SZUKAM....

defed

#6195463 Napisano: 12.05.2016 09:56:50
masza - np. powerbank małego głoda przybył do mnie poleconym, wiózł go listonosz (na rowerze).
Jeśli jesteś klientką, to masz prawo zakupić usługę na zasadach, które sami sobie ustalili. Zawsze możesz powołać się na regulamin/informację z cennika na stronie poczty emotka  

___
Niedawno sprzedawałam kilka przedmiotów (małe rtv/agd) i wszystkie wysyłałam paczką24/48. Na formularzu nadania paczki jest miejsce na informacje o jej zawartości. Gdy panie widziały słowo "głośnik",""telefon"itp., próbowały mi wmówić, że muszę ubezpieczyć paczkę, skoro takie wartościowe rzeczy przesyłam. Ale to nie prawda, nie muszę. Na czyjejś niewiedzy można łatwo zarobić. Trzeba być czujnym  emotka
0 0

slonko365

#6195477 Napisano: 12.05.2016 10:10:16
defed napisał(a):

masza - np. powerbank małego głoda przybył do mnie poleconym, wiózł go listonosz (na rowerze).
Jeśli jesteś klientką, to masz prawo zakupić usługę na zasadach, które sami sobie ustalili. Zawsze możesz powołać się na regulamin/informację z cennika na stronie poczty emotka  

___
Niedawno sprzedawałam kilka przedmiotów (małe rtv/agd) i wszystkie wysyłałam paczką24/48. Na formularzu nadania paczki jest miejsce na informacje o jej zawartości. Gdy panie widziały słowo "głośnik",""telefon"itp., próbowały mi wmówić, że muszę ubezpieczyć paczkę, skoro takie wartościowe rzeczy przesyłam. Ale to nie prawda, nie muszę. Na czyjejś niewiedzy można łatwo zarobić. Trzeba być czujnym  emotka

czyli moja Pani Pocztówka jednak niedoedukowana emotka  Dobrze wiedzieć, że zgodnie z ich własnym regulaminem można nawet paczuszkę 30x30x30 cm wysłać jako "przesyłkę poleconą gabaryt B" emotka
0 0

kadett33

#6195487 Napisano: 12.05.2016 10:21:08
masza napisał(a):

defed napisał(a):

masza - mój listonosz jeździ na kilka rzutów,by nie dźwigać niepotrzebnie, bo ma obcykane, w których godzinach zastanie większość adresatów w domu emotka
Na poczcie, jak i wszędzie, zdarza się, że klienci są niechętnie obsługiwani, nawet jeśli należy to do obowiązku pracownika i mieści się w ramach (regulaminu, zakresu obowiązków itp.). Bo o ile pracownik sam nie jest sobie szefem, to często mu to wisi i powiewa  emotka
Inna sprawa, że szef ustala takie niewygodne dla własnych pracowników zasady.

U mnie listonosz chodzi, więc to jest utrudnienie, więc  kręcą nosem na poczcie - niejednokrotnie dopłacałam do przesyłek z Allegro , bo kazali mi ją wysyłać jako paczkę np. ipod  w małym kartoniku jako paczka....emotka

a u mnie nosi tylko awiza na polecone które nie są płaskie.
0 0

defed

#6195489 Napisano: 12.05.2016 10:22:25
slonko365 napisał(a):

czyli moja Pani Pocztówka jednak niedoedukowana  Dobrze wiedzieć, że zgodnie z ich własnym regulaminem można nawet paczuszkę 30x30x30 cm wysłać jako "przesyłkę poleconą gabaryt B"

o ile paczuszka waży max 2000g emotka  emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6195518 Napisano: 12.05.2016 10:54:45
Szukam kofos jto podesle mi liste osob z 2etapu lays z tv-na telu zlecwidac.
2 arya, Ola1201 0

defed

#6195520 Napisano: 12.05.2016 10:58:36
chochliczka napisał(a):

Szukam kofos jto podesle mi liste osob z 2etapu lays z tv-na telu zlecwidac.

