Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika baxter

baxter

#7305651 Napisano: 14.10.2025 13:36:29 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

baxter napisał(a):

Czy ktoś robił może fotoksiążkę ze skanowanych czarno-białych zdjęć? Mam zamiar taka zrobić tylko sie zastanawiam jak będzie jakość, czy jest sens?

Robiłem fotoksiążkę z różnych zdjęć, także starych skanów. Moim zdaniem wyszło rewelacyjnie, jestem zadowolony. Część zeskanowałem jako zwykłe czarno białe, z części zrobiłem odcień sepii, bo taką miałem fantazję, a reszta to kolorowe. W całości książka spełniła moje oczekiwania. Wszystko zależy wyłącznie od jakości skanów, bo druk jest poligraficznej rozdzielczości, czyli 300 dpi.
Dodam też, że są specjalne programy odszumiające stare negatywy, poprawiające jakość zdjęcia, więc taki skan wychodzi czasem lepiej niż stary oryginał na papierze fotograficznym, można popoprawiać wszystkie niedoskonałości. No i nie zapominaj o sztucznej inteligencji, która dziś bez problemu nawet takie stare zdjęcie pokoloruje w sposób bardzo naturalny. Ba! Nawet ożywi stare zdjęcie!

Dzięki, w takim razie biorę się za skanowanie i ja jednak  pozostanę  przy oryginalnej kolorystyce bo chodzi mi o zachowanie tamtych czasów emotka Wyświetl w wątku >>
1 alexmusic 0

baxter

#7305643 Napisano: 14.10.2025 13:17:41 w WC - rozmowy o wszystkim
Czy ktoś robił może fotoksiążkę ze skanowanych czarno-białych zdjęć? Mam zamiar taka zrobić tylko sie zastanawiam jak będzie jakość, czy jest sens? Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

baxter

#7305526 Napisano: 13.10.2025 22:46:46 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

Wkurza mnie, że w moim mieście powstają dwie nowe galerie, ale ze sklepami, które już w mieście są. PO CO??? Dlaczego nie zrobią Intermarche, Auchan, czy innych, których nie ma??

Mnie też bardzo brakuje Intermarche, dużo fajnych konków a najbliższy sklep ponad 200kmemotka Wyświetl w wątku >>
1 nanajka81 0

baxter

#7305208 Napisano: 12.10.2025 15:39:32 w Kupię...
Kupię dostęp do canal+ Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7305207 Napisano: 12.10.2025 15:39:05 w SZUKAM....
Potrzebuję wykupic dostęp do canal+ na 1-3 miesiące, czy są aktualnie do zdobycia/wymiany za jakieś pkt.  kody/vouchery? Ktoś coś wie w tym temacie? Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7304719 Napisano: 10.10.2025 13:07:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magie1982 napisał(a):

Czy wszyscy dostali 250 zł z Rexony?

Do mnie wszystkie doszły. Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7304704 Napisano: 10.10.2025 12:27:50 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
anialistopad napisał(a):

Aquafresh powrot do szkoly z usmiechem wysyłali juz bony do empiku?

Jeszcze. Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7304542 Napisano: 09.10.2025 17:09:41 w SZUKAM....
Szukam kogoś kto korzysta z instagrama Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7304477 Napisano: 09.10.2025 13:51:00 w Pomocy!!!!
Czy ktoś mógł by mi pomóc wstawić zdjęcie na InstaStory? nie ogarniam tego instagramaemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7303824 Napisano: 07.10.2025 13:08:20 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Jeśli ktoś potrzebuje walizke z kinder, zapraszam, mam do sprzedania Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7302782 Napisano: 03.10.2025 00:47:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Mam pytanie do zakończonej loterii piwnej w Biedronce  https://www.e-kon...iwe-emocje-biedronka
Czy po wygraniu vouchera do Eventim trzeba było odesłać jeszcze na @ paragon? ( tam się od razu wgrywało przy zgłoszeniu). Udało mi się raz wygrać, otrzymalam @ z info o wygranej, podany był nr paragonu ale nic nie było o tym aby wysłać paragon tylko info  "Po spełnieniu warunków i postanowień regulaminu, nagroda zostanie wysłana najpóźniej do dnia 31.10.2025 roku na adres mailowy" Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7302781 Napisano: 03.10.2025 00:41:09 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam walizkę z Kindera Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7302460 Napisano: 01.10.2025 22:24:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

FBsebastian3 napisał(a):

Czy z kubusia na maskotkę ktoś jeszcze czeka?

niedostala moja niepełnoletnia corka ale spisałam to juz na straty

U mnie podobnie Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7302386 Napisano: 01.10.2025 18:00:22 w moje dzisiejsze wygrane :)
U mnie również toster i czajnik z liptona w Carrefourze emotka Wyświetl w wątku >>

baxter

#7301787 Napisano: 29.09.2025 23:01:01 w Fortis
martunik3 napisał(a):

zebry napisał(a):

martunik3 napisał(a):

Co Fortis wiezie Fedex'em?
Jutro dostawa.

