Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6345793 Napisano: 12.04.2017 21:49:59 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
wesoyromek napisał(a):

asantesana to ja poproszę linka na to ciasto emotka

Proszę bardzo! Link pochodzi z bloga przez kogoś wcześniej już tutaj zapodanego. Polecam dać większy i mocno dojrzały banan,  a do lukru zamiast imbiru dać przyprawę do piernika. Najsmaczniejsze jest świeże, w dniu pieczenia (podobno, bo u mnie nie doczekało drugiego dnia emotka ):
 http://www.jadlon...y/ciasto-pomidorowe/ Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

asantesana

#6345733 Napisano: 12.04.2017 19:59:17 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
ultrixx napisał(a):

asantesana napisał(a):

Mam ochotę zrobić na Święta jakieś super pyszne nowe ciasto, możecie mi coś polecić? Może być z netu, byle ktoś już przepis przetestował, bo nie mogę dać plamy emotka

Jak lubisz serniki to polecam włoski sernik z mascarpone i ricotty. Przepis taki jak ten:
http://www.eintop...rpone-i-ricotta.html
tylko do spodu nie dodaję już cukru, a do masy serowej zamiast mąki kukurydzianej daję łyżkę tortowej i mniej cukru (może też być ksylitol). Na górę mam przetestowaną konfiturę malinową. Na tortownicę robię z 1 porcji, na blaszkę prostokątną z 2 (a nawet z 3 jak duża blaszka).

A ja szukam przepisu na jakiegoś nowoczesnego mazurka.

Serniki uwielbiamy, zapisze go sobie i teraz już nie zrobię, bo już kupiłam składniki na inne ciasta, ale na najbliższą okazję tak, dzięki  emotka
A ja polecam weganom ciasto pomidorowe, jeśli ktoś chce podam link do sprawdzonego przepisu, wyjątkowo pyszne, wilgotne w środku, w dodatku proste, zniknęło u mnie w ciągu 15 minut i nie-weganie zażyczyli sobie takie na święta   emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6345731 Napisano: 12.04.2017 19:55:12 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
mia napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy robił ktoś z Was sałatkę z pieczonych buraków i fety? Jak smakuje, jakie dodatki oprócz sałaty dodawaliście?
A może ma ktoś jakąś inną sprawdzoną pyszną sałatkę?

Jak dla mnie nadspodziewanie dobrze. Oprócz wymienionych składników: oliwa i prażone pestki słoneczki. Z tym, że ja to nazywałam i podawałam w formie "carpaccio", nie sałatka. Tzn. buraki pokrojone w plasterki, na to pokruszona feta, słonecznik i wszystko skropione oliwą z oregano.
P.S.
Jak chodzi o takie mniej popularne sałatki, to ja uwielbiam sałatkę z porów, ananasów, ogórków konserwowych i kukurydzy, plus oczywiście majonez i przyprawy.
Wersja "wege", bez żadnej pieczonej kuricy - bo taka mi najbardziej odpowiada. emotka

Dzięki. Podobne do tej drugiej już robiłam, chciałam coś innego, a z buraków nigdy nie jedliśmy. W takim razie wypróbuję, bo brzmi dobrze. Sos oczywiście też będzie na bazie oliwy, ale dodam jeszcze mieszankę sałat. I słonecznik podprażony też.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6345669 Napisano: 12.04.2017 17:45:10 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
Czy robił ktoś z Was sałatkę z pieczonych buraków i fety? Jak smakuje, jakie dodatki oprócz sałaty dodawaliście?
A może ma ktoś jakąś inną sprawdzoną pyszną sałatkę? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6345580 Napisano: 12.04.2017 15:36:27 w Lay's
Przechodza Wam dzisiaj zgłoszenia bez problemu? U mnie mieli i nie ma żadnego podziękowania, ani nie znika treść... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6345208 Napisano: 11.04.2017 20:12:33 w PLAGIATY
Niebieska_Laguna napisał(a):

asantesana napisał(a):

Dokładnie! Ktoś sobie znalazł przyjemny sposób na wygrywanie. Zbiera i kopiuje cudze zgłoszenia. Cudzą kreatywność, czas i pracę... Jak się parę razy sparzy, potraci nagrody albo i będzie miał problemy prawne, to się odechce takiego czegoś. Niech sobie nie myśli taka osoba, że jest bezkarna, bo to prawdopodobnie zawodowy plagiator, który żeruje na innych.

