Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nkba

nkba

#6240272 Napisano: 12.08.2016 10:37:56 w Połączenia nieodebrane
donia7 napisał(a):

nkba napisał(a):

zastrzeżony jakieś 10 min temu... emotka

może Pudliszki DC?

dzięki ale nie brałam udziału emotka może zadzwoni jeszcze raz... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6240252 Napisano: 12.08.2016 10:09:22 w Połączenia nieodebrane
zastrzeżony jakieś 10 min temu... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6239022 Napisano: 09.08.2016 07:18:33 w SZUKAM....
mariolakal napisał(a):

ladyinred napisał(a):

izak1000 napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Info o loterii dpd.

Przy tym numerze paczki na samym koncu jest taka mniejsza literka czy liczba. W sledzeniu paczki jej nie ma. Kiedys wpisalam bez tej literki. Przy dzisiejszych cuksach z biedry jest cyferka. Wpisujemy ja?

Ja tych małych nie wpisuję, tylko tą dużą literę co jest w końcówce za cyframi...

Dzieki emotka  Wpisalam wcześniejz ta mala w śledzeniu i ukazal sie napis, ze nie ma takiej przesyłki. 

A ja dostałam 2 przesyłki z ciągiem liczb i dużą literą na końcu... Jedną znalazłam w "śledzeniu" jako odebraną przeze mnie bez tej litery, a do drugiej musiałam ją dopisać żeby znaleźć... Tak też je zarejestrowałam, ale nie wiem, o co Im chodzi... emotka

Ja też wpisalam taki numer jaki był prawidłowy w śledzeniu emotka U mnie bez literki. Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6238605 Napisano: 08.08.2016 08:58:16 w Wkurza mnie...
malutka456 napisał(a):

dolly napisał(a):

Chyba drugi taki moj wpis w tym topie.... wkurzyl mnie Garnier, ktory wylaczyl strone w trakcie mojego wysylania zgloszenia i Albedo, od ktorego do tej pory nie mam zwrotki i do tego mam wiecej paragonow jak zgloszen nosz kufffffaaaaaaaaaaaa.
Pociesza fakt, ze holenderce ponoc nic groznego sie nie stalo. Cale szczescie bo tragicznie to wygladalo

u mnie podobnie, pobiegłam szybko do syna, bo się przebudził, po powrocie klikam "wyślij" i już było po konkursie emotka  Z kolei do tej pory nie mam zwrotki  z henkel, za zgłoszenie, które było moim zdaniem najlepsze emotka   

Ja wysyłałam Garnier gdy 23,58 zmieniła się na 23,59 i tez d..pa Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237351 Napisano: 04.08.2016 12:28:11 w SZUKAM....
ziolko napisał(a):

nkba napisał(a):

A teraz deklaracja: w bloku C cz. 1 (który nas dotyczy) ujmowana jest tylko kwota należnego podatku BEZ żadnych imion, nazwisk Peseli itp. nie mogę dodać zdjęcia więc podam link do mf:
http://www.finans...-8AR-6-2015-2016.pdf

dziękuję emotka  

proszę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237320 Napisano: 04.08.2016 12:10:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gryszelm napisał(a):

darog napisał(a):

mia napisał(a):

Nie do końca, zaraz Ci zacytuję z maila dokładnie, co chcą.
Uprzejmie informujemy, że w celu dopełnienia formalności (zgodnie z pkt. 4.10 Regulaminu loterii), aby otrzymać nagrodę, należy w terminie 7 dni kalendarzowych od momentu powiadomienia o wygranej, wysłać do Organizatora loterii – Albedo Marketing sp. z o. o. – następujące dokumenty:
- Uzupełnione „Oświadczenie laureata” (dokument znajduje się w załączniku);
- Kserokopię pierwszej strony dokumentu tożsamości w celu udokumentowania wieku;
- Oryginał paragonu fiskalnego zgłoszonego w loterii, potwierdzającego zakup Produktów Promocyjnych;

to np nieletni za zgodą przedstawiciela ustawowego nie może brać udziału w konkursie? tak jakby towarem który należąło kupić do konkursu była..wódka!

Nagrodą jest nóż i pewnie podstawą jest ustawa o posiadaniu broni i amunicji (ostrze noża- długość, ząbki itp.) określa czy to broń biała czy nie.

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237298 Napisano: 04.08.2016 12:00:59 w SZUKAM....
A teraz deklaracja: w bloku C cz. 1 (który nas dotyczy) ujmowana jest tylko kwota należnego podatku BEZ żadnych imion, nazwisk Peseli itp. nie mogę dodać zdjęcia więc podam link do mf:
http://www.finans...-8AR-6-2015-2016.pdf
Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237293 Napisano: 04.08.2016 11:58:57 w SZUKAM....
ziolko napisał(a):

nkba no to czekam emotka  i też szukam 

Podstawą do złożenia deklaracji PIT-8AR jest:
Art.  42. [Terminodprowadzenia zaliczek i zryczałtowanego podatku]                ….1a. W terminie do końca stycznia rokunastępującego po roku podatkowym płatnicy, o których mowa w art. 41, są
obowiązani przesłać do urzędu skarbowego, przy pomocy którego naczelnik urzędu
skarbowego właściwy według miejsca zamieszkania płatnika wykonuje swoje
zadania, a jeżeli płatnik nie jest osobąfizyczną, według siedziby bądź miejsca prowadzenia działalności,gdy płatnik nie posiada siedziby, roczne deklaracje, według ustalonego wzoru.
Jednakże roczne deklaracje dotyczące podatkupobranego zgodnie z art. 30a ust. 2a płatnicy, o których mowa w art. 41 ust.
10, przesyłają do urzędu skarbowego, przy pomocy którego naczelnik urzędu
skarbowego właściwy w sprawach opodatkowania osóbzagranicznych wykonuje swoje zadania. Przepis art. 38 ust. 1b stosuje się
odpowiednio.
Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237225 Napisano: 04.08.2016 10:52:38 w SZUKAM....
ziolko napisał(a):

nkba napisał(a):

ziolko napisał(a):

szukam informacji, czy przy wygranej nie przekraczającej 100 zł (dokładnie 84,99 zł) organizator ma prawo żądać ode mnie numeru Pesel i podania adresu US w celu odprowadzenia podatku? 
Z tego co się orientuję, to oni odprowadzają go do swojego US w wysokości 11,11% wartości nagrody.

