SZUKAM....

Niebieska_Laguna

#6439184 Napisano: 08.12.2017 15:31:59
Szukam podpowiedzi - co zrobić? Zamówiłam na allegro kołdry i poduszki, od razu zapłaciłam. Po kilku dniach dostałam wiadomość od sprzedawcy, że zepsuła się maszyna i wysyłka opóźni się o 3-4 dni robocze, ale za to gratis dwie małe poduszki. No i jak ktoś chce, to może zrezygnować z zamówienia i dostać zwrot pieniędzy. Zdecydowałam zaczekać. Ale z 3-4 dni roboczych zrobiły się 3 tygodnie. W końcu napisałam im, co z moim zamówieniem? I po kilku godzinach dostałam powiadomienie, że paczka wysłana. No jakoś nie wierzę w zbieg okoliczności, że po takim czasie akurat napisała w dzień, w którym planowali wysyłkę. Może gdybym się nie upomniała, to wcale by nie wysłali? No i kolejna kwestia, że miała dojść w ubiegły piątek, a znowu przeciągnęło się do wtorku. Ale ostatecznie wszystko przyszło z gratisami. I teraz mam dylemat - jaką ocenę wystawić? Na pewno pozytywnej nie dam. Myślałam nad negatywną, ale z drugiej strony nie chcę nikomu psuć opinii. Jednak czuję, że zgodnie z prawdą powinnam wystawić negatywną oceną. I nie wiem... odpuścić sobie? Zapomnieć. Czy ocenić negatywnie, żeby dać przestrogę innym. Wiem, wiem... problemy pierwszego świata. Ale bez przerwy myślę, co zrobić.
0 0

masza

#6439186 Napisano: 08.12.2017 15:34:38
Niebieska_Laguna napisał(a):

Szukam podpowiedzi - co zrobić? Zamówiłam na allegro kołdry i poduszki, od razu zapłaciłam. Po kilku dniach dostałam wiadomość od sprzedawcy, że zepsuła się maszyna i wysyłka opóźni się o 3-4 dni robocze, ale za to gratis dwie małe poduszki. No i jak ktoś chce, to może zrezygnować z zamówienia i dostać zwrot pieniędzy. Zdecydowałam zaczekać. Ale z 3-4 dni roboczych zrobiły się 3 tygodnie. W końcu napisałam im, co z moim zamówieniem? I po kilku godzinach dostałam powiadomienie, że paczka wysłana. No jakoś nie wierzę w zbieg okoliczności, że po takim czasie akurat napisała w dzień, w którym planowali wysyłkę. Może gdybym się nie upomniała, to wcale by nie wysłali? No i kolejna kwestia, że miała dojść w ubiegły piątek, a znowu przeciągnęło się do wtorku. Ale ostatecznie wszystko przyszło z gratisami. I teraz mam dylemat - jaką ocenę wystawić? Na pewno pozytywnej nie dam. Myślałam nad negatywną, ale z drugiej strony nie chcę nikomu psuć opinii. Jednak czuję, że zgodnie z prawdą powinnam wystawić negatywną oceną. I nie wiem... odpuścić sobie? Zapomnieć. Czy ocenić negatywnie, żeby dać przestrogę innym. Wiem, wiem... problemy pierwszego świata. Ale bez przerwy myślę, co zrobić.

Możesz dać neutralny i opisać pokrótce za co
0 0

Niebieska_Laguna

#6439187 Napisano: 08.12.2017 15:35:27
masza napisał(a):

A no tak... Zapomniałam, że na allegro są też neutralne emotka  
0 0

defed

#6439189 Napisano: 08.12.2017 15:39:34

A no tak... Zapomniałam, że na allegro są też neutralne  

Były... Teraz tylko łapa w górę lub w dół.
Dałabym łapę w górę, potem odjęła gwiazdke za czas wysyłki i napisała komentarz, że pomimo problemów zamówienie choć ze sporym opóźnieniem, to dojechało zgodnie z umową i obiecanymi gratisami emotka

ziolko

#6439190 Napisano: 08.12.2017 15:41:01
Niebieska_Laguna Jeszcze dokładnie to wszystko obejrzyj, czy wszystko ok...
0 0

Gość: krseta

#6439195 Napisano: 08.12.2017 15:46:22
krseta napisał(a):

masza napisał(a):

A no tak... Zapomniałam, że na allegro są też neutralne emotka  

nie ma neutralnych;) jako osoba, która pracuje w sklepie internetowym proponuję wystawić pozytyw, jednak wynagrodzić sprzedającego przy okazji gwiazdkami 1/5 jeśli chodzi o czas wysyłki, koszt wysyłki i obsługę kupującego. Już to obniży mu ogólną ocenę allegro, a w sumie negatywa nie będzie miał na koncie.

