Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Claudia77

Claudia77

#6546310 Napisano: 12.11.2018 07:39:11 w Paragony na trwające konkursy
kupię intermarche pg - do dzisiaj jest Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6546206 Napisano: 11.11.2018 16:06:21 w Dziś cieszę się z.....
a ja się dzisiaj uśmiałam,
rozmowa mojego syna z babcią:
Syn: babciu mama idzie do pracy 
babcia: to dobrze chyba, co?
syn: no tak, mama będzie miała swoją kasę w końcu - mówi ucieszony
na to mąż: no, ale synek ja mamie nie żałuję kasy przecież
na to syn mój: no tak ale mama w końcu będzie... NIEPODLEGŁAemotka Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6545845 Napisano: 10.11.2018 10:16:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
1Mamcia napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

a grał już ktoś dzisiaj w loterii auchan?

Same pudła na razie

dzięki za info Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6545841 Napisano: 10.11.2018 10:08:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
a grał już ktoś dzisiaj w loterii auchan? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6545839 Napisano: 10.11.2018 10:07:20 w Wkurza mnie...
to już jakaś plaga, dziś na imprezę mamy iść, a tradycyjnie mały w nocy 39 stopni, przespane mam z dwie godziny, czuję się jak wypluta i ....kurna oszaleję zarazemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6545617 Napisano: 09.11.2018 13:00:19 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
dwaburekoty napisał(a):

nic mi nie idzie.
kreatywne to dno
bramki - zero trafień,
loterie omijają mnie szerokim łukiem.
chciałabym coś wygrać. coś fajnego, drogiego i w ogóle. teraz. ...

i ja się dopiszę do tej listy, jakaś masakryczna masakra Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6545218 Napisano: 08.11.2018 09:53:03 w WC - rozmowy o wszystkim
a ja mam pytanie, czy może ktoś z Was miał do czynienia z tym dziadostwem jakim jest helicobakter pylori, masakra, antybiotyki, dieta, czystek,  a jak bolało tak boli, może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób, bo się wykończę Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6545215 Napisano: 08.11.2018 09:42:24 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
asiakali napisał(a):

Gram, gram i nic z tego nie mam .. emotka

to tak jak u mnie, porażka już nawet nie kupuję nic na loterię, tylko sporadycznieemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6545179 Napisano: 08.11.2018 07:00:07 w WC - rozmowy o wszystkim
glena napisał(a):

że mocno opadła mi szczęka

mi też mocno opadła szczęka, jak syn ostatnio wrócił z wycieczki i mówił, że usłyszeli z kolegą jak jedna z mam, która pojechała jako opiekun, powiedziała do swojej córki o jednej z dziewczynek, że tamta to s..ka (dziewczynki nie żyją zbytnio w zgodzie), ludzie więc cóż możemy oczekiwać od dzieci... Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

Claudia77

#6544976 Napisano: 07.11.2018 11:47:05 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Zabawne... W moim przekonaniu podstawowym wychowawcą jest RODZIC.

i tu masz rację, ale kiedy dziecko chce poprawić ocenę i słyszy, że nauczyciel ma to w d, dosłownie i że mu się nie chce i nie ma dla nich czasu, a inny każe dzieciom wyp... z kantorka, no to ....

Obserwuję to samo na swoim podwórku. I zawsze wtedy zastanawiam się głośno w rozmowie z takim rodzicem, który się skarży na szkołę, DLACZEGO DO JASNEJ-CIASNEJ, siedzi cicho na wywiadówce, dlaczego nie poruszy głośno tego, co usłyszał od dziecka?! emotka Zawsze stałem na stanowisku, że w sytuacjach konfliktowych konfrontacja choć bolesna, jest jedyną słuszną drogą, próbą przynajmniej rozwiązania problemu. I co słyszę w odpowiedzi najczęściej?
"- A bo wiesz... jakoś głupio tak przy wszystkich... ja wstanę, a potem na dzieciaku będą sobie używać..." emotka

dlatego, ja nie siedzę cicho i nie będę, syna już z religii wypisałam i zawsze powtarzam synowi też, musisz mieć odwagę mówić co go boli i mu nie pasuje, nawet u nauczycieli, tylko grzecznie i z kulturą - w tamtym roku miał zwichrowaną wuefistkę, która szkołę pomyliła chyba z mistrzostwami olimpiskimi i z każdego chciała zrobić Lewandowskiego, to była masakra, syn poszedł do niej i powiedział, że życie na piłce nożnej się tylko nie opiera i...ledwo na 4 zdał, a w tym roku inna Pani i od razu fajniejszy wuef i bardzo dobre oceny, nawet poszłam jej podziękować, że tak cudownie prowadzi zajęcia.) Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

