Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1167
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to ja już w ogóle wysiadam. ubolewamy, że nosić się nie da, ale przecież to i tak nie do noszenia, tylko kolekcjonowania. ja za głupia jednak jestem
zwłaszcza, że nadal nie wiem, czemu jest nie do noszenia. Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a to nieładnie tak mówić o jakiejś osobie, która jest członkiem wspólnego forum i ma pozwolenie na pisanie na nim. jak coś się nie podoba, to można to ładniej ująć i napisać np. "nie podobają mi się opinie pewnego ę czy ą". atakowanie personalnie jest słabe. i... wkurzające.
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
potwierdzam ów fakt. jeszcze nie odkryłam, jak to działa, ale rzeczywiście, od niektórych palaczy wali, od innych nie. ale ja się nie znam, bo nie palę, choć wielu nauczyć mnie próbowało.
----------------------------------------------------------------
ja jeszcze chętnie wrócę do sprawy tego dziecka, co to nie wiedziało, co zakłada, ale założyło. otóż, to nie jest tak, że "dziecko to tylko dziecko" i dzięki temu może robić, co mu się zachce. bo takie podejście pozwalałoby na wszystko - nie tylko założenie profilu komuś innemu, ale też na wrzucenie tam różnych rzeczy, o wbijaniu widelców w gołębie nie wspominając. w taki sposób można więc tłumaczyć albo totalnego noworodka albo dziecko nie do końca umysłowo sprawne (bo zapewniam, że 12 latek czytać powinien potrafić i to ze zrozumieniem, a jeżeli nie potrafi, to, na boga, co to mówi o nim i jego rodzicach?
i jednak właśnie rodzicom bym się przyjrzała, bo to nie jest tak, że jest jakaś "moda" i każde dziecko za nią pędzi. też dzieckiem byłam i pamiętam, że raczej miałam śmiech z panien, które biegły za jakąkolwiek "modą". tak, miałam wtedy 12 lat i nie biegłam z nurtem ani rzeki (bo znałam coś takiego, jak prognozy pogody i warunki bezpieczeństwa), ani z nurtem rówieśniczym (bo rodzice uzmysłowili mi, że jednak jestem indywidualną jednostką, która nie musi robić tego, co wszyscy, tak samo się ubierać i tak samo zachowywać). dziękuję za uwagę, wy tylko człowieki.
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ja myślę, że profesjonalni piłkarze, którzy grają na co dzień i w klubach i w eliminacjach i mają wokół siebie całe sztaby psychologów i fizjologów, to jednak nie to samo, co konkursowicz wygrywający przypinki ze spidermanem czy, o losie, islandzki pakowacz soli.
więc tak, to była chała. ale jednak domyślam się, że ten wpis był hehechem.
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziś natomiast cieszę się z wyniku meczu Argentyna - Islandia.
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to nie targowisko. jak pani jest miła, to można ją znaleźć po pracy.
jej nie wolno takich rzeczy robić oficjalnie i bardzo dobrze. bo ta pani to nie właścicielka sklepu, czyli kasy, ale czyjś pracownik. ona swoją pensję dostaje. jak chcesz ją zaprosić potem na kawę czy piwo, to masz dużo czasu w innych godzinach. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dorabianie do wiadomej pracy (na którą ktoś sam się zgodził) opowieści typu: "dobrze, że jeszcze dildo nie używali" to manipulacja. sieć i firma to nie targ.
pracujesz na kasie dla firmy, to na kasie dla firmy. nie chcesz tak i wolisz gromadzić bonusy po kieszeniach? targowiska są wolne.
Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
szczególnie "Muchę" polecam! Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
etam, nieprawda. są osoby, które nie umieją być przyjaciółmi, ot, np przez wzgląd na jakieś zaburzenia itp. a jednak przyjaciół mają. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja mam trójkę pociech. takich kocich. i, mimo, że czasem jestem wykończona wynoszeniem ich odchodów, to jednak nigdy, przenigdy, nie cieszę się na myśl, że będę bez nich przez parę godzin, czy dni (pomijam chwile intymnych zbliżeń, kiedy koty są w pokoju obok ^^). ale widocznie różnie to bywa.
------------------------------------------------------------------
a dziś cieszę się, że najbliższy mnie mały sklepik wywiesił kartkę "otwarte w KAŻDĄ niedzielę". nie dajmy się państwu, które chce decydować za nas nawet o o tym, kiedy mamy sprzedawać czy kupować!
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o. a mnie akurat piwsko bardzo cieszy, bo i tak wypijam, więc jak przy okazji mogę zagrać, to fajnie
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie do końca to rozumiem. że niby ludzie mają dzieci, a potem się cieszą, gdy mogą się na parę godzin ich pozbyć?
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o, znam to, więc wiem, jaka to radość! cieszę się więc razem z Tobą!
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
potwierdzam. ja bym się tym nie stresowała, tylko grała
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie do końca rozumiem nazywanie terroryzmem jakiegoś zachowania w miejscu, gdzie coś jest dozwolone oficjalnie. idę do kina, gdzie dozwolone jest żarcie, to trudno, mój wybór, nie mam żadnego prawa przypie8dalać się do kogoś, kto chrupie popcorn, a według mnie nie powinien. znamy regulaminy. tak jak w konkursach.
a to, czy mnie się to żarcie popcornu na danym filmie podoba czy nie, to już zupełnie inny temat. ja też nie lubię żarcia w kinie, ale gdy idę do kina takiego a takiego, to nie mogę mieć do nikogo pretensji. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tam twierdzę, że żadna kara głupoty i chamstwa nie wyeliminuje. nie tędy droga. droga to samodzielne zachowania, odpowiednie wychowanie i reagowanie na chamstwo innych. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a czy gdyby ludzie nie brali udziału w takich konkursach, to agencje nadal by je organizowały?
/mnie wkurzają loterie. stop. wróć. wkurza mnie, że ludzie w nich grają, co sprawia, że jest ich coraz więcej, a kreatywnych coraz mniej. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
lubi kwiaty, czyli lubi ich poucinane zwłoki, spięte w bukiet? no dla mnie to puste. i mam prawo do takiego zdania. słabość do kotów bowiem nie zakłada ucinania im łap i w bukiet ich składania.
oczywiście, co innego, gdy ktoś kocha pielęgnować kwiaty, sadzić je, doglądać, jak rosną, o, to zupełnie inna sprawa i to pochwalam. a kociakami nie trzeba się zachwycać, by im pomagać. sama pomagałam psom nawet wtedy, gdy zwyczajnie się ich bałam.
w przypadku prezentów jednak zawsze twierdzę, że lepsze są te, które dają coś więcej niż czystą uciechę dostającego. bo cóż kwiatom po tym, że zostaną ścięte na bukiet dla kogoś, kto kocha bukiety? tu więc nie idzie o koty i kwiaty, tylko o podejście do prezentów i o stopień praktyczności. ergo, gdy ktoś kocha kwiaty, to mogłabym mu chętniej sprezentować bilet do ogrodu botanicznego, czy jakieś ciekawe sadzonki, albo i doniczkowce, a nie cięte róże które zaraz umrą. ej, w sumie sama bym płakała za usychającymi bukietami, mimo, że wielbicielką kwiatów nie jestem. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a agencje na to pozwalają. Wyświetl w wątku >>