Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6181328 Napisano: 07.04.2016 14:58:47 w Dyskusje o wynikach konkursu
magnus napisał(a):

assal napisał(a):

....... zapis, że praca musi być stworzona na dany konkurs emotka

W większości konkursów na foto jest taki zapis- Praca ma być stworzona na dany konkurs !
Pomijając więc zapis o prawach autorskich, praca wykorzystana a tymbardziej nagrodzona w innym konkursie, nie powinna znależć się w innymemotka

Ale w przypadku eSky takiego zapisu nie było, ani zabraniającego publikacji wcześniej zdjęcia - czym strzelili sobie w kolano, a laureat jest górą. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6181324 Napisano: 07.04.2016 14:56:33 w Dyskusje o wynikach konkursu
giulietta napisał(a):

turli napisał(a):

asantesana napisał(a):

Nie jestem prawnikiem, ale ja dla mnie przekazanie autorskich praw majątkowych nie jest tożsame z przekazaniem autorstwa emotka  Ja rozumiem to tak - fotograf sprzedaje gazecie zdjęcie, przekazuje mu autorskie prawa majątkowe, czyli gazeta może opublikować zdjęcie, czerpać z tego korzyści, a autora nie interesuje w jakim nakładzie ta gazeta się sprzedała, nie ma od tego profitów. Ale autor pozostaje autorem i ma prawo posługiwać się dalej tym zdjęciem!
Inną sprawa jest zapis w regulaminie, ze zdjęcie nie może być wcześniej publikowane czy nagradzane - i tutaj nie ma o czym dyskutować, jeśli w eSky był taki zapis, to laureat jest ugotowany.  

emotka

oczywiście, że autor pozostaje autorem, ale... na podstawie osobistych praw autorskich, majątkowe prawa autorskie niestety przekazał.... 

Pod warunkiem, że  umowa przenosząca prawa majątkowe została zawarta w formie pisemnej, w przeciwnym razie jest nieważna - poczytałam trochę i tak jak pisze assal, tylko w przypadku, gdy autor wygranego zdjęcia w playstation podpisał stertę papierków zrzekł się praw majątkowych (a to tez na określonych polach eksploatacji tam wyszczególnionych). Samo napisanie tego w regulaminie nie wystarcza.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6181171 Napisano: 07.04.2016 10:31:08 w Dyskusje o wynikach konkursu
Nie jestem prawnikiem, ale ja dla mnie przekazanie autorskich praw majątkowych nie jest tożsame z przekazaniem autorstwa emotka  Ja rozumiem to tak - fotograf sprzedaje gazecie zdjęcie, przekazuje mu autorskie prawa majątkowe, czyli gazeta może opublikować zdjęcie, czerpać z tego korzyści, a autora nie interesuje w jakim nakładzie ta gazeta się sprzedała, nie ma od tego profitów. Ale autor pozostaje autorem i ma prawo posługiwać się dalej tym zdjęciem!
Inną sprawa jest zapis w regulaminie, ze zdjęcie nie może być wcześniej publikowane czy nagradzane - i tutaj nie ma o czym dyskutować, jeśli w eSky był taki zapis, to laureat jest ugotowany.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6180993 Napisano: 06.04.2016 19:23:17 w Wkurza mnie...
malenka napisał(a):

No nic! Nadszedł czas żeby sprzedać wygrane rowery i postarać się o jakiś niezagrażający niczyjemu życiu rowerek stacjonarny  emotka

No nie wiem, tam są pedały, komuś może się nie spodobać, że trzymasz w domu...   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6180973 Napisano: 06.04.2016 18:59:40 w Wkurza mnie...
malenka napisał(a):

joan napisał(a):

malenka napisał(a):

(...) Zastanawiam się tylko czy jeśli "karta rowerowa dla dorosłych" wejdzie w życie, to będzie też obowiązywać hulajnogi, deskorolki oraz rolki. A najlepiej również taczki!

