Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Claudia77

Claudia77

#6689530 Napisano: 12.03.2020 16:14:06 w WC - rozmowy o wszystkim
kto jest z Warszawy?
czy to prawda, że wojsko zamyka Wawę - kurde taki natłok info, że nie wiadomo w co wierzyć Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6689312 Napisano: 11.03.2020 21:23:39 w Wkurza mnie...
Mysia napisał(a):

ace napisał(a):

Dokladnie to samo u mojego brata (Trydent). Zycie toczy sie normalnie. Tzn Uniwerek jest zamkniety dla studentow, ale pracownicy normalnie maja dostep. Ma jednego kolege w 'zamknietej strefie', ale powiedzial mu, ze jedyne co odczuwa w zwiazku z tym koronawirusem to to ze nie moze wyjechac z miasta.

Dzięki za info! Ja nie oglądam tv, ale jak wpadam do rodziców to na ich tv ciągle widzę paski KORONAWIRUS... Z jednej strony fajnie, że jest jakaś reakcja, z drugiej strony widać panikę. Mieliśmy dziś trochę załatwiania, wpadliśmy na chwilę do Auchan na małe zakupy, chyba wszystkie kasy otworzyli, kolejki aż po same regały, wózki napchane potem skojarzyłam ze przecież szkoły od jutra pozamykane, wyszłabym ze sklepu bo tyle czekać by mi się w kolejce nie chciało, ale skorzystałam z pierwszeństwa i zrobiłam te moje małe zakupy emotka Jedyne czego się boję to fakt, że wstrzymują porody rodzinne, mam jeszcze trochę czasu, ale bez męża nie chcę rodzić emotka

a ja widzisz wiem z innego, pewnego źródła, że we Włoszech jest źle - bardzo szybko dziadostwo się rozprzestrzenia i jest coraz więcej chorych i zgonów, właśnie dlatego, że ignorowali ostrzeżenia i zakazy i dlatego wprowadzili takie obostrzenia, właśnie przez ignorancję i podobno już dochodzi do sytuacji, że przyjmują do szpitali tylko tych, którym są w stanie pomócemotka Ja też dzisiaj wyszłam ze sklepu jak zobaczyłam te kolejki ale też się obkupię ale tylko dlatego, by nie łazić niepotrzebnie z dzieckiem po sklepach, wolę iść z nim na spacer do lasu. Nie jestem jakaś panikara ale wolę stanowczo profilaktykę - moi rodzice są schorowani i wolę siedzieć w domu niż bym miała im sprzedać to dziadostwo. Tak szczerze, to i tak dopiero za jakiś czas będzie można zrobić bilans, ale wolę osobiście nadmiar rygoru mimo iż być może okaże się przesadzony ( oby tak było ) niż jeśli skutki faktycznie miałyby być fatalne...  Wyświetl w wątku >>
1 mysia 0

Claudia77

#6689257 Napisano: 11.03.2020 16:41:34 w Wkurza mnie...
nkba napisał(a):

Mam galaktycznych rozmiarów wq...rw na system w naszym kraju - i nie żebym miała coś przeciwko profilaktyce albo nauczycielom... szkoły niby zamknięte od poniedziałku ale właśnie się dowiedziałam, że pomimo zapewnień w mediach szkoła mojej córki będzie sprawowała jutro i w piątek opiekę ale... tylko do 12 bo tak ustalił dyrektor. Pracuję do 16 czyli dziecko będzie pod szkoła warować te 4 godziny? I kto do ch..ja uznał, że 9 latka nie potrzebuje już opieki i może spokojnie sama siedzieć w domu? I w takich sytuacjach co maja zrobić rodzice? Na żadne ferie ani wakacje nie jeździmy razem bo wytrzepujemy urlopy na zmianę aby w tych okresach mała miała opiekę, do tego przerwy świąteczne, długie weekendy i nieplanowane wyjazdy np. do lekarzy i urlopy szlag trafia. Rodzice dzieci do 8 lat mogą skorzystać z dodatkowych 14 dni opieki bez żadnego ale a my musimy wywalić urlopy. Noszzz q..wa mać emotka az mi się ryczeć chce ze złości emotka

anie masz możliwości pracy zdalnej? Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nkba 0

