SZUKAM....

cc_investigator

#6296350 Napisano: 05.12.2016 18:30:13
cc_investigator napisał(a):

Nie dosc, ze wygrac jest coraz trudniej, to realizacja nagrody, ktora sie teoretycznie dostalo, wcale nie jest latwiejsza. Zadzwonilam na nr z regulaminu bonowego, zlozylam reklamacje, maja sie kontaktowac ze sklepem, w celu pomocy w realizacji. Wieczorem kolejna proba zaplacenia.

Dziekuje za pomoc, bon zrealizowany emotka  Co najlepsze pan piknal, podpisal bon i oddal go mojej mamie emotka
0 0

picola

#6296360 Napisano: 05.12.2016 18:44:57
Jeśli miałam smsa 1.12 o wygranych kosmetykach z Nivea Tesco, to kiedy mija 5 dni na odesłanie paragonu? Dzisiaj, czy jutro? Podpowiedzcie proszę, bo nie wiem czy muszę teraz  iść na pocztę?
0 0

madzia1-s

#6296362 Napisano: 05.12.2016 18:45:42
picola napisał(a):

Jeśli miałam smsa 1.12 o wygranych kosmetykach z Nivea Tesco, to kiedy mija 5 dni na odesłanie paragonu? Dzisiaj, czy jutro? Podpowiedzcie proszę, bo nie wiem czy muszę teraz  iść na pocztę?

jeszcze chyb masz czas, bo zazwyczaj chodzi o dni robocze.
0 0

defed

#6296364 Napisano: 05.12.2016 18:48:07
picola napisał(a):

jeśli 5dni to dni kalendarzowe - masz czas na odesłanie do 6.12 emotka
0 0

dorothy

#6296365 Napisano: 05.12.2016 18:48:14
madzia1-s napisał(a):

picola napisał(a):

jeszcze chyb masz czas, bo zazwyczaj chodzi o dni robocze.

Uważam, że jutro.
0 0

Kiciunia21

#6296372 Napisano: 05.12.2016 19:00:38
Do kiedy są ważna bony Zalando z Gwiazdorskiego weekendu w Cannes z L'oreal ?
0 0

picola

#6296375 Napisano: 05.12.2016 19:05:45
dziękuję dziewczyny emotka , strasznie nie chce mi się dzisiaj wychodzić z ciepłego domku
0 0

trampek,

#6296382 Napisano: 05.12.2016 19:19:45
Mam pytanie dotyczące allegro. Kupiłam fote bujany za 750 zł już to pisałam, no i go nie sprowadzili. Spzredajacy sam zaproponował zwrot gotówki. Podałam numer konta i do dzisiaj nie mam wplaty. Zamowialm 16 października ten misiaa i poźniej miał być za 30 dni i czekałam, az w kocnu chciała mi zwrocic pieniadze. Teraz podałam numer konta  napisała, ze ma 14 dni robocznych na zwrot OK. Pisałam jej sms miałą wyslac w piatek przelew, a ja nie mam nic na koncie. Teraz mi nie odpsiuje, a konto ma zawieszone;( co mam zrobic?

Mam pytanie jak zgłosze to na policje, to co dalej? beda jakies rozprawy czy coś? bo wiem, ze allegro zwraca pieniadze tylko musi byc sprawa zgloszona.
POMOCY bo pierwszy raz mam taka sytuacje, a szkoda mi 750 zł emotka
0 0

toka

#6296384 Napisano: 05.12.2016 19:22:49
trampek, napisał(a):

Mam pytanie dotyczące allegro. Kupiłam fote bujany za 750 zł już to pisałam, no i go nie sprowadzili. Spzredajacy sam zaproponował zwrot gotówki. Podałam numer konta i do dzisiaj nie mam wplaty. Zamowialm 16 października ten misiaa i poźniej miał być za 30 dni i czekałam, az w kocnu chciała mi zwrocic pieniadze. Teraz podałam numer konta  napisała, ze ma 14 dni robocznych na zwrot OK. Pisałam jej sms miałą wyslac w piatek przelew, a ja nie mam nic na koncie. Teraz mi nie odpsiuje, a konto ma zawieszone;( co mam zrobic?

Mam pytanie jak zgłosze to na policje, to co dalej? beda jakies rozprawy czy coś? bo wiem, ze allegro zwraca pieniadze tylko musi byc sprawa zgloszona.

Powiedz sprzedającemu że ma 24 godziny na zwrot kasy bo zgłaszasz sprawę na policje,rozpocznij spór na allegro i zgłoś to na policji. Potem zgłosisz sprawę na allegro i oni oddadzą pieniadze.Przynajmniej ja tak miałam
1 ziolko 0

trampek,

#6296386 Napisano: 05.12.2016 19:25:21
toka napisał(a):

trampek, napisał(a):

Powiedz sprzedającemu że ma 24 godziny na zwrot kasy bo zgłaszasz sprawę na policje,rozpocznij spór na allegro i zgłoś to na policji. Potem zgłosisz sprawę na allegro i oni oddadzą pieniadze.Przynajmniej ja tak miałam

Ale ona napsiała, ze ma 14 dni roboczych a one miaja w piatek, ale watpie ze mi odda bo pisze jej i nic, miala ten przelew zrobic dawno temu. Jak nie przeleje do piatku to ide na polcije. 100 z bym podarowała, ale nie 750 ;/. Wlasnie wiem, ze allegro oddaje kase. Pisałam jej, ze zglosze sprawe na polcije jak mi nie odda, ale widocznie nic z tego sobie nie robic. A jak to wyglada na policji , trzeba miec jakies @, zaswiadczenie od allegro czy co i jak to uzyskac?
0 0

Gość: mariolakal

#6296394 Napisano: 05.12.2016 19:36:01
Szukam miłej osóbki, która wygrała w tyskim /wyślij za granicę/... 
0 0

bethan

#6296416 Napisano: 05.12.2016 20:12:19
trampek, napisał(a):

A jak to wyglada na policji , trzeba miec jakies @, zaswiadczenie od allegro czy co i jak to uzyskac?

