Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#7320506 Napisano: 12.12.2025 17:05:43 w Albedo Marketing
sergrazyna napisał(a):

Naprawdę nie widzisz nic niepokojącego w tym, że ta grafika była umieszczona na OSTATNIEJ stronie regulaminu i widoczna dopiero PO pobraniu pdfa? W wersji na stronie jej NIE BYŁO. Albedo organizuje akcje dla konsumentów, więc wszystko powinno być jasno i klarowanie opisane, chyba nie tak trudno zrobić to na poziomie formularza.

Mogłabym odpowiedzieć Ci tak: naprawdę nie widzisz nic niepokojącego w tym, że ktoś w ogóle nie czyta regulaminu przed wzięciem udziału w loterii? Że ktoś nie rozumie, że regulamin = umowa, której postanowienia akceptuje się poprzez wysłanie zgłoszenia? Że jedyną osobą odpowiedzialną za zapoznanie się uczestnika z powszechnie dostępnym regulaminem, jest ten właśnie uczestnik?

Ale Ci nie napiszę, bo jest piąteczek, jeszcze tylko książka w łóżku i joga i tyle mnie świat widział. Com się dzisiaj na forum naczytała, tego się nie odzobaczy! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#7320494 Napisano: 12.12.2025 16:50:41 w Albedo Marketing
sergrazyna napisał(a):

anialistopad napisał(a):

0o ktorym konkursie lidla piszecie?

Loteria Cola w Lidlu

Co tu jest niejasne? Zmienili regulamin w trakcie trwania akcji czy co?
Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7320493 Napisano: 12.12.2025 16:49:08 w Albedo Marketing
Taka mała prośba z mojej strony: piszcie proszę, jaką akcję promo omawiacie -> który to konkurs/loteria. Bo robi się zamieszanie i jakiś niezrozumiały dla mnie słowotok. W którym to regulaminie Albedo Marketing nie ma informacji, jaki numer z paragonu wpisać? Serio pytam, ułatwiajmy sobie życie emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

joan

#7320480 Napisano: 12.12.2025 16:29:06 w Popraw sobie humor...

joan

#7320360 Napisano: 12.12.2025 11:01:58 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Amooco, Nofsza, Los Mejores... dałam plamę, nie ma co emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7320359 Napisano: 12.12.2025 10:59:04 w Albedo Marketing
Brak mi słów na to, co czytam. Jeszcze do rzecznika praw konsumenta skargę napiszcie, że kupiliście co prawda niewłaściwy produkt, ale nagrodę DEJ mam hory paragon! emotka
Regulamin jest umową, nie losowym zestawieniem liter. Czasami agencje są w stanie rozpatrzyć reklamację pozytywnie, ale interpretacja zapisów regulaminu nie jest z gumy. I to nie zależy od dobrej / złej woli tego, "kto akurat będzie rozpatrywał reklamacje". Przerzucacie tu odpowiedzialność za swój błąd na widzimisię agencji, to nie fair.
w pełnej dobrej wierze / wynikał z mojej pomyłki / stojący na tej samej półce / Byłam przekonana / uznałam za logiczne / bardzo proszę o wyrozumiałość, "ludzkie" podejście do tej pomyłki  emotka  Wy tak serio? Wyświetl w wątku >>

joan

#7320229 Napisano: 11.12.2025 15:09:38 w Albedo Marketing
@Kwiat napisał(a):

ja mam odrzuconą nagrodę z powodu coca cola cherry - loteria dino  bo jak dla mnie to coca zero można i myślałam że cherry też można 
i zastanawiam się czy też pisać odwołanie 
jak piszecie to mailem czy tak oficjalnie pocztą??? doradźcie bo jeszcze nigdy nie pisałam emotka
z góry dziekuję za wszelką pomocemotka

Ale czemu chcesz się odwoływać? W regulaminie organizator wymienił MARKI, które biorą udział w konkursie:
1.4. Loterią objęte są wszystkie napoje marek:
1.4.1. „Coca Cola Original Taste”,
1.4.2. „Coca Cola Zero”,
1.4.3. „Sprite”,
1.4.4. „Fanta”.

Spisuję kody z nakrętek, więc akurat mam przed sobą na biurku butelki: z Coca-Cola Original Taste i z Coca-Cola Cherry. To są dwie różne marki, a tylko jedna z nich bierze udział w tej promocji.

U mnie w Biedrze nie było, nie ma (i pewnie nie będzie) Jeżyków Cherry czy świątecznego Fairy, ale nie mogłam / nie mogę kupić czegokolwiek lub też po prostu: swoich ulubionych produktów i potem domagać się wydania nagrody.