Proszę o pomoc.
ps. kiedyś w Fakcie, jak była kasa do wygrania to też chcieli Pesel i inne dane, łącznie z nazwiskami rodziców emotka  ale po interwencji odstąpili od tego durnego wymogu..
Bazę danych pewno chcieli sobie zrobić 

Jeśli podatek odprowadza organizator (choć nie powinien wcale bo wartość nagrody <760 zł) to żadnych Twoich danych w tym celu nie potrzebuje.

no ok, też tak myślę... ale wolałabym przedstawić jakieś przepisy prawne, że to ja mam rację, a nie oni. 
Niby to tylko dane do przeprowadzenia konkursu, ale jednak wolałabym Peselu nie podawać, bo nigdy nie wiadomo, w czyje ręce trafią takie dane 

znajde i wkleje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237216 Napisano: 04.08.2016 10:48:20 w SZUKAM....
ziolko napisał(a):

szukam informacji, czy przy wygranej nie przekraczającej 100 zł (dokładnie 84,99 zł) organizator ma prawo żądać ode mnie numeru Pesel i podania adresu US w celu odprowadzenia podatku? 
Z tego co się orientuję, to oni odprowadzają go do swojego US w wysokości 11,11% wartości nagrody.

Proszę o pomoc.

ps. kiedyś w Fakcie, jak była kasa do wygrania to też chcieli Pesel i inne dane, łącznie z nazwiskami rodziców emotka  ale po interwencji odstąpili od tego durnego wymogu..
Bazę danych pewno chcieli sobie zrobić 

Jeśli podatek odprowadza organizator (choć nie powinien wcale bo wartość nagrody <760 zł) to żadnych Twoich danych w tym celu nie potrzebuje. Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237172 Napisano: 04.08.2016 09:24:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trampek, napisał(a):

nkba napisał(a):

trampek, napisał(a):

czy w nowym konkursie kaufland są nagrody na sklep? czy wybieraja ze wszystkich zgłoszeń? przepraszam, ze tu pisze ale mam zablokowany temat kaufland dodalam konkurs moze mi poniej odblokuja

wg regulaminu (na dzień dzisiejszy emotka )wybierają ze wszystkich zgłoszeń emotka

właśnie czytałam regulamin bo zawsze bylo na sklep i się zdziwiłam emotka dzięki za odp

:) Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237166 Napisano: 04.08.2016 09:17:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trampek, napisał(a):

czy w nowym konkursie kaufland są nagrody na sklep? czy wybieraja ze wszystkich zgłoszeń? przepraszam, ze tu pisze ale mam zablokowany temat kaufland dodalam konkurs moze mi poniej odblokuja

wg regulaminu (na dzień dzisiejszy emotka )wybierają ze wszystkich zgłoszeń emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6237159 Napisano: 04.08.2016 08:44:04 w Zakupy na konkursy - usługi
Czy ktoś w zamian za doładowania telefonów zrobi mi zakupy na konkurs w Społem Olsztyn
?
https://www.e-kon...yn.html#.V6Ljk6JArwQ Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6236551 Napisano: 02.08.2016 18:37:32 w Kaufland konkursy
nkba napisał(a):

alea napisał(a):

jaki to sklep?

sorki!!! ale teraz dałam czadu emotka myślałam, że to wątek "zapowiedzi" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6236550 Napisano: 02.08.2016 18:36:12 w Kaufland konkursy
alea napisał(a):

jaki to sklep? Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6235599 Napisano: 31.07.2016 22:45:57 w Wkurza mnie...
Czekałam na konkurs z meblami ogrodowymi, a jak się doczekałam to teraz czytam, ze zakup za min za 20 zeta, a ja uwaliłam sobie 15 emotka Dwa paragony poszły się j...ać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6235511 Napisano: 31.07.2016 18:13:31 w SZUKAM....
alamak napisał(a):

nkba napisał(a):

alamak napisał(a):

Gdzie jest kod w M&M'sach??? 

Na dnie wewnątrz opakowania emotka

Dzięki! Znalazłam!  emotka emotka

:) Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6235498 Napisano: 31.07.2016 17:05:33 w SZUKAM....
alamak napisał(a):

Gdzie jest kod w M&M'sach??? 

Na dnie wewnątrz opakowania emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6235225 Napisano: 30.07.2016 09:29:28 w Popraw sobie humor...
stamp2 napisał(a):

emotka Wyświetl w wątku >>
2 mdepfs, fran49 0

nkba

#6235148 Napisano: 29.07.2016 20:07:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
violka88 napisał(a):

melissa napisał(a):

violka88 napisał(a):

co wysyłają z Krakowa o wadze 12kg????? (poczta polska)
chyba w poniedziałek to coś dojedzie emotka  jak myślicie co to może być???

Pufy Lays?

pufa już w południe dojechała, a info nadaniu paczki dopiero o godz.18 emotka  
i waga 12kg może to coś innego emotka

to raczej pufa, zawsze maile były nawet dzień po dostarczeniu pufy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0