Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika nkba

nkba

#6167100 Napisano: 01.03.2016 14:27:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nkba napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

liga100 napisał(a):

logos89 napisał(a):

liga100 napisał(a):

Ja mam pytanie ogolne dotyczace konkursow? W zeszlym roku wygralam bon w konkursie, teraz otrzymałam do tej nagrody PIT 8c. Nie rozumiem dlaczego zostalwystawiony? Wygralam juz wiele razy i nigdy nie otrzymywalam do nagrod PIT 8C. Miał ktos juz taki przypadek? Co w takiej sytuacji?

pierwsze słysze. ja też często wygrywałam bony ale nigdy mi żaden PIT 8C nie przyszedł. Może w konkursie było tak, że to ty płacisz podatek a nie organizator? 

w regulaminie jest napisane ze organizator placi podatek dochodowy od nagrody wiec dlatego tym bardziej jest to dziwne. Probowalam kontaktowac sie z organizator ale niestety nikt nie odpowiada emotka

Nie wiem jaki to konkurs i jakie były zasady, ale np. na doradcasmaku.pl za większość nagród dostaje się PIT 8C.

Jeżeli otrzymałaś nagrodę, która nie podlegała pod podatek zryczałtowany, a opodatkowaniu podlega (wg skali podatkowej) to wtedy dostajesz PIT-C, aby samemu rozliczyć ten przychód w swoim rozliczeniu rocznym. W takich przypadkach organizator nie ma możliwości pobrania zaliczki na podatek w ciągu roku, bo ustawa go to tego nie upoważnia. Jest jeszcze jedna możliwość: organizator coś pokręcił emotka

I pamiętaj, że jeśli masz PIT-8C to zeznanie roczne PIT-36 a nie 37!!!! Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6167098 Napisano: 01.03.2016 14:26:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

liga100 napisał(a):

logos89 napisał(a):

liga100 napisał(a):

Ja mam pytanie ogolne dotyczace konkursow? W zeszlym roku wygralam bon w konkursie, teraz otrzymałam do tej nagrody PIT 8c. Nie rozumiem dlaczego zostalwystawiony? Wygralam juz wiele razy i nigdy nie otrzymywalam do nagrod PIT 8C. Miał ktos juz taki przypadek? Co w takiej sytuacji?

pierwsze słysze. ja też często wygrywałam bony ale nigdy mi żaden PIT 8C nie przyszedł. Może w konkursie było tak, że to ty płacisz podatek a nie organizator? 

w regulaminie jest napisane ze organizator placi podatek dochodowy od nagrody wiec dlatego tym bardziej jest to dziwne. Probowalam kontaktowac sie z organizator ale niestety nikt nie odpowiada emotka

Nie wiem jaki to konkurs i jakie były zasady, ale np. na doradcasmaku.pl za większość nagród dostaje się PIT 8C.

Jeżeli otrzymałaś nagrodę, która nie podlegała pod podatek zryczałtowany, a opodatkowaniu podlega (wg skali podatkowej) to wtedy dostajesz PIT-C, aby samemu rozliczyć ten przychód w swoim rozliczeniu rocznym. W takich przypadkach organizator nie ma możliwości pobrania zaliczki na podatek w ciągu roku, bo ustawa go to tego nie upoważnia. Jest jeszcze jedna możliwość: organizator coś pokręcił emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6166768 Napisano: 29.02.2016 21:52:34 w SZUKAM....
teodozja napisał(a):

Poleci mi ktoś sprawdzony program do rozliczenia Pitu?

e-deklaracje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6166702 Napisano: 29.02.2016 19:49:20 w Gratulacje! Dla wygranych!
Mysia napisał(a):

judytkak gratulacje emotka

super nagroda emotka Gratki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6166659 Napisano: 29.02.2016 18:42:19 w Gratulacje! Dla wygranych!
michałek13 napisał(a):

asia670 napisał(a):

kate87 napisał(a):

magnus napisał(a):

kasiulll gratulacje, super wygrana emotka emotka

I jeszcze ode mnie:D Spełnij swoje marzenia:)

i ode mnie też-emotka

Gratulacje emotka  Szczere ale z nutką zazdrości takiej pozytywnej emotka  Ja pojechałabym na mega wakacje emotka

super nagroda emotka gratki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6165261 Napisano: 25.02.2016 19:29:30 w Gratulacje! Dla wygranych!
Super wygrana!!! Gratki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6165253 Napisano: 25.02.2016 19:17:56 w Konkursy ABC
frodo napisał(a):

leejunfan napisał(a):

Czy ktoś może wie, czemu tak długo trwa cisza z konkursami abc?

Może to cisza przed burza emotka

z deszczem nagród emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6164526 Napisano: 24.02.2016 14:32:59 w Dyskusje o wynikach konkursu
kosztelka napisał(a):

Niniejszym oświadczam, że z dniem 25 lutego 2016 roku będę załączać prace plastyczne do swoich wypowiedzi.
I chociaż moje rysunki są zbliżone do głowonogów, a makietę mojego czołgu można pomylić z makietą wibratora,
to nie ustąpię w bojach. Jednocześnie przyrzekam, iż przyznam się do wygranej plastycznej, jeśli takowa nastąpi.

