Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#5673213 Napisano: 10.06.2013 11:05:25
zaczytana-pola napisał(a):

Niestety to również wina zawodowych konkursowiczów, którzy grają po XX razy na jeden paragon emotka

Ale ja nie o tym emotka Albowiem: pracownicy firmy Nivea, którzy stworzyli loterię nierzetelnie, umożliwiając oszustwa i obejścia regulaminu, zostaną za to nagrodzeni zestawami kosmetyków. Noż k* mać, co to ma być emotka
0 0

joan

#5673218 Napisano: 10.06.2013 11:07:23
ksantypa napisał(a):

a nawet jak pousuwali z listy zwycięzcow to te fikcyjne paragony sa wpuli i beda losowane caly czas

Dokładnie, a potem na koniec się okaże, że 2000 zestawów powędrowało do pracowników organizatora. Co za konkurs, no-nie-mogę...
0 0

Gość: ksantypa

#5673224 Napisano: 10.06.2013 11:10:00
Jakby organizatorzy mieli ciut pojęcia albo jakby im się najnormalniej w świecie chciało podejśc do problemu rzetelnie to wraz z usunięciem delikwenta z listy usuneliby tez nr.paragonu .Ale na to nie liczę -ot loteria żyje własnym życiem
0 0

joan

#5673234 Napisano: 10.06.2013 11:18:45
ksantypa napisał(a):

Jakby organizatorzy mieli ciut pojęcia albo jakby im się najnormalniej w świecie chciało podejśc do problemu rzetelnie to wraz z usunięciem delikwenta z listy usuneliby tez nr.paragonu .Ale na to nie liczę -ot loteria żyje własnym życiem

Oni mają mniej pojęcia o konkursowym świecie, niż mugol, który po raz pierwszy zalogował się na e-konkach. Widzę, że na fejsie są 3 frakcje:
- organizator, który pod każdym pytaniem ze strony klientów Nivei wrzuca tę samą, nic nie wnoszącą i nijak się nie mającą do pytania regułkę metodą "wytnij-wklej",
- mugole, wściekli, jak osy, bo ktoś im posmarował pupę kremem, a potem niespodziewanie ich wy******,
- Ania z naszego forum, która próbuje mugolom wytłumaczyć tę sytuację, a raczej tylko pewną część prawdy, którą znamy wszyscy.
Mam nadzieję, że w efekcie mugolom puszczą nerwy i pójdą skargi do Nivea. Za taką "akcję promocyjną" wypłata się nie należy emotka
0 0

aerdna

#5673241 Napisano: 10.06.2013 11:23:01
Powinni wymagać więcej danych z paragonu - np. numer, NIP, data, wartość ostateczna. I powinna być blokada przy rejestracji - taka, jak w Cif (że paragon został już użyty). I wtedy byłoby wszystko oki
0 0

#5673243 Napisano: 10.06.2013 11:23:59
Moim zdaniem w NIVEA loterii coś jest nie tak. Proponuję sprawdzić i porównać listę zwycięzców z Wejherowa i okolic z listą pracowników różnych drogerii w Wejherowie. Obawiam się, że sporo nazwisk się pokryje. Przypuszczam, że pracownice drogerii wykorzystują nie wydane paragony kasowe z zakupów kosmetyków NIVEA do rejestracji w loterii na siebie i członków rodziny i stąd jak dotychczas osoby z Wejherowa i okolic przodują jako zwyciężcy. Myślę, że nie trudno to sprawdzić i gdyby te podejrzenia potwierdziły się to cała loteria okazałaby się nieuczciwa, ale nie z winy NIVEA, ale z winy uczestników loterii, którzy działają delikatnie ujmując nieetycznie.

fajny wpis
0 0

joan

#5673248 Napisano: 10.06.2013 11:26:37
aerdna napisał(a):

Powinni wymagać więcej danych z paragonu - np. numer, NIP, data, wartość ostateczna. I powinna być blokada przy rejestracji - taka, jak w Cif (że paragon został już użyty). I wtedy byłoby wszystko oki

Mnie od zawsze dziwi, dlaczego w loteriach nie podaje się zgłoszenia w formacie np.:
NIVEA.10062013100312345,
gdzie
NIVEA = prefiks
10062013 = data
1003 = godzina
12345 = numer paragonu
I po problemie, nie ma bata, żeby się coś powtórzyło.
0 0

#5673252 Napisano: 10.06.2013 11:28:35
o kurka alita ale na tym FB nivea się dzieje-tak czytam i chyba nie ma mozliwości wygrania 1 paragonem jak bylo w pzrypadku dove
0 0

arya

#5673259 Napisano: 10.06.2013 11:34:41
Czy były już wyniki Pantene Pro V w superpharm ?
0 0

#5673260 Napisano: 10.06.2013 11:35:07
teraz mi dopiero komp wyswietlil liste ze zwyciezcami-ale pousuwali naciagaczy -na jesnej lli8scie zostal tylko glowny zwyciezca
0 0

iszhara

#5673261 Napisano: 10.06.2013 11:35:54
arya napisał(a):

Nie - nikt się jeszcze nie chwalił.
0 0

#5673265 Napisano: 10.06.2013 11:37:04
ja dzisiaj wprowadzilam paragon na cif na rozdrabniarke i nie dostalam na @ potwrierdzenia
0 0

aerdna

#5673266 Napisano: 10.06.2013 11:37:20
ksantypa napisał(a):