A znasz kogoś, kto został za plagiat w konkursach ukarany? Nie mówimy o odbiorze nagrody, bo to żadna kara, że komuś zabrano coś, co mu się nie należy. Plagiator będzie nadal bezczelny, bo nikt nie wychwyci plagiatu, gdy teksty nie będą publikowane, 10 razy mu się uda, 1 raz nie - opłaca się, nie? Problem polega nie na istnieniu plagiatorów (bo złodzieje są od zarania dziejów) tylko na tym, ze organizatorzy maja na to najczęściej wywalone i to autor musi udowadniać pochodzenie tekstu, a nie plagiator.   

Może nie za tekst, ale za zdjęcie tak. Mimo wszystko, gdzie można, to plagiaty trzeba zgłaszać. Nawet ten głłupi depilator mu się nie należy.

Oczywiście, że trzeba zgłaszać. Wkurza mnie tylko bezkarność.  Wyświetl w wątku >>
1 agicho 0

asantesana

#6345204 Napisano: 11.04.2017 20:05:14 w PLAGIATY

Dokładnie! Ktoś sobie znalazł przyjemny sposób na wygrywanie. Zbiera i kopiuje cudze zgłoszenia. Cudzą kreatywność, czas i pracę... Jak się parę razy sparzy, potraci nagrody albo i będzie miał problemy prawne, to się odechce takiego czegoś. Niech sobie nie myśli taka osoba, że jest bezkarna, bo to prawdopodobnie zawodowy plagiator, który żeruje na innych.

A znasz kogoś, kto został za plagiat w konkursach ukarany? Nie mówimy o odbiorze nagrody, bo to żadna kara, że komuś zabrano coś, co mu się nie należy. Plagiator będzie nadal bezczelny, bo nikt nie wychwyci plagiatu, gdy teksty nie będą publikowane, 10 razy mu się uda, 1 raz nie - opłaca się, nie? Problem polega nie na istnieniu plagiatorów (bo złodzieje są od zarania dziejów) tylko na tym, ze organizatorzy maja na to najczęściej wywalone i to autor musi udowadniać pochodzenie tekstu, a nie plagiator.    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6345167 Napisano: 11.04.2017 19:17:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Garnier w Biedrze opublikował listę laureatów...http://garnierdbaourode.pl/ posprawdzajcie swoje odpowiedzi. Do mnie nie dotarło kilka SMSów emotka

Moje też widzę nagrodzone, ale nie dostałam wiadomości emotka

Czy ktoś ma kontakt do tej agencji od Garniera?

Najsprawniej można skontaktować się z nimi przez FB  emotka

Ja napisałam maila, a Fb agencji czy Garniera? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6345135 Napisano: 11.04.2017 18:31:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Garnier w Biedrze opublikował listę laureatów...http://garnierdbaourode.pl/ posprawdzajcie swoje odpowiedzi. Do mnie nie dotarło kilka SMSów emotka

a ja nie widzę swojej odpowiedzi myślisz, że jeszcze dodadzą czy już mam się tam do nich dobijać?

Lepiej napisać. Tutaj są odpowiedzi i po weryfikacji i przed...

I ja mam blender, a smsa nie było  emotka  Co teraz, przecież jest po terminie... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6344935 Napisano: 11.04.2017 14:08:07 w PLAGIATY
aneta19790411 napisał(a):

http://ksiazki.on...ony-o-plagiat/phzy1p emotka

Boski jest tekst, ze inspiracja pochodzi z zewnątrz, ale nie mogę podać źródła emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6344339 Napisano: 10.04.2017 11:45:25 w Lay's
Który dzisiaj jest dzień gry? Dopiero zaczynam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6344321 Napisano: 10.04.2017 11:26:31 w Biedronka
Gdzie można zobaczyć te zdjęcia? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6344010 Napisano: 08.04.2017 21:12:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
giulietta napisał(a):

asantesana napisał(a):

giulietta napisał(a):

rozmawiałam z sympatyczną Panią emotka   reg. zostaną poprawione najpewniej w poniedziałek, jak na razie zauważyłam skrócenie trwania konkursu na dwóch sieciach, ale to przed rozmową, aneksy na głównej stronie na dole reg.

Możesz podać linki do tych aneksów?
Skrócenie trwania konkursu brzmi jak żart.

tu znalazłam http://www.zrobmycosdobrego.pl/konkursy  zobacz na dole reg. w dwóch sieciach... zobaczymy co będzie w poniedziałek, bo pierwszy raz widzę takie reg.  emotka  rozmawiałam z działem marketingu Bielmar, a nie z agencją, ale mają z nimi kontakt  emotka  

Mam nadzieję, ze ta agencja nie będzie organizowała już żadnego konkursu, bo to czyste wariactwo. Nie wiem jakie były wcześniejsze terminy, bo akurat w Tesco nie zmienili, a tam gram, ale skrócenie konkursu to przegięcie pały (chyba, ze wydłużyli, bo wykasowali pierwotne zapisy).  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6343939 Napisano: 08.04.2017 14:42:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
giulietta napisał(a):

rozmawiałam z sympatyczną Panią emotka   reg. zostaną poprawione najpewniej w poniedziałek, jak na razie zauważyłam skrócenie trwania konkursu na dwóch sieciach, ale to przed rozmową, aneksy na głównej stronie na dole reg.

