SZUKAM....

radosna

#6308587 Napisano: 07.01.2017 14:21:24
cb656 napisał(a):

radosna napisał(a):

Możesz się ze mnie śmiać...

Nie śmieję się "z Ciebie". Ja się DO CIEBIE uśmiecham, puszczam oczko radośnie emotka emotka

Jak to jest, że puszczanie oczka przez mężczyznę i puszczanie oczka w rajstopach, to "puszczanie oczka".
Nie było innego zwrotu? emotka emotka
0 0

ika1

#6308589 Napisano: 07.01.2017 14:25:01
szukam czy ten młynek z kamisa da się wyregulować?( chodzi mi o grubość mielenia)
0 0

radosna

#6308592 Napisano: 07.01.2017 14:45:02
cb656 napisał(a):

radosna napisał(a):

Jak to jest, że puszczanie oczka przez mężczyznę i puszczanie oczka w rajstopach, to "puszczanie oczka".
Nie było innego zwrotu? emotka emotka

By być w temacie topu emotka napiszę, że też SZUKAM na to pytanie jednoznacznej (pod)powiedzi emotka
Tymczasowym wytłumaczeniem, póki nie znajdzie się jakieś lepsze, niech będzie fakt, że to męskie puszczanie oczka to tak zwane perskie oczko, a że w Persji rządzący to mężczyźni (a fe, jakie to niesprawiedliwe w stosunku do kobiet emotka ) więc tak to się tłumaczy. Perskie=męskie emotka
Pończocha zaś jest rodzaju żeńskiego, więc oczko w pończochach przypisane jest do kobiet. Ot, i wszystko.

Perskie oczko, perskie oczko emotka Czy zdajesz sobie sprawę, mój Ty Persie, że w obecnym slangu młodzieżowym
ten zwrot oznacza seks analny? Ach, nie bądź dla mnie taki brutalny!
0 0

mama02

#6308598 Napisano: 07.01.2017 15:15:10
Niebieska_Laguna napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Planuję zakup materaca do łóżka, ale zupełnie nie wiem co wybrać. Nie bardzo wierzę w opinie w internecie, a po sklepach też nie mam czasu chodzić. Czy ktoś ostatnio sprawił sobie materac, z którego jest zadowolony? Będę wdzięczna za polecenia jakichś dobrych mare/modeli.

Firma Janpol ma rewelacyjne materace. Od lat używany tylko tej firmy. Cenowo przystępne. Długo trzymają kształt, nie załamują się. Jest duży wybór stopni twardości i systemów np. piankowe, sprężynowe, kieszeniowe. Za dopłata jest ściągany pokrowiec do prania, wiec w miarę można zachować długą dobrą higienę.  Chyba sieć meblowa Juk ma ich materace, w salonach można dopasować twardość. A na ich głównej stronie można chyba tez zamówić emotka
Jeśli chcesz poszukam dokładnego modelu który aktualnie mamy. Z warstwa kokosu i końskiego włosia (dwustronny), dość twardy. A

Będę wdzięczna za podanie tego modelu emotka

Materac powinien być wybierany pod siebie, to co jest dobre dla jednych, dla innych może okazać się niewygodne, powinien dobrze dopasować się do kształtu Twojego ciała a nie Ty do materaca... Materac trzeba dostosować do swojej wagi i przyzwyczajeń, no i przede wszystkim do ceny na jaką chcesz na to przeznaczyć. Dla dorosłych, bo chyba o takim materacu mowa (?) jeśli chcesz wybrać sprężynowy to warto zwrócić uwagę na sprężyny kieszeniowe o jednorodnej twardości albo 7 lub 5 strefowe. Te drugie sprawdzają się dla osób ze wzrostem ok.170cm. Są też materace 2-stronne, które z jednej strony są twardsze, a z drugiej miękcejsze, generalnie wszystkie mają zdejmowane pokrowce (wersja dla alergików), jeśli nie są w wersji zima-lato. Ja osobiście materacy z kokosem nie polecam, są twarde, z czasem wydzielają nieprzyjemny zapach i kokos mimo, że lateksowany sypie się jak siano, albo rozwarstwia. Jak nie chcesz sprężyn to są też materace lateksowe lub piankowe z pianki wysoko lub termoelastycznej, ale są drogie. Ja mam i mogę polecić model sprężynowo-lateksowy o jednorodnej twardości, generalnie twardość średnia z pokrowcem zdejmowanym do prania, a z firm M&K foam Koło i Hilding. emotka

justkra

#6308608 Napisano: 07.01.2017 16:37:20
Wie ktoś może, czy kartą  z konkursu Elseve (ten z zegarkami) można też płacić za zakupy w internecie?
0 0

petunija1

#6308632 Napisano: 07.01.2017 19:29:18
Czy w loterii Szymanowskiej potrzebny jest paragon?
Nie znalazłam takiego zapisu w regulaminie a jak chce zarejestrować kod to pytają mnie o datę zakupu?emotka
0 0

mia

#6308635 Napisano: 07.01.2017 20:07:02
petunija1 napisał(a):

Czy w loterii Szymanowskiej potrzebny jest paragon?
Nie znalazłam takiego zapisu w regulaminie a jak chce zarejestrować kod to pytają mnie o datę zakupu? emotka

Ja to olałam - nie zostawiałam paragonów, bo regulamin nic o tym nie mówił - wpisałam więc pierwszą lepszą datę, jak mi przyszła do głowy. Jeszcze mi te głupie znaki drogowe kazali zaznaczać... emotka
1 petunija1 0

venix

#6308667 Napisano: 08.01.2017 09:16:41

Planuję zakup materaca do łóżka, ale zupełnie nie wiem co wybrać. Nie bardzo wierzę w opinie w internecie, a po sklepach też nie mam czasu chodzić. Czy ktoś ostatnio sprawił sobie materac, z którego jest zadowolony? Będę wdzięczna za polecenia jakichś dobrych mare/modeli.

