Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika banka-manka

banka-manka

#6759636 Napisano: 19.01.2021 16:50:08 w Informują
Informują z Konkurs "Smaruj i wygrywaj"

Rodzaj powiadomienia: Sms
Dodatkowe informacje:
Nagrody dzienne 1 etap Wyświetl w wątku >>

banka-manka

#6759614 Napisano: 19.01.2021 14:41:55 w Czy informują/ informowali?
djagosia napisał(a):

jokan napisał(a):

djagosia napisał(a):

Czy informowali już z "Slij życzenia do Kubusia" w Kauflandzie? Według regulaminu mieli czas do 15 stycznia.

tak

A gdzieś są dostępne wyniki?

Chyba nie.
Informowali w zeszły poniedziałek mejlowo. Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6759179 Napisano: 18.01.2021 12:31:40 w Informują
Informują z Konkurs "Decomorreno" Intermarche

Rodzaj powiadomienia: Telefon, 789 *** ***
Dodatkowe informacje:
Wyświetl w wątku >>

banka-manka

#6759050 Napisano: 17.01.2021 19:31:21 w Czy informują/ informowali?
merveile napisał(a):

agusiac87 napisał(a):

rencia163 napisał(a):

DELMA. Czy ma ktoś maila o nagrodzie od delmy? Za poprzedni tydzień?  Bo widzę że wstawili galerie kanapek. No nie spodziewałam się takiej kreatywności ludzi. Poprzeczka wysoko postawiona. 

Kreatywność ludzi nie zna granic emotka  Spodziewałam się wysokiego poziomu ale szczerze mówiąc patrząc na te galerię, to podoba mi się kilka prac i ciężko podjąć decyzję, która najlepsza , więc trudny wybór komisji   emotka   i jeszcze 1 nagroda tygodniowo to strzał w kolano przy wyborze ...

Czy to pierwsze zdjęcie w galerii kanapek należy traktować jako zwycięskie? 
I drugie pytanie - w podpiętych wynikach Smolara ja nie widzę konkursu Delmy, więc czy oni już informowali? Ja się dalej łudzę :)

Raczej nie, ale mogę się mylić. 
Najprawdopodobniej pierwsze dziesięć zdjęć są to nagrodzone zgłoszenia z pierwszego dnia konkursu, kolejne dziesięć są z drugiego dnia itp. Moje zdjęcie ma miejsce pokrywające się z dniem zgłoszenia. 
Główna chyba jeszcze nie wybrana, powinna być jakoś oznaczona.  Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6757552 Napisano: 11.01.2021 17:31:44 w Czy informują/ informowali?
Czy z Kubusia Kaufland informowali dzisiaj też bony czy tylko poszły klocki? Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6757479 Napisano: 11.01.2021 14:40:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katrin1 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A kubuś to już koniec informowania? 
Poszło o jednej porze czy idzie jakoś z różnymi godzinami? 

Też bym chciała wiedzieć emotka

Idzie partiami, ale nie wiem czy już nie skoczyli.
Informowali nawet 50 minut po informacji w dziale ,informują’. Wyświetl w wątku >>
2 pioge7, ZetZ 0

banka-manka

#6757250 Napisano: 09.01.2021 22:51:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agusiac87 napisał(a):

harnas - dużo nagród to i dużo chętnych  emotka   do tego każdy znajdzie coś dla siebie, ktoś strzeli fotkę, ktoś napisze fraszkę   emotka

preferujecie formę zdjęciową czy opisową? emotka

Tylko foto emotka  
Było już tyle tych konkursów Somat, ale to jest pierwszy sklep który mam u siebie, więc liczę że z pomysłami jeszcze się nie wypaliłam, a konkurencja już choć trochę emotka   emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6757222 Napisano: 09.01.2021 20:12:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Można łączyć te dwie marki, byle rachunek był na 25 zł emotka

Czy to jest pewna informacja uzyskana od organizatora? Bo dla mnie regulamin też nie jest do końca jasny. A teraz kapsułki są w promocji i trzeba dobrać coś by było 25 zł (najkorzystniej wychodzi Pur, a nie drugi Somat). Wyświetl w wątku >>
1 kerocna 0

banka-manka

#6756055 Napisano: 04.01.2021 10:07:55 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
ivanotta napisał(a):

A czapki mbank juz wszyscy mają?

Z ostatniego etapu odebrana w zeszły wtorek (29.12). Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

banka-manka

#6755201 Napisano: 30.12.2020 12:41:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy ktoś wie na jakim dniu skończyli informować z kalendarza adwentowego Nivea? Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6753231 Napisano: 18.12.2020 07:37:58 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragony ITM Deco Moreno. 
Proszę o PW. Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6752953 Napisano: 17.12.2020 07:27:22 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
pikawka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.ht

Jesli. To celiakia a nie po prostu nikaniee glutenu, to raczej wymag a osobnychh naczyń "nieskażonych" mąka glutenową.   