Claudia77

#6688465 Napisano: 07.03.2020 10:41:16 w Wkurza mnie...
forrrum napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

oj tam, oj tam, ja się uśmiałam, aż mnie brzuch rozbolał...

emotka Zazdraszczam płytkości spojrzenia. emotka Ja tak nie umiem emotka emotka  

w dzisiejszym świecie absurdów i wszech otaczającej głupoty ludzi ( ogólnikowo oczywiście), gdzie już nie oglądam tv, bo moje nerwy sięgają zenitu, pani z sanepidu po prostu mnie rozwaliła - i chyba nie chodzi o płytkość, tylko dystans, bo chyba już mnie nie jest nic w stanie u nas zaskoczyć .) Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6688456 Napisano: 07.03.2020 10:17:05 w Wkurza mnie...
forrrum napisał(a):

Nie ogarniam tego świata swoim rozumkiem emotka emotka fragmenty wystąpienia szefowej słubickiego Sanepidu w sprawie koronawirusa. Nie wiem, czy płakać (ze śmiechu emotka ), czy jechać tam z granatem dla przywrócenia powagi... ŻENADA emotka
https://www.faceb...eos/809337309545673/

oj tam, oj tam, ja się uśmiałam, aż mnie brzuch rozbolał... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6688353 Napisano: 06.03.2020 15:25:45 w Paragony na trwające konkursy
paragon Woseba kupię - taniej oczywiście.) Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6687043 Napisano: 02.03.2020 09:57:28 w Wkurza mnie...
sylzab2294 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

Milka w tesco  emotka
Zgłoszenia do dziś, a tam komunikat na czerwono... Rejestracja zamknięta!

Już działa emotka  bez nerw emotka

u mnie też nie działa emotka

Faktycznie nie dziala, Formularz otwarty ale wysłać się nie da:/ czy naprawdę żadna agencja nie potrafi ogarniać dat? A karlsbad już nie pierwszy raz ma ten problem. Pewnie później naprawia

nie działa cały czas wrrrr... Kurcze, coś się popsuło ewidentnie w karlsbadzie... Coraz częściej zawalają... I dziwiliście się jak kiedyś wspomniałam, że to była naprawdę porządna agencja, ale dawno... I nie mówię tylko o wyborze haseł, ale i obsłudze konkursów... Chyba teraz za bardzo w piórka obrośli i robią co chcą, przy tym kłamią na potęgę...
EDIT!! Naprawili! Cud!

naprawione Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6687003 Napisano: 02.03.2020 06:55:26 w Wkurza mnie...

sylzab2294 napisał(a):

Milka w tesco  emotka
Zgłoszenia do dziś, a tam komunikat na czerwono... Rejestracja zamknięta!

Już działa emotka  bez nerw emotka

u mnie też nie działaemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6686547 Napisano: 28.02.2020 16:22:47 w Paragony na trwające konkursy
FBewa36 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

https://www.e-konkursy.info/konkurs/loteria-slodkie-wygrywanie-carrefour-1.html#.XlkYxyFKjIU
ma ktoś może zbędny paragon..

Przedłużony jest ten konkurs? Na stronie info ze skończył się 3.02

faktycznie - sugerowałam się linkiem do konkursu  Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

Claudia77

#6685781 Napisano: 26.02.2020 06:51:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
emotka nivea z lidl - jest limit znaków?  Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6685678 Napisano: 25.02.2020 15:42:16 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
porażka luty ... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6684905 Napisano: 21.02.2020 17:25:15 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
i znów pusteczki... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6684612 Napisano: 20.02.2020 17:40:50 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
rene napisał(a):

Gdzie moje 100tys z Milki?  emotka
...Pewnie na łące z Krowami zajadaja się batonikami! emotka
Zero wdzięczności!! :krzesle

czyli Twoje 100 tysi jest tam gdzie mojeemotka a dodatkowe losowanie było już może - bo nic nigdzie ugrać nie mogęemotka Wyświetl w wątku >>
1 ReneK 0