Przy wyborze materaca nie zapominaj o konkursach  emotka
https://www.e-kon...em.html#.WHH1ZiKtbqA

wioleczka83

#6308699 Napisano: 08.01.2017 14:46:48
może jest tu ktoś kto uwielbia czytać książki i poleci mi autora naprawdę dobrych kryminałów (Cobena mam już wszystkie książki, Conellyego tez, Fitzek - czytałam jedna ksiazkę )
0 0

wesoyromek

#6308700 Napisano: 08.01.2017 14:56:10
wioleczka83 napisał(a):

może jest tu ktoś kto uwielbia czytać książki i poleci mi autora naprawdę dobrych kryminałów (Cobena mam już wszystkie książki, Conellyego tez, Fitzek - czytałam jedna ksiazkę )

ja polecam Kinga, Gerritsen, Cooka, Gardner i Camilla Lackberg - no ale wiadomo rzecz gustu emotka
0 0

wioleczka83

#6308701 Napisano: 08.01.2017 15:00:46
wesoyromek napisał(a):

ja polecam Kinga, Gerritsen, Cooka, Gardner i Camilla Lackberg - no ale wiadomo rzecz gustu emotka

dzięki - Kinga tez czytałam   emotka
0 0

banka-manka

#6308704 Napisano: 08.01.2017 15:18:13
wioleczka83 napisał(a):

Dobre książki ma Link Charlotte - może nie czysty kryminał, ale (prawie) zawsze jest wątek, który trzyma w napięciu i rozwiązuje się na końcu. Mocno polecam Przerwane milczenia, Grzech Aniołów, Echo Winy, Wielbiciel.  Zresztą wszystkie pozycje są dobre. 
0 0

wioleczka83

#6308705 Napisano: 08.01.2017 15:21:39
banka-manka napisał(a):

Dobre książki ma Link Charlotte - może nie czysty kryminał, ale (prawie) zawsze jest wątek, który trzyma w napięciu i rozwiązuje się na końcu. Mocno polecam Przerwane milczenia, Grzech Aniołów, Echo Winy, Wielbiciel.  Zresztą wszystkie pozycje są dobre. 

dzięki  emotka
0 0

moskala22

#6308708 Napisano: 08.01.2017 15:44:02
wioleczka83 napisał(a):

alex kava
camilla lackberg
aka edwardson
0 0

sosna

#6308709 Napisano: 08.01.2017 16:01:09
moskala22 napisał(a):

wioleczka83 napisał(a):

alex kava
camilla lackberg
aka edwardson

Peter Robinson
0 0

tomasz3

#6308726 Napisano: 08.01.2017 17:18:37
Pytanie czy ktoś wie czy tzw. multibilet który dostaje się z benefitu można wymienić na bilet do kina podając sam numer vouchera ?
czy cały fizycznie kupon jest potrzebny?
0 0

sylzab2294

#6308752 Napisano: 08.01.2017 19:13:06
szukam info czy działa wam strona kartamilionwarta.pl ?
I czy macie możliwość zgłoszenia numeru?
0 0

yolka123

#6308755 Napisano: 08.01.2017 19:25:24
sylzab2294 napisał(a):

szukam info czy działa wam strona kartamilionwarta.pl ?
I czy macie możliwość zgłoszenia numeru?

Nie działa emotka
Po próbie wysłania zgłoszenia sms-em również brak zwrotki ( od 2 h).
0 0

aneciatko

#6308757 Napisano: 08.01.2017 19:37:40
Monika11 napisał(a):

Chciałam zrobić zakupy w Topaz na konkurs - nie mam karty - czy bez problemu założą mi w sklepie ?( będę przejazdem i wolała bym wiedzieć wcześniej )

Kiedys w sklepie wypelnialo sie formularz, a karta przychodzila poczta po kilku tygodniach.
0 0

basku

#6308763 Napisano: 08.01.2017 19:58:07
kajeczka napisał(a):

basku napisał(a):

(...) Twoja wiadomość nie została przekazana do konsultantów Allegro*.
Skontaktuj się z nami przez
formularz
udzielimy Ci odpowiedzi najszybciej, jak to możliwe.
Dziękujemy!
a formularzu wyświetla się pomoc i nie ma formularza kontaktowego... albo ja ślepa jestem /

Nie wiem, czy sobie poradziłaś już, ale drogą z tego ich linku idziesz tak : Jestem Sprzedającym - Opłaty i prowizje - Mam pytanie dotyczące opłat na rachunku   powinien Ci się pojawić formularz konkretny  emotka

kajeczka serdecznie dziękuje emotka po Twojej podpowiedzi sobie poradziłam emotka :*  
1 kajeczka 0