I ja też! Amen! Może nie jest to w zgodzie z moim sumieniem, żeby na k..restwo odpowiadać k...restwem, ale jak mogę tym spełnić marzenia swoje i najbliższych to wale dzisiaj po szydełka i po druty, spruję kilka sweterków, żeby w porę mieć zaplecze logistyczne! Jak nadarzy się okazja to całą rodziną bierzemy się za dzierganie! Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6164292 Napisano: 24.02.2016 07:27:18 w Biedronka
dorothy napisał(a):

Chciałam wysłać zgłoszenie na konkurs Koral przez formularz, nie wpuszcza bo pojawia się komunikat, że konkurs został zakończony ale wg regulaminu ma trwać do dziś do północy... emotka

No to zaj...iście! Wszystkie paragony zostawiłam na dzisiaj !!!  emotka dobrze, ze można przez sms lub FB jeszcze... Chyba, że tez nie dzialają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6163653 Napisano: 22.02.2016 20:15:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edzia21 napisał(a):

defed napisał(a):

kreatia napisał(a):

gdzie znajdę zwycięską pracę jogobelli? widzę tylko nagrody tygodnia. oślepłam?

Jeśli autor/autorka tej pracy jest na forum - kłaniam się w pas, szacun emotka

Jestem również pełna podziwu! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6163360 Napisano: 22.02.2016 10:58:48 w Kaufland konkursy
defed napisał(a):

nkba - A to przepraszam, ostatnio tu pełno ironicznych wpisów, człowiek może się pogubić  

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6163350 Napisano: 22.02.2016 10:41:03 w Kaufland konkursy
defed napisał(a):

nkba - jak dla mnie to logiczne - nazywając Cię potencjalnym laureatem, nie odbierają Ci zaszczytu w przypadku nie posiadania przez Ciebie paragonu emotka  Dopiero po przesłaniu skanu prawidłowego paragonu i oświadczenia mianują Cię Laureatem (właściwym) emotka

Nie miałam na myśli nic ironicznego emotka Napisałam, że mi się podobają bo rzeczywiście tak jest emotka każdy uczestnik, który dopełni warunków staje się dopiero wtedy laureatem i otrzymuje nagrodę emotka określenia jak najbardziej właściwe emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6163323 Napisano: 22.02.2016 09:42:01 w Kaufland konkursy
defed napisał(a):

nkba napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Czekamya dziś na wyniki z budżetu?

No raczej emotka

A czy zawsze oni informują tak przed czasem emotka emotka emotka  Jak dla mnie to informować będą 3 marca
11. Wyboru najciekawszych zgłoszeń dokona komisja konkursowa powołana przez organizatora w terminie do 22.02.2016r
...
13. W ciągu 10 dni od dnia wyboru najciekawszych zgłoszeń, Organizator poinformuje potencjalnychlaureatów poprzez wysłanie informacji SMS (...)

Tak, tak emotka A tak poza tym to lubię u nich te określenia "potencjalny laureat" i "potencjalna wygrana" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6163322 Napisano: 22.02.2016 09:35:21 w Kaufland konkursy
edzia21 napisał(a):

nkba napisał(a):

anialistopad napisał(a):

No raczej emotka

Mają czas do 3 marca, więc nie wiem czy macie na co dzisiaj czekać emotka

no racja! Sorki za wprowadzanie w błąd emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6163315 Napisano: 22.02.2016 09:06:19 w Kaufland konkursy
anialistopad napisał(a):

No raczej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6163222 Napisano: 21.02.2016 18:56:56 w Gratulacje! Dla wygranych!
0 0

nkba

#6162171 Napisano: 19.02.2016 09:36:50 w Biedronka
A ja chciałam pasty... emotka No i d...pa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6161719 Napisano: 18.02.2016 11:58:00 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Palmolive Tesco od Grafa - Poczta Polska emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6161536 Napisano: 17.02.2016 22:04:29 w SZUKAM....
zazulek napisał(a):

moniap82 napisał(a):

czy z bonu z konkursu kaufland 200 sklepów wydadza resztę  np 50 zł?

w kaufland wydali mi 10zł jak zostało, choć nie wiem czy to przypadkowo cz kaufland tak ma. Zwykle z bonów nie wydają reszty

wg informacji na stronie kaufland bon możesz zrealizować tylko raz, a jak kwota za zakupy jest mniejsza to wydają resztę. Nie ma żadnego ograniczenia co do kwoty reszty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

nkba

#6161347 Napisano: 17.02.2016 17:12:25 w TESCO konkursy
Urbanek napisał(a):

@nie_zapominajka1 napisał(a):

W Magazynie Tesco i Tesco Baby było mnóstwo konkursów. Niektóre powinny zostać rozstrzygnięte. Mam wrażenie, że niewiele osób chwaliło się wygraną. Chyba mają poślizg?

na stronie www.tescomagazyn.pl są podani laureaci więc po ptokach emotka

ale w baby nie ma więc nie wiadomo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0