Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

zaczytana-pola

#5544854 Napisano: 08.01.2013 02:20:34
paryzanka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

trampek napisał(a):

a ja nie wiem co sie stalo bo jedno moje zgloszenie nie dotarlo pewnie ktos na poczcie rabnal albo nie wiem zgubilo sie ;/

Jeśli masz potwierdzenie z poczty to możesz sprawdzić:
http://sledzenie.poczta-polska.pl/
i pisać reklamację.

Tak, ale PP zwraca tylko za znaczki- jeśli sie okazało, że przesyłka zaginęła,,,ja miałam taka sytuacje- straciłam bony na kwote 2tys zł! PP uważała, ze skoro paragon był tyle warty- to powinnam list na ta kwote u.b.e.z.p.i.e.c.z.y.ć
- bo taka opcje w swojej ofercie Poczta ma.
ja dostałam 4,15 za znaczki- czyli list polecony priorytet.

Dz.U. 2008 nr 189 poz. 1159

Art. 58
1. Z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania powszechnej usługi pocztowej
przysługuje odszkodowanie:
1) za utratę przesyłki poleconej – w wysokości żądanej przez nadawcę, nie
wyższej jednak niż pięćdziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora
publicznego za traktowanie przesyłki jako przesyłki poleconej;
(...)
0 0

sylzab2294

#5544862 Napisano: 08.01.2013 02:25:14
paryzanka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

trampek napisał(a):

a ja nie wiem co sie stalo bo jedno moje zgloszenie nie dotarlo pewnie ktos na poczcie rabnal albo nie wiem zgubilo sie ;/

i pisać reklamację.

Tak, ale PP zwraca tylko za znaczki- jeśli sie okazało, że przesyłka zaginęła,,,ja miałam taka sytuacje- straciłam bony na kwote 2tys zł! PP uważała, ze skoro paragon był tyle warty- to powinnam list na ta kwote u.b.e.z.p.i.e.c.z.y.ć

poczta oddaje wartość znaczka, wtedy jak list się znajdzie po jakimś czasie..ja też tak miałam, straciłam przez to wygraną, upragnioną konsole,której tak na marginesie nie udalo juz mi sie nigdzie indziej wygrac...
emotka mają na poczcie wszystko w d...mi kazali założyć sprawę z powództwa cywilnego..ale kosztowałoby mnie to więcej niz ta konsola...no i pech, że trafiłam na taką a nie inną agencję..
0 0

Gość: zuzi494

#5544866 Napisano: 08.01.2013 02:27:25
skarb888 napisał(a):

paryzanka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

trampek napisał(a):

i pisać reklamację.

Dziwne.

Ja dostałam 110 zł + 2,20 za traktowanie listu jako poleconego.
Przy nagrodzie o wartości wyższej niż 100zł dopłacam teraz do przesyłki ubezpieczonej.

Ja też podobnie dostałam. Więcej się od nich nie dostanie. Jeśli masz jeszcze pismo od nich z odpowiedzią, to się może odwołaj do poczty wojewódzkiej.
0 0

Gość: paryzanka

#5544869 Napisano: 08.01.2013 02:31:06
malenka89 napisał(a):

paryzanka zwraca bodajże niecałe 120 zł jeśli list nie dotarł, nie tylko za znaczki.

ale przy takiej nagrodzie jak Ty piszesz paragon wysłałabym kurierem lub ubezpieczyłabym chociaż małą kwotą, wtedy masz pewność że napewno list nie zginie.

to było chyba 4 lata temu...teraz już wysłałabym w sposób bardziej pewny i bezpieczny..
ps, od reklamacji odwoływałam sie, podałam im regulamin konkursu, żeby wiedzieli- że to nie sciema- ale oni jak pamietam odp mi: że to był TYLKO paragon ktory podlegał i tak wg. załączonego reg. weryfikacji- więc pewności miec nie mogłam- że akurat cokolwiek straciłam..
0 0

dede

#5544932 Napisano: 08.01.2013 03:39:00
deva napisał(a):

tez się dziwię, ze u niego gracie

Dzięki, a skąd masz takie wieści jeśli można zapytać? emotka
0 0

guarania

#5545121 Napisano: 08.01.2013 06:04:55
Dzisiaj około 16:00 dostałam e-maila:

GRATULUJEMY wygranej w konkursie Art & Diamonds !!! Nagrodą jest zestaw kosmetyków marki SORAYA.
W celu odebrania nagrody zgodnie z paragrafem 6 Regulaminu Konkursu prosimy o przesłanie w terminie 7 dni od otrzymania tej wiadomości dowodu zakupu kremu Art & Diamonds, zakupionego do dnia 04.01.2013 adresu zamieszkania oraz maila z którego wysłano zgłoszenie. (Pocztą Polską)

Dziękujemy za udział w konkursie.

Z pozdrowieniami

Zespół Soraya

Cieszę się, że wygrałam! Konkurs trwał do 22.12 i wtedy posłałam zgłoszenie, a oni chcą paragon z zakupem do 04.01.2013, dziwne? emotka
0 0

olmix

#5545125 Napisano: 08.01.2013 06:08:19
zuzi494 napisał(a):

skarb888 napisał(a):

paryzanka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

trampek napisał(a):

i pisać reklamację.

Dziwne.

Ja dostałam 110 zł + 2,20 za traktowanie listu jako poleconego.
Przy nagrodzie o wartości wyższej niż 100zł dopłacam teraz do przesyłki ubezpieczonej.

Ja też podobnie dostałam. Więcej się od nich nie dostanie. Jeśli masz jeszcze pismo od nich z odpowiedzią, to się może odwołaj do poczty wojewódzkiej.

Miałam taką sytuację w przypadku zakupów na Allegro. List polecony zaginął, dostałam odszkodowanie ponad 110 zł, ale całość formalności trwała ponad 2 miesiące!!!
Natomiast gdy wysyłam paragony ZAWSZE robię ksero. Może to wystarczyłoby wraz z potwierdzeniem nadania aby odzyskać prawo do nagrody?
0 0

norweska20

#5545345 Napisano: 08.01.2013 08:21:24
witam.wie ktoś możne kiedy maja być wyniki konkursu lego duplo, zapomniałam sobie zapisać z regulaminu
0 0

Gość: ekuc2

#5545373 Napisano: 08.01.2013 08:35:35
norweska20 napisał(a):

witam.wie ktoś możne kiedy maja być wyniki konkursu lego duplo, zapomniałam sobie zapisać z regulaminu

niestety ja miałam zapisany tylko link do konka a regulaminu już nie ma emotka
0 0

Gość: pola731

#5545374 Napisano: 08.01.2013 08:35:55
olmix napisał(a):

Miałam taką sytuację w przypadku zakupów na Allegro. List polecony zaginął, dostałam odszkodowanie ponad 110 zł, ale całość formalności trwała ponad 2 miesiące!!!
Natomiast gdy wysyłam paragony ZAWSZE robię ksero. Może to wystarczyłoby wraz z potwierdzeniem nadania aby odzyskać prawo do nagrody?

ja raz miałam dziwną sytuację (z mojej winy) - wysłałam syna 11 letniego wtedy na pocztę , dość blisko , dałam list, zwrotkę i mówię - idź , wyślij - w okienku zapłacisz 3,75 , pani Ci potwierdzi , ze nadane

młody przychodzi i mówi : pani mi nie chciała podbić tej karteczki, pieniędzy też nie wzięła...