Claudia77

#6544965 Napisano: 07.11.2018 11:38:59 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):
  na moją grzeczną prośbę przyjścia na posiłek, odpowiedział: "K...a, nie zajeżdżaj mi drogi, palancie!  emotka

emotka   Pamiętam, jak przed laty pisaliśmy tu na forum o tym, że czasem człowiek cieszy się niepomiernie, gdy - mimowolnie przysłuchując się rozmowie nastolatków (np. na ulicy czy w autobusie) - usłyszy bardzo ładny wyraz dooopa, bo żadnego innego nie da się nawet powtórzyć.  emotka emotka

oj tam jak powiedziała kiedyś Tyszkiewicz prawdziwa dama pije, pali i przeklina emotka

emotka  Chyba muszę zacząć się dokształcać w tym temacie od ... młodzieży!  emotka emotka

jak to mówią, lepiej późno niż później.) Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544960 Napisano: 07.11.2018 11:37:07 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Zabawne... W moim przekonaniu podstawowym wychowawcą jest RODZIC.

i tu masz rację, ale kiedy dziecko chce poprawić ocenę i słyszy, że nauczyciel ma to w d, dosłownie i że mu się nie chce i nie ma dla nich czasu, a inny każe dzieciom wyp... z kantorka, no to .... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544953 Napisano: 07.11.2018 11:34:44 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):
  na moją grzeczną prośbę przyjścia na posiłek, odpowiedział: "K...a, nie zajeżdżaj mi drogi, palancie!  emotka

emotka   Pamiętam, jak przed laty pisaliśmy tu na forum o tym, że czasem człowiek cieszy się niepomiernie, gdy - mimowolnie przysłuchując się rozmowie nastolatków (np. na ulicy czy w autobusie) - usłyszy bardzo ładny wyraz dooopa, bo żadnego innego nie da się nawet powtórzyć.  emotka emotka

oj tam jak powiedziała kiedyś Tyszkiewicz prawdziwa dama pije, pali i przeklinaemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544951 Napisano: 07.11.2018 11:33:44 w WC - rozmowy o wszystkim
79magda napisał(a):

cb656 napisał(a):

79magda napisał(a):

Chcesz mnie przekonać, że kiedyś byli bardziej kompetentni? W czym?
Jedyne, co zauważam, to większy szacunek, jaki dawniej mieliśmy do dóbr materialnych. Współczesne dzieciaki po prostu nie są w stanie ogarnąć, że czegoś "nie było". Choć doskonale potrafią zdać sobie sprawę, że nie na wszystko są pieniądze i to wcale nieprawda, że mają roszczeniową postawę. Znam mnóstwo nastolatków, które dorabiają sobie w wolnym czasie, robiąc różne rzeczy, zbierają grosiki, by na coś fajnego spożytkować. Przykład?! Chłopiec, który tańczy taniec towarzyski, na aukcjach w necie wystawia swoje stare klocki lego, które kiedyś zbierał, a kasę przeznacza na dodatkowe lekcje tańca. Można?! Można!

Nie chcę przekonać do niczego innego, jak tylko do tego, że mamy różne obserwacje i doświadczenia. To prawdopodobnie wynika z tego, że obracamy się w różnych środowiskach. Ja widzę, że w społeczeństwie przeważają osobniki z postawą roszczeniową i tyle. Elity zawsze miały skrzywiony obraz świata, to wynika z izolacji.

Ok, gdy mowa o osobnikach. Ale dlaczego tylko o młodzieży?! To jest krzywdzące. Takie generalizowanie. Równie dobrze roszczeniową nazwać można babcię, która maca osiem bułek paluchem, po czym jedną wkłada do koszyka! Tylko o to jedno mi chodzi - dlaczego tak łatwo przychodzi starszym ocenianie młodych? Czy naprawdę już zapomnieliśmy, że też mieliśmy popaprane w głowach, że marzyliśmy o niebieskich migdałach i nie do końca chciało nam się uczyć, zwłaszcza, gdy hormony buzowały?!

79magda, ja tam pamiętam dokładnie z mojego dzieciństwa, że nauczyciele nam gadali, że z roku na rok dzieciaki są coraz gorsze i nic w tym temacie się nie zmieniło, a ja uważam, że będą takie za jakie chcemy je uważać Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544938 Napisano: 07.11.2018 11:20:39 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

79magda napisał(a):

cb656 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Te współczesne dzieci to są takie wyszczekane i mają tendencję roszczeniową...

Ciśnie się na usta pytanie: co zrobili rodzice tych dzieci, by one takie NIE były? emotka No bo rodzica rolą jest WYCHOWYWANIE młodego człowieka i uczenie go, jak należy żyć.

