Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6529030 Napisano: 17.09.2018 11:35:29 w Dyskusje o wynikach konkursu
wrrrryyy napisał(a):

helcia85 napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

Macie jakieś typy na wygraną wśród zdjęć Netto?
Szkoda, że większość zdjęć, które rzucają się oczy, to enta wersja tego samego pomysłu…

Jest kilka fajnych zdjęć. Ja bym odrzuciła wszystkie z dzieciakami i fotoszopy. emotka

To nie wiele zostanie emotka
Mi podoba sie pączek na zakupach. Jesli dobrzez rozpoznaje styl, to chyba praca Pani z forum emotka

Chyba tak emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6528589 Napisano: 14.09.2018 22:12:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy nr paragonu w Netto to ten klasyczny u góry? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6528132 Napisano: 13.09.2018 16:09:41 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Wkurza mnie wielokrotne, wręcz mechaniczne emotka udowadnianie, że ...nie jestem robotem.  emotka

Kiedyś możemy z rozrzewnieniem wspominać czasy udowadniania, że nie jesteśmy robotami, bo będzie trzeba udowadniać, że jest się człowiekiem... Wyświetl w wątku >>
2 joan, brucee 0

asantesana

#6527241 Napisano: 10.09.2018 20:28:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Mam 2 nurtujące mnie pytania, może ktoś zna odpowiedź:
1. Czy w konkursie Netto wykluczenie alkoholu etc. oznacza:
a) mogę grać, jeśli suma po odjęciu alkoholu etc. wynosi minimum 23 zł
b) paragonem mogę wytrzeć 4 litery
2. Czy Smolar zamierza wysłać smsy laureatom Vanisha w Tesco, czy "jak se na stronie nie znalazłeś i sam se nie wysłałeś oświadczenia to nagroda zostaje do dyspozycji Organizatora nad Organizatorami"? Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6526760 Napisano: 08.09.2018 13:35:19 w Smolar
kammaro napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy Smolar nadal nie wysłał smsów z Vanisha? Odsyłacie paragony, czy czekacie na smsy?

Ja czekam na sms, mugol pewnie nie ma pojecia, ze mozna sprawdzic wyniki. Poza tym nikt nie ma obowiazku sprawdzania kazdego dnia, czy sa juz wyniki

Ja też poczekam, bo nie ma informacji w regulaminie, ze trzeba sprawdzać na stronie. Poza tym już mi się tam zdarzały różne historie, raz miałam główną a na stronie było "niestety nie wygrałeś". Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

asantesana

#6526736 Napisano: 08.09.2018 11:33:00 w Smolar
Czy Smolar nadal nie wysłał smsów z Vanisha? Odsyłacie paragony, czy czekacie na smsy? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6526728 Napisano: 08.09.2018 10:59:01 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
79magda napisał(a):

kreatia napisał(a):

79magda napisał(a):

BTW, polecam zamiast twarogu zwykłego serek waniliowy, jeżeli kopytka maja być na słodko, czyli „leniwe”. Są mięciutkie, maja fajny smaczek i łatwiej się zagniata ciasto.

Hola hola emotka  kopytka a leniwe to dwie różne rzeczy emotka

Dla mnie różnica polega na innych proporcjach sera do ziemniaków - w kopytkach wiecej pyr, w leniwych sera. Czy jest jeszcze jakaś? emotka  

Zasadnicza - w kopytkach nie ma sera, w leniwych ziemniaków emotka  Przynajmniej w Małopolsce, ale jak widzę w innych regionach tez. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6526485 Napisano: 07.09.2018 12:14:23 w WC - rozmowy o wszystkim
Urbanek napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Urbanek napisał(a):

mam problem, mianowicie, wystawiłem wygrany przedmiot i kupiec chce abym wysyłał mu za pobraniem bo nie chce zrobić przelewu bo ma niemieckie konto itd. czy się boi po prostu nie wiem. I pytanie moje jest takie, czy ja mam się czegoś obawiać przy wysyłce za pobraniem bo troche to dziwne. I czy lepiej jak już wysłać pocztą czy kurierem.

Ja bym się obawiała ..  mam nauczkę - nigdy już za pobraniem , a tym bardziej jeszcze to niemieckie konto ..... śmierdzi tu coś na odległość

Dla mnie też to ogólnie jest trochę dziwne bo się upiera przy pobraniu. Jak dzwoniłem drugi raz z propozycją przelewu to mówił że obie strony się boją itd. więc nie wiem czy się obawia przelania 1500 zł czy coś kombinuje. A co do formy przesyłki/odbioru nic nie pisałem bo to ogłoszenie na olx. Czyli z tego co mówicie stratny mogę być jedynie koszty podwójnej wysyłki? Przepaść paczka nie ma szans? Przepraszam za te pytania ale nigdy tak nie wysyłałem.

