Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nkba

nkba

#6470161 Napisano: 06.03.2018 10:47:34 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
No i nawet gry dla dziecka nie ma emotka Bosz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6469288 Napisano: 03.03.2018 10:33:44 w WC - rozmowy o wszystkim
asia575 napisał(a):

Taka sytuacja......
Wczoraj telefon z zastrzeżonego numeru pan uprzejmie przeprasza ale przez pomyłkę resetując sobie hasło podał mój numer telefonu ponieważ ma identyczny tylko inna ostatnia cyfra i jeśli dostałam sms to żeby mu ten kod podać.Rzeczywiście podczas rozmowy kod przyszedł . Pan bardzo przepraszał za kłopot i machinalnie podałam ten kod.
Jednak po chwili mnie coś zastanowiło,że może to jakie przekręty i zadzwoniłam na ten numer niby pomylony.A tam facet zdziwiony,że nic nie dzwonił i o żaden kod nie prosił emotka
Miał ktoś taką sytuację ,o co tym oszustom chodzi emotka

Ktoś mógł aktywować jakiś płatny serwis lub inne g..no emotka Gdzieś o tym czytałam, chyba nawet tu, na forum... Sprawdź czy Ci kasy nie ściąga i jakie masz uruchomione serwisy. Myślę, że cb656 mógłby Ci pomóc, może napisz do niego? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6469031 Napisano: 02.03.2018 13:10:01 w Dziś w telewizji polecam film...
bruce napisał(a):

TV PULS, 20.00 - "Człowiek w ogniu". 

To to będę znów ryczeć emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

nkba

#6468386 Napisano: 28.02.2018 22:37:11 w Popraw sobie humor...
bruce napisał(a):

emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>

nkba

#6468260 Napisano: 28.02.2018 15:52:00 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

FBleszek6 napisał(a):

organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej.

Nie masz racji. Podatek 10% od nagród płaci ten, kto się tą nagrodą wzbogacił. Częstą praktyką jest, że Organizator zwiększa wartość nagrody o tę kwotę i robi przelew do US zamiast tego wygranego, co nie zmienia faktu, że nadal pozostaje to jako należność zapłacona przez Zwycięzcę, tylko nieco okrężną drogą. Zresztą w TYM omawianym przypadku nie miało to i tak miejsca.

A sprawdź sobie kto może być płatnikiem podatku zryczałtowanego emotka

Skup się emotka Gościu zapłacił 10% podatku. Amen.
http://www.pit.pl...atku--wygrane-12218/

Skupiłam się emotka Amen emotka Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

nkba

#6468256 Napisano: 28.02.2018 15:46:16 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

FBleszek6 napisał(a):

organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej.

Nie masz racji. Podatek 10% od nagród płaci ten, kto się tą nagrodą wzbogacił. Częstą praktyką jest, że Organizator zwiększa wartość nagrody o tę kwotę i robi przelew do US zamiast tego wygranego, co nie zmienia faktu, że nadal pozostaje to jako należność zapłacona przez Zwycięzcę, tylko nieco okrężną drogą. Zresztą w TYM omawianym przypadku nie miało to i tak miejsca.

A sprawdź sobie kto może być płatnikiem podatku zryczałtowanego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6468245 Napisano: 28.02.2018 15:31:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Super emotka Konkurs jaskiniowiec na nick.com.pl twa do dziś do końca dnia, a już są wyniki emotka I jak tu się nie wkur... emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

nkba

#6468125 Napisano: 28.02.2018 11:32:57 w WC - rozmowy o wszystkim
FBleszek6 napisał(a):

Hej, mam pytanie w sprawie rozliczenia Pit, rok temu udało mi się wygrać wycieczkę do Barcelony o wartości 3,500 tys zł, organizator powiedział, że ja jako laureat mam zapłacić podatek 10% od nagrody i tak też zrobiłem, uspokoił mnie, że na początku przyszłego roku 2018 przyślą pit i jeżeli nie pracuje ( a jestem osobą bezrobotną) to będę mógł ubiegać się o zwrot tej sumy, dzisiaj dzwoniłem do ten agencji organizującej konkurs i powiedzieli, że nie mam prawa ubiegać sie o zwrot, czy ktoś orientuje się w tych sprawach? bo ja jestem trochę zielony, pozdrawiam

Te 10% to podatek zryczałtowany - nie podlega zwrotowi (to nie "Twój" podatek, tylko organizatora emotka ), w zwykłym pit rozliczasz przychody wg skali podatkowej. Wyświetl w wątku >>

nkba

#6468018 Napisano: 28.02.2018 08:01:15 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

rogaliczek napisał(a):

Znam osoby co wybierały taką formę podrózy i było ok. Raczej sugerowałabym poczytać opinie innych podrózujących o danej osobie która oferuje przejazd.