okazało się , że najpierw wrzucił list do skrzynki a potem poszedł płacić emotka

to było rok temu, w abc, odsyłałam paragon na plecak coca coli - miałam ksero paragonu , napisałam maila do agencji i chyba wywołałam salwę śmiechu , bo pan mi odpisał, żebym już nie męczyła syna kolejną wizytą na poczcie tylko żebym im wysłała ksero paragonu mailem emotka

tyle, że wartość nagrody nie była wielka więc i problemu by nie było , gdyby przepadło
0 0

violka88

#5545383 Napisano: 08.01.2013 08:38:40
mam pytanko
czy aktualnie w sieci sklepów Leclerc jest jakiś konkursik?????
za info serdecznie dziękuję emotka
0 0

joan

#5545387 Napisano: 08.01.2013 08:39:30
ekuc2 napisał(a):

norweska20 napisał(a):

niestety ja miałam zapisany tylko link do konka a regulaminu już nie ma emotka

Czy chodzi o ten konkurs?

http://www.duplos...wiat/competition-tc/
0 0

Gość: pola731

#5545388 Napisano: 08.01.2013 08:40:35
violka88 napisał(a):

mam pytanko

mam gazetkę, ale żadnego konkursu nie widzę
0 0

Gość: gracet

#5545390 Napisano: 08.01.2013 08:41:05
pola731 napisał(a):

olmix napisał(a):

ja raz miałam dziwną sytuację (z mojej winy) - wysłałam syna 11 letniego wtedy na pocztę , dość blisko , dałam list, zwrotkę i mówię - idź , wyślij - w okienku zapłacisz 3,75 , pani Ci potwierdzi , ze nadane

młody przychodzi i mówi : pani mi nie chciała podbić tej karteczki, pieniędzy też nie wzięła...

okazało się , że najpierw wrzucił list do skrzynki a potem poszedł płacić emotka

to było rok temu, w abc, odsyłałam paragon na plecak coca coli - miałam ksero paragonu , napisałam maila do agencji i chyba wywołałam salwę śmiechu , bo pan mi odpisał, żebym już nie męczyła syna kolejną wizytą na poczcie tylko żebym im wysłała ksero paragonu mailem emotka

tyle, że wartość nagrody nie była wielka więc i problemu by nie było , gdyby przepadło

hehe, rzeczywiście mogli się uśmiać:)
- Wrzuciłeś Grzesiu list do skrzynki, jak prosiłam?
- List, proszę cioci? List? Wrzuciłem, ciociu miła...
0 0

violka88

#5545407 Napisano: 08.01.2013 08:49:46
pola731 napisał(a):

violka88 napisał(a):

mam pytanko

mam gazetkę, ale żadnego konkursu nie widzę

dzięki emotka
0 0

Gość: bc14

#5545428 Napisano: 08.01.2013 09:01:54
czy ze stokrotki wszyscy dostali potencjalnych czy ktoś ma gwarantowanego?
0 0

bridget

#5545554 Napisano: 09.01.2013 06:44:23
bc14 napisał(a):

ostatnio z pip były potencjalne i na 100% zamieniły sie w gwarantowane
0 0

Gość: czarnygreg

#5545563 Napisano: 09.01.2013 06:59:50
bc14 napisał(a):

Tam chyba nie ma takiej możliwości,bywało ze ludzie slali wszystko,łącznie z paragonem poczta a nagrody brak,z PiP wszyscy dostali ale już z Polo nie,dlaczego? To tylko TQG wie,albo i nie wie...
0 0

toka

#5545565 Napisano: 09.01.2013 07:05:15
czarnygreg napisał(a):

bc14 napisał(a):

Tam chyba nie ma takiej możliwości,bywało ze ludzie slali wszystko,łącznie z paragonem poczta a nagrody brak,z PiP wszyscy dostali ale już z Polo nie,dlaczego? To tylko TQG wie,albo i nie wie...

ja myslę ze to zależy od wartosci nagrody-przy droższych kombinują -przy tańszych nie
0 0

Gość: ekuc2

#5545566 Napisano: 09.01.2013 07:06:51
czarnygreg napisał(a):

bc14 napisał(a):

tylko trochę dziwi że każą odesłać dane paragon czasem pocztą więc i koszt znaczka dochodzi, odrzucą część osób które wydawałoby się są jak rezerwa a później do innych wysyłają znowu info że wygrali z listy rezerwowej więc nie rozumiem czemu służą potencjalni?!?! emotka emotka emotka emotka
0 0