Ja (nauczona doświadczeniem) nigdy nie wysyłam paczki za pobraniem bez zaliczki na poczet wysyłki, jeśli ktoś nie chce z własnego konta, to niech wpłaci na poczcie, jego problem.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6523985 Napisano: 30.08.2018 16:43:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

asantesana napisał(a):

A co z Activią w ITM? Chyba są już po terminie...  emotka

Ostatnio agencje w kulki sobie lecą z terminami i nie tylko  emotka

Takie właśnie odnoszę wrażenie, że regulaminy (o ile ktoś jeszcze potrafi je poprawnie stworzyć, bo wczoraj po przeczytaniu jednego czułam się jakby moim mózgiem zawładnęli kosmici) obowiązują tylko jedną stronę i nie jest to agencja. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6523968 Napisano: 30.08.2018 16:17:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
A co z Activią w ITM? Chyba są już po terminie... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6523907 Napisano: 30.08.2018 13:32:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy jest jakiś ogólny problem z wysłaniem zgłoszenia na Nałęczowiankę ITM z telefonu orange/nju, czy to jakiś mój problem z telefonem? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6523899 Napisano: 30.08.2018 13:05:17 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

kermit napisał(a):

taalvikki napisał(a):

aneczka155-93 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

jeżeli podpisałaś okres wypowiedzenia 3 miesiące, to taki ma być. to była dobrowolna decyzja, bo raczej w umowie nie było zapisu: "jeżeli przyjdę do pracy chora, to skrócę okres wypowiedzenia".

Okres wypowiedzenia 3-miesieczny to nie jest dobrowolna decyzja. Tak jest w kodeksie pracy. Art.36 par.1 KP... 

a ktoś nakazuje komuś podpisywanie tego, co jest w kodeksie pracy (jakoś ja nigdy czegoś takiego nie podpisałam i żyję. inna sprawa to zaś fakt, że pracodawca też chce mieć zabezpieczenie.)? i czy to przypadkiem nie obywatele wybierają tych, którzy kodeks pracy piszą?

Rany...
Kodeks Pracy obowiązuje każdego pracownika i każdego pracodawcę, ponieważ zawarli stosunek pracy, również Ciebie jeśli pracujesz na podstawie umowy o pracę mimo tego, że "nigdy czegoś takiego nie podpisywałaś" (wystarczy, że podpisałaś umowę o pracę). Kierowca też nie podpisuje Kodeksu ruchu drogowego co nie znaczy, że jego przepisy go nie obowiązują...
A jeśli chodzi o drugą kwestię - to owszem wybierają obywatele... Obecnie obowiązuje wciąż Kodeks Pracy z roku... 1974, a osoby, które miały na to wówczas jakikolwiek wpływ dziś są już na emeryturze.

nie podpisywałam, bo wystarczyło, że nie podpisywałam nigdy umowy o pracę (jakoś nikt mnie do tego nie przymusił, jak do przyjęcia konstytucji, więc w pewnym sensie tutaj jestem ponad prawem)  emotka  jeżeli zaś bym takową podpisała, to nie bździłabym się potem, że pracodawca domaga się zapisanego w niej okresu wypowiedzenia. emotka

porównanie z kierowcą, tak samo, jak z konstytucją, jest oczywiście błędne. kierowca bowiem nie ma (choć zawsze może zrezygnować z bycia kierowcą) innych opcji (obywatel też), zaś człowiek, który decyduje się gdzie i na jakiej umowie będzie pracował czy też nie będzie pracował, ma wybór. nie ma w Polsce przymusu pracy na etat, powtarzam. 

Błędem to jest najwyżej czytanie tego co wypisujesz, bo najpierw piszesz, że nigdy nie podpisywałaś "czegoś takiego", i "jeżeli podpisałaś okres wypowiedzenia 3 miesiące, to taki ma być", i "nie podpisywałam i żyję" a na końcu okazuje się, że Twoje niepodpisywanie kodeksu pracy wynika z niepodpisywania umowy o pracę, byle włożyć kij w mrowisko, byle pokazać jaka Ty jesteś ponad ludem. Żyj jak chcesz, rób co chcesz, ale nie każ innym żyć wg swojego obrazu świata, bo dla niektórych niepodpisanie umowy o pracę to nie jest beztroska tylko głupota. I może oni by już nie żyli... a już na pewno nie tak beztrosko jak Ty. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6523671 Napisano: 29.08.2018 17:43:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
yugen napisał(a):

Czy konkurs z Mistrzowskimi produktami w Intermarche miał ograniczenie na gospodarstwo? Ewentualnie czy czeka jeszcze ktoś na bony od TQG?