Ma celiakie stwierdzoną, ale nie wymaga osobnych naczyń  emotka

Chodziło o to, że tych dań bez glutenu nie powinnaś nawet przygotowywać w naczyniach czy przy użyciu sprzętów, które na codzień mają kontakt z glutenem. Po przygotowaniu musisz bardzo dobrze je zabezpieczyć, by nie miały kontaktu z potrawami lub produktami glutenowymi. Gotować w osobnym garnku, piec na innej blaszce itp. 
Nie wiem jak mocną celiakie ma szwagierka, ale generalnie takie są zasady gotowania bez gluta. Bardzo trzeba uważać żeby dania nie były zanieczyszczone choćby pyłkiem glutenu, bo może to się źle skończyć dla osoby chorej. 
A produkty bezglutenowe które kupujesz do gotowania muszą mieć certyfikat - przekreślony kłos, wtedy jest pewność, że na terenie zakładu nie robią noc z glutenem i produkt jest czysty. 
Niestety celiakia bardzo utrudnia normalne funkcjonowanie :/ I trzeba bardzo uważać, co sprawia trudności choćby w odwiedzaniu bliskich.  Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6752916 Napisano: 16.12.2020 21:15:35 w Paragony na trwające konkursy
banka-manka napisał(a):

Kupię ITM Deco Moreno, najtaniej wychodzący paragon. 
Więcej sztuk. 
Proszę o PW.

Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6752915 Napisano: 16.12.2020 21:14:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Monika11 napisał(a):

6 etap z Lecha przeskoczyli z wysyłką ?Dzisiaj dotarły z 7 etapu. Ktoś wie czy w miarę szybko odpisują na kontakt w Lechu ?

Kontakt szybki. 
Ja czekam z 2. I sami napisali, że paczka do nich wróciła, wyślą raz jeszcze i proszą by mimo braku awiza iść na pocztę się upomnieć. 
Bo ja awizo nie miałam teraz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6752808 Napisano: 16.12.2020 17:03:56 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Szukam osób, które korzystają z mąki bezglutenowej. Szwagierka ma celiakie i chciałabym zrobić pierogi z takiej mąki na Wigilię. Czy będę się różnić mocno w smaku?   emotka

Wszystko zależy od tego jakiej mąki bezglutenowej użyjesz. Jeśli jakiejś bardziej neutralnej w smaku jak ryżowa czy kukurydziana to będą bardziej zbliżone do klasycznych, a jak przykładowo gryczaną to jednak posmak gryki będzie wyczuwalny. 
Napewno w jakimś stopniu będą się różnić w konsystencji ciast, znów w jakim stopniu determinuje rodzaj użytych mąk. 
Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten.

Czyli lepiej ryżowa lub kukurydziana. A gdzie kupię? Czy w Lidlu lub biedronce, polo znajdę?   emotka

A masz już wybrany jakiś przepis? Bo to nie tak, że w swoim klasycznym ulubionym przepisie podmienisz tylko mąkę. Tu potrzeba innych proporcji płynów i dodatków. To nie będzie takie łatwe. Gluten w takich ciastach załatwia wszystko. W bezglutenowych trzeba kombinować emotka  
Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.

https://bezglutenowamama.pl/bezglutenowe-pierogi-ktore-zawsze-sie-udaja-video-13/

Tak znalazłam już Ale z mieszanką mak do pizzy  emotka

Takich nie znam. Tylko takie uniwersalne. 
Ale jak jest przepis to musi być dobre emotka  
Powodzenia! Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

banka-manka

#6752662 Napisano: 16.12.2020 13:26:50 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
pikawka napisał(a):

banka-manka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Spróbuj może z tych rad i przepisów. Ta babka dobrze się na tym zna.

https://bezglutenowamama.pl/bezglutenowe-pierogi-ktore-zawsze-sie-udaja-video-13/ Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6752627 Napisano: 16.12.2020 12:34:47 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
pikawka napisał(a):

Wiadomo, że za elastyczność i strukturę ciasta - niestety w głównej mierze odpowiada gluten. Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6752189 Napisano: 14.12.2020 21:35:17 w Paragony na trwające konkursy
Kupię ITM Deco Moreno, najtaniej wychodzący paragon. 
Więcej sztuk. 
Proszę o PW. Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6752185 Napisano: 14.12.2020 21:32:39 w Wyniki konkursów (tylko wyniki!!!)
Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Jesienne śniadanie z Muszyna - Skarb Życia w domu"

Wyniki dostępne tutaj: https://m.faceboo...ts/3719052051451663/

Przyznali dodatkowe nagrody, o których nie było mowy w regulaminie. 
Może ktoś odnajdzie swoje zdjęcie. Wyświetl w wątku >>
0 0

banka-manka

#6750322 Napisano: 07.12.2020 14:15:33 w Czy informują/ informowali?
LUBISIE w końcu się odezwały? emotka Wyświetl w wątku >>