Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6532163 Napisano: 26.09.2018 17:00:21 w Dyskusje o wynikach konkursu
masza napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Bo Brandcomme to wizjonerzy. Dziś to zdjęcie to abstrakcja, a za jakiś czas będzie wisieć w Luwrze obok Mona Lisy jako dzieło sztuki współczesnej. Brandcomme zgarnie za to wielką kasę i (ku uciesze wielu) nie będą już musieli od niechcenia organizować konkursów  emotka

Brancdomm widzi głębię tego zdjęcia- i kto wie czy agencja - nie dopowiedziała sobie - cóż ten pies zbroił...a może chce wyskoczyć, a może śledzi kotkę z sąsiedniego okna, a może nie może usnąć i liczy baranki na niebie emotka
cóż w moich zdjęciach tego nie zobaczył niestety emotka

Albo patrzy przez okno na kolegę z tą wielką kością, kolega z kością na niego i sobie tak obaj dumają, jaka psotna impreza musiała być wczoraj, że nie pamiętają jak zjedli tego mamuta...  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6532081 Napisano: 26.09.2018 14:39:31 w Dyskusje o wynikach konkursu
Staram się nie komentować wyborów jury, ale to zdjęcie z kością spowodowało u mnie taki odruch wymiotny, że nie zjem obiadu (nie jestem wegetarianka) i nie mogę zapomnieć tego widoku... emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6532023 Napisano: 26.09.2018 13:12:45 w Dyskusje o wynikach konkursu
Niebieska_Laguna napisał(a):

A kot z cukinii czy bakłażana to dzieło kogoś z forum? Bo jest uroczy emotka  

Również z poprzedniego konkursu jak i pan z arbuzami. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6531991 Napisano: 26.09.2018 12:39:42 w Dyskusje o wynikach konkursu
bzowapani napisał(a):

Pan z arbuzową perkusją skradł moje serce  emotka emotka emotka

To zdjęcie z poprzedniego konkursu Netto i w dodatku nagrodzone...
I mogli napisać, że drugi etap konkursu jest na zdjęcia z ludźmi... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6530816 Napisano: 22.09.2018 13:44:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

asantesana napisał(a):

Superloser, zjedz Snickersa...

Nikt o rade cie nie prosi ale dzieki, jak juz zjesz swojego Snickersa to zacznij odpowiadac na pytania, na poziomie "jak wygrać w loterii" albo "czy Avanti zaakceptuje paragon ze Stokrotki,  na Lays z wiekszych niz regulaminowe paczki". 

No widzisz, coś nas łączy (wielkie nieba!), ani Ciebie ani mnie nikt o radę nie prosił, a jednak udzielamy się na forum emotka   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6530780 Napisano: 22.09.2018 10:23:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
chorzi85 napisał(a):

Witajcie,

to ja może krótko w temacie posta, którego napisałem.
Widzę dużo niepotrzebnych nerwów na forum, a nie to było moją intencją.
Otrzymałem @ z treścią:
"Dziękujemy!
Z przyjemnością informujemy, że Twoje zgłoszenie w konkursie NIVEA „Kup dla siebie, wygraj dla domu” zostało przyjęte."
Dalsza część maila się nie załadowała, zobaczyłem ją po czasie. Stąd też było moje pierwsze pytanie na tym forum,

Nie ma dalszego sensu ciągnąć tego tematu. Dziękuję wszystkim za miłe słowa. To fajne emotka
Jeśli kogoś uraził mój wpis - przepraszam.
Mam nadzieję, że następnym razem pojawi się mniej emocji emotka

chorzi

Luz, luz, nie ma nerwów, tylko jednej osobie dzisiaj aura nie sprzyja. Każdy kiedyś zaczynał i miał mnóstwo pytań, więc jeśli coś Cię nurtuje (i nie są to teksty typu "pokażcie co wygrywa, bo ja nie wygrałem", albo "powiedzcie, bo nie chce mi się czytać regulaminu"), to pytaj we właściwych wątkach i zawsze znajdzie się ktoś, kto odpowie. emotka   
Aha - nie musisz sie podpisywać pod postami, każdy widzi kto pisze emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6530769 Napisano: 22.09.2018 09:23:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

soulfly napisał(a):

monkakk napisał(a):

superloser napisał(a):

chorzi85 napisał(a):

Cześć,

jestem tu nowy i dopiero zaczynam przygodę z konkursami.
Czy ktoś  z Was brał udział w konkursie Nivea wygraj dla domu?
Zgłoszenie wysłałem tydzień temu, a dzisiaj dostałem maila, że  zgłoszenie zostało przyjete.