Coś w tym jest emotka

Mój facet się cierpko śmiał, jak fanzolili o jakiejś Karcie biegacza - coraz więcej biurokracji, coraz mniej sensu emotka

Racja! Przecież są jeszcze śmiertelnie groźni fani joggingu i nordic walkingu emotka

A jakie niebezpieczne dla życia jest siedzenie w domu przed komputerem, ja bym wprowadziła karę komputerowca i internauty - ile więcej byłoby rowerzystów na drogach, którym można dać mandat, państwo by się wzbogaciło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6180312 Napisano: 05.04.2016 15:25:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
poprostuanette napisał(a):

http://www.e-konk...ve.html#.VwO7THp-HS8

co myslicie o nagrodach? Za to ze wykorzystają Twój tekst na herbacie dostajesz... kubek termiczny. Masakra... to tak jakby sie im charytatywnie oddawało to co się wymyśliło emotka

Szukają jeleni, którzy im za free odwalą całą marketingową robotę.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6180292 Napisano: 05.04.2016 15:05:40 w Biedronka
defed napisał(a):

buncia88 napisał(a):

Nie kumam...to dzwonili z tymi Termomixami czy nie?

chyba jednak dzwonili, looknij do komentarzy u mnie na fb

A gdzie to Twoje fb? emotka  No tez bym chciała wiedzieć czy dzwonili, bo coś dziwnego się dzieje. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179651 Napisano: 04.04.2016 12:32:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
giulietta napisał(a):

asantesana napisał(a):

giulietta napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

giulietta napisał(a):

tylko, że za takie zdjęcie nie należy się nagroda, a paragrafy, bo to ewidentna przemoc itp. wobec dzieci i kiciusia i nie ma nic wspólnego z pozytywnymi skojarzenia, co do marek produktów, a wprost przeciwnie... 

A gdyby związał żonę i sąsiada to też byłaby przemoc? To tylko zdjęcie. Nie popadajmy w paranoję emotka
Mój syn czasami do mnie mówi: Tylko sama sobie zdjęcia robisz i się wygłupiasz. A może zrobiłabyś i mi na jakiś konkurs? emotka

takie są przepisy, co do przemocy, a co jest na fotce każdy widzi

Czyli aktorami grającymi Makbeta tez powinna zająć się prokuratura, bo przecież każdy widzi przemoc na deskach teatru? Giulietta, wciąż piszesz o tych paragrafach i przepisać (zawsze bez konkretów), a gdzie miejsce na zdrowy rozsądek? 

sztuka to nie konkurs, regulaminy to też przepisy, polecam zgłębić wiedzę, bo nie raz pisałam, że ustawy są za free i nie wprowadzać innych w błąd emotka  a zdrowy rozsądek zwłaszcza się do tej fotki odnosi... tyle kampanii o przemocy i nie dociera 

A czym jest zdjęcie na konkurs jak nie rodzajem sztuki? emotka  I znowu to samo, ustawy, przepisy, niech każdy zgłębia wiedzę, zero konkretów, na których dyskusja mogłaby się oprzeć. Chyba Ty pisałaś o kampaniach społecznych przeciw przemocy - tam przemoc ukazywana jest drastycznie, co Ty na to? jakieś paragrafy?
gienekzkotlowni - on przynajmniej podał konkret i to jaki! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179632 Napisano: 04.04.2016 12:09:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
giulietta napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

giulietta napisał(a):

tylko, że za takie zdjęcie nie należy się nagroda, a paragrafy, bo to ewidentna przemoc itp. wobec dzieci i kiciusia i nie ma nic wspólnego z pozytywnymi skojarzenia, co do marek produktów, a wprost przeciwnie... 