Możesz podać linki do tych aneksów?
Skrócenie trwania konkursu brzmi jak żart. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6343937 Napisano: 08.04.2017 14:40:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monkakk napisał(a):

Robot kuchenny – dla osoby, która w danym dniu trwania Promocji dokona poprawnego Zgłoszenia Konkursowego oraz w ocenie Jury najlepiej odpowie na pytanie konkursowe;..." wynika, że nagrody zostaną przyznane po zakończeniu konkursu. Sformułowanie "W danym dniu" oznacza więc jakikolwiek dzień, w którym nagrodzone osoby wyślą smsa w trakcie trwania promocji.

Agencja powinna zacząć od lekcji j. polskiego i nauki pisania ze zrozumieniem, bo dawno takiego bełkotu nie czytałam.
I żałuję, że kupiłam 3 Palmy, bo gdybym wiedziała, że to cala pula nagród, to bym palcem nie kiwnęła.  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6343625 Napisano: 07.04.2017 15:59:59 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
Mam ochotę zrobić na Święta jakieś super pyszne nowe ciasto, możecie mi coś polecić? Może być z netu, byle ktoś już przepis przetestował, bo nie mogę dać plamy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6343364 Napisano: 07.04.2017 09:41:24 w Wkurza mnie...
madzia1-s napisał(a):

Wkurza mnie i to bardzo konkurs na Palmę w Tesco i ABC organizowany przez jakąś agencję widmo... Niejasne nagrody, brak informacji o limicie znaków. No i najlepsze... nigdzie nie ma pytania! W regulaminie jest napisane, że trzeba na nie odpowiedzieć, ale już go nie umieścili... No chyba samemu trzeba sobie je wymyślić. Nawet nie a jak się z nimi skontaktować...

na dodatek niejasna sytuacja z nagrodami, czy ich jest faktycznie 21 na dzien, czy na caly konkurs  emotka

Pytanie podobno przysyłają smsem, ograniczenie jest albo nie, a nad tymi nagrodami dumałam i tez nie wydumałam czy to dziennie czy cała pula, regulamin pt."zinterpretuj sobie jak chcesz".  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6342879 Napisano: 06.04.2017 08:51:18 w Wkurza mnie...
madzia1-s napisał(a):

Zapomniałam sie zgłosić do konkursu Intermarche, a płyn Ajax specjalnie kupiłam  emotka
Byłam pewna ze konkurs trwa dłuzej, dzisiaj sprawdzam, byl do wczoraj  emotka

No to mnie dobiłaś z rańca, bo ja też. Tyle miałam wczoraj spraw na głowie, że przegapiłam, wydawało mi się, że jest do 6.04  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6342813 Napisano: 05.04.2017 22:49:23 w Kaufland konkursy
staszek napisał(a):

Może i głupie pytanie, ale nie wiem to zapytam. Czy żeby wiąć udział w konkursie z aplikacją trzeba mieć ją kupioną/zarejestrowaną na siebie? Czy wystarczy paragon i można grać? emotka

No przeca nikt Ci do telefonu nie będzie zaglądał  emotka  Kod na zakup produktu jest dla wszystkich taki sam. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6342766 Napisano: 05.04.2017 21:18:40 w Kaufland konkursy
mia napisał(a):

asantesana napisał(a):

mia napisał(a):

asantesana napisał(a):

Możecie mi powiedzieć ile kosztował olej z aplikacją? 2,99 zł? Ktoś mi kupował i chce się upewnić, że mam dobry paragon.

Ano. emotka
W rewanżu zdradź mi zalety tej aplikacji, poza kompletnym zawracaniem doopy sobie i kasjerkom... emotka

Już Ci mówię - można wygrać wypasionego smartfona  emotka

Sugerujesz, że to mam im napisać? emotka
To może dodam jeszcze na wszelki wypadek, że mam dwoje dzieci na studiach na utrzymaniu i starą komórkę? A smartfona (aplikacja!) na czas konkursu wykupiłam z lombardu?

Nie, musisz napisać, że Twoje dziecko tak marzy o swoim pierwszym w zyciu smartfonie, a Ty, żeby wziąć udział w konkursie musiałaś stać pod sklepem i błagać ludzi, żeby kupili Ci chrzan z aplikacją  emotka   Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0