Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6457330 Napisano: 29.01.2018 14:24:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zabcia0410 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy Karlsbad z Zimowego szaleństwa zadzwonił tylko do jednej osoby?  emotka

chyba raczej białe szaleństwo,bo zimowe organizuje mediasmobile.pl i jeszcze trwa

Może być białe, ale nadal nie znam odpowiedzi - w MDW jest wpis jednej osoby. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6457312 Napisano: 29.01.2018 13:43:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy Karlsbad z Zimowego szaleństwa zadzwonił tylko do jednej osoby? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6457011 Napisano: 27.01.2018 22:29:24 w WC - rozmowy o wszystkim
ankasss napisał(a):

Asantesana, ja to wiem. Pytanie było skierowane do osób, które uważały/uważają że Eli i Tomek  nie mieli ubezpieczenia. I, że gdyby mieli to akcja była by przeprowadzona natychmiast.
Dla wszystkich, którzy powtarzają, że nie mieli ubezpieczenia link poniżej:
https://www.faceb...ink/836028479920801/
I brawo dla chłopaków - dotarli do Francuzki.

Tak, zrozumiałam co napisałaś emotka  I odpowiedź była właśnie dla tych krzyczących o ubezpieczenie, jakby to było ściągnięcie zepsutego auta z autostrady. Posłużyłam się tylko Twoimi pytaniami, bo były w punkt zadane emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6457005 Napisano: 27.01.2018 22:18:28 w WC - rozmowy o wszystkim
ankasss napisał(a):

Nie jestem ekspertem, ale z wpisu żony Tomasza:  https://www.faceb...s/1596147500477893  wynika, że miał ubezpieczenie, ale widocznie nie wystarczyło ono, na pokrycie  kosztów transportu helikopterem. Francuzka miała podobno pełne ubezpieczenie, łącznie z transportem powietrznym.  Skoro więc Eli, miała pełne ubezpieczenie, dlaczego nie wysłali helikoptera od razu? Dlaczego  akcję ratunkową prowadzą Polacy, spod K2? A nie ekipa ratunkowa? Może dlatego, że w Himalajach, jak widać ubezpieczenie, nie gwarantuje niczego. Wobec powyższego chyba słusznie uważam, że stwierdzenie: "Gdyby mieli ubezpieczenie zapewne helikopter wystartowałby już w piątek" jest po prostu nie prawdziwe.

W Himalajach jest "troszkę" inaczej niż w Tatrach czy nawet w Alpach, dlatego ubezpieczenie to nie taka prosta sprawa, kłócą się ci, którzy o pewnych sprawach nie maja pojęcia, a jak widać na przykładzie Eli, nic jej nie dało pełne ubezpieczenie. Pytasz dlaczego akcję ratunkową prowadzą Polacy spod K2 - po pierwsze dlatego, ze w Himalajach nie ma ratowników, można liczyć tylko na pomoc innych ekip wspinaczy. Po drugie to, że nasi byli akurat pod K2 to cud, ponieważ oni przeszli aklimatyzację na wysokości 6 lub 6,5 tys. metrów. Nie ma możliwości wpisania się bez aklimatyzacji, każda ekipa musiałaby siedzieć w kolejnych obozach kolejne dni, a wtedy na ratunek byłoby dużo za późno. Czemu nie wysłali helikoptera po Elę? Ponieważ tam jest stan wojny, spór o Kaszmir i mogą latać tylko i wyłącznie pakistańskie helikoptery wojskowe, a Ci mogą stawiać różne warunki i mieć inne zdanie niż całe rzesze ubezpieczycieli. 

Ps. Dotarli do Francuzki, teraz Tomek...    Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6456948 Napisano: 27.01.2018 17:17:30 w WC - rozmowy o wszystkim
Relacja na bieżąco dla chętnych, chłopaki idą jak burza, są nieprawdopodobni, w 3 godziny wspięli się w nocy 700 m w pionie:
https://sport.one...=ta_fb_organic_sport Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6456728 Napisano: 26.01.2018 16:42:09 w WC - rozmowy o wszystkim
stamp2 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Obrażanie innych to nie jest dobry sposób na dyskusję stamp. Nie napisałam, ze jesteś tępakiem i ze nic nie rozumiesz, tylko ze nie rozumiesz tej konkretnej sprawy. A do kopalni większość ludzi szło dla większej kasy i wcześniejszych emerytur, bo akurat na Śląsku jest (nomen omen) zagłębie pracy.
I tu skorzystam z rady cb, kończę z Tobą dyskusję.