Był zaapis o ograniczeniu. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6523398 Napisano: 29.08.2018 09:25:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

asantesana napisał(a):

asantesana napisał(a):

No wymiękam, nie było tego zapisu, bo sprawdzałam dwa razy i pisałam tez dłuższe, zaraz mnie coś trafi  emotka

Już jest zapis. 

No własnie już jest, ale gdy czytałam regulamin, tego nie było, więc wszystkie moje zgłoszenia są do kosza. Zwłaszcza, że wcześniejszy zapis był wyraźny - wiadomość może być podzielona. Serio mam dość tych idiotycznych wszystkich agencji.
Ps. A gdzie jest regulamin z nowym zapisem, bo ja nadal mam stary...? 

Paragraf 2 pkt 3 po wejściu w regulamin z e-konków. 

Tak, czyli ja mam inny regulamin, niech ich drzwi ścisną...
A co z ITM? Tam dalej nie widzę zapisu o 160 znakach... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

asantesana

#6523391 Napisano: 29.08.2018 09:10:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

asantesana napisał(a):

No wymiękam, nie było tego zapisu, bo sprawdzałam dwa razy i pisałam tez dłuższe, zaraz mnie coś trafi  emotka

Już jest zapis. 

No własnie już jest, ale gdy czytałam regulamin, tego nie było, więc wszystkie moje zgłoszenia są do kosza. Zwłaszcza, że wcześniejszy zapis był wyraźny - wiadomość może być podzielona. Serio mam dość tych idiotycznych wszystkich agencji.
Ps. A gdzie jest regulamin z nowym zapisem, bo ja nadal mam stary...?  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6523389 Napisano: 29.08.2018 09:06:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

darog napisał(a):

faworek napisał(a):

mia napisał(a):

Dobra, nie mam czasu na pieprzenie kotka młotkiem i pseudofilozoficzne dyskusje. emotka
Czy z Kaufland Nałęczowianka przychodzi jakaś zwrotka, i czy ktoś dostał takową, mimo że przekroczył 160 znaków? emotka

Tak, wysłałam na 450 znaków i przyszło podziękowanie takie samo jak za wersję do 160 znaków emotka

? regulamin

3. Praca konkursowa może być wykonana przy użyciu maksymalnie 160 znaków

Agencja też potwierdza fakt 160 znaków max  emotka

No wymiękam, nie było tego zapisu, bo sprawdzałam dwa razy i pisałam tez dłuższe, zaraz mnie coś trafi emotka
czy w ITM też ma być 160 znaków? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6523108 Napisano: 28.08.2018 15:30:47 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

aneczka155-93 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

jeżeli podpisałaś okres wypowiedzenia 3 miesiące, to taki ma być. to była dobrowolna decyzja, bo raczej w umowie nie było zapisu: "jeżeli przyjdę do pracy chora, to skrócę okres wypowiedzenia".

Okres wypowiedzenia 3-miesieczny to nie jest dobrowolna decyzja. Tak jest w kodeksie pracy. Art.36 par.1 KP... 

a ktoś nakazuje komuś podpisywanie tego, co jest w kodeksie pracy (jakoś ja nigdy czegoś takiego nie podpisałam i żyję. inna sprawa to zaś fakt, że pracodawca też chce mieć zabezpieczenie.)? i czy to przypadkiem nie obywatele wybierają tych, którzy kodeks pracy piszą?

A Konstytucję RP podpisywałaś? Nie? A... to dlatego jesteś ponad wszelkim prawem. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6522647 Napisano: 27.08.2018 12:09:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy były już wyniki z Nivea Men w Tesco? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6522266 Napisano: 25.08.2018 20:06:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy ktoś wykorzystywał kod do New Balance z Hilcony? Mnie wyskakuje "kod nie istnieje"...  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6521901 Napisano: 24.08.2018 12:17:47 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

I moi rodzice nakupili dziadostwa za prawie 6 tys. i jeszcze ojciec zapłacił gotówką, niestety dowiedziałam się 2 miesiące później, ale na nic tłumaczenie i przemawianie do rozsądku "na przyszłość', argumenty typu "przyjdzie lato będzie się robić soki w tej wyciskarce" były nie do zbicia. Przyszło lato, prawie poszło, a soku nigdy nie widziałam (chyba że chowają jak przyjeżdżam). W końcu stwierdziłam, że są dorośli i dowodu zabierać nie będę.

Najgorsze nie jest nawet to, że ich naciągnęli, a fakt, że nie potrafią przyznać się do błędu. A skoro błędu nie ma, można znów iść na pokaz garnków emotka

Ja myślę, że to nie kwestia przyznania się do błędu, tylko świętej wiary w to, ze tego błędu nie popełnili i niestety ryzyko, ze znowu zrobią to samo. Wyświetl w wątku >>
1 joan 0