Ja Cię oczywiście rozumiem i współczuję oraz dodam, że mnie też najbardziej marka Cherry smakuje, ale nie widzę tu przestrzeni do dyskusji z organizatorem emotka

PS: W Dino u mnie jest tylko 1 rodzaj loteryjnej Coli, jakaś porażka totalna. Do tego... Coca-Cola waniliowa. Akcja pełną gębą. Wyświetl w wątku >>

joan

#7320006 Napisano: 10.12.2025 17:26:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

wiesz ja wygralam ostatnio karte podarunkowa do galerii na 100 i tez poproszono mnie o pesel i danu US

Poprosić o mój PESEL może nawet spacerowicz w parku, bardziej chodzi nam: na jakiej niby podstawie? Ani Karlsbad, ani Avanti, ani Smolar o PESEL przy małych nagrodach nie wołają, zatem... cóż, prośby o PESEL to nadgorliwość & niewiedza osoby odpowiedzialnej za papierologię w konku. Wyświetl w wątku >>

joan

#7319994 Napisano: 10.12.2025 16:38:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asiaaa85 napisał(a):

Ja normalnie podałam ,oni to potrzebują do rozliczeń . Nie widzę w tym nic złego . 

PESEL jest potrzebny bardzo rzadko; skrót myślowy: wyłącznie przy nagrodach dużego kalibru (gdzie są umowy podpisywane) albo nagrodach loteryjnych przekraczających kwotę X.

Do żadnych "rozliczeń" przy zestawie herbat za 100 zł nie potrzeba PESEL. Proszenie o niego to trochę przyznanie, że się nie ogarnia regulacji prawnych do akcji promocyjnych. Z leksza: obciach po stronie agencji.

Kto uważa, że to żaden problem PESEL podać ot tak, może równie dobrze tu na forum swój PESEL podać emotka Co może pójść nie tak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7319894 Napisano: 10.12.2025 11:53:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

możecie wypełnić formularz z cola lidl? numer telefonu mu nie pasuje

Logując się na stronie podawałam tylko @. Do wzięcia udziału w loterii: dolny nr paragonu & datę zakupu. O co więc chodzi z numerem telefonu? (pytam na przyszłość) Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7319490 Napisano: 08.12.2025 15:36:57 w SZUKAM....
pikawka napisał(a):

Mercury Karpacz Skalny - może ktoś  ma jakiś kod rabatowy, voucher????? emotka

Spróbuj się zapisać na newsletter, może wpadnie kilka % zniżki 🙂 I oblukaj ich sociale, może dają na grudzień jakiś kod rabatowy? 🙃 Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

joan

#7318974 Napisano: 05.12.2025 13:24:42 w Pelargos
nique napisał(a):

Z testowania kapsułek Fairy widziałam ze 2 wpisy. Myślicie, że wszystko poszło?

Jeśli chodzi o konek, gdzie zmywarka uratowała sytuację, to nam też wpadły jedne kapsułki - zwykle nie piszę o nagrodzie, gdy została już wspomniana w MDM przez kogoś innego. Wyświetl w wątku >>
1 nique 0

joan

#7318909 Napisano: 05.12.2025 10:36:59 w co chcielibyście wygrać?
elemelex napisał(a):

Długo ważne kody Legimi. Jakieś pomysłowe zestawy np z książkami gdzie organizator wymyśli fajną zawartość sam z siebie i sam by chciał taki zestaw dostać.
Coś co jest przeciwieństwem brandowanego ręcznika czy klapek. Czyli coś z pomysłem i ATRAKCYJNE dla większości ludzi. Bo o to chodzi, by z nagród się cieszyć a nie być nimi zażenowanym. Nagrody mają przynosić radość!

Dodam jeszcze: żeby te kody Legimi obejmowały pakiet ze wszystkimi książkami. Po konflikcie na linii Legimi-wydawnictwa o tantiemy, większość książek, które mnie interesowały, przestała być dostępna w pakiecie bibliotecznym emotka

A kody do Audioteki z InPostu to tak naprawdę: 10h słuchania do wykorzystania w ciągu 30 dni emotka

Podsumowując -> dla miłośników literatury niech będą długo ważne i na wypasie kody do Legimi, Audioteki & EmpikGo emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#7318895 Napisano: 05.12.2025 10:06:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
samdej napisał(a):

Nie oszukujmy się, z nami jest trochę tak: Nie wydadzą w ogóle nagrody - źle, wydadzą komuś innemu - źle. I tak "źle" będzie do czasu aż ta nagroda nie trafi do mnie. Wtedy to już bez względu na okoliczności wszystko będzie jak się należy 😏.

