SZUKAM....

Gość: mariolakal

#6698306 Napisano: 21.04.2020 19:09:26
estrelitta napisał(a):

Czy ktoś oddzwanial na nieodebrane na drugi dzień z konkursu Tymbark? Miałam dziś dwa nieodebrane połączenia po godz 17 - akurat wyszłam do sklepu. 

Czyzby przedluzyli czas pracy ? Podobno dzwonia miedzy 9-ta a 17-ta... emotka
0 0

asantesana

#6698307 Napisano: 21.04.2020 19:10:23
zarania napisał(a):

asantesana napisał(a):

zarania napisał(a):

Jest tu jakiś znawca muzyki ludowej?
Popularne w Rosji śpiewne pieśni to...?

A do czego potrzebujesz? Może chodzi o czastuszki?

Zadanie z muzyki. emotka
Czastuszki nie, bo to krótkie, wesołe piosenki rosyjskie. W podręczniku nie znaleźliśmy informacji, w necie szukałam i myślę, że może romanse? Chyba chodzi o jakieś pieśni tęskne, liryczne... Ale to zadanie z muzyki to pikuś (dziecko resztę informacji z muzyki znalazło). Za to wczoraj rodzina siedziała nad zadaniami z techniki  z działu "Kompozyty - materiały przyszłości". Dodam, że to piąta klasa.

Mogą być romanse. Choć kojarzą mi się bardziej z Syberią  emotka
Mam 2 siostry nauczycielki, wiem co się w szkołach wyprawia emotka  A chrześnica co dwa dni rzuca studia, bo ma tak dość pomysłów wykładowców i ćwiczeniowców emotka  
0 0

izkak

#6698308 Napisano: 21.04.2020 19:13:54
zarania napisał(a):

asantesana napisał(a):

zarania napisał(a):

Zadanie z muzyki. emotka
Czastuszki nie, bo to krótkie, wesołe piosenki rosyjskie. W podręczniku nie znaleźliśmy informacji, w necie szukałam i myślę, że może romanse? Chyba chodzi o jakieś pieśni tęskne, liryczne... Ale to zadanie z muzyki to pikuś (dziecko resztę informacji z muzyki znalazło). Za to wczoraj rodzina siedziała nad zadaniami z techniki  z działu "Kompozyty - materiały przyszłości". Dodam, że to piąta klasa.

A może chodzi o ballady? emotka
0 0

yonex

#6698310 Napisano: 21.04.2020 19:17:07
izkak napisał(a):

zarania napisał(a):

asantesana napisał(a):

zarania napisał(a):

Zadanie z muzyki. emotka

To są dumki

dwaburekoty

#6698311 Napisano: 21.04.2020 19:17:50
izkak napisał(a):

zarania napisał(a):

asantesana napisał(a):

zarania napisał(a):

Zadanie z muzyki. emotka

Mąż mi podpowiada, że kołomyjki, ale to chyba bardziej ukraińskie.

Rosyjska część internetu mowi, że bylina.
0 0

asantesana

#6698314 Napisano: 21.04.2020 19:32:04
Fajne to jest, forum rozwiązuje zadania z muzyki dla V klasy  emotka
Dumki lub romanse obstawiam.

dwaburekoty

#6698317 Napisano: 21.04.2020 19:43:07
asantesana napisał(a):

Fajne to jest, forum rozwiązuje zadania z muzyki dla V klasy  emotka
Dumki lub romanse obstawiam.

dumki są też bardziej ukraińskie....
1 zarania 0

zarania

#6698318 Napisano: 21.04.2020 19:49:17
Dziękuję wszystkim za pomoc. Kołomyjki są  ukraińskie, dumy też (info z podręcznika). Obstawiłam ostatecznie romanse.
Trzymajcie kciuki! emotka

yonex

#6698319 Napisano: 21.04.2020 19:57:38
zarania napisał(a):

Dziękuję wszystkim za pomoc. Kołomyjki są  ukraińskie, dumy też (info z podręcznika). Obstawiłam ostatecznie romanse.

