Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6322148 Napisano: 15.02.2017 12:44:00 w Wkurza mnie...
giulietta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Numer aktywny,obdarowana osoba nie odda.nauczka na przyszłość by sprawdzać 10 razy.  I nic tej babce nie moge zrobić  mój błąd,moja strata

brak słów... na szczęście karma działa i to bardzo szybko emotka  

Ale jaka karma, bez jaj... Ja też bym nie oddała takiej kwot z własnego portfela, gdyby takie doładowanie nie było mi potrzebne i nie miałabym nadmiaru gotówki.
kaki76, możesz babce zaproponować, żeby oddawała Ci w drobniejszych kwotach, w tym czasie, w którym sama by sobie doładowywała. 
Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6321026 Napisano: 10.02.2017 22:34:00 w Wkurza mnie...
cleopatra napisał(a):

koper napisał(a):

Wkurza mnie firma transportowa i to, że kompletnie nie wiem co mam zrobić.

Kupiłam pralkę przez internet. Dostawa z wniesieniem i odbiorem starego sprzętu do utylizacji (tak też napisane na liście przewozowym). Przyjeżdża kurier (słusznych rozmiarów i w słusznym wieku), wchodzi do mnie na 2 piętro z lekką zadyszką, robi oczy Shreka i mówi mi, że jest mu strasznie przykro, ale on nie jest w stanie ani wnieść mi nowej pralki, ani znieść do samochodu starej... Ja go generalnie doskonale rozumiem, bo to jest niemożliwe, żeby ktoś samodzielnie nosił pralkę po schodach...
Pan był bardzo miły i było mu głupio, wiem, że to nie jego wina, tylko jego przełożonych, którzy wysyłają JEDNEGO pracownika zamiast DWÓCH, licząc że ten jeden zorganizuje sobie pomoc. 
Udało mi się zorganizować pomoc w noszeniu tych nieszczęsnych pralek (pan kurier też pomagał nosić i bardzo, bardzo, bardzo się przy tym zmęczył). 
I teraz nie wiem co robić. Jak poskarżę się firmie przewozowej, bo obawiam się, że jedyną osobą która oberwie, to będzie pan kurier. 
Jak poskarżę się firmie od której kupiłam pralkę, to oni uderzą do firmy transportowej i oberwie pan kurier. 
Jak nic nie zrobię, to pan kurier nie oberwie, ale ta firma dalej będzie naciągać na płacenie za usługę niemożliwą do wykonania...

Dostawę miałam darmową, ze względu na wartość zamówienia, ale jestem pewna, że firma od której kupiłam pralkę, dopłaciła przewoźnikowi za opcję wniesienia... 

powiem Ci tak...dziwne...kurierzy do wożenia takich gabarytów powinni mieć trzykołowy wózek który "chodzi" po schodach...mnie na 3 piętro takim wózkiem jeden pan wciągał lodówkę, pralkę i piekarnik ( więc robił trzy kursy)...to nie wina Pana kuriera, ale firmy, która go zatrudniła (przynajmniej tak myślę), bo skoro było zapłacone z wniesieniem i zniesieniem to ma się to tak odbyć...wiadomo, szkoda Pana kuriera, ale w życiu trzeba też być egoistą i walczyć o swoje bo jak widzisz, rżną ludzi na kasę w białych rękawiczkach....ja bym zgłosiła... to moje zdanie....

A to nie mix electronics przypadkiem? Moja siostra ostatnio miała taka sama sytuację, przy czym zapłaciła za wniesienie pralki 50 zł dodatkowo w sklepie. Tydzień pralka jeździła na pace samochodu, po tygodniu w piątek o godz. 12 siostra dzwoni co z pralką, bo ona chce prac w weekend, a pan ze on zjeżdża do bazy. Kazała mu natychmiast przyjeżdżać i z nim i koleżanką tachały pralkę. Jeszcze tłumaczył, ze oni wnoszą tylko do pierwszego pietra (na umowie jak byk, że piętro czwarte). A na to pierwsze sam by też nie wyniósł. Napisała reklamację, sklep przeprosił, oddał pieniądze i zrobił dym u kuriera, ale co z tego jeśli ją kręgosłup bolał na drugi dzień.   Wyświetl w wątku >>
1 koper 0

asantesana

#6321022 Napisano: 10.02.2017 22:23:07 w Dyskusje o wynikach konkursu
petunija1 napisał(a):

