Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: koza.k90

#5677124 Napisano: 15.06.2013 12:16:04
wredzia napisał(a):

assal napisał(a):

Na razie jest weryfikacja laureatów - zwycięzcy zostali poinformowani mailowo.

no ale są te hasła podane czy nie?

ale w regulaminie nie było chyba mowy o podawaniu haseł...

i na pewno nie na FB

potem, jak to zwykle bywa, takie nagrodzone hasełka mniej lub bardziej zmodyfikowane wypływają w innych konkach - weźmy choćby konkurs Lays w Biedronce emotka

0 0

assal

#5677128 Napisano: 15.06.2013 12:28:12
Gdyby w Lay's teksty nie były publikowane, to nagrody trafiłyby do kilku miłośników kopiowania tekstów, więc jednak wolę, jak są prace opublikowane emotka
Pomysły się powtarzają. Ja zarobiłam 2 tys. w Biedronce, ktoś ma teraz stówkę za identyczny motyw, podobny styl. Przypadek. Mój tekst nigdy nie był opublikowany emotka
0 0

#5677134 Napisano: 15.06.2013 12:38:18
assal, kiedyś dane mi było poznać "łowcę hasełek", który tylko czeka na okazje (czyt. publikowanie nagrodzonych prac) emotka

potem wysyła te "zdobycze" na wszelkie możliwie konkursy i nie może się doczekać, kiedy znowu coś fajnego upoluje

lepiej więc nie publikować i nie stwarzać "sępom" kolejnych okazji - to co mają już do tej pory i tak będą eksploatować do końca świata i jeden dzień dłużej emotka

okazja czyni złodzieja

0 0

assal

#5677137 Napisano: 15.06.2013 12:44:15
To może zabronić publikacji wierszy?
W każdym lepszym konkursie pojawiają się zerżnięte fragmenty emotka emotka emotka
Szymborska wciąż chyba numerem 1, jeśli chodzi o kopiowanie emotka
0 0

#5677138 Napisano: 15.06.2013 12:48:01
assal, nie przesadzaj

wystarczy publikować listy laureatów
0 0

monikar

#5677248 Napisano: 15.06.2013 18:15:16
Claudia na Fb stwierdziła, że w sprawie wyników jest jeszcze na co czekać więc pewnie jeszcze nie powiadamiali
0 0

Gość: miszczu

#5677252 Napisano: 15.06.2013 18:27:43
assal napisał(a):

Gdyby w Lay's teksty nie były publikowane, to nagrody trafiłyby do kilku miłośników kopiowania tekstów, więc jednak wolę, jak są prace opublikowane emotka
Pomysły się powtarzają. Ja zarobiłam 2 tys. w Biedronce, ktoś ma teraz stówkę za identyczny motyw, podobny styl. Przypadek. Mój tekst nigdy nie był opublikowany emotka

Nie popieram "kseroboyów" itp. bo też mnie to wkurza emotka ale tak jak assal napisała... pomysły,motywy mogą się powtarzać nie umyślnie. Każdy bierze udział w jednym konkursie,pisze o tym samym jednym produkcie,więc moim zdaniem parę osób może wpaść na ten sam pomysł. Tak jak pewnie rymy typu "używam always'y- bo coś tam moje pejsy" ,
"piję coca colę - bo kocham olę", "jem hochlanda,o płonie mi weranda" emotka Tu napisałem takie bzdury,ale chyba wiecie o co mi chodzi.NA PEWNO rymy się powtarzają w konkursach i to jest nieuniknione.
0 0

dotusia

#5677323 Napisano: 15.06.2013 21:46:12
Nie wiem, jakie Wy macie odczucia (tzn. trochę wiem emotka ), ale dla mnie konkurs LAY'Sów w Biedronce jest strasznie "ciężki" do zgryzienia... wymyślam naprawdę fajne teksty - WY wierzę również, a tu w większości takie przeciętne wygrywają... ostatnio dobił mnie RODZINA + LAY'S = VERY HAPPY HOLLIDAYS!... już pomijam, że jako angliście zęby mi zgrzytają na widok Holidays przez dwa L, to i jakość tego hasła w porównaniu z najgorszym moim lub waszym na pewno jest baaaaardzo niska...

mam jeszcze 2 paragony... potem odpuszczam...

natomiast mile zaskoczona jestem konkursem w chipsach max... nagrody wprawdzie gorsze, paragonów nie ma, to i konkurencja większa, ale ogromną frajdą jest dla mnie i moich bliskich wspólne wymyślanie pogibanych i pokręconych dokończeń zdania o LAY'Sach MAX... jak nie wygram, to przynajmniej nie będzie mi szkoda, a będę miała miłe wspomnienia ze wspólnej zabawy... emotka

