Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6278684 Napisano: 02.11.2016 20:35:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
martunik3 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy ktoś czeka jeszcze na namiot od Smolara z Kasztelana Tesco?

ja 

Brak mi słów, koleżanka dostała już w zeszłym tygodniu, ja jeszcze nie. No to poczekam jeszcze chwilę. Jutro minie miesiąc przeterminowania wysyłki. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6278680 Napisano: 02.11.2016 20:29:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy ktoś czeka jeszcze na namiot od Smolara z Kasztelana Tesco? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6277677 Napisano: 31.10.2016 12:23:11 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Że całe życie pod górkę...

Co mają powiedzieć górale? Codziennie DOSŁOWNIE z górki na pazurki i nazad, pod górki. emotka
Albo gorole, gónicy? Ci to dopiero mają przerąbane... kilofem emotka
O mieszkańcach Żuław, żyjących w nieuleczalnej depresji nie wspominając emotka

Jako górski łazior skakałabym z radości, gdyby góra była realna, przy wirtualnej czuję się jak Don Kichote. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

asantesana

#6277662 Napisano: 31.10.2016 12:07:12 w Wkurza mnie...
Że całe życie pod górkę... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

asantesana

#6277598 Napisano: 31.10.2016 10:10:50 w Kaufland konkursy
Czy dobrze rozumiem, ze poszły bony z koszulkami (z podpisem i bez), a samych bonów jeszcze nikt nie dostał? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6277430 Napisano: 30.10.2016 18:21:46 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy ktoś mógłby mi doradzić w kwestii darmowego programu do robienia kolaży? Mam jeden, ale zbyt prymitywny i wkurzający, najważniejsze jest dla mnie to, aby była funkcja automatycznego równania zdjęć, bo ręczne ustawianie jest frustrujące.    

Moim ulubionym jest MicrograFX
Operuje na warstwach, maskach, obiektach itepe. Nie jest kombajnem typu Photoshop, ale posiada mnóstwo ciekawych opcji.
Kolaż to nic innego, tylko zestaw kilku obiektów, prawda? Obiektowi możesz nadać atrybuty, na przykład wielkość wyrażoną w pikselach. Prosty, intuicyjny, o wielu możliwościach. Spróbuj. emotka

Bardzo dziękuję, spróbuję. Z photoshopem miałam kiedyś do czynienia, ale chwilowo nie mam jak do niego wrócić, poza tym niewiele pamiętam.    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6277423 Napisano: 30.10.2016 17:50:24 w WC - rozmowy o wszystkim
Czy ktoś mógłby mi doradzić w kwestii darmowego programu do robienia kolaży? Mam jeden, ale zbyt prymitywny i wkurzający, najważniejsze jest dla mnie to, aby była funkcja automatycznego równania zdjęć, bo ręczne ustawianie jest frustrujące.     Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6277220 Napisano: 29.10.2016 20:13:19 w Wkurza mnie...
trebor1 napisał(a):

gosposia07 napisał(a):

Wypaliłam się konkursowo. Nic mnie nie pociąga, nie kręci.

z diagramu wynika, że weszłaś na wyższy konkursowy poziom... szczęściara:)

No i wyjaśniła się tajemnica Twojego awatarowego uśmiechu  emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6275878 Napisano: 27.10.2016 11:55:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cudaczek121 napisał(a):

luko922 napisał(a):

Wydaje mi się, że kawaleria. I wydaje mi się, że rebusy tworzy on: https://www.facebook.com/panjaron/
Często są tego typu, że ma w rebusie I, a ma być J itp. 