Mysia napisał(a):

https://freshmark....01.17-_07.02.17.pdf
punkt 10regulaminu, przykład emotka

nivea https://www.nivea...azen-9/wyniki?page=3
jak w linku, strona 3, odp 3 od końca

Boszeee...co za dno... emotka
Naprawdę jestem dość tolerancyjna,jednak coś takiego to jest dno dna.
Serio nie mam bardziej kreatywnych stwierdzeń. emotka

Zaryłam szczeną o podłogę. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6315830 Napisano: 30.01.2017 11:53:43 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Czas się tu wpisać.... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6315467 Napisano: 28.01.2017 23:18:27 w Wkurza mnie...
kajeczka napisał(a):

Kiedy człowiek zajmuje się gotowaniem ma styczność ze wszystkimi smakami. Jedzenie to przyjemność, tylko jak we wszystkim - trzeba zachować umiar  emotka  Jeśli już mam się wkurzać (w temacie) - nowy przystanek autobusowy naprzeciwko mojego domu  emotka   emotka

Przeca niejedzenie białego cukru nie oznacza eliminacji słodkiego smaku  emotka   Wyświetl w wątku >>
2 kajeczka, dala 0

asantesana

#6315456 Napisano: 28.01.2017 22:30:40 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

Ledwo co skończyłam czytać książkę pt. "Cukier. Cichy zabójca" - napisał ją chirurg zajmujący się obcinaniem nóg. Polecam, pomaga zastanowić się nad jedzeniem słodyczy i w prosty sposób wyjaśnia, jak funkcjonuje nasz organizm, co to i po co jest insulina oraz jak cukier zamienia się w tłuszcz & prowadzi do otyłości + cukrzycy.

Otóż to, gdy komuś kto chce schudnąć mówię, że lepiej zjeść tłuszcz niż cukier, to stuka się w głowę. Ludzie nie mają pojęcia jak funkcjonuje organizm, żywią się sałatą, byle szybko schudnąć, a potem dziwują się wielce efektowi jojo i twierdzą, że robili co mogli, ale taka karma, muszą być grubi. A wystarczy tylko zmienić nawyki zamiast się głodzić, podejść mądrze do własnego odżywiania, w końcu nasze ciało to dom dla duszy i dobrze byłoby stworzyć jej komfortowy dom  emotka     Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6315405 Napisano: 28.01.2017 18:50:37 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

nie, to nie jest nałóg, według mnie. po prostu ludzki organizm potrzebuje jakiejś dawki cukru (a raczej cukrów) - całkowita jego eliminacja byłaby niekorzystna. kilka kostek czekolady nie zrobi nam nic złego, pod warunkiem, że kilka to 3-4, a nie 13-14. 
też nie mam cukrzycy, ale stany hipoglikemii tak i wtedy cukier prosty jest konieczny, bo szybko pomoże.

ogólnie nie jestem zwolennikiem diet, które dają prosty, szybki zakaz, np. od dziś eliminuje słodycze. to może powodować napady głodu (i to wtedy dzieje się tak, że jedna kostka powoduje ciąg), a do tego dochodzi stres. lepiej stopniowo ograniczać, zmieniać źródła cukru, a nawet pozwalać sobie na coś słodkiego, byle było tego mało. bo ilość ma znaczenie.

Pozwolę się z Tobą nie zgodzić  emotka  Po pierwsze ludzki organizm absolutnie do niczego nie potrzebuje pospolitego cukru, a jego całkowita eliminacja nie jest niekorzystna dla organizmu (no chyba, że umieramy wysoko w górach z głodu i mamy tylko batonika). Mówimy tutaj oczywiście o zwykłym cukrze, nie tym w owocach i innych produktach (to bardziej złożona sprawa). Wręcz przeciwnie - jego eliminacja jest cudowna dla organizmu, poczynając od braku wyrzutów insuliny przez eliminację kandydozy i innych dziadostw, utrzymanie wagi to norma.

Nie masz cukrzycy, a masz objawy hipoglikemii - nie ma to nic wspólnego z jedzeniem lub nie cukru i lepiej zrobić kompleksowe badania.