Wydrukuj sobie transakcję (z maila), potwierdzenie płatności (PayU, bank) i z tym idź na policję. Szybko się panną zajmą.

trampek,

#6296420 Napisano: 05.12.2016 20:22:32
bethan napisał(a):

trampek, napisał(a):

A jak to wyglada na policji , trzeba miec jakies @, zaswiadczenie od allegro czy co i jak to uzyskac?

Wydrukuj sobie transakcję (z maila), potwierdzenie płatności (PayU, bank) i z tym idź na policję. Szybko się panną zajmą.

a oni się z nią skontaktują czy jak bo ja nie wiem na czym to polega jeszcze poczekam do piatku niby ma 14 dni robocze ale watpie czy ten przelew do mnie dotrze. tyle juz czasu ;/
0 0

iszhara

#6296429 Napisano: 05.12.2016 20:33:25
Szukam informacji czy faktura w Lidlu drukowana jest na papierze paragonowym bezpośrednio przy kasie tak jak np. w Biedronce, czy u kierownika na kartce A4? emotka
0 0

monisss

#6296430 Napisano: 05.12.2016 20:35:51
Mam nadzieję,że mnie nie zlinczujecie;) dobry człowiek szuka dobrej pracy w Warszawie.  Warto spróbować zapytać Was bo dobra praca jest jedną z głównych nagród w życiowym konkursie. Pisząc dobra nie mam na myśli niebotycznej pensji;) jeśli ktoś szuka to proszę o pw. Pora na zmiany:)
0 0

e-milka

#6296431 Napisano: 05.12.2016 20:52:26
iszhara napisał(a):

Szukam informacji czy faktura w Lidlu drukowana jest na papierze paragonowym bezpośrednio przy kasie tak jak np. w Biedronce, czy u kierownika na kartce A4? emotka

Jeśli mają już dane klienta w systemie (bo wcześniej dokonywane były zakupy na FV) to drukują przy kasie na kartce A4. Natomiast wprowadzanie nowych danych bądź edycja - u kierownika też na kartce A4
0 0

iszhara

#6296438 Napisano: 05.12.2016 21:16:04
e-milka napisał(a):

iszhara napisał(a):

Jeśli mają już dane klienta w systemie (bo wcześniej dokonywane były zakupy na FV) to drukują przy kasie na kartce A4. Natomiast wprowadzanie nowych danych bądź edycja - u kierownika też na kartce A4

Dziękuję za odpowiedź- a orientujesz się może czy naklejki na książkę dawane są również do zakupów na fakturę?
0 0

bethan

#6296452 Napisano: 05.12.2016 21:49:04
trampek, napisał(a):

bethan napisał(a):

trampek, napisał(a):

a oni się z nią skontaktują czy jak bo ja nie wiem na czym to polega jeszcze poczekam do piatku niby ma 14 dni robocze ale watpie czy ten przelew do mnie dotrze. tyle juz czasu ;/

Przeczytaj sobie na Allegro jak skorzystać z Programu Ochrony Kupujących -> zgłaszasz doniesienie na policję, od nich dostajesz potwierdzenie i z tym uderzasz do Allegro. Wszystko proste, nie ma się czego bać. I nawet jakby to było 100 zł, to też należy zgłaszać!
0 0

e-milka

#6296454 Napisano: 05.12.2016 21:53:37
iszhara napisał(a):

e-milka napisał(a):

iszhara napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź- a orientujesz się może czy naklejki na książkę dawane są również do zakupów na fakturę?

tak, do faktury także otrzymasz naklejki  emotka   Sprawdziłam osobiście
0 0

ziolko

#6296455 Napisano: 05.12.2016 21:54:14
trampek, napisał(a):

toka napisał(a):

trampek, napisał(a):

Ale ona napsiała, ze ma 14 dni roboczych a one miaja w piatek, ale watpie ze mi odda bo pisze jej i nic, miala ten przelew zrobic dawno temu. Jak nie przeleje do piatku to ide na polcije. 100 z bym podarowała, ale nie 750 ;/. Wlasnie wiem, ze allegro oddaje kase. Pisałam jej, ze zglosze sprawe na polcije jak mi nie odda, ale widocznie nic z tego sobie nie robic. A jak to wyglada na policji , trzeba miec jakies @, zaswiadczenie od allegro czy co i jak to uzyskac?

ma 14 dni, ale KALENDARZOWYCH!!!
http://uwazaj.pl/...-na-zwrot-pieniedzy/

Walcz o swoje, bo widać, że baba się miga, jak może!! zakładaj spór i może uda Ci się odzyskać kasę.
Musisz być twarda, bo skoro ma zawieszone konto, to znaczy, że to nie jej pierwsze oszustwo 
0 0