A mi się wydaje,że nie kawaleria tylko samo słowo kawaler, gdyż kawaleria piszemy przez "i" krótkie.Po mojemu to ten typek wskazuje sam siebie,że jest kawalerem emotka

Że niby jakby rebus był za trudny (kawa-ler), to jeszcze go zobrazowali ludzikiem? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6275810 Napisano: 27.10.2016 10:51:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bandit napisał(a):

moim zdaniem możliwości:
- kawaler
- kawaler do wzięcia
- kawaler uśmiechu (chopek się śmieje)

i kawaler z odzysku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6275796 Napisano: 27.10.2016 10:37:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monisss napisał(a):

chyba po prostu kawaler, ale ja wpisalam kawalerja emotka XD bo wiem kto w Oszą pracuje i jednak mam wrażenie, że ktoś się walnął emotka

Równie dobrze może być kawalerka, skoro kawalerja  emotka
Ktoś ma pomysł na ten dziwaczny rebus? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6275511 Napisano: 26.10.2016 17:23:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy poszły tez z Pelafenu inne nagrody? Widzę liczne Furby w MDW i żadnego pająka... Wyświetl w wątku >>
1 aspartaqs 0

asantesana

#6275420 Napisano: 26.10.2016 14:34:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
chasia napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

do kiedy można wymieniać paragony z Kauflanda na bony? pani w sklepie mi powiedziała, ze do 26.10   emotka  

W moim powiedzieli, że do grudnia. Ale to moze dlatego, że bonów im zabrakło emotka

Do grudnia, bo brakło im bonów - tak mi powiedzieli w sklepie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6274155 Napisano: 24.10.2016 12:19:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Ale fatalny poniedziałek, tak już będzie cały czas? ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6273776 Napisano: 23.10.2016 00:01:47 w Dyskusje o wynikach konkursu
kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Powiedziałybyście, że narysował to 9 latek, który pierwszy raz miał węgiel w dłoni? Dodam, że zdjęcie kiepskiej jakości, więc i tak nie widać tego dobrze.

Phi, ja bym jeszcze dokladnie podala miesiac urodzin  emotka

Akurat podanie wieku tutaj jest dosyć istotne, bo inaczej patrzy się na pracę  4, 9, czy 18 latka.

Tutaj bardziej chodzi mi o to, że czasami można mocno pomylić się z osądami i nie warto w to brnąć.
To chyba i tak zależy od sumienia rodziców czy pozwolą dzieciom wykazać się, czy w pogoni za wygraną zrobią coś i podpiszą pod pracę dziecko.

Tak, uwierzyłabym, ze to narysował zdolny 9 latek z prostego powodu - tu nie ma gry światła i cieni, to znaczy namalowane są, ale nie oddają praw natury, rzeczywistości i tu widać wyobraźnię dziecka, choć zdolnego  emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6273764 Napisano: 22.10.2016 23:12:52 w Dyskusje o wynikach konkursu
synk napisał(a):

asantesana napisał(a):

synk napisał(a):

asantesana napisał(a):

Tu nie chodzi o tematykę tylko o technikę 
(...)
Inna sprawa, że konkurs jest do lat 18, a w tym wieku można już kończyć liceum plastyczne, mieć wyćwiczoną rękę i znać techniki, czyli zasady konkursu bez kategorii wiekowych są bardzo krzywdzące dla młodszych dzieci.   

tak samo jak zasady konkursów kreatywnych są krzywdzące dla osób będących na bakier z poezją, czy prozą... emotka

Nie tak samo  emotka  Porównałabym to do boxu - wyznaczenie kategorii wiekowych dla dzieci to jak w boksie waga piórkowa, ciężka itd. Każdy bije się w swojej, inaczej ten o wadze piórkowej zawsze byłby zmiatany przez tego o wadze ciężkiej. Natomiast robienie zawodów dla tych co potrafią się bić i dla tych co są na bakier z boksem to już głupota emotka  

no to właśnie tak samo robić "zawody" dla tych co potrafią rymować i dla tych co nie potrafią jest tak samo sprawiedliwe emotka
...oczywiście moje wywody mają niewiele sensu - ponieważ "jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził"