Lepiej stopniowo ograniczać? Nie rozumiesz co dziewczyny piszą mówiąc o nałogu, bo to jest nałóg. Dla kogoś uzależnionego (np. dla mnie od czekolady) nie ma 2-3 kawałków, jak dla alkoholika nie ma 2 kieliszków. Je się dotąd aż skończy się opakowanie, albo zapas w szafce. Dlatego najlepszą metodą jest odstawienie całkowite z dnia na dzień i silna wola. Co więcej, człowiek potrzebuje 21 dni na to, aby dane zachowanie stało się dla organizmu nawykiem, czyli po 21 dniach niejedzenie słodyczy staje się normą i przestaje się gryźć ściany. Mówię to na podstawie tez własnego doświadczenia. I nagle przestaje bolec głowa, człowiek jest mniej nerwowy, nie ma takich napadów głodu, skora staje się ładniejsza, chudnie się, przekąską staje się zdrowe jabłko albo bakalie i... korzyści można mnożyć.       Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6315035 Napisano: 27.01.2017 12:32:30 w Smolar
mdepfs napisał(a):

niby mają jeszcze czas, ale ja nie wiem jakie ma praktyki Smolar.. emotka myślicie, że nikt z forum nie trafił bonów z coli na Statoil i już pozamiatane czy się ociągają? emotka

Oni ostatnio najpierw wrzucają wyniki na stronie, nie ma wyników, więc nie było rozwiązania emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6314893 Napisano: 26.01.2017 22:57:34 w Dyskusje o wynikach konkursu
paula9891 napisał(a):

asantesana napisał(a):

kajeczka napisał(a):

asantesana napisał(a):

Ty nam coś ugotujesz  emotka

nie nooo...paula napisała wyżej, że ma pomysła  emotka

Ale ona chyba nie o kulinarnych pomysłach prawiła, ale w sumie to nie wiem. Zbiorowe gotowanie też lubię  emotka

Tak, tak, to pomysl kulinarny, ale stwierdzilam, ze w razie czego bedzie mi ciezko podzielic nagrode na 3 i zabralam sie za studiowanie podstaw lustrzanki (az wstyd sie przyznac, ze od 5 lat jest prawie nieuzywana, a jak juz wyjmowana z szafy, to dziala na trybie auto emotka ).
Postaram sie i zobaczymy co z tego wyjdzie emotka

I oto lekcja motywacyjna dobiegła końca. Jak zmusić konkursowicza do niemożliwego? Roztoczyć przed nim widmo podzielenia się nagrodą emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6314840 Napisano: 26.01.2017 19:29:42 w Dyskusje o wynikach konkursu
kajeczka napisał(a):

asantesana napisał(a):

Ty nam coś ugotujesz  emotka

nie nooo...paula napisała wyżej, że ma pomysła  emotka

Ale ona chyba nie o kulinarnych pomysłach prawiła, ale w sumie to nie wiem. Zbiorowe gotowanie też lubię  emotka Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

asantesana

#6314834 Napisano: 26.01.2017 19:16:51 w Dyskusje o wynikach konkursu
kajeczka napisał(a):

asantesana napisał(a):

paula9891 napisał(a):

A ja mam taki fajny pomysł, ale za nic w świecie nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia emotka
Chyba muszę pójść na jakiś kurs, bo inaczej nie mam szans w fotograficznych, jesteście zbyt dobrzy.

Wpadaj do mnie, zrobię Ci zdjęcie emotka  

a ja poasystuję  emotka  

Ty nam coś ugotujesz emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6314820 Napisano: 26.01.2017 18:16:59 w Dyskusje o wynikach konkursu
paula9891 napisał(a):

A ja mam taki fajny pomysł, ale za nic w świecie nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia emotka
Chyba muszę pójść na jakiś kurs, bo inaczej nie mam szans w fotograficznych, jesteście zbyt dobrzy.

Wpadaj do mnie, zrobię Ci zdjęcie emotka   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6314721 Napisano: 26.01.2017 13:33:10 w Wkurza mnie...
Wkurzam się, że pani w sklepie zamiast wydrukować mi doładowanie 5 zł do play wydrukowała 5 zł heyah (t-mobile), co zauważyłam dopiero w domu. Może ktoś ma ochotę się wymienić?  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6314442 Napisano: 25.01.2017 15:53:58 w Kaufland konkursy
pioge7 napisał(a):

Poradzi ktoś? 
Czy pod kauflandową pielęgnację można zaliczyć odżywianie dziecka? Czy raczej czystość itp? 