Bardzo dobrze, że pojawiła się (ta) rewolucja w obyczajach. Dobrze dla świadomych ludzi...

Taaa... Tylko dlaczego owych świadomych jest tylko garstka niknąca w tłumie, a na plan pierwszy wybija się falanga tych mniej świadomych, za to z nastawieniem roszczeniowym? Nadal stoję na stanowisku, że takie będą rzeczpospolite, jakie młodzieży chowanie. A skoro wychowawcy sami są niekompetentni do pełnienia tej roli, to i efekty takie, jak widać.

cudaczku, ja wcale nie jestem pewna, czy to wyszczekanie jest takie współczesne, przecież przykład idzie z góry, a poza tym np. nasz forumowy kolega cb656, również do takich osób należy, a raczej już dzieckiem nie jest (no chyba, że wewnętrznie jak to większość mężczyzn emotka ) Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6544927 Napisano: 07.11.2018 11:08:13 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

Co do nieobecności - im bardziej nauczyciela się boją, tym lepsza frekwencja.

u nas w szkole jest pani od przyrody i dzieciaki ją po prostu kochają, nawet najgorsze łobuzy siedzą cicho i jej słuchają, bo potrafi tak ciekawie lekcje prowadzić, zainteresować, dyskutować z młodzieżą, a nie tylko sztywne ramy lekcji prowadzić, tam jest największa frekwencja na lekcjach, dzieciaki uczą się z chęcią i dostają dobre oceny, byleby tylko pani była z nich zadowolona. Ona im powiedziała, że kocha to co robi, kocha pracować z nimi i to działa w dwie strony i nie bez powodu kolejny rok została ogłoszona najlepszym nauczycielem  Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544924 Napisano: 07.11.2018 11:02:46 w WC - rozmowy o wszystkim
kasiaj110 napisał(a):

nie przynoszące przysłowiowego kleju na plastykę, c

ale właśnie kiedyś nauczyciel kazał współpracować w grupie - ty czegoś nie masz siadaj np. do Julki i się proszę dzielić i tak to wyglądało, a dziś musi być na zasadzie " każdy ch..m sobie sam" i dzieciaki się uczą egoizmu - nie masz trudno, dostaniesz pałę, ja Ci nie pożyczę swojego bo dostanę też pałę... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544840 Napisano: 07.11.2018 07:37:28 w WC - rozmowy o wszystkim
cudaczek121 napisał(a):

nataszka napisał(a):

Nie dajmy się zwariować ...świat do góry nogami się przewraca....!!! 

"W sytuacji, kiedy nauczyciel postawi dziecku ocenę za brak pracy domowej, rodzic ma prawo żądać pisemnego uzasadnienia i złożyć zażalenie do kuratorium, a nawet pójść do sądu - powiedział w Polsat News Mariusz... jakiś tam, organizator akcji "Dom nie jest filią szkoły". Podkreślił, że dzieci i ich rodzice nie mają obowiązku realizowania za szkołę podstawy programowej w domach"

U mnie w szkole dawali jedynki za brak pracy domowej i jakoś wszyscy przeżyliśmy.Te współczesne dzieci to są takie wyszczekane i mają tendencję roszczeniową.Nic tylko: "daj", "kup", "za mnie zrób", "bo mi się wszystko należy". Nic tylko by chcieli,aby im przyklaskiwać, ustępować we wszystkim, a potem wyrosną takie życiowe ciaparygi, nieprzystosowane do życia w społeczeństwie,ech.

ale czasami dochodzi w szkołach do naprawdę absurdów, u syna w szkole to nawet kleju  nie można zapomnieć bo zaraz jest jedynka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544341 Napisano: 05.11.2018 15:56:01 w SZUKAM....
bruce napisał(a):

nataszka napisał(a):

szukam linka do budżetu kaufland

Też go dziś szukałam, ale chyba jeszcze nie ma, Pioge pisał w "Zapowiedziach", że dostał info o akcji, kiedy wysłał SMS. 

podobno od 8 jeśli dobrze pamiętam Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6544340 Napisano: 05.11.2018 15:52:50 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
agniehaha89 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

Jak tak dalej pójdzie to mi szafki porozrywa z tych wszystkich zapasów słodkości i kaf emotka a wygranych z tego brak emotka  

to jak u mnie, z prince polo już ciasto zrobiłam, teraz pewnie z delicji będą spody pod sernik emotka

ja tam nie narzekam, niedługo szlachetna paczka wszystko oddam emotka

i ja tak zrobię.) Wyświetl w wątku >>
0 0