A gdyby związał żonę i sąsiada to też byłaby przemoc? To tylko zdjęcie. Nie popadajmy w paranoję emotka
Mój syn czasami do mnie mówi: Tylko sama sobie zdjęcia robisz i się wygłupiasz. A może zrobiłabyś i mi na jakiś konkurs? emotka

takie są przepisy, co do przemocy, a co jest na fotce każdy widzi

Czyli aktorami grającymi Makbeta tez powinna zająć się prokuratura, bo przecież każdy widzi przemoc na deskach teatru? Giulietta, wciąż piszesz o tych paragrafach i przepisach (zawsze bez konkretów), a gdzie miejsce na zdrowy rozsądek?  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179391 Napisano: 03.04.2016 10:01:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nanajka81 napisał(a):

ale ja najpierw chcialam wyplacic i mi napisalo ze nie mam tyle na tej karcie, wiec sprawdzilam ile mam. Tak wiec zjadlo mi za chec wyplacenia ??? i nie sadze ze korzystalam ze zlego bankomatu bo to karta z mbanku a ten bankomat to mbankowy.

Tak, nie możesz z takich kart wypłacić pełnej kwoty, bo bank pobiera prowizję, najczęściej 5 zł. Czyli mogłabyś wypłacić 95 zł (oczywiście się nie da), 100 zł nie. Potem sprawdziłaś saldo, czyli zabrało ci 1,50 zł. Lepiej takimi kartami płacić w sklepach, bo wykorzystujesz pełną kwotę. Wszystko jest w regulaminach dołączonych do kart.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179300 Napisano: 02.04.2016 18:19:12 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

Osz Ty! Jeszcze niedawno chciałaś ze mną,  a tu co widzę? !
emotka  

Bo dla Ciebie dolly zarezerwowałam niedzielę (o ile nie wypniesz się i nie pójdziesz na rower jak T.) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179258 Napisano: 02.04.2016 14:20:04 w Wkurza mnie...
mia napisał(a):

Najlepiej to chodźcie mi pomóc dziabać w ogródku. emotka Jeszcze hektar został do obrobienia.
A w przerwach cyrklowania z pazurkami między fiołkami, krokusami i hiacyntami (nie podeptać!) powkurzamy się na coś. Ja mam sporo ostatnio w temacie, ino mi się pisać już nie chce... emotka

mia, uwierz mi, że gdybyś mieszkała bliżej, to już bym była w Twoim ogródku, bo lubię emotka
A tematów do wkurzania się nigdy nie braknie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179249 Napisano: 02.04.2016 13:37:36 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

asantesana napisał(a):

... dzisiaj jest tak piękna pogoda, że chodź, idziemy na spacer  emotka

emotka poszłabyś na spacer z zakałą portalu?! Narażasz się emotka
Pomysł zacny emotka Po obiedzie idę na rower.

Pewnie, że bym poszła, przecież nogi mi nie podstawisz emotka  Ale skoro wolisz rower emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179246 Napisano: 02.04.2016 13:27:57 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

asantesana napisał(a):

A to jeszcze do tego jesteś niekonsekwentny emotka  Nie będę zgłaszał pojedynczo, a zgłoszę  emotka  

To straszne. Masz mnie. Jestem niekonsekwentny. emotka
Taaa... Wcześniej zgłosiłem kilka poprawek pojedynczo, a potem się wkurzyłem i zbuntowałem. I w minionych dniach też po kilka. Codziennie zgłaszam jakieś poprawki - a to kategoria niewłaściwa, a to brak istotnych informacji... TUTAJ jest to norma emotka

Wiem, że to norma i tez mnie wkurza dodawanie konkursów po łebkach, bez regulaminów, bez przeczytania regulaminu - byle mieć 3 dodane. Ale dzisiaj jest tak piękna pogoda, że chodź, idziemy na spacer  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179241 Napisano: 02.04.2016 13:17:51 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