0 0

ciasssteczko

#5677328 Napisano: 15.06.2013 21:59:27
dotusia napisał(a):

(...) RODZINA + LAY'S = VERY HAPPY HOLLIDAYS!... już pomijam, że jako angliście zęby mi zgrzytają na widok Holidays przez dwa L (...)

początkowo też rwałam sobie z głowy swoje anglistyczne włosy na widok tego tworu, ale potem wyjaśniłam sobie, że to hasło jest po prostu tak złożone, zawiera tyle nietypowych zwrotów i semantycznych nowinek, wymagało na pewno nieprawdopodobnego wkładu pracy, zatem nie starczyło już czasu na sprawdzenie tego jednego, mało istotnego słówka emotka emotka emotka

jak dla mnie to jeden z tych konkursów, gdzie poziom należy dopasować do oczekiwań komisji i już emotka
0 0

dotusia

#5677372 Napisano: 15.06.2013 23:19:03
ciasssteczko napisał(a):

dotusia napisał(a):

(...) RODZINA + LAY'S = VERY HAPPY HOLLIDAYS!... już pomijam, że jako angliście zęby mi zgrzytają na widok Holidays przez dwa L (...)

początkowo też rwałam sobie z głowy swoje anglistyczne włosy na widok tego tworu, ale potem wyjaśniłam sobie, że to hasło jest po prostu tak złożone, zawiera tyle nietypowych zwrotów i semantycznych nowinek, wymagało na pewno nieprawdopodobnego wkładu pracy, zatem nie starczyło już czasu na sprawdzenie tego jednego, mało istotnego słówka emotka emotka emotka

jak dla mnie to jeden z tych konkursów, gdzie poziom należy dopasować do oczekiwań komisji i już emotka

Yummy LAY'S + bloody scene = VERY HAPPY HALLOWEEN!
zostawię na październik...
0 0

petunija1

#5677623 Napisano: 16.06.2013 21:03:32
dotusia napisał(a):

ciasssteczko napisał(a):

dotusia napisał(a):

Yummy LAY'S + bloody scene = VERY HAPPY HALLOWEEN!
zostawię na październik...

emotka emotka emotka emotka emotka
No,żeby Cię ktoś nie uprzedził... emotka emotka
0 0

asia670

#5677740 Napisano: 17.06.2013 01:52:16
mam pytanie odnośnie Kubusia-czy zarejestrowane kody jeśli wymieni się na nagrody/np.osłonki itp./biorą udział w losowaniu?dzięki za odp. emotka
0 0

kate1980

#5677979 Napisano: 17.06.2013 13:37:21
mam pytanko czy ktoś w końcu dostał powiadomienie o wygranej w konkursie nivea men?
0 0

mahuska

#5678167 Napisano: 17.06.2013 16:39:41
Te miksery z cifa to rezerwa była?? kompletnie nie wiem jaki paragon mam odesłać:(
0 0

mstelmas11

#5678191 Napisano: 17.06.2013 17:15:27
a z Cifa rozdrabniacze to \już wysłane dziś smsy? bo widze w MDW ze tylko jedna osoba wpisała, ze wygrała.
0 0

Gość: ksantypa

#5678193 Napisano: 17.06.2013 17:17:14
mstelmas11 napisał(a):

a z Cifa rozdrabniacze to \już wysłane dziś smsy? bo widze w MDW ze tylko jedna osoba wpisała, ze wygrała.

tez się zastanawiam
0 0

skarb888

#5678194 Napisano: 17.06.2013 17:20:01
mahuska napisał(a):

Te miksery z cifa to rezerwa była?? kompletnie nie wiem jaki paragon mam odesłać:(

Na pewno jakaś rezerwa. Normalnym trybem powinni dziś powiadamiać o rozdrabniaczach.
0 0

koki

#5678195 Napisano: 17.06.2013 17:20:16
ksantypa napisał(a):

mstelmas11 napisał(a):

tez się zastanawiam

też się zastanawiam ale wydaje mi się że gdyby było to więcej osób by się już chwaliło
0 0

mahuska

#5678199 Napisano: 17.06.2013 17:31:35
skarb888 napisał(a):

mahuska napisał(a):

Na pewno jakaś rezerwa. Normalnym trybem powinni dziś powiadamiać o rozdrabniaczach. [/quote
skarb888 napisał(a):

mahuska napisał(a):

Na pewno jakaś rezerwa. Normalnym trybem powinni dziś powiadamiać o rozdrabniaczach.

No to będzie kolejna bo nie pójdę co skałami z tego nr

0 0

Gość: .fresh

#5678200 Napisano: 17.06.2013 17:33:39
Czeka ktoś jeszcze na ipoda z halls? wygrana z ostatnich dni konkursu.
0 0