i vice versa,że się tak wyraże emotka a skoro zazdrościsz górnikom emerytur,to idz tam do pracy choć na tydzień-powodzenia emotka emotka

Jednak pomyliłam się i Cię przeceniłam, rozumiesz mniej niż mi się wydawało... 
Ps. Nie zazdroszczę górnikom niczego. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6456719 Napisano: 26.01.2018 16:26:10 w WC - rozmowy o wszystkim
stamp2 napisał(a):

asantesana napisał(a):

stamp2 napisał(a):

rozumiem że to są marzenia-nie musisz mi tego tłumaczyć.Ale zabijać się i kogoś dla spełnienia marzeń? emotka emotka pchać się tam,skąd tyle osób już nie wróciło

Nie stamp, nie rozumiesz co to są marzenia i pasje, nie musisz tego popierać, ani akceptować, możesz mieć swoje zdanie, ale zwyczajnie nie rozumiesz.
Piszesz, że tyle ludzi stamtąd nie wróciło i po co się pchać, z kopani tez wiele osób nie wróciło, narażeni byli ratownicy na utratę życia, po co się tam pchać? Nie lepiej poszukać innego źródła energii? 

a może ludzie idą do kopalnii,bo nie maja na chleb,co??? emotka emotka emotka Jest różnica miedzy tym a łażeniem,po Himalajach? emotka A tepaka który nic nie rozumie proponuje znaleźć w najbliższym otoczeniu emotka emotka

Obrażanie innych to nie jest dobry sposób na dyskusję stamp. Nie napisałam, ze jesteś tępakiem i ze nic nie rozumiesz, tylko ze nie rozumiesz tej konkretnej sprawy. A do kopalni większość ludzi szło dla większej kasy i wcześniejszych emerytur, bo akurat na Śląsku jest (nomen omen) zagłębie pracy.
I tu skorzystam z rady cb, kończę z Tobą dyskusję. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6456715 Napisano: 26.01.2018 16:23:25 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Nie stamp, nie rozumiesz co to są marzenia i pasje, nie musisz tego popierać, ani akceptować, możesz mieć swoje zdanie, ale zwyczajnie nie rozumiesz.

Myślę, że nie masz racji usiłując wmówić rozmówcy, że czegoś nie rozumie emotka
On po prostu MA INNE ZDANIE, inne priorytety. Zrozumże jego. emotka

Ależ ja rozumiem, że można nie rozumieć miłości do gór, ot co emotka  

Akurat po Tobie spodziewałbym się raczej troszku innego głosu w tej "dyskusji"  emotka
Czegoś w rodzaju:
"OK, przedstawiłeś swoje zdanie, z którym się absolutnie nie zgadzam, moje jest bowiem zupełnie inne, ale uważam, że na tym możemy zakończyć wymianę poglądów, bo nie mam zamiaru nikogo przeciągać na swoją stronę ani tez nie dam się przeciągnąć na drugą. Sądzę, że możemy współistnieć pokojowo POMIMO różnicy zdań" emotka

Akurat po Tobie spodziewałbym się raczej troszku innego głosu w tej "dyskusji" - no widzisz jak człowiek może się mylić emotka  
uważam, że na tym możemy zakończyć wymianę poglądów - to po co w ogóle miałabym się odzywać? :)
Sądzę, że możemy współistnieć pokojowo POMIMO różnicy zdań - ależ oczywiście, że możemy! Gdybym ja miała nie współistnieć pokojowo z osobami z odmiennym zdaniem, to musiałabym się zamknąć w pustelni.
To co piszę, piszę z punktu widzenia osoby, która kocha góry, która po wyjściu na najtrudniejszy szczyt mimo języka przy sznurówkach butów i różnych niebezpieczeństw czuje szczęście i wolność i jestem przekonana o tym, ze tak jak ja nie rozumiem innych pasji (np. KSW), tak inni nie rozumieją miłości do gór i ABSOLUTNIE nikogo nie przeciągam na swoją stronę. Takie jest życie, gdybyśmy wszyscy rozumieli/kochali to samo, byłoby bardzo nudno na tym świecie.    Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6456708 Napisano: 26.01.2018 16:07:58 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Myślę, że nie masz racji usiłując wmówić rozmówcy, że czegoś nie rozumie emotka
On po prostu MA INNE ZDANIE, inne priorytety. Zrozumże jego. emotka

