SZUKAM....

defed

#6194808 Napisano: 11.05.2016 09:44:57
mia napisał(a):

maryam napisał(a):

Nie, wizaż odpada możliwe że philips?

Może, ja nie pamiętam dokładnie skąd to było, ale wiem, że byłam zaskoczona,iż przesyłka przyszła od Karlsbada... emotka

OK- możliwe, że philips zleca im wysyłkę nagród z licytacji emotka
0 0

benasia

#6194853 Napisano: 11.05.2016 10:44:47
Doradźcie: mam zamiar kupić zmywarkę pod zabudowę - to moja pierwsza zmywarka. Nie chcę kupić byle jakiej ale budżet jaki mam przeznaczony to 1500zł. Na co zwracać uwagę przy zakupie tzn co się przydaje itd. Wiem,że niektóre mają program wyparzania dla dzieci czy jakoś tak,że może mniej chemii używa lub bardziej płucze - przydaje się?
I jakiej firmy polecacie,żeby się nie psuła? Myślałam o Beko, Hotpoint Ariston lub Whirlpool.
Czekam na wasze porady  :)  
0 0

nkba

#6194872 Napisano: 11.05.2016 11:05:55
benasia napisał(a):

Doradźcie: mam zamiar kupić zmywarkę pod zabudowę - to moja pierwsza zmywarka. Nie chcę kupić byle jakiej ale budżet jaki mam przeznaczony to 1500zł. Na co zwracać uwagę przy zakupie tzn co się przydaje itd. Wiem,że niektóre mają program wyparzania dla dzieci czy jakoś tak,że może mniej chemii używa lub bardziej płucze - przydaje się?
I jakiej firmy polecacie,żeby się nie psuła? Myślałam o Beko, Hotpoint Ariston lub Whirlpool.

Szczerze napiszę, że jeśli chodzi o sprzęt to wybieram taki, który się już sprawdza w rodzinie lub u znajomych. Ja mam Hotpoint Ariston, zwykłą bo jakoś za bajeranckimi programami podnoszącymi cenę nie szaleję. U mojej mamy jest taka sama i działa już chyba z 6 czy 7 lat bez żadnej awarii. Trzy lata temu kupowałam sprzęt do całego domu i opierałam się głównie na opiniach z Ceneo i innych sklepów internetowych. Może to nie do końca powinien być wyznacznik ale poza odkurzaczem Samsung (mój pierwszy i ostatni odkurzacz tej firmy) to z reszty tak wybranego sprzętu jestem zadowolona. Wiem też od znajomych, ze im więcej bajerów i dodatkowych funkcji tym awaryjność takiego sprzętu wyższa.
0 0

antylopia

#6194877 Napisano: 11.05.2016 11:07:10
benasia napisał(a):

Zastanów się jeszcze nad bosh-em
Wazne zeby miala metalowe dno

0 0

benasia

#6194883 Napisano: 11.05.2016 11:12:58
antylopia napisał(a):

benasia napisał(a):

a o tym dnie w opisie zmywarki znajdę? Wiem,że chyba różnią się też panelami - sa lepsze i gorsze?
0 0

benasia

#6194885 Napisano: 11.05.2016 11:14:58
nkba napisał(a):

benasia napisał(a):

Szczerze napiszę, że jeśli chodzi o sprzęt to wybieram taki, który się już sprawdza w rodzinie lub u znajomych. Ja mam Hotpoint Ariston, zwykłą bo jakoś za bajeranckimi programami podnoszącymi cenę nie szaleję. U mojej mamy jest taka sama i działa już chyba z 6 czy 7 lat bez żadnej awarii. Trzy lata temu kupowałam sprzęt do całego domu i opierałam się głównie na opiniach z Ceneo i innych sklepów internetowych. Może to nie do końca powinien być wyznacznik ale poza odkurzaczem Samsung (mój pierwszy i ostatni odkurzacz tej firmy) to z reszty tak wybranego sprzętu jestem zadowolona. Wiem też od znajomych, ze im więcej bajerów i dodatkowych funkcji tym awaryjność takiego sprzętu wyższa.

w rodzinie są różne i żadne jakoś długo tylko tez w miarę nowe, dlatego szukam tu informacji  :)  
Niektóre mają szufladę na sztućce zamiast koszyka- nie wiem czy to przydatny gadżet?
0 0

nkba

#6194890 Napisano: 11.05.2016 11:22:39
benasia napisał(a):

w rodzinie są różne i żadne jakoś długo tylko tez w miarę nowe, dlatego szukam tu informacji  :)  
Niektóre mają szufladę na sztućce zamiast koszyka- nie wiem czy to przydatny gadżet?

Ja szuflady nie mam tylko koszyczek. A co do szuflady to nie wiem, może niech napisze ktoś kto ma emotka
0 0

antylopia

#6194892 Napisano: 11.05.2016 11:23:19
benasia napisał(a):

antylopia napisał(a):

benasia napisał(a):

a o tym dnie w opisie zmywarki znajdę? Wiem,że chyba różnią się też panelami - sa lepsze i gorsze?

o dno pytalam sprzedawców.
panele lepsze czy gorsze nie wiem, z pewnością mają wiecej/mniej funkcji.
może mieć np funkcję wyświetlania czasu pozostałego do końca zmywania na podłodze - ale po co ? emotka
Dla mnie istotne było czy ma opcje zmywania polowy załadunku, bezawaryjność oszczędność wody - wygrał bosh
Nie mam dzieci więc nie zwracałam uwagi na ten program wyparzania i nie wiem czy bosche mają taką opcje...
0 0

bethan

#6194894 Napisano: 11.05.2016 11:25:12
benasia napisał(a):

Genialny! Wszystko zgarniasz jednym ruchem, bez dłubania się z koszyczkiem. Precz z koszykami.