Claudia77

#6684251 Napisano: 19.02.2020 14:25:02 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Powiem Wam, potworne określenie: wyścig szczurów wśród Dzieci jest najgorszy: walka o świadectwo, średnią, stypendium, nagrody itp...  emotka

ale kto to napędza? rodzice tylko i wyłącznie, bo jak słyszę tych rodziców na wywiadówce, że córka ma poprawić 5 na 6emotka to umieram. Mówię synowi, że ma robić to co kocha i w tym być mega dobry, to zawsze się wybije ponad przeciętną, a 4 czy nawet 3 z geografii nie będzie nikogo za 10 lat obchodzić Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6684171 Napisano: 19.02.2020 09:53:20 w Wkurza mnie...
nitka310 napisał(a):

Ja dopiero zaczynam przygodę ze szkołą, syn pierwsza klasa. Zadania domowe 4× w tygodniu, z angielskiego za każdym razem, a ma 3× w tyg, czasami się nad nimi zlituje i 5 stron ćwiczeń mają do zrobienia na za tydzień, dużo słówek i całych zdań do nauczenia, z Religi 6 modlitw na semestr. Tak dla jasności to mój syn ma już sprawdziany w pierwszej klasie, oceny to stempelki ale wiadomo że każdy stempelek można przypisać do oceny. Jak mój dostał 3 z polskiego to był załamany, problem u niego jest w tym że wolniej pisze (leworeczny) i po kilku godzinach lekcji ręka mu pada, ale pisze ładnie, a na sprawdzianie Pani czytała pytania jak widziała że większość dzieci skończyła zadanie poprzednie, mój został w tyle jak było układanie zdań i później, chociaż umie czytać nie przeczytał co ma zrobić w zadaniu bo przecież zostało 5 minut do końca a on miał jeszcze 4 zadania do zrobienia. Aż strach pomyśleć co będzie pozniej:( jeszcze ma dodatkowo w tygodniu basen i 2 razy pilka nożna, codziennie ćwiczy pisanie i czytanie w domu a dzień wydaje się za krótki;(

Ja zawsze głośno na zebraniach mówię to co myślę i tyle i wbrew pozorom nauczyciele przyznają w większości mi rację. Potem się dziwią, że te dzieci są jakie są. Ja całe szczęście mam zdrowe podejście do nauki - nie musi być mój syn Einsteinem ( choć i jego wyrzucili ze szkołyemotka ), choć sam chce i się upiera - ale zdrowie psychiczne mojego dziecka ważniejsze. Matma, język obcy, polski tu nacisk kładę - przecież, jak dusza artysty ma ogarnąć fizykę??? Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6684140 Napisano: 19.02.2020 06:38:45 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

bruce napisał(a):

tyle się mówi o logicznym myśleniu, aby dzieci umiały same wnioski wysuwać, aby były rozgarnięte, to pytam się jak tego uczą - wkuwaniem na pamięć? Miał jeszcze w tamtym roku przyrodę, nauczyciel fenomenalny - gdy rozmawiali np. o drzewach to szli do lasu i tam je oglądali, zbierali liście itp. w ten sposób uczyła, w domu syn niczego prawie nie powtarzał, bo wszystko wynosił z lekcji i miał oceny rewelacyjne, a dzieci ją kochały - zresztą co roku ma tytuł najlepszego nauczyciela w powiecie... 

Wiem doskonale, o czym piszesz, Kochana, bo... wybierając ten zawód dokładnie na to samo się nastawiałam, a przecież wielka reforma sprzed wielu lat miała usuwać wiedzę encyklopedyczną. Niestety, stało się odwrotnie. Nie wiem, jak jest w innych szkołach (podejrzewam jednak, że podobnie), lecz w LO zawsze ciąży nad nami widmo matury i wszystko jest jemu podporządkowane. a matura to pamięciówka do potęgi.  emotka  Zero logicznego myślenia, nawet źródła wymagają przy ich interpretacji wiedzy wręcz encyklopedycznej. Podręczników przybywa, w jednej klasie potrafią być trzy tomy emotka do tego samego przedmiotu!  emotka  I - każdy ma masę błędów.  emotka  A kręgosłupy Dzieci powykrzywiane... Ręce opadają, naprawdę. Ja zawsze szłam na rękę Uczniom, zawsze sprawdziany przekładałam na Ich prośbę, ale skutek zazwyczaj był taki, że w tabelce sprawdzianów, wklejonej do dziennika, tylko ja miałam szkaradnie pokreślone daty emotka , a na dodatek potem klasówki piętrzyły się tylko u mnie. emotka  