Ależ ja rozumiem, że można nie rozumieć miłości do gór, ot co emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6456696 Napisano: 26.01.2018 15:46:34 w WC - rozmowy o wszystkim
stamp2 napisał(a):

rozumiem że to są marzenia-nie musisz mi tego tłumaczyć.Ale zabijać się i kogoś dla spełnienia marzeń? emotka emotka pchać się tam,skąd tyle osób już nie wróciło

Piszesz, że tyle ludzi stamtąd nie wróciło i po co się pchać, z kopani tez wiele osób nie wróciło, narażeni byli ratownicy na utratę życia, po co się tam pchać? Nie lepiej poszukać innego źródła energii?  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6456637 Napisano: 26.01.2018 14:00:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Po ilu dniach ostatnio Olej Wielkopolski dał wyniki na stronie? Wg regulaminu jest 10 dni, które minęły wczoraj, dlatego pytam o to jak sprawy wyglądają w realu. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6456529 Napisano: 26.01.2018 11:22:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy to 50 zl z Kauflandu w MDW to z loterii? Były smsy? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6456514 Napisano: 26.01.2018 10:56:20 w Kaufland konkursy
kunlunija napisał(a):

czy były już wyniki z tego konkursu w kaufie, który trwał do 10 styycznia ? (ten organizowany przez kaufa, a nie przez smolara?) nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji emotka

Wyniki mają być do 28.02 wg regulaminu Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6456318 Napisano: 25.01.2018 17:12:19 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

Allegro... kupują a nie płacą.... a Allegro nie zwróci opłaty za prowizję od sprzedaży bo klient nie potwierdził mojej wersji... No halo ja mam nawet dowody że rezygnują z zakupu a Allegro uparcie twierdzi że nie bo nie... emotka

U mnie chłopak nie zapłacił za wylicytowaną rzecz na aukcji na rzecz WOŚP i olewa moje maile, więc już nic mnie nie zdziwi... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6456188 Napisano: 25.01.2018 12:22:31 w Kupię...
Kupię dla taty smartphona, max 500 zł, nowy. Proszę oferty z cenami na pw. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6456139 Napisano: 25.01.2018 10:20:21 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

jokan napisał(a):

rezerwowy laureat Belvita..... emotka phi...też mi coś.... emotka

A czasami nie jesteś rezerwą 2 etapu?

Rezerwę wysyłają z tego samego etapu i nawet potem nie raczą napisać, czy się pozostało rezerwowym czy może rzeczywistym laureatem. Wiem, bo miałam taką przyjemność w drugim etapie. Wyświetl w wątku >>
1 paula9891 0

asantesana

#6455993 Napisano: 24.01.2018 19:00:32 w Kupię...
Kupię dla taty smartphona, max 500 zł, nowy. Proszę oferty z cenami na pw.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6455892 Napisano: 24.01.2018 15:44:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mietowa napisał(a):

dzikuska21 napisał(a):

czy ktos może mi podpowiedziec czy streamline lubi jak sie w hasło wplecie nazwe colgate czy nie?

Tak, zawsze. Nawet, kiedy konkurs dotyczy kawy  emotka
Nie mogłam się powstrzymać emotka .

A co, po kawie się nie myje zębów? emotka Wyświetl w wątku >>
1 mietowa 0

asantesana

#6455321 Napisano: 22.01.2018 20:09:12 w Wkurza mnie...
Kim trzeba być, żeby wylicytować przedmiot na aukcji na rzecz WOŚP i za niego nie zapłacić, nawet nie odpowiedzieć na wiadomość...? Moje niezrozumienie społeczeństwa mnie wkurza.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6454875 Napisano: 21.01.2018 00:38:09 w Dziś cieszę się z.....
joan napisał(a):

trebor1 napisał(a):

gorszy od tego jest tylko wypiek bezjajeczny
:)

...i tym samym dotarliśmy do granicy weganizmu emotka Nie wszystko da się zastąpić zmiażdżonym siemieniem lnianym + wodą emotka

Weganin rzuciłby ripostą, że wszystko da się zastąpić... bananem emotka   Wyświetl w wątku >>