Gdy widzę te wszystkie konki na FB z pytaniem "Dlaczego to właśnie Tobie powinniśmy przyznać nagrodę?", od razu mam przecież ochotę napisać: BO MNIE SIĘ TA NAGRODA NALEŻY!1 Mi PRACA NIE POTRZEBNA TYLKO PIENIADZE!1! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#7318891 Napisano: 05.12.2025 10:02:58 w Czy informują/ informowali?
Beskidzkie w C4 -> nadal żadnego info o ebonach? Czy to standard u Nofszy, żeby rozciągać w czasie informowanie laureatów? emotka
Bo może po prostu: prześlą te ebony razem z gratulacjami na mejla (regulaminowo do 16.01.2026), skoro paragon wgrywało się przy zgłoszeniu?  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7318889 Napisano: 05.12.2025 09:58:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pikawka napisał(a):

A jeszcze się mailowo wykłócałam, że to ten prawidłowy i o co im chodzi emotka ))))

Niczym idealny mugol spoza konkursów, good job - wzbudziłaś sympatię emotka Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

joan

#7318884 Napisano: 05.12.2025 09:46:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Yolobolo napisał(a):

Też mi się tak wydaje, że mają listę odpowiedzi uszeregowaną od najlepszych i jak ktoś nie przejdzie weryfikacji to ta osoba wypada, a wszyscy niżej lecą o 1 miejsce w górę

pikawka napisał(a):

Raczej ktoś przeszedł negatywną weryfikację i wzięli kogoś z niższego rzędu…..  wydaje się to dość logiczne.

Biorąc pod uwagę, że po zakończeniu konkursów Karlsbada zawsze kilka osób nagle się orientuje, że wpisało nie ten numer z paragonu, co trzeba - mimo, że Karlsbad i przy formularzach i w regulaminie wskazuje, o jaki nr chodzi... wcale mnie rezerwa nie dziwi.

Poza tym: jeśli agencja chciałaby kombinować z listami laureatów, mogłaby przecież po prostu nie informować o rodzaju przyznanej nagrody. Wyświetl w wątku >>
2 andii, as32572 0

joan

#7318419 Napisano: 03.12.2025 12:05:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
karolina16 napisał(a):

Czy ktoś kiedyś coś wygrał za opinię Lidla? Nabieram przekonania, że ta loteria to ściema.

Wygrywam tak raz na rok emotka
W tym roku: jeszcze nic emotka
Ilość zgłoszeń tam pewnie zwala z nóg, więc po prostu graj i na nic się nie nastawiaj emotka Tylko pamiętaj o zachowaniu paragonów. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7318367 Napisano: 03.12.2025 11:14:49 w Smolar
Andrzej007 - to jest chyba trochę tak, jak z dowcipami, czyli że każdego może śmieszyć coś innego. A teoretycznie rzecz biorąc, jakoś wszystkie te kabarety mają swoich fanów.

Weź jeszcze pod uwagę, że konkursy są jakby "tworzone dla wielbicieli naszych produktów, naszych cudownych odbiorców, followersów zakochanych w naszej marce", a nie dla konkursowiczów - możliwe, że większość kont, z których pochodziły zdjęcia ocenione przez Ciebie, jako te lepsze, była po prostu kontami konkursowiczów. Pooglądaj czasem konta na FB, co tam jest za syf, to zrozumiesz, dlaczego zdecydowana większość podmiotów prowadzących profile sponsorów konkretnym osobom nie daje wygrywać. Taka moja teoria! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7318360 Napisano: 03.12.2025 11:04:15 w Smolar
taak napisał(a):

Regulamin zabrania pokazywania wizerunku (mailowo napisali mi nawet, że podłożony głos czy dłoń to element wizerunku), po czym na ich Instagramie poinformowali, że zgłoszenia zawierające wizerunek będą uwzględniane i dostali dużo kreatywnych zgłoszeń 😆
Akurat w tym konkursie ten zapis regulaminu robił ogromną różnicę.
Ktoś tu nawet w tym wątku napisał, że nagrodzili jego zdjęcie zrobione na szybko zawierające wizerunek.
O to jest ta cała dyskusja, nie chodzi nam o jakieś przypałowe klapki, a o sprawiedliwość.
To ma być topowa agencja? Moim zdaniem porażka…

Co do info we wszelakich social mediach -> to nie agencje prowadzą te profile, zamieszczane są tam bzdety i wzajemnie wykluczające się informacje, uczestnik konkursu / loterii nie jest, nie był i nigdy nie będzie zobowiązany do śledzenia jakichkolwiek info w SM. Jedynym dokumentem czy źródłem informacji prawnie wiążącym jest regulamin.

Ktoś napisał, że nagrodzili jego zdjęcie z wizerunkiem - a jak to potwierdzić / sprawdzić?

Można jedynie chyba napisać skargę do sponsora (Mondelez?) i opisać całą sprawę. Czy to coś da? Nie wiem, może jedynie ciśnienie zejdzie, bo cudów bym się nie spodziewała. Wyświetl w wątku >>
0 0