Ja też znam osoby, które przeżyły podróż autostopem emotka Sam tak kiedyś jeździłem.
Czasy mamy inne i więcej jest oszołomstwa za kierownicą. Mam dziś dużo mniejsze zaufanie i ono nie wzięło się powietrza, tylko z doświadczeń. Rejestracja i weryfikacja osoby na podstawie konta na Facebooku - to uważasz za bardzo rzetelne, przekonujące i super wiarygodne?

Cała moja młodość to podróże autostopem emotka Może niezbyt dalekie ale zawsze tak jeździłyśmy z dziewczynami emotka Zwłaszcza na wagary w liceum emotka Teraz nigdy bym się na to nie zdecydowała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6467864 Napisano: 27.02.2018 15:23:01 w SZUKAM....
lola.lola napisał(a):

Po jakim czasie mniej więcej kobiety po cesarce wychodzą z dzieckiem do domu?

3 doby emotka Wyświetl w wątku >>
1 lola.lola 0

nkba

#6467326 Napisano: 26.02.2018 11:08:56 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Columbit - łaj???? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6466749 Napisano: 23.02.2018 13:07:25 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kama.z napisał(a):

Dlaczego jak mi bardzo zależy na wygranej to d..a! emotka

U mnie to samo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6466683 Napisano: 23.02.2018 11:33:51 w Popraw sobie humor...
cb656 napisał(a):

Twój kot wybierałby kefir emotka

Ożesz Wy! Nie przestanę się chyba śmiać do jutra!!! emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6466626 Napisano: 23.02.2018 10:23:23 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Albedo, co ja Ci takiego zrobiłam, ze mnie nie lubisz? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6465571 Napisano: 20.02.2018 16:01:26 w Pomocy!!!!
rosariio napisał(a):

Proszę o podpowiedź. Zgłaszając paragon do konkursu wpisałem o jedną cyferke za dużo. Przy weryfikacji będzie to jako błąd i nie uzyskam nagrody? Da się to jakoś odkręcić?

Poproś o usunięcie błędnego zgłoszenia i wyślij jeszcze raz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6465549 Napisano: 20.02.2018 15:42:32 w SZUKAM....
pioge7 napisał(a):

szukam gdzie na stronie ministerstwa finansów wypełnić PIT ONLINE. szukam i wchodząc wychodzą mi jakieś informacje bez formularza, tylko np. coś takiego: http://www.finans...eklaracje/formularze
szukam tylko formularza od minsiterstwa fnansów by móc rozliczyć 1% na co chce a nie mieć narzucone emotka

Jeśli chcesz w ten sposob to musisz ściągnąć formularz i wypełnić, potem zautoryzować i wysłać emotka Nad polem gdzie wpisujesz KRS jest niebieski link do wyszykiwarki OPP emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

nkba

#6465355 Napisano: 20.02.2018 10:57:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kkomandoss napisał(a):

nkba napisał(a):

kkomandoss napisał(a):

Czy link formularza do wypełnienia przy wygranym termosie na fb jest indywidualny przy kazdej wygranej czy moze jakis ogolny? Usunalem niechcacy cala konwersacje, a milka nie może ponownie przesłać linku do formularza laureata emotka

Nie pocieszę - kicha. Każdy przesłany link dotyczy konkretnej wygranej emotka

A to pech! A czy komuś odpisali, co z numerami paragonów, które mają też litery? 

Wpisujesz bez liter emotka Wyświetl w wątku >>

nkba

#6465352 Napisano: 20.02.2018 10:54:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kkomandoss napisał(a):

Czy link formularza do wypełnienia przy wygranym termosie na fb jest indywidualny przy kazdej wygranej czy moze jakis ogolny? Usunalem niechcacy cala konwersacje, a milka nie może ponownie przesłać linku do formularza laureata emotka

Nie pocieszę - kicha. Każdy przesłany link dotyczy konkretnej wygranej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6464428 Napisano: 16.02.2018 12:33:29 w SZUKAM....
cb656 napisał(a):

nkba napisał(a):

cb656 napisał(a):

Szukam kogoś z poczuciem humoru emotka Niech się wreszcie ktoś uśmiechnie, dzień taki szary... emotka

Ja sie rechotam od samego rana emotka

Ja od rana chrychlam jak zdechlak emotka
Szukam czegoś skuteczniejszego na gardło, bo chlorchinaldin nie pomaga emotka

Na lekach się nie znam więc nie pomogę ale życzę zdrowia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6464403 Napisano: 16.02.2018 12:06:59 w SZUKAM....
cb656 napisał(a):

Szukam kogoś z poczuciem humoru emotka Niech się wreszcie ktoś uśmiechnie, dzień taki szary... emotka

Ja sie rechotam od samego rana emotka Wyświetl w wątku >>
0 0