1. 1. Karolina Bober-Nowak
  2. 2. Damian Olenderek
  3. 3. Tomasz Szczerba
  4. 4. Lidia Brodzicka
  5. 5. Dorota Karp
  6. 6. Magdalena Świątkowska
  7. 7. Arkadiusz Bany
  8. 8. Krzysztof Nastulla
  9. 9. Przemysław Wysocki
  10. 10. Wawrzyniec Knoblauch
  1. 11. Paulina Kudela
  2. 12. Radosław Jaworski
  3. 13. Krzysztof Spyra
  4. 14. Magdalena Przemyłska
  5. 15. Paweł Zieliński
  6. 16. Emil Brodzicki
  7. 17. KAROL KRYSIENIEL
  8. 18. Artur Grotowski
  9. 19. Marcin Jarzębski
  10. 20. Mariusz Micewicz
  1. 21. Marek Dolat
  2. 22. Kazimierz Curyło
  3. 23. Joanna Majcher
  4. 24. Iwona Pajek
  5. 25. Monika Syta
  6. 26. Waldemar Ossoliński
  7. 27. Marlena Czarnacka
  8. 28. Helena Golianek
  9. 29. Patryk Pioterek
  10. 30. Mateusz Bołtruczyk
0 0

banka-manka

#6195521 Napisano: 12.05.2016 11:00:23
defed napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

Czy listem poleconym muszę wysyłać rzeczy tylko w kopercie czy może też to być mała paczka w kartoniku? 

List polecony dokładniej nazywa się: PRZESYŁKA POLECONA o wadze max 2kg i może mieć 2 gabaryty A i B różniące się cenami.
A to czy jest to koperta czy kartonik, czy nawet przedmiot owinięty papierem toaletowym i workiem na śmieci (ostatnio taką przesyłkę dostałam) - to BEZ RÓŻNICY emotka  Byle mieściło się w normach:

emotka  bardzo dziękuje! 
Najwyżej moim kumatym Paniom na poczcie rzucę tymi przepisami!
0 0

banka-manka

#6195522 Napisano: 12.05.2016 11:02:18
defed napisał(a):

Ale ubezpieczenie w tej formie przesyłki nic nie kosztuje? 
Przynajmniej moje babeczki nic nie biorą emotka  A same mi to podpowiedziały. I teraz zawsze ubezpieczam i to na dość dobrą kwotę emotka  (co też Panie sugerowały).
Wiem, że w tych zwykłych paczka pocztowych (żółte kartki) w zależności od podanej wartości rośnie cena (przy drogich rzeczach nawet i 20-30 zł sobie liczą).
0 0

vickichelm

#6195529 Napisano: 12.05.2016 11:09:23
logos89 napisał(a):

mcookie napisał(a):

Czy ma ktoś jakieś kupony rabatowe do Smyka. Podejrzewam, że można było je dostać na targach Mother and Baby. Jeśli komuś nie są potrzebne to ja chętnie je przyjmę.

Takie kupony są w Niebieskim Pudełku, które dostają mamuśki w szpitalach. Można te pudełko dostać także pisząć e-maila do familyservice i prosząc o te pudełko np. jeśli nie dostało się go w Szpitalu. Pudełko wysyłają bardzo szybko w środku sa zniżki do smyk na ubrania, wózki i zabawki ważne do końca roku 

skąd masz takie informacje , ze wysylają te pudełka? Wysłali Ci?Bo na stronie jest napisane :
Niebieskiego Pudełka nie wysyłamy pocztą, gdyż próbki w nim dostosowane są do wieku dziecka zaraz po urodzeniu.
0 0

Gość: giuliettaX

#6195539 Napisano: 12.05.2016 11:18:09
@banka-manka napisał(a):

defed napisał(a):

Ale ubezpieczenie w tej formie przesyłki nic nie kosztuje? 
Przynajmniej moje babeczki nic nie biorą emotka  A same mi to podpowiedziały. I teraz zawsze ubezpieczam i to na dość dobrą kwotę emotka  (co też Panie sugerowały).
Wiem, że w tych zwykłych paczka pocztowych (żółte kartki) w zależności od podanej wartości rośnie cena (przy drogich rzeczach nawet i 20-30 zł sobie liczą).

tu masz kalkulatory i wybierasz co chcesz  emotka   http://cennik.poczta-polska.pl/ 
0 0

Gość: giuliettaX

#6195540 Napisano: 12.05.2016 11:22:51
http://cennik.poc...rajowy_paczka48.html   to z paczka48, chyba nie otwiera głównego linku 
0 0

Gość: amif

#6195556 Napisano: 12.05.2016 11:40:38
w konkursie Biedronki z piłkami wysyłacie skany wszystkich paragonów, czy tylko tego jednego wylosowanego w danym dniu?
0 0

defed

#6195569 Napisano: 12.05.2016 11:57:26
@banka-manka napisał(a):

Ale ubezpieczenie w tej formie przesyłki nic nie kosztuje? Przynajmniej moje babeczki nic nie biorą  A same mi to podpowiedziały. I teraz zawsze ubezpieczam i to na dość dobrą kwotę  (co też Panie sugerowały).