Mam teraz Boscha i jest to faktycznie najlepsza zmywarka ever (tyle tylko, że ona była ponad dwukrotnie droższa niż Twój budżet emotka ).
0 0

benasia

#6194902 Napisano: 11.05.2016 11:34:12
bethan napisał(a):

benasia napisał(a):

Genialny! Wszystko zgarniasz jednym ruchem, bez dłubania się z koszyczkiem. Precz z koszykami.

Mam teraz Boscha i jest to faktycznie najlepsza zmywarka ever (tyle tylko, że ona była ponad dwukrotnie droższa niż Twój budżet emotka ).

dzięki za info. Niestety tyle mogę przeznaczyć i mam nadzieję,że znajdę coś godnego   emotka   
A swoją drogą jakoś nie wiem myślałam,że Bosh głośno chodzą- nie wiem skąd mi się to zakodowało i stąd nie brałam pod uwagę...
0 0

mia

#6194908 Napisano: 11.05.2016 11:40:55
benasia napisał(a):

bethan napisał(a):

benasia napisał(a):

dzięki za info. Niestety tyle mogę przeznaczyć i mam nadzieję,że znajdę coś godnego   emotka   
A swoją drogą jakoś nie wiem myślałam,że Bosh głośno chodzą- nie wiem skąd mi się to zakodowało i stąd nie brałam pod uwagę...

Zdecydowanie Bosch lub Siemens - w sumie to prawie to samo. emotka
Boscha też znajdziesz w cenie 1500-1700 (a warto te "parę złotych" dorzucić).
http://www.ceneo.pl/32967354
Tu chyba jest nawet ta szuflada na sztućce (osobiście mam koszyk, więc nie mam zadnia co do szuflady).
P.S.
Mój wiekowy Siemens chodzi cichutko, więc raczej nie sądzę, żeby nowe Bosche były głośne. Zresztą masz wszędzie podawany poziom decybeli.
0 0

koper

#6194910 Napisano: 11.05.2016 11:42:09
benasia napisał(a):

Ja mam Bosch, jestem zadowolona. Mój tato ma od prawie 10 lat Beko. Co do awaryjności, to my akurat dobrze trafiliśmy,ale to może zależeć od konkretnego egzemplarza...

Wg mnie najważniejszą rzeczą jest głośność! Zwracaj uwagę na ilość decybeli (zawsze są podane w opisie). Wiadomo, im mniej, tym lepiej. Wg mnie warto dopłacić za cichą pracę.

Koszyczek na sztućce niepotrzebnie zabiera miejsce, oddzielna szuflada jest wygodniejsza i bardziej praktyczna.
Wyświetlanie programu i czasu na podłodze też jest przydatne, nie trzeba otwierać zmywarki, żeby sprawdzić ile czasu jeszcze zostało, albo czy jeszcze suszy, czy już skończyła. 
0 0

bethan

#6194913 Napisano: 11.05.2016 11:43:03
benasia napisał(a):

A swoją drogą jakoś nie wiem myślałam,że Bosh głośno chodzą-

Przed Boschem miałam Indesit - ten to dopiero głośno chodził jak się okazało emotka  Boscha nie słychać w ogóle.
Ważne jest, żeby zmywarka miała spory zakres temperatur, nie każda "pierze" w 75 stopniach na przykład, a to dość istotne.
0 0

benasia

#6194919 Napisano: 11.05.2016 11:49:56
O wlasnie piszcie na co zwracać mam uwagę: Temp. Głośność, koszyk- a ile mniej wiec decybeli to będzie cicha?
0 0

masza

#6194923 Napisano: 11.05.2016 11:52:10
Dostał już ktoś tą przesyłkę XXL doręczaną przez Pocztex? Co to jest?
0 0

Gość: mariolakal

#6194931 Napisano: 11.05.2016 12:00:16
Z jakich dni dochodzą dziś paczki-sprzątaczki ? Znajoma wygrała 18 kwietnia i się niepokoi... 
0 0

mmaddamm

#6194937 Napisano: 11.05.2016 12:02:57
czy maile z danio z ostatniego etapu juz poszły?
0 0

masza

#6194968 Napisano: 11.05.2016 12:42:16
masza napisał(a):

emotka
0 0

defed

#6194970 Napisano: 11.05.2016 12:43:36
masza napisał(a):

masza napisał(a):

emotka

ponoć młynki pocztex ma rozwozić, ale one nie są aż takich gabarytów emotka
0 0

masza

#6194977 Napisano: 11.05.2016 12:53:39
defed napisał(a):

masza napisał(a):

masza napisał(a):

emotka

ponoć młynki pocztex ma rozwozić, ale one nie są