Ja bym nie szła w tym kierunku, ale oczywiście zależy w jaki sposób ujmiesz temat emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6314377 Napisano: 25.01.2017 13:39:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

i nadal weryfikują pozostałych laureatów od młynków?? dużo im zostało??

Póki co jest trochę ponad 500 laureatów, termin odsyłania dokumentów minął wieki temu, czyżby prawie 2000 młynków zostało dla nich? Wtedy mało osób pisało na forum, ze wygrało młynek. Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

asantesana

#6313918 Napisano: 24.01.2017 11:21:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
paula9891 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Olej znowu olewa sprawę i już 3 dni są po terminie z ogłoszeniem laureatów III tury. A na pytania kiedy będą wyniki odsyłają do regulaminu, który maja w nosie, ależ są wkurzający.

Albo zmienili regulamin, albo mam oczopląs, bo jest napisane, że 20 dni po zakończeniu tury, czyli do 31 stycznia.

A to cwaniaki! Na 100% było 10 dni, tak mam zapisane i tak pisali ludzie na fb, no w głowie się nie mieści co oni wyprawiają...
Najlepsza była dyskusja na fb, w której to olej stwierdził, że nagrody sobie ludzie sami wybierają i takie dostają. Na zdziwienie ludzi i pytania w jaki sposób wybiera się nagrodę, bo w formularzu nie ma takiej możliwości odpisali, ze nagrody przyznaje jury i nawet "przepraszam" nie napisali tylko ucięli dalsze dyskusje milczeniem.    Wyświetl w wątku >>
1 paula9891 0

asantesana

#6313906 Napisano: 24.01.2017 11:06:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Olej znowu olewa sprawę i już 3 dni są po terminie z ogłoszeniem laureatów III tury. A na pytania kiedy będą wyniki odsyłają do regulaminu, który maja w nosie, ależ są wkurzający. Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

asantesana

#6313710 Napisano: 23.01.2017 16:26:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magnus napisał(a):

asantesana napisał(a):

monkakk napisał(a):

Długo czekaliście zanim opublikowali Wasze zdjęcie w galerii Oleju Wielkopolskiego? Kilka dni temu dodałam jedno - nie ma do tej pory, przedwczoraj drugie, inne też nie ma ;/ Oba poniżej 5 mb a komunikat że zdjęcie pojawi się w galerii był w obu przypadkach ...

Bywa, ze długo, oni traktują ten konkurs jak coś, co im się do zadka przykleiło. A w piątek to już szans nie ma, żeby coś dodali.

Pisali na fb , że dokładnie moderują i zdjęcia zostaną dodane po niedzieli

Moderują tak jak myślałam - tak dokładnie, ze nie zauważają zdjęć bez oleju i nawet bez... dania  emotka Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

asantesana

#6313280 Napisano: 21.01.2017 21:46:57 w Smolar
mahuska napisał(a):

asantesana napisał(a):

luko922 napisał(a):

O kurde, a ja w konkursie STATOIL wysłałem tylko numer przed "/"... Bo stwierdziłem, że ten po "/" to tylko numer stacji, bo był taki sam na trzech paragonach... Eh :X

To nie nr stacji, sprawdziłam na swoich paragonach i mam różne numery z tej samej stacji.

u mnie też są te same emotka

Ciekawe... ja mam z jednej stacji 3 paragony i na każdym inny numer.
A nr stacji jest wyżej Statoil Serwis nr xxx - i ten jest taki sam na paragonach z danej stacji. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6313276 Napisano: 21.01.2017 21:02:11 w Smolar
luko922 napisał(a):

O kurde, a ja w konkursie STATOIL wysłałem tylko numer przed "/"... Bo stwierdziłem, że ten po "/" to tylko numer stacji, bo był taki sam na trzech paragonach... Eh :X

To nie nr stacji, sprawdziłam na swoich paragonach i mam różne numery z tej samej stacji. Wyświetl w wątku >>
0 0