SZUKAM....

mama-l-k-m

#6643767 Napisano: 27.09.2019 22:26:23
Wiem że jeszcze jest czas ale szukam w jakich sklepach są już kalendarze adwentowe z lego 2019??
Moje dzieciaki zaczynają sezon imprezowy u dzieci które zabawek mają góry i moim pomysłem jest dawanie takich kalendarzy na urodziny bo i tak jednego dnia dzieci dostają mase prezentów to chociaż jeden będzie rozpakowywany w grudniu ale chce aby chłopaki mogły pooglądać i wybrać co dla A co dla K itp.
0 0

szalonawiewiorka

#6643772 Napisano: 27.09.2019 22:45:32
Szukam jakiegoś kodu zniżki do Empiku. Swoje z Żywca rozdałam... emotka
0 0

szalonawiewiorka

#6643774 Napisano: 27.09.2019 23:02:30
szalonawiewiorka napisał(a):

Szukam jakiegoś kodu zniżki do Empiku. Swoje z Żywca rozdałam... emotka

marfiusza - bardzo dziękuję! emotka
0 0

1mariusz

#6643776 Napisano: 27.09.2019 23:48:44
zielonaszpilka napisał(a):

silvia8 napisał(a):

1mariusz napisał(a):

Mam pytanie z innej beczki. Pod koniec listopada 2018 zrobiliśmy gruntowny remont łazienki a w lutym tego roku wymieniliśmy podłogi.

Traf chciał,że w ostatni weekend sierpniowy w nocy strzelił wężyk (ten kilkumiesięczny!!!)doprowadzający wodę do baterii w umywalce.Oczywiście nowa szafka pod umywalką ,nowa podłoga na korytarzu i sypialni syna przypomina fale Dunaju. Wyrzucony dywan,,zalany telefon,który się ładował na podłodze. O naszych nerwach nie wspomnę... emotka
Pytanie mam takie:zastanawiam się,czy REKLAMOWAĆ ten nieszczęsny wężyk i to co spowodował? I jak ugryźć ten temat?
Ktoś może już przerabiał taki temat? Coś podpowie?

Polecam skorzystanie z polisy ubezpieczeniowej. 

1mariusz dokładnie tak - polisa. Chyba, że jej nie macie, wtedy rzeczywiście producent wężyka, ale dlaczego czekacie z tym aż miesiąc? Był u Was agent po zalaniu albo ktoś od producenta? I pytanie czy wężyk był zamontowany prawidłowo albo czy nie było to uszkodzenie mechaniczne? U nas ten wężyk strzelił, bo mama wkładała pod umywalkę wiadro i cały czas tym wiadrem obcierała wężyk, aż w końcu się przetarł na tyle, że puścił. Może był też za bardzo wygięty?

Nie.polisa jet już dawno załatwiona! Tylko mnie wkurza ,że taki straszny badziew jest nadal sprzedawany! Nawet agent po wizji lokalnej galopem pognał do swojego domu sprawdzić stan wężykówemotka !!Wszędzie zalecają wymianę tego elementy od 2 do 5 lat od zainstalowania- a tu była niespodzianka już po 9 miesiącach! Stąd moje pytanie,czy ktoś może reklamował takie cuś??

Gość: barcza

#6643837 Napisano: 28.09.2019 14:00:05
szukam regulaminu do Ferrero Rocheremotka
0 0

alan84

#6643870 Napisano: 28.09.2019 18:53:52
szukam osoby z Bialegostoku ktora grala w Makro w konkursie Lawendowy powiew swiezosci PW
0 0

dwaburekoty

#6643919 Napisano: 29.09.2019 10:11:58
Moja córka 30.10 kończy 3 latka. W przedszkolu jest zwyczaj przynoszenia poczęstunku. Mam ambicje, żeby to nie były cukierki. W ogrodzie rosną cudne dynie, ja mam czas i fajny przepis na muffinki dyniowe z mąką orkiszową. Nie chcę dekorowac masą. Myślałam o ciasteczku maślanym lub owsianym wyciętym foremką w kształcie dyni (bardziej jako symbol jesieni niż Halloween). Szukam więc:
1) foremki do ciastek w kształcie dyni w sklepie stacjonarnym. Może ktoś już się natknął ostatnio na takie.
2) fajnego przepisu na masę do pomalowania ciasteczek. Barwniki do ciast do mnie nie przemawiają. Myślałam o masie z marchewki i pomarańczy ale nigdzie nie mogę znaleźć fajnego przepisu.
3) opinii Mam lub Pań Przedszkolanek (jeśli są takie na forum), czy takie muffinki będą atrakcyjne dla dzieci. Moja córka zje, ja też, ale nie wiem czy to powszechnie zjadalne z chęcią... Nie chciałabym, żeby moja córka widziała, że dzieci masowo mówią, że jej ciastka urodzinowe są niedobre.....

bubba

#6643921 Napisano: 29.09.2019 10:29:14
dwaburekoty napisał(a):

Szukam więc:
1) foremki do ciastek w kształcie dyni w sklepie stacjonarnym. Może ktoś już się natknął ostatnio na takie.

Myślę, że powinna takowa być w Tkmaxx emotka  

azaflora

#6643923 Napisano: 29.09.2019 10:42:16
dwaburekoty napisał(a):

Moja córka zje, ja też, ale nie wiem czy to powszechnie zjadalne z chęcią... Nie chciałabym, żeby moja córka widziała, że dzieci masowo mówią, że jej ciastka urodzinowe są niedobre.....

Nie wiadomo jakie smaki obce maluchy preferują /ja bym dyniowych nie tknęła/. Pomysł masz fajny, czy wypali?
Jeśli chcesz propagować zdrowsze słodycze, wydaje mi się, że orzeszki/też symbol jesieni/ z nadzieniem dyniowo-pomarańczowym, byłyby bardziej akceptowalne. Tak to wygląda:
https://www.google.com/search?q=forma+do+orzeszk%C3%B3w&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjtrZ3tz_XkAhXR66QKHcAKCU8Q_AUIEigB&biw=931&bih=450

dwaburekoty

#6643925 Napisano: 29.09.2019 10:45:09
azaflora napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Moja córka zje, ja też, ale nie wiem czy to powszechnie zjadalne z chęcią... Nie chciałabym, żeby moja córka widziała, że dzieci masowo mówią, że jej ciastka urodzinowe są niedobre.....

Nie wiadomo jakie smaki obce maluchy preferują /ja bym dyniowych nie tknęła/. Pomysł masz fajny, czy wypali?
Jeśli chcesz propagować zdrowsze słodycze, wydaje mi się, że orzeszki/też symbol jesieni/ z nadzieniem dyniowo-pomarańczowym, byłyby bardziej akceptowalne. Tak to wygląda:
https://www.google.com/search?q=forma+do+orzeszk%C3%B3w&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjtrZ3tz_XkAhXR66QKHcAKCU8Q_AUIEigB&biw=931&bih=450

dzięki!
0 0

margobb

#6643927 Napisano: 29.09.2019 11:43:23
dwaburekoty napisał(a):

Moja córka 30.10 kończy 3 latka. W przedszkolu jest zwyczaj przynoszenia poczęstunku. Mam ambicje, żeby to nie były cukierki. W ogrodzie rosną cudne dynie, ja mam czas i fajny przepis na muffinki dyniowe z mąką orkiszową. Nie chcę dekorowac masą. Myślałam o ciasteczku maślanym lub owsianym wyciętym foremką w kształcie dyni (bardziej jako symbol jesieni niż Halloween). Szukam więc:
2) fajnego przepisu na masę do pomalowania ciasteczek. Barwniki do ciast do mnie nie przemawiają. Myślałam o masie z marchewki i pomarańczy ale nigdzie nie mogę znaleźć fajnego przepisu.
3) opinii Mam lub Pań Przedszkolanek (jeśli są takie na forum), czy takie muffinki będą atrakcyjne dla dzieci. Moja córka zje, ja też, ale nie wiem czy to powszechnie zjadalne z chęcią... Nie chciałabym, żeby moja córka widziała, że dzieci masowo mówią, że jej ciastka urodzinowe są niedobre.....

Mój mały byłby zachwycony, bo nie jest przyzwyczajony do cukru, ale z tego, co obserwuje to mógłby to być niewypał. Postawilabym na jakieś ciasteczka z daktylami, smak będzie bardzo zbliżony do czekolady... 

mama-l-k-m

#6643929 Napisano: 29.09.2019 11:47:27
sprawdzony przepis na przedszkolakach 3razy - ciasteczka klonowe - foremki kupowałam w Home&You - raz dawałam na pierwszy dzień jesieni, raz jak był dzień z książką a teraz we wrześniu jak były u nas dzieci na ogrodzie same robiły pizze i pieklismy im w piecu chlebowym to na pożegnanie dostały ciasteczka klonowe i nawet największy niejadek z grupy zjadł i mama brała przepis emotka

https://ciasteczk...-z-syropem-klonowym/

a moje chłopaki na urodziny do przedszkola zawsze biorą ciasteczka musli z miodem emotka
1 margobb 0

Gość: kermit

#6643932 Napisano: 29.09.2019 12:15:24
dwaburekoty napisał(a):

Obawiam się, że niestety będzie sporo dzieci, którym nie będą smakować takie muffinki.
0 0

nanajka81

#6643941 Napisano: 29.09.2019 13:09:06
ojj obawiam się że to słaby pomysł. mój przedszkolak na 100% takich muffinek by nie zjadł bo nie jada nieznanych mu rzeczy, myślę że szkoda Twojego poswiecenia. Wiem że masz dobre intencje ale wierz mi dzieci tego nie docenią.
0 0

venix

#6643944 Napisano: 29.09.2019 13:35:31
ma ktoś zbędną zniżkę empik? 
już mam. Dziękuję emotka
0 0

prosiaczek

#6644006 Napisano: 29.09.2019 21:34:38
dwaburekoty napisał(a):

0 0

taalvikki

#6644021 Napisano: 29.09.2019 23:05:19
dwaburekoty napisał(a):

a może na początek coś pośredniego, np. muffinki z odrobiną klasycznej masy. no i warto też przekonać dziecko do tego, że to, iż większość lubi się truć cukrem, nie znaczy, że jej nie lubią, czy coś. 
0 0

kreatywny17

#6644025 Napisano: 30.09.2019 00:03:36
Szukam konkursu Payback z pytaniem:  Za co lubisz Payback?  Bo coś mi świta, że coś takiego było, ale nie mogę tego znaleźć 
0 0

masza

#6644203 Napisano: 30.09.2019 14:00:42
Namiaru na agencję Young&Rubicam , na @ nie odpowiadają a telefon ze strony internetowej - niepoprawny . Czekam na aparat z Actimela 
0 0

katake

#6644480 Napisano: 01.10.2019 10:28:59
gryfnobabka napisał(a):

Jaka dokładnie jest konsola Tic Tac (model)

Taka:...ps.Sprzedam.
0 0