Bruce i czy to się kiedyś zmieni???? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6684138 Napisano: 19.02.2020 06:26:22 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

A mnie wkurza szkoła syna - sprawdzianów więcej niż dni tygodnia! Dziś odwołaliśmy zajęcia dodatkowe, bo musi się uczyć. Nigdy nie zrozumiem fenomenu nauczycieli, ze wszyscy muszą być fizykami, chemikami i każą na pamięć się uczyć regułek i wzorów, masakra!

Podpisuję się pod tym obiema rękami emotka emotka  , jako gog z ponad 20-letnim stażem, ale także matka. I wierz mi, nauczycielom, którzy nie chcą być aż tak "fenomenalni" i starają się zrozumieć Uczniów oraz Ich potrzeby, także łatwo nie jest.  emotka

tyle się mówi o logicznym myśleniu, aby dzieci umiały same wnioski wysuwać, aby były rozgarnięte, to pytam się jak tego uczą - wkuwaniem na pamięć? Miał jeszcze w tamtym roku przyrodę, nauczyciel fenomenalny - gdy rozmawiali np. o drzewach to szli do lasu i tam je oglądali, zbierali liście itp. w ten sposób uczyła, w domu syn niczego prawie nie powtarzał, bo wszystko wynosił z lekcji i miał oceny rewelacyjne, a dzieci ją kochały - zresztą co roku ma tytuł najlepszego nauczyciela w powiecie...  Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6684137 Napisano: 19.02.2020 06:21:10 w Wkurza mnie...
magdalena-chili napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

A mnie wkurza szkoła syna - sprawdzianów więcej niż dni tygodnia! Dziś odwołaliśmy zajęcia dodatkowe, bo musi się uczyć. Nigdy nie zrozumiem fenomenu nauczycieli, ze wszyscy muszą być fizykami, chemikami i każą na pamięć się uczyć regułek i wzorów, masakra!

Tak, często każdy nauczyciel myśli, że jego przedmiot jest "jedyny". Ale nie wiem czy to nauczyciele, czy po prostu program tak skonstruowany, że dzieciaki muszą się uczyć masy często zbędnych rzeczy. Ostatnio uczyliśmy się zasad fonetyki, głoski dźwięczne i bezdźwięczne, pary-odpowiedniki dźw/bezdźw - to wszystko trzeba umieć (na pamięć). I moja bezsilność, gdy muszę dziecku wytłumaczyć, że musimy się tego nauczyć (hmm, "wykuć"), bezsilność spotęgowana tym, że przez ponad 20 lat "kariery zawodowej" (a pracuję również z tekstem) ile razy była mi ta wiedza potrzebna? ZERO razy. Zresztą ja się tego nie uczyłam, za "moich czasów" takiego przeładowanego bzdurami programu nie było. 
Współczuję i witam w klubie....   

widzisz ja wszystko rozumiem, ale jak dzieciaki idą z prośbą przełożyć sprawdzian z środy na piątek, to jaka jest odp. nauczyciela? Nie, bo w piątek będzie następnaemotka Ja rozumiem, że muszą mieć jakąś wiedzę, ale u nas w klasie jeden chłopiec jest wielbicielem historii i ostatnio na lekcji poprawił nauczyciela, a ten stwierdził, że on tematu zbytnio nigdy nie lubił z tego zakresu i wiedza jest jego ograniczona, ale w czwartek z tego spr. jest - oni muszą umieć na blachę- ot paradoks  Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6684087 Napisano: 18.02.2020 20:44:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Claudia77 napisał(a):

Nivea Lidl - jest organiczenie znaków? "Koszt wysłania SMS wynosi 0,62 PLN brutto (tj. 0,50 PLN netto + VAT)" - tylko tyle doczytałam...

up - ktoś wie? Wyświetl w wątku >>
0 0