Czy w praktyce oznacza to, że zgłoszenie jest ale nie wygrałem? Cze czekamy dalej na info?
I najwazniejsze: czy dostaliście już jakiegoś maila / SMS o wygranej w konkursie Nivea wygraj dla domu?

dzięki,
chorzi

Poważnie?  emotka

Przeczytales caly email??? Napisane masz 

Cyt: "Jesteś o krok od wygrania 10.000 zł na remont lub innych nagród, jednak pamiętaj, by zachować paragon! Zwycięzców poinformujemy mailowo już wkrótce."

Ktora czesc jest do wytłumaczenia??? 

tak były już smsy i @ za pierwszy etap konkursu

Jest nowy to chyba można grzecznie wytłumaczyć....

Prosze, tu jest wytłumaczenie

Co to znaczy wkrótcePod spodem prezentujemy kilkanaście wybranych definicji objaśniających co to znaczy wkrótce....

Superloser, zjedz Snickersa... Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6530474 Napisano: 21.09.2018 10:07:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
goldensight napisał(a):

konkursoweoko napisał(a):

gildensight lepiej odpowiedzieć sobie na pytanie: czy jeśli hipotetycznie praca, która wygrała wycieczkę jest plagiatem, to fair wobec pozostałych zwycięzców (szczególnie tych z drugiego miejsca) jest wybranie jej następcy z "poza puli" i wrzucenie takiej przypadkowej, poprzednio nie zasługującej na zwycięstwo pracy, na miejsce pierwsze.

Szczerze mówiąc nie widzę nic złego w opisanej sytuacji...

Serio nie widzisz w tym nic złego? emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6530330 Napisano: 20.09.2018 17:39:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy laureaci konkursu Netto dostali maile z prośbą o odesłanie danych? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6530236 Napisano: 20.09.2018 12:42:23 w Dyskusje o wynikach konkursu
joan napisał(a):

W tegorocznym konkursie opisowym bodajże Shell był zapis, że praca musi zostać stworzona na potrzeby tego konkretnego konkursu, nie mogła być wcześniej zgłoszona do żadnego konkursu, ani nie zostanie później zgłoszona do żadnego konkursu. Dotyczyło to wszystkich prac, nie tylko zwycięskich. Mnie się podoba takie rozwiązanie emotka

O ile zapis w regulaminie, że praca nie mogła być nigdzie publikowana jest bardzo ok i jest sprawdzalny, tak zapis że w przyszłości nie będzie zgłoszona do innego konkursu jest (delikatnie ujmując) zabawny emotka Wyświetl w wątku >>
2 joan, bethan 0

asantesana

#6530205 Napisano: 20.09.2018 11:35:52 w Dyskusje o wynikach konkursu
iwona0103 napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

kreatia napisał(a):

Niech każdy pilnuje swojego nosa, a nie czyichś rodzin i ich zgłoszeń konkursowych. Co to kogo obchodzi? Wypominanie kto, kiedy, jak wygrał, personalne wycieczki, są uważam nie na miejscu i wynikają z zazdrości i bólu jednej części ciała. 

Mogą się nie podobać powielane schematy, ale agencji jest mnóstwo i to, co dla nas jest oklepane, dla nich jest świeże i nowatorskie.

PS Mam ochotę na złość zazdrośnikom wygrać dwie wycieczki w jednym konkursie. W jednym etapie   emotka

Czyli ok jest fakt, że ktoś otwiera plik ze swoimi starymi, już nagrodzonymi zdjęciami, powiedzmy sprzed roku.
Przerabia napisy w programie graficznym. Wysyła na siebie, na mamę, na tatę, mimo że na zdjęciu ta sama twarz i wygrywa lepszą nagrodę, niż Ty.  Ty, która stworzyłaś nową, oryginalną pracę.
Nie no, spoko luz. Nie moje małpy…
Powodzenia w wygrywaniu dwóch wycieczek.

Pozostaje jeszcze kwestia praw autorskich... Najczęściej, gdy wygrywamy nagrodę to zrzekamy się ich na rzecz organizatora emotka

Nigdy nie zrzekasz się praw autorskich, zawsze pozostajesz autorem swojej pracy i masz do niej pełne prawo, przekazujesz jedynie organizatorowi prawo do posługiwania się Twoją pracą, publikowania itd. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6529969 Napisano: 19.09.2018 14:10:29 w Dyskusje o wynikach konkursu
No nie wierzę... Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6529690 Napisano: 18.09.2018 19:39:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
soulfly napisał(a):

Stream Line  nigdy u nich na c nie wygrałem, jakie hasła lubią?