Mi wyskakuje, że ubezpieczenie paczki48 to +1zł, ale opcja dostępna tylko gdy jej wartość zawartości <100zł. Natomiast paczka z zadeklarowana wartością np. 500zł to już +12zł. Nie znam zakresów cen na pamięć, zawsze opieram się na kalkulatorze.
Tak na prawdę to jest dopiero istotne w przypadku zniszczenia/zaginięcia przesyłki, nie mam doświadczenia w tych sprawach, mnie jeszcze nigdy PP nie zawiodła (tfu tfu tfu...)
0 0

kadett33

#6195570 Napisano: 12.05.2016 11:57:32
amif napisał(a):

w konkursie Biedronki z piłkami wysyłacie skany wszystkich paragonów, czy tylko tego jednego wylosowanego w danym dniu?

w regulaminie piszę że chcą skany wszystkich paragonów zwycięskich, więc ja bym słał tylko z tego dnia w którym wygrałem.
0 0

asiatko

#6195583 Napisano: 12.05.2016 12:11:40
szukam numeru telefonu do Blueberry, ma moze ktos? na te co sa na ich stronie nie mozna sie polaczyc
0 0

bridget

#6195745 Napisano: 12.05.2016 15:59:28
czy C4 Johnnie walker ma  jakies ograniczenia znaków?
0 0

sosna

#6195747 Napisano: 12.05.2016 16:02:25
Szukam informacji, czy ktoś czeka jeszcze na zestawy z Wedla?
0 0

mika0103

#6195751 Napisano: 12.05.2016 16:06:27
logos89 napisał(a):

szczupak napisał(a):

defed napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

logos89 napisał(a):

masza napisał(a):

logos89 napisał(a):

masza napisał(a):

logos89 napisał(a):

Podzieli się ktoś przkładowym dialogiem w lays? Może być przegrany . Jakikolwiek emotka

Kliknij aby wpisać tekst...JAK JA
TO ZAŁOŻĘ?   "Może  zacznij od  Lewego....."

Dzięki . Udało się wygrać TV?

nawet pufy nie wygrało....emotka

Szkoda, zgłoszenie bardzo fajne. Sama nie wiem co pisać w tych zgłoszeniach, może oni tego nie czytają tylko losują . 

Dla mnie hasełko-rewelacja (a oni się nie znają), ale chyba głowne będą wybierać wśród tych co wygrali tv... Ja miałam moim zd takie db hasło i co nawet pufy nie zdobyło...Może rzeczywiście losują...

albo za mało w tym chipsowatości emotka

Ja miałam bardzo chipsowate o chrupaniu i kopaniu i nie miało brania

Ja myślałam, żeby napisać coś o paczce ale to chyba będzie oklepane

Mój brzmiący: Łapiemy czy uciekamy? Uciekamy, bo jeszcze coś złapiemy emotka też się nie spodobał a chyba fajny był?
0 0

kaczorrrek

#6195760 Napisano: 12.05.2016 16:23:48
mika0103 napisał(a):

logos89 napisał(a):

szczupak napisał(a):

defed napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

logos89 napisał(a):

masza napisał(a):

logos89 napisał(a):

masza napisał(a):

logos89 napisał(a):

Podzieli się ktoś przkładowym dialogiem w lays? Może być przegrany . Jakikolwiek emotka

Kliknij aby wpisać tekst...JAK JA
TO ZAŁOŻĘ?   "Może  zacznij od  Lewego....."

Dzięki . Udało się wygrać TV?

nawet pufy nie wygrało....emotka

Szkoda, zgłoszenie bardzo fajne. Sama nie wiem co pisać w tych zgłoszeniach, może oni tego nie czytają tylko losują . 

Dla mnie hasełko-rewelacja (a oni się nie znają), ale chyba głowne będą wybierać wśród tych co wygrali tv... Ja miałam moim zd takie db hasło i co nawet pufy nie zdobyło...Może rzeczywiście losują...

albo za mało w tym chipsowatości emotka

Ja miałam bardzo chipsowate o chrupaniu i kopaniu i nie miało brania

Ja myślałam, żeby napisać coś o paczce ale to chyba będzie oklepane

Mój brzmiący: Łapiemy czy uciekamy? Uciekamy, bo jeszcze coś złapiemy emotka też się nie spodobał a chyba fajny był?

Wyjazd z boiska! NO TO MAM PRZECHRUPANE - też nie chwyciło
0 0

Gość: logos89

#6195763 Napisano: 12.05.2016 16:35:35
mika0103 napisał(a): Wyjazd z boiska! NO TO MAM PRZECHRUPANE - też nie chwyciło
Ja miałam Wyjazd z boiska, - Krótka piłka Mam się pakować? 
ale jeszcze nie było wyników <tryzmam kciuki>
0 0