bo jest po 16, a kobieta mi mówi, ze mają zaznaczone, ze mnie nie było w domu. No trafiło mnie, bo nawet włosów nie poszłam umyć, żeby słyszeć domofon, jutro święto, nie wyszłam po chleb, a on sobie w takie kulki leci... I gdyby mnie nie było, to b zadzwonił na telefon. No to niech nawet z domu wraca, nic mnie to nie obchodzi... Jestem złaaaa!

Kurier PP, przyjechał ostatnio po odbiór kartonu (długość niemal 2 metry, wysokość 1m), autem typu Renault Clio. Odjechał bardzo zaskoczony,chociaż list przewozowy trzymał od początku w ręku emotka

To jeszcze nic. Poprzednim razem, DPD ukradło mi TREKa, rower o wartości ponad 4 tysiące. Przemiła Pani, zadzwoniła do mnie 3 dni po tym jak wysłałam paczkę. Zapytała co właściwie wysłałam i czy przypadkiem posiadam jakąś fotografię owego przedmiotu. Oczywiście w liście przewozowym było wszystko opisane: rower, jaki model, jaki rocznik, wymiary...
Stwierdziła, że paczka m się zgubiła. Wiecie, taki mini gabarycik emotka  
Ja ze swojej strony, kupiec ze swojej, robiliśmy dym gdzie się dało. Odnalazła się po 7 dniach, karton otwarty i na nowo pozaklejany taśmami przylepnymi DPD.
Nic mnie już nie zdziwi.

U mnie DPD to najgorsza firma, tym razem tez niestety oni, ale to już ostatni raz, więcej nie dam się im robić w bambuko. Robią co chcą, a nowa pani kurier przekierowuje sobie sama paczki do pic upów bez próby doręczenia, podobno im wolno emotka  Mnie dzisiaj naprawdę wszystko opadło po całym dniu warowania w domu i jeszcze mogę stracić klienta, bo chciał towar jak najszybciej. 
A rower przecież zawsze mógł im sie zawieruszyć emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, kalka 0

asantesana

#6594768 Napisano: 30.04.2019 18:57:24 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

asantesana napisał(a):

ziolko napisał(a):

asantesana - i jak? był kurier po przesyłkę?

Nie i nie zrealizują usługi w ramach tego samego zlecenia, mogę najwyżej napisać skargę na kuriera, oni mu wierzą. Napisze, owszem, ale zostałam z ważną paczką, która nie dojdzie na czas. Brak mi ostatnio sił...

No to napisz... chociaż sobie ulżysz. 
Przesyłka była już opłacona?

Była opłacona. Mniejsza z tym, jakoś to ogarnę jak nabiorę sił. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

asantesana

#6594729 Napisano: 30.04.2019 17:17:33 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

asantesana - i jak? był kurier po przesyłkę?

Nie i nie zrealizują usługi w ramach tego samego zlecenia, mogę najwyżej napisać skargę na kuriera, oni mu wierzą. Napisze, owszem, ale zostałam z ważną paczką, która nie dojdzie na czas. Brak mi ostatnio sił... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6594705 Napisano: 30.04.2019 16:19:56 w Wkurza mnie...
To co kurierzy wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcie, czekam od rana, bo kurier ma odebrać przesyłkę, zamówiony w godzinach 10-14, juz przyzwyczaiłam się, że nie trzymają się godzin, ale dzwonię teraz na infolinię z pytaniem czy kurier zamierza w ogóle przyjechać, bo jest po 16, a kobieta mi mówi, ze mają zaznaczone, ze mnie nie było w domu. No trafiło mnie, bo nawet włosów nie poszłam umyć, żeby słyszeć domofon, jutro święto, nie wyszłam po chleb, a on sobie w takie kulki leci... I gdyby mnie nie było, to b zadzwonił na telefon. No to niech nawet z domu wraca, nic mnie to nie obchodzi... Jestem złaaaa! Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6594637 Napisano: 30.04.2019 13:09:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

Synek, siedzisz tukej i jeszcze niy wiysz, że w loteryjach idzie wygrać z palcym w rzici?
Tzn. procedury z palcem nie testowałam emotka natomiast od dłuższego czasu gram w loteriach śląc po jednym zgłoszeniu i całkiem spoko koko mi idzie emotka

Te, laska, nie denerwuj ludzi  emotka
Może spróbuję jednak tej procedury - to trzeba palec trzymać w rzici i jednocześnie puszczać zgłoszenie?