Coś z apki Coli chyba

U mnie to nie to

Do mnie też nadana przesyłka, pasuje mi na czekolady Lindt Wyświetl w wątku >>

baxter

baxter

#7300347 Napisano: 25.09.2025 13:14:39 w Co można dostać gratis?
Finezyjna napisał(a):

maverick napisał(a):

https://www.poderwijokazje.pl/

Hej, czy ta akcja na zwrotu się już skończyła ?

Trwa do 31.10.2025 etapy dzienne  ale trzeba o pólnocy wysyłać bo pula rozchodzi się w ciągu paru minut Wyświetl w wątku >>

baxter

#7300175 Napisano: 24.09.2025 20:55:00 w Smolar
@Kwiat napisał(a):

baxter napisał(a):

slavek napisał(a):

stamp2 napisał(a):

Monika_S napisał(a):

stamp2 napisał(a):

Loteria Lewiatan-po zakupach brak losu,brak zdrapki-miał ktoś taki problem?

Też tak wczoraj miałam. Nie mam pewności dlaczego, ale podejrzewam, że moja Danusia nie załapała się jako produkt promocyjny, bo była kokosowa (możliwe, że "uznawana" jest tylko wersja klasyczna).

ja na bank kupiłem dobre produkty.Problem może być w tym że niepotrzebnie kupiłem zgrzewke wody,zamiast 1 butelki

przed zakupem KONIECZNE jest przystąpienie w aplikacji do loterii, wyrażenie jakiejś zgody chyba, już nie pamietam, ale na pewno trzeba to zrobić przed

A u mnie tak, przystapiłam do loterii zaraz jak się zaczęła, zakupy sobotnie ok. los od razu dodany a wczorajsze zakupy z trzema produktami promocyjnymi i brak losu. Zadzwoniłam dzis do Smolara,potem zgodnie z ustaleniami w czasie rozmowy przesłalam zdjęcie paragonu, swoja droga zrobiłam zdjęcie razem z tymi produktami i po ok. godzinie odpowiedź -  "Jesteśmy w trakcie wyjaśniania sprawy. W tym tygodniu wrócimy do Pani z odpowiedzią. Prosimy o cierpliwość". Więc czekam.

u mnie też dziś nie ma losu - chociaż zakupy dobrze zrobione, wczesniej rejestracja do loterii a mimo to brak losu,...
ale nie wiem dlaczego zakupy nie widnieją w apce lewiatan- nie wiem czy to ekspedientka nie klepnęła karty - chociaż ją oto prosiłam.... 
a WY macie wasze zakupy w apce????

Ja mam. Wyświetl w wątku >>
0 0

baxter

#7300158 Napisano: 24.09.2025 20:23:38 w Smolar
slavek napisał(a):

stamp2 napisał(a):

Monika_S napisał(a):

stamp2 napisał(a):

Loteria Lewiatan-po zakupach brak losu,brak zdrapki-miał ktoś taki problem?

Też tak wczoraj miałam. Nie mam pewności dlaczego, ale podejrzewam, że moja Danusia nie załapała się jako produkt promocyjny, bo była kokosowa (możliwe, że "uznawana" jest tylko wersja klasyczna).

ja na bank kupiłem dobre produkty.Problem może być w tym że niepotrzebnie kupiłem zgrzewke wody,zamiast 1 butelki

przed zakupem KONIECZNE jest przystąpienie w aplikacji do loterii, wyrażenie jakiejś zgody chyba, już nie pamietam, ale na pewno trzeba to zrobić przed

A u mnie tak, przystapiłam do loterii zaraz jak się zaczęła, zakupy sobotnie ok. los od razu dodany a wczorajsze zakupy z trzema produktami promocyjnymi i brak losu. Zadzwoniłam dzis do Smolara,potem zgodnie z ustaleniami w czasie rozmowy przesłalam zdjęcie paragonu, swoja droga zrobiłam zdjęcie razem z tymi produktami i po ok. godzinie odpowiedź -  "Jesteśmy w trakcie wyjaśniania sprawy. W tym tygodniu wrócimy do Pani z odpowiedzią. Prosimy o cierpliwość". Więc czekam. Wyświetl w wątku >>
0 0