Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: schoczka
Gość: viki84,
http://www.2012nagrod.pl/nagrody/
Gość: bloblebla2
mia
Postów 17549
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 31
A gdzie Ty widzisz te zmiany?
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
Gość: noever
on/ona się pyta przynajmniej mi tak się wydaje
Gość: troyd
Witam serdecznie,
o procedurze poinformujemy zwycięzców po losowaniu.
Oni chyba nie wiedzą, że dzisiaj było losowanie
Bo prawda jest taka, że powinno być jutro, tak jest w Regulaminie.
Gość: awi
W Gazecie Prawnej jest dzisiaj na ten temat komentarz,(nie mogę dać linka, wklejam):
Przyrzeczenia trzeba dotrzymać, także w konkursach
art. 919 k.c.: „kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać”
– Tymczasem wygrało hasło, które miało 265 znaków. To nieuczciwe w stosunku do wszystkich, którzy tracili czas na redagowanie swojego tekstu po to, by zmieścić się w limicie – skarży się nasza czytelniczka.
– W związku z tym, że organizator konkursu nie przestrzega własnego regulaminu, napisałam skargę. Lecz zamiast uznać swój błąd i posypać głowę popiołem, zakwestionowali moje przesłane pismo e-mailem, bo powinno być przesłane pocztą, co jest określone w... regulaminie – mówi czytelniczka.
W punkcie 2.4 regulaminu zapisano m.in. „SMS konkursowy może zawierać łącznie maksimum 160 znaków. Nie biorą udziału w konkursie wypowiedzi zawierające wulgaryzmy, treści obsceniczne, rasistowskie lub inne treści naruszające powszechnie uznane normy społeczne”.
Część prawników twierdzi, że sam fakt określenia limitu znaków nie oznacza, że organizator nie może wybrać dłuższego hasła, bo nie napisano wyraźnie, że dłuższe hasła nie biorą udziału w konkursie. Nie zgadza się z tym prof. Jan Błeszyński z Instytutu Prawa Cywilnego Uniwersytetu Warszawskiego.
– Hasło reklamowe ma spełniać określone wymogi, w tym przypadku liczby liter, a to, jakich treści hasło nie może zawierać, jest tylko rozwinięciem tego wymogu – zauważa.
– Niedochowanie określonych w regulaminie wymogów powinno powodować, że taka praca nie powinna była być wzięta pod uwagę – wskazuje ekspert.
Według prof. Błeszyńskiego zostały tym samym naruszone prawa uczestników, którzy spełnili warunki formalne. Dlatego teraz każdy z nich może domagać się unieważnienia wyników. Złamany został bowiem art. 919 kodeksu cywilnego (Dz.U. z 1964 r. nr 16, poz. 94 z późn. zm.): „kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać”.
Co więcej, art. 921 par. 2 mówi, że ocena, czy i które dzieło lub czynność zasługuje na nagrodę, należy do przyrzekającego, chyba że w przyrzeczeniu nagrody inaczej zastrzeżono. Jak zwraca uwagę mec. Wojciech Bielski, nie można z tego tytułu wywieść jednak roszczeń odszkodowawczych.
– Pozostali uczestnicy nie będą w stanie dowieść, że ich hasło zostałoby nagrodzone – zaznacza prawnik.
– Nasza firma, mając na celu dobro wszystkich osób biorących udział w konkursie, zwróciła się już o wyjaśnienie do agencji organizującej konkurs. Więcej szczegółów będziemy mogli przekazać tak szybko, jak zbierzemy i przeanalizujemy informacje otrzymane od organizatora konkursu – mówi Zofia Kurek-Maciejewicz, reprezentująca firmę Henkel.
juz mam
Gość: schoczka
dziekuje za odpowiedź:) lece po liona!
dzasmina
Postów 2370
Data rejestracji 10.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o właśnie! a już myślałam, że to mi przez ten długi weekend się daty pomyliły
Zdradliwa wena, raz jest raz jej nie ma...
Gość: marlenkalw
http://www.wpadni...al.pl/Zwyciezcy.aspx
http://www.cocaco...ServiceLoteria2.aspx
Monika11
Postów 7695
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Śmierdzi mi ten konkurs dlatego nie gram juz tam
Podobno szczęście jest jak Pszczółka Maja...jest gdzieś tylko nie wiadomo gdzie.
Monika11
Postów 7695
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A samochód ? -Pytam z ciekawości bo nie sledziłam konkursu -zabrali, czy zostawili??
mia
Postów 17549
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 31
Ja też odpuszczam - tylko oślepnąć idzie od tych beznadziejnych kodów - co drugi źle wpisywałam przez to i musiałam wysyłać poprawkę
Jak się trafi Cola z taką nakrętką to wyślę, ale specjalnie kupować już nie mam zamiaru.
Jak dla mnie to są konkursy dla osób mających/pracujących w barach gdzie nakrętek jest od groma
maa
Postów 4190
Data rejestracji 14.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: amif
Były.