Tak! Ale to musi być malutki palec u lewej nogi emotka a na nagrodę obowiązkowo największe paluchy u obu stóp, oba jednocześnie emotka

W te oba to Ci już nie uwierzę, bo traci sens powiedzenie "z palcem w rzyci"!
A z małym u stopy nie ma problemu, giętka jestem to dam radę. Idę trenować. Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

asantesana

#6594629 Napisano: 30.04.2019 13:01:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

Synek, siedzisz tukej i jeszcze niy wiysz, że w loteryjach idzie wygrać z palcym w rzici?
Tzn. procedury z palcem nie testowałam emotka natomiast od dłuższego czasu gram w loteriach śląc po jednym zgłoszeniu i całkiem spoko koko mi idzie emotka

Te, laska, nie denerwuj ludzi emotka
Może spróbuję jednak tej procedury - to trzeba palec trzymać w rzici i jednocześnie puszczać zgłoszenie? Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6592315 Napisano: 23.04.2019 15:35:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
luko922 napisał(a):

Kurde, ale oni byli spoko kiedyś, tak mi się wydaje. 

Kiedyś wiele konkursów i agencji było spoko... Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6592306 Napisano: 23.04.2019 15:29:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

luko922 napisał(a):

Eh, niezła doopa z tym Lidlem w takim razie emotka

Podejrzewam, ze wlasnie taka lipa bedzie z ciagiem wszystkich konkursow Tymbark...agencyjka liczaca 3 osoby bierze sobie taki natlok konkursow. Amatorka.

Ja jestem w szoku, bo nie dość że nie trzymają się regulaminowych dat, to jeszcze nie zachowują nawet pozorów jakiegokolwiek uczciwego wyboru. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6592287 Napisano: 23.04.2019 15:10:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Z Tymbarka dzwonią dniami od początku? W pół dnia wybrali laureatów czy czytali zgłoszenia przy śniadaniu wielkanocnym? emotka   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6591546 Napisano: 19.04.2019 11:42:02 w Mam problem...
andziulka21 napisał(a):

Pomocy, mój mąż już 3 noc nie śpi bo ma straszny, suchy kaszel, do lekarza nie chce pójść, a ja doświadczam prawdziwego "męskiego" przeziębienia.. Jak mu pomóc?  emotka

Przede wszystkim odstaw chwilowo całkowicie nabiał (bardzo zagęszcza wydzielinę, z którą oskrzela sobie nie radzą) + mocno ogranicz mu gluten i cukier. Do tego inhalacje, długie i przynajmniej 3 razy dziennie, nie 3 minuty raz, może być z rumianku oraz bardzo dużo pić, pić i jeszcze raz pić.  Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0

asantesana

#6590615 Napisano: 16.04.2019 14:20:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy z Tchibo dzwonią czy smsują? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6590419 Napisano: 15.04.2019 23:32:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

asantesana napisał(a):

darog napisał(a):

asantesana napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Czy ktoś kiedyś w Kaufland budżet wysyłał paragon szczegółowy?
Właśnie robię porządki w paragonach, patrzę A paragon sprzed 2 tyg wyblakl i ledwo co widać...Kurczę A gdzie tam ogłoszenie wyników?
Wkurza się jak wygram A tu lipa bo paragon blady,dlatego w razie w... chciałam wziąć szczegółowy ale nie wiem czy przejdzie u nich

A po co masz czekać na wyniki, wystarczy odrobinkę pomyśleć i zrobić zdjęcie/skan dzisiaj, a nie czekać aż wyblaknie. Najwyżej się nie przyda. W programie graficznym można ewentualnie potem trochę wyostrzyć i gotowe.

a jeśli np paragon żle opisany>? tj np
zamiast Pudliszki to sos...
zamiast Palmolive to płyn...
i zdjęcie paragonu przed wyblaknięciem nie uchroni..a w POK powiedzą: my dopisków nie robimy, pieczątek nie stawiamy, tak jest opisany paragon i już.

A czemu mnie pytasz co "jeśli"? emotka  

Ponieważ napisałaś w sensie "przezorny zawsze ubezpieczony" 
czyli cytL "odrobinke pomyśleć  i zrobić foto i nie czekac aż wyblaknie paragon"
 wiec co po tym świeżym na focie zdjęciu paragonu skoro;
- jest źle opisany
- sklep nie wystawia duplikatów/ paragonów zastępczych
- sklep nie robi dopisków z pieczątką.

Sprawa dotyczyła wyblakniętego paragonu i konkretnego pytania i na nie odpowiedziałam - łatwo zapobiec dalszemu blaknięciu, bo tego boi się osoba pytająca. Równie dobrze możesz mnie pytać co jeśli przylecą kosmici i zabiorą paragon.
Nie ogarniam ludzkiej logiki ostatnio...
Ps. Nie napisałam nigdzie "przezorny zawsze ubezpieczony", to Twoja interpretacja.
   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6590403 Napisano: 15.04.2019 22:50:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

asantesana napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Właśnie robię porządki w paragonach, patrzę A paragon sprzed 2 tyg wyblakl i ledwo co widać...Kurczę A gdzie tam ogłoszenie wyników?
Wkurza się jak wygram A tu lipa bo paragon blady,dlatego w razie w... chciałam wziąć szczegółowy ale nie wiem czy przejdzie u nich