0 0

memos

#6439201 Napisano: 08.12.2017 15:54:22
Szukam czy wygraną „stówkę” z Allegro można wykorzystać w tym konkursie tzn. oplacic tym kodem zakup i zgłosić go do konkursu? Czy ktoś już tak robił?
0 0

dala

#6439207 Napisano: 08.12.2017 16:06:44
memos napisał(a):

Szukam czy wygraną „stówkę” z Allegro można wykorzystać w tym konkursie tzn. oplacic tym kodem zakup i zgłosić go do konkursu? Czy ktoś już tak robił?

Odpowiedź w FAQ na stronie konkursowej Allegro: "Bierzemy pod uwagę kwotę sprzed zniżki. Na przykład: pierwotna wartość twojego zamówienia wynosi 115 zł. Realizujesz kupon zniżkowy o wartości 20 zł i płacisz 95 zł. Twoja płatność kwalifikuje się do konkursu." Kupon zniżkowy czy karta podarunkowa, to będzie ta sama zasada.
1 memos 0

maryam

#6439211 Napisano: 08.12.2017 16:13:53
memos napisał(a):

tak, możesz grać dalej emotka
1 memos 0

memos

#6439212 Napisano: 08.12.2017 16:13:57
dala napisał(a):

memos napisał(a):

Odpowiedź w FAQ na stronie konkursowej Allegro: "Bierzemy pod uwagę kwotę sprzed zniżki. Na przykład: pierwotna wartość twojego zamówienia wynosi 115 zł. Realizujesz kupon zniżkowy o wartości 20 zł i płacisz 95 zł. Twoja płatność kwalifikuje się do konkursu." Kupon zniżkowy czy karta podarunkowa, to będzie ta sama zasada.

Bardzo dziękuję.
0 0

memos

#6439213 Napisano: 08.12.2017 16:15:01
maryam napisał(a):

memos napisał(a):

tak, możesz grać dalej emotka

Dzięki emotka
0 0

sydariameki

#6439223 Napisano: 08.12.2017 16:25:53
Szukam podpowiedzi jaki czas dziś wygrywa w Actimelu  emotka
0 0

angellisia

#6439228 Napisano: 08.12.2017 16:32:10
szukamy pomocy w  HEINEKENIE ! Jeśli ktoś mógłby mi wysłać na priv zwycięskie życzenia byłoby super emotka potrzebuje tylko 1 zestawu dla rodziców emotka
0 0

defed

#6439237 Napisano: 08.12.2017 16:47:43
cb656 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Szukam biegłych w układaniu puzzli online (pole 9 klocków).
Potrzebuję podpowiedzi, co i jak, w jakiej kolejności emotka Nie ogarniam mechanizmu emotka

Intrygują mnie te puzzle, może podasz jakis link, zrzut ekranu? emotka  Jest jakaś instrukcja obsługi? Rozumiem, że to kwadrat 3x3, ale czy trzeba go uzupełnić elementami znajdującymi się obok, czy może są już elementy, ale na złych miejscach i trzeba je uporządkować?
1 nkba 0

agakaz2

#6439250 Napisano: 08.12.2017 17:29:57
Szukam pomocy w Heineken w zamian oferuje kody Eb
0 0

estrelitta

#6439257 Napisano: 08.12.2017 17:36:19
Szukam informacji jak pobrać wiadomość mms w T-Mobile, jeśli nie mogłam jej otworzyć na starym telefonie. Czy w ogóle można coś takiego zrobić?
0 0

Prad

#6439274 Napisano: 08.12.2017 18:22:50
Co się podawało w zgłoszeniu do bransoletek z Kauflandu? Po czym oni weryfikują czy naprawdę się wygrało skoro nie podawało się numeru paragonu a w oświadczeniu nie podajemy maila?
0 0

anialistopad

#6439309 Napisano: 08.12.2017 19:49:09
Szukam info czy wysylali juz misie z coca cola itm z 21 listopada wygrana? Mis na swieta czy jakos tak ta loteria sie nazywala
0 0

Halszka

#6439312 Napisano: 08.12.2017 19:58:29
Zakupy na Allegro, robię raz w roku więc nie mam pojęcia czy jest taka opcja:
Zrobić zakupy u dwóch różnych osób i opłacić jedną transakcją? Czy Allegro sobie to podzieli między użytkowników?
Może spróbowałabym zawalczyć w konkursie urodzinowym..
0 0

szesnaście

#6439314 Napisano: 08.12.2017 20:11:34
Prad napisał(a):

Co się podawało w zgłoszeniu do bransoletek z Kauflandu? Po czym oni weryfikują czy naprawdę się wygrało skoro nie podawało się numeru paragonu a w oświadczeniu nie podajemy maila?

Podawało się mail i telefon.
0 0