asantesana napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

Dziś mnie wkurzyło zjawisko bałaganu, tumiwisizmu albo totalnej olewki w dziale konkursy lokalne.
Noż urwał nać pietruszki, co jest w końcu?! emotka
Długo było tak, że w tytule konkursów zgłaszanych jako lokalne, umieszczało się nazwę miasta/regionu, jakiego dotyczy. Taki niepisany dobry zwyczaj. Przeglądając bazę na stronie nowododanych można było jednym rzutem oka ogarnąć, czy to kogoś interesuje, czy warto kliknąć - ale teraz nie. No ja pier...wszy raz widzę taki rozmach w lekceważeniu tego zwyczaju! Odechciało mi się zgłaszać przez koniczynkę pojedynczo, wolę się poskarżyć zbiorczo, może to kogoś ruszy emotka

tomniewkurza, rozmach to masz Ty przy przesadzaniu emotka  W podanym przez Ciebie odnośniku widzę 6 konkursów, przy czym przy 4 nazwy miast. No tak, dwie osoby się nie postarały, ale czy to powód do takiego wkurzania się?   

Bo już kilka zgłosiłem do uzupełnienia emotka emotka

A to jeszcze do tego jesteś niekonsekwentny emotka  Nie będę zgłaszał pojedynczo, a zgłoszę  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6179237 Napisano: 02.04.2016 13:15:27 w Wkurza mnie...
tomniewkurza napisał(a):

Dziś mnie wkurzyło zjawisko bałaganu, tumiwisizmu albo totalnej olewki w dziale konkursy lokalne.
Noż urwał nać pietruszki, co jest w końcu?! emotka
Długo było tak, że w tytule konkursów zgłaszanych jako lokalne, umieszczało się nazwę miasta/regionu, jakiego dotyczy. Taki niepisany dobry zwyczaj. Przeglądając bazę na stronie nowododanych można było jednym rzutem oka ogarnąć, czy to kogoś interesuje, czy warto kliknąć - ale teraz nie. No ja pier...wszy raz widzę taki rozmach w lekceważeniu tego zwyczaju! Odechciało mi się zgłaszać przez koniczynkę pojedynczo, wolę się poskarżyć zbiorczo, może to kogoś ruszy emotka

tomniewkurza, rozmach to masz Ty przy przesadzaniu emotka  W podanym przez Ciebie odnośniku widzę 6 konkursów, przy czym przy 4 nazwy miast. No tak, dwie osoby się nie postarały, ale czy to powód do takiego wkurzania się?    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6178760 Napisano: 01.04.2016 12:17:26 w PLAGIATY
peter363 napisał(a):

W regulaminie konkursu jest zapis: "Celem konkursu jest uzyskanie oryginalnego projektu" a wybierają taki projekt https://www.faceb.../?type=3&theater za który nagrodą jest 500,00 zł. Ręce opadają.

Komentarz organizatora: "Popularny nie znaczy zły" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6178649 Napisano: 31.03.2016 23:30:59 w Biedronka
Czy dobrze zakładam, że nr paragonu w Coca-Coli to ten obok daty? Nie znaju agencji. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6178348 Napisano: 31.03.2016 12:57:54 w BelVita - konkurs śniadaniowy
buncia88 napisał(a):

wszystko super, extra, fajnie, tylko szkoda, że wybrani zostali uhonorowani zestawem. A ten co qwno burzę sobie odpuścił został zlany. Nie ładnie emotka

W moich oczach kolejny wieeelki minus dla belVity. Ja nawet nie odebrałam mydelniczki, bo się na nich wkurzyłam, a teraz sobie strzelają w drugie kolano zamykając buzię tym, którzy się publicznie rzucali nadprogramową nagrodą, lepszą od podstawowej. Dostaną wysyp skarg teraz pt. "ja nie dostałem paskudna firmo, dlaczego, dlaczego, jestem wściekły!" I co zrobią? Wszystkim wyślą kosze? Marketingowiec powinien tam się rozpłakać nad swoją głupotą.   Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6178021 Napisano: 30.03.2016 16:44:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Skąd wiadomo które zdjęcie jest z którego dnia w Milce? Da się to jakoś przyporządkować?

Sprawdź sobie przez wersję mobilną w tel. Tam jest wszystko uporządkowane emotka

Dzięki. Wyświetl w wątku >>
0 0