Moim zdaniem w NIVEA loterii coś jest nie tak. Proponuję sprawdzić i porównać listę zwycięzców z Wejherowa i okolic z listą pracowników różnych drogerii w Wejherowie. Obawiam się, że sporo nazwisk się pokryje. Przypuszczam, że pracownice drogerii wykorzystują nie wydane paragony kasowe z zakupów kosmetyków NIVEA do rejestracji w loterii na siebie i członków rodziny i stąd jak dotychczas osoby z Wejherowa i okolic przodują jako zwyciężcy. Myślę, że nie trudno to sprawdzić i gdyby te podejrzenia potwierdziły się to cała loteria okazałaby się nieuczciwa, ale nie z winy NIVEA, ale z winy uczestników loterii, którzy działają delikatnie ujmując nieetycznie.

fajny wpis

Sądzę, że chodzi o Rossmann. Z okazji Dnia Matki było -40% na kosmetyki nie tylko NIVEA. Sama kupowałam i wiem, ile osób było w sklepie i jakie długie kolejki w kasach. Ta promocja trwała chyba z tydzień. Więc co to za problem nie wydawać tylko pozbierać sobie paragony emotka A potem na nich zagrać.

Edit:
U mnie w Rossmannie są spoko babki, zawsze paragon podają do ręki razem z resztą, a jak nie ma reszty, to paragon wrzucają do środka reklamówki z zakupami.

Ale np. Żabka i Cornelius - 50% zakupów zawsze paragon niby pogięty i gdzieś wrzucony pod ladę. A jak prosiłam o niego to wielkie oczy emotka Bo przecież po co mi niby paragon na jedno głupie piwo.
0 0

joan

#5673268 Napisano: 10.06.2013 11:42:31
aerdna - tu nie chodzi o żadne zbieranie paragonów z kasy, to byłaby tylko kropelka w morzu. Raczej o drukowanie paragonów u siebie w wychodku albo słanie tego samego numeru paragonu z ogromnej liczby starterów. Ostatnia opcja jest zresztą odpowiedzialna za pustki na listach laureatów - gdy paragon został raz wylosowany & odesłany organizatorowi, pozostałych 8 nagród przyznanych na niego: przepada. I tak codziennie...
0 0

beata21

#5673270 Napisano: 10.06.2013 11:43:46
ksantypa napisał(a):

o kurka alita ale na tym FB nivea się dzieje-tak czytam i chyba nie ma mozliwości wygrania 1 paragonem jak bylo w pzrypadku dove

a ja wygralam jednym jedynym paragonem emotka
0 0

mia

#5673271 Napisano: 10.06.2013 11:44:08
joan napisał(a):

... mugole, wściekli, jak osy, bo ktoś im posmarował pupę kremem, a potem niespodziewanie ich wy******...

Joan, z uwagi na Twój wpis, już nie żałuję 25 zł wydanych na Nivea! emotka emotka emotka emotka
Poprawiłaś mi cudownie humor z rana! emotka
0 0

malutka456

#5673272 Napisano: 10.06.2013 11:45:22
joan napisał(a):

ksantypa napisał(a):

Oni mają mniej pojęcia o konkursowym świecie, niż mugol, który po raz pierwszy zalogował się na e-konkach. Widzę, że na fejsie są 3 frakcje:
- organizator, który pod każdym pytaniem ze strony klientów Nivei wrzuca tę samą, nic nie wnoszącą i nijak się nie mającą do pytania regułkę metodą "wytnij-wklej",
- mugole, wściekli, jak osy, bo ktoś im posmarował pupę kremem, a potem niespodziewanie ich wy******,
- Ania z naszego forum, która próbuje mugolom wytłumaczyć tę sytuację, a raczej tylko pewną część prawdy, którą znamy wszyscy.
Mam nadzieję, że w efekcie mugolom puszczą nerwy i pójdą skargi do Nivea. Za taką "akcję promocyjną" wypłata się nie należy emotka

Joan a ten kremik do smarowaniu pupy to była Nivea? bo jak nie, to już w ogóle premii do końca roku nie będzie emotka

wczoraj skusiłam się i kupiłam kosmetyki, ale tylko dlatego, że szamponu w domu już nie było a w Tesco fajna promocja jest (30% taniej) emotka
0 0

darog

#5673285 Napisano: 10.06.2013 12:04:13
iszhara napisał(a):

arya napisał(a):

czy to robi ta agencja. która ma "potencjalnych" laureatów, a potem jak zobaczą nazwiska to dopiero "wybiorą" komu jaka nagroda: głowna/dodarkowa?
0 0

Reni

#5673292 Napisano: 10.06.2013 12:14:06
darog napisał(a):

iszhara napisał(a):

arya napisał(a):

czy to robi ta agencja. która ma "potencjalnych" laureatów, a potem jak zobaczą nazwiska to dopiero "wybiorą" komu jaka nagroda: głowna/dodarkowa?

tak, to oni... emotka
0 0

arya

#5673346 Napisano: 10.06.2013 13:06:36
Reni napisał(a):

darog napisał(a):

iszhara napisał(a):

arya napisał(a):

tak, to oni... emotka

No proszę nawet nie wiedziałam o takim systemie nagradzania emotka Za mały staż mam w konkursowaniu emotka Mogliby się już odezwać, trochę czasu minęło...
0 0