Poprawne językowo emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6529595 Napisano: 18.09.2018 15:36:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Pomocy! Na czym polega rejestracja laureata w Lidl Kiora? Czy chodzi o rejestrację pod tym linkiem, skoro tam zgłasza się pracę?
https://www.konku...iony-bohater-disneya

dokładnie tak, masz wypełnić te pola i "wysłać zgłoszenie"

Dzięki, tak zrobiłam, ale podziękowali mi za dodanie pracy i zgłupiałam.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6529592 Napisano: 18.09.2018 15:32:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Pomocy! Na czym polega rejestracja laureata w Lidl Kiora? Czy chodzi o rejestrację pod tym linkiem, skoro tam zgłasza się pracę?
https://www.konku...iony-bohater-disneya Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6529269 Napisano: 17.09.2018 22:35:44 w Dyskusje o wynikach konkursu
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

CB, ja nie pytam o Twoje preferencje, ani nie piszę o swoich, napisałeś że autor (nie znam go) nie ogarnął istoty zadania konkursowego, a ja Ci mówię, że on ogarnął temat jak mało kto i to wielkogabarytowo emotka   
Ale zawsze możesz pokazać swoje zdjęcie, chętnie podyskutujemy w materii perfekcyjnego ogarniania tematu  emotka

Bo tośmy się trochę rozminęli. Faktycznie, popełniłem błąd w ocenie. Autor ogarnął zadanie, natomiast wykonanie mnie nie porwało. Trudno. To jest top "dyskusja o wynikach", a ja pozwoliłem sobie na ocenę przed werdyktem Jury, więc nawet jakby nie na temat i bez sensu.
P.S. Nie pokażę swojego zdjęcia z kilku przynajmniej powodów. Po pierwsze dlatego, że nie biorę udziału w tym konkursie... emotka

No i szacun za przyznanie się do błędu. A co do gustów - to zdjęcie również nie jest moim faworytem, ale w 100% jest w temacie. A jaki gust ma jury to się wkrótce okaże... Oby nie był to Brandcomm number 2. Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

asantesana

#6529228 Napisano: 17.09.2018 20:29:39 w Dyskusje o wynikach konkursu
kawazczekolada napisał(a):

FBanna28 napisał(a):

Ktoś kojarzy agencję od konkursu Netto? Robili już coś wcześniej?

Oni robili wczesniejszy konkurs netto z owocami

Czyżby? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6529226 Napisano: 17.09.2018 20:26:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

A jaka jest istota zadania konkursowego, czyż nie liczba 23? emotka

ZNAJDŹ LICZBĘ 23 WOKÓŁ SIEBIE (LUB STWÓRZ JĄ SAMEMU) I SFOTOGRAFUJ JĄ

Ja preferuję rozwiązania naturalne, oryginalne, świeże, znalezienie liczby we fragmencie ornamentu, w układzie gałęzi na drzewie, we wzajemnym zestawieniu przypadkowo w tym samym czasie i miejscu elementów nieoczywistych... emotka
Wtórna jest gigantomania i "rzeźbienie" liczby na przykład ciągnikiem na polu - to wszystko już było. emotka

CB, ja nie pytam o Twoje preferencje, ani nie piszę o swoich, napisałeś że autor (nie znam go) nie ogarnął istoty zadania konkursowego, a ja Ci mówię, że on ogarnął temat jak mało kto i to wielkogabarytowo emotka   
Ale zawsze możesz pokazać swoje zdjęcie, chętnie podyskutujemy w materii perfekcyjnego ogarniania tematu  emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6529160 Napisano: 17.09.2018 17:41:40 w Dyskusje o wynikach konkursu
cb656 napisał(a):

UWALIŁBYM to zdjęcie, gdyby do mnie należała decyzja. Nie cierpię wydumanej sztuczności. emotka Autor NIE OGARNĄŁ niestety istoty zadania konkursowego emotka emotka
Smutne jest to, że Jury też bywa po prostu dennie głupie i daje się zmanipulować. emotka

A jaka jest istota zadania konkursowego, czyż nie liczba 23? emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6529108 Napisano: 17.09.2018 14:49:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
trebor1 napisał(a):

trebor1 napisał(a):

sasaaabp napisał(a):

mnie rozwalają już te zdjęcia lężące na podłodze, na trawie itp, a dookoła napisy emotka wszystko na jedno kopyto i najlepsze, że komisje ciąglę to nagradzają. 

Mnie nie dziwi,  że takie zdjęcia są nagradzane, bo one wygrywają... POZIOMEM   emotka  

Może brak nagród ich przywróci do PIONU emotka

Ja tam nie byłbym aż tak radykalny. Na razie zaproponował bym tej estetyce coś pośredniego - zjazd po  RÓWNI POCHYLEJ 

Myślisz, że w końcu zaliczą glebę? Wyświetl w wątku >>
0 0