No cóż, każdy ma swoją logiczniejszą logikę, dla mnie konkurs piosenki jest dla tych, co potrafią śpiewać, a konkurs na hasło dla tych, co potrafią pisać i tyle w temacie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6273760 Napisano: 22.10.2016 22:42:41 w Dyskusje o wynikach konkursu
synk napisał(a):

asantesana napisał(a):

(...)
Inna sprawa, że konkurs jest do lat 18, a w tym wieku można już kończyć liceum plastyczne, mieć wyćwiczoną rękę i znać techniki, czyli zasady konkursu bez kategorii wiekowych są bardzo krzywdzące dla młodszych dzieci.   

tak samo jak zasady konkursów kreatywnych są krzywdzące dla osób będących na bakier z poezją, czy prozą... emotka

Nie tak samo  emotka  Porównałabym to do boxu - wyznaczenie kategorii wiekowych dla dzieci to jak w boksie waga piórkowa, ciężka itd. Każdy bije się w swojej, inaczej ten o wadze piórkowej zawsze byłby zmiatany przez tego o wadze ciężkiej. Natomiast robienie zawodów dla tych co potrafią się bić i dla tych co są na bakier z boksem to już głupota emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6273739 Napisano: 22.10.2016 21:36:14 w Dyskusje o wynikach konkursu
kalisto1986 napisał(a):

Chodzi Ci o ten konkurs unicef?
Nie mam zdjęcia pracy syna, którą robił ostatnio na konkurs osiedlowy, ale mogę powiedzieć, że pewnie większość osób, którzy ją widzieli, myśleli, że robił ją dorosły emotka  Owszem wszystko u niego zależy od tematyki, jak mu nie pasuje to czasami praca wygląda jak na dziecko przystało. Ale jak mu przypasuje tematyka to wymiata tak, że zawstydziłby dorosłego.

Pewnych rzeczy żadne utalentowane dziecko samo nie namaluje, tego trzeba się nauczyć. Nawet Michał Anioł nie urodził się i zaczął malować Kaplicę Sykstyńską, a tworzyć freski i rzeźbić uczył się w ówczesnych pracowniach u starszych malarzy. Sama malowałam lepiej niż moi rówieśnicy, ale nikt mi nie wmówi, że wszystkie te obrazki malowały dzieci, bo to po prostu widać, wystarczy mieć jakiekolwiek rozeznanie. 
Inna sprawa, że konkurs jest do lat 18, a w tym wieku można już kończyć liceum plastyczne, mieć wyćwiczoną rękę i znać techniki, czyli zasady konkursu bez kategorii wiekowych są bardzo krzywdzące dla młodszych dzieci.    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6273609 Napisano: 22.10.2016 14:49:00 w Smolar
rpk napisał(a):

Tylko że ty masz dużo szczęścia albo zdolności do konkursów a ja niestety nie emotka więc odpuściłem sobie wszelkie konkursy i hasłowe a gram tylko w loteriach skoro w tym dobrze idzie. Każdy powinien siedzieć tam gdzie mu się powodzi emotka i zdać sobie sprawę że do pewnych rzeczy się nie nadaje albo nie ma predyspozycji.

Otóż to, jeden tańczy, drugi śpiewa, a trzeci maluje, nikt nie dostał wszystkich talentów, więc trzeba korzystać z tego co się ma. Mnie na ten przykład  los strasznie poskąpił farta i jeśli sobie czegoś nie wypracuje to d...a, mogę na loterię wysłać 1000 zgłoszeń i wygrać jedynie frustrację. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6273300 Napisano: 21.10.2016 17:18:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
huda83 napisał(a):

Ech...bardziej mnie martwi to, że moje pomysły są do cenzura, niż brak wygranej, bo to nie wróży dobrze na przyszłość. Kurcze, wygrywam zawsze, jak np. siedzę na tronie i spada na mnie pomysł, a nigdy jak siedzę nad kartką i dumam. Wnioskiemotka

Wnioski:
1. przesrane to Twoje życie konkursowicza
lub
2. jak olewasz to wygrywasz emotka Wyświetl w wątku >>