A po co masz czekać na wyniki, wystarczy odrobinkę pomyśleć i zrobić zdjęcie/skan dzisiaj, a nie czekać aż wyblaknie. Najwyżej się nie przyda. W programie graficznym można ewentualnie potem trochę wyostrzyć i gotowe.

a jeśli np paragon żle opisany>? tj np
zamiast Pudliszki to sos...
zamiast Palmolive to płyn...
i zdjęcie paragonu przed wyblaknięciem nie uchroni..a w POK powiedzą: my dopisków nie robimy, pieczątek nie stawiamy, tak jest opisany paragon i już.

A czemu mnie pytasz co "jeśli"? emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6590399 Napisano: 15.04.2019 22:36:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

asantesana napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Ja brałam w sklepie paragon zastępczy . Wydrukowali ma dużej kartce i im odsyłałam . Bez problemu uznali o bon dotarł

Teraz już maja zakaz dawania paragonów zastępczych, chyba że odda się oryginał. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6590395 Napisano: 15.04.2019 22:26:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aleks1983 napisał(a):

A po co masz czekać na wyniki, wystarczy odrobinkę pomyśleć i zrobić zdjęcie/skan dzisiaj, a nie czekać aż wyblaknie. Najwyżej się nie przyda. W programie graficznym można ewentualnie potem trochę wyostrzyć i gotowe. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6589794 Napisano: 13.04.2019 17:00:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

Coś tu nie gra. U nas około w sumie 10 zgłoszeń, jeszcze śledztwo nie zrobione kto ile ze znajomych w pracy wysyłał - tak 2-3 ostatnie dni. 
Rozumiem, że mogli wybrać coś lepszego,,,ale tam zdaje się było po 5 nagród każdego dnia? 
Dziwnie ucichli.
Kiedyś tez tak dziwnie ucichli przy fa? syoss? było tam ponad myśle 100 nagród w ostatnim etapie i jak wpisów było zawsze sporo- to nikt nie słyszał by powiadamiali ostatni.
listy laureatów nigdy nie ma. losowania nawety głównych niejawne. 

A GŁÓWNE ROZDAJĄ? czy nie wiadomo jak "to" jest...?

Problem polega na tym, że na plakatach była mowa o 5 nagrodach dziennie, ale w regulaminie już nie, więc teoretycznie mogą powiedzieć, ze nic im się nie podobało z 4 ostatnich dni i "co nam panie zrobisz". No pojechali po bandzie.
Wiem, że główne rozdali. Wyświetl w wątku >>
3 monkakk, mia, andii 0

asantesana

#6589123 Napisano: 11.04.2019 11:05:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lager napisał(a):

estrelitta napisał(a):

monkakk napisał(a):

freyja88 napisał(a):

termitek99 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

termitek99 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy wygrał ktoś w Nałęczowiance z dni 23-27.03? Skoro Albedo obdzwania już E z Polo, to wygląda jakby skończyli...

23 byl. Poza tym chyba cos im sie pomieszalo...

A może ostatnie dni były tak obłożone, że nikt z forum nie trafił?

eee tam, chyba sam w to nie wierzysz emotka

Ktoś coś wie czy dzwonili?

Jak już poszły eski na nieodebrane to prawdopodobnie skończyli. przynajmniej zawsze tak było...
APELUJĘĘĘĘ...!!! Niech zgłosi się ten, kto ma wygraną 24.03 wzwyż! Żeby rozwiać wątpliwości emotka

Albedo twierdzi, że poinformowało do końca. Nie chce mi się w to wierzyć... Nikt ze znajomych nie ma nic od 24 wzwyż.

Ja grałam w ostatnie dni i nie mam info 

Niestety nie pierwszy raz ma miejsce identyczna sytuacja. Komuś z agencji wyjątkowo nie chce się czytać zgłoszeń do końca...

Tyle, że tam były nagrody dzienne...
I u mnie brak wygranej z ostatnich dni, a poszło kilka zgłoszeń wtedy. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6588551 Napisano: 09.04.2019 16:28:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy były już wyniki z Nivea Kaufland (Studio Versus)? 

Nie, czekamy. Do 11.04 mają czas emotka

Aha, to zgubiłam jakieś 2 wolne dni w liczeniu. Dzięki. Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

asantesana

#6588549 Napisano: 09.04.2019 16:22:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy były już wyniki z Nivea Kaufland (Studio Versus)?  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6588500 Napisano: 09.04.2019 14:00:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy wygrał ktoś w Nałęczowiance z dni 23-27.03? Skoro Albedo obdzwania już E z Polo, to wygląda jakby skończyli... Wyświetl w wątku >>
0 0