Romans to nie jest typowo rosyjski utwór
0 0

dwaburekoty

#6698320 Napisano: 21.04.2020 20:03:48
zarania napisał(a):

ja obstawiam nadal to
https://pl.m.wiki.../Bylina_(literatura)

ale daj znać potem co to było emotka
0 0

zarania

#6698332 Napisano: 21.04.2020 21:03:55
dwaburekoty napisał(a):

zarania napisał(a):

ja obstawiam nadal to

Już oddane i ocenione. Najwidoczniej prawidłowa odpowiedź to romanse, bo błąd w innym zadaniu Pani wytknęła w komentarzu do oceny.

visserarthur

#6698477 Napisano: 22.04.2020 13:06:39
Ktoś zna się lub korzystał z AC samochodu? Chodzi mi o to, czy jedna szkoda jest liczona jako jedno zdarzenie? Czy jak podczas zdarzenia powstało kilka uszkodzeń, samochód np. sobie koziołkował i ma z kilku stron uszkodzenia, to chyba (na logikę) jest jedna szkoda? Liczy się ilość zdarzeń, a nie ilość powstałych szkód?
0 0

aneta411

#6698481 Napisano: 22.04.2020 13:19:18
visserarthur napisał(a):

Ktoś zna się lub korzystał z AC samochodu? Chodzi mi o to, czy jedna szkoda jest liczona jako jedno zdarzenie? Czy jak podczas zdarzenia powstało kilka uszkodzeń, samochód np. sobie koziołkował i ma z kilku stron uszkodzenia, to chyba (na logikę) jest jedna szkoda? Liczy się ilość zdarzeń, a nie ilość powstałych szkód?

Ja korzystałam z AC. Oni liczą wszystko. Jeśli przed zdarzeniem, które zgłaszasz miałeś jakieś zarysowania czy coś innego - to mi rzeczoznawca  opisał w wycenie wszystkie uszkodzenia i było to traktowane jako 1 zdarzenie.

basku

#6698770 Napisano: 23.04.2020 15:35:38
czy ktoś się może orientuje czy w sklepie GFK pojawi się więcej produktów? rzadko tam zaglądam a chciałam wymienić punkty na coś z agd ale teraz nic takiego tam nie ma emotka dawniej sporo tego było teraz same bony ;/ czy ktoś wie czy to tak na stałe czy już od dawna ? czy przejściowe i coś dołożą?
0 0

tereniagno

#6698778 Napisano: 23.04.2020 16:10:31
zarania napisał(a):

asantesana napisał(a):

zarania napisał(a):

Zadanie z muzyki. emotka

Moja wnuczka w pierwszej klasie ma stworzyć grę matematyczną i nagrać na czym ona polega-prezentacjęemotka
Wysłać Pani nagranie. To jest chore i nienormalne emotka Takie jak nasz RZĄD emotka
0 0

anialistopad

#6698782 Napisano: 23.04.2020 16:29:14
tereniagno napisał(a):

zarania napisał(a):

asantesana napisał(a):

zarania napisał(a):

Zadanie z muzyki. emotka

Moja wnuczka w pierwszej klasie ma stworzyć grę matematyczną i nagrać na czym ona polega-prezentację emotka
Wysłać Pani nagranie. To jest chore i nienormalne emotka Takie jak nasz RZĄD emotka

Kolega Rosjanin powiedział, że te piosenki u nich nazywają bylina. Są to stare piosenki rosyjskie, ludowa o czymś tam opowiadajace
1 brucee 0

izkak

#6698788 Napisano: 23.04.2020 17:00:03
tereniagno napisał(a):

Moja wnuczka w pierwszej klasie ma stworzyć grę matematyczną i nagrać na czym ona polega-prezentację emotka

W ramach inspiracji mogę polecić grę "Liczne pszczoły"  emotka  Możecie odwzorować mechanikę gry i przenieść działania do innego świata, niekoniecznie owadów  emotka

https://youtu.be/Fb0EZuqJmaE 
0 0

basku

#6698810 Napisano: 23.04.2020 18:52:57
basku napisał(a):

czy ktoś się może orientuje czy w sklepie GFK pojawi się więcej produktów? rzadko tam zaglądam a chciałam wymienić punkty na coś z agd ale teraz nic takiego tam nie ma emotka dawniej sporo tego było teraz same bony ;/ czy ktoś wie czy to tak na stałe czy już od dawna ? czy przejściowe i coś dołożą?

nikt nic? emotka emotka
0 0

cudaczek121

#6698826 Napisano: 23.04.2020 20:07:15
dwaburekoty napisał(a):

zarania napisał(a):

ja obstawiam nadal to

Człowiek się uczy przez całe życie jednak,Dotychczas słowo bylina kojarzyło mi się z roślinnością/botaniką, a tu proszę:)
0 0

alan84

#6698839 Napisano: 23.04.2020 20:58:36
szukam osob ktore maja zamiar zrobic wieksze zakupy takie jak... komputer, meble, opony itp... i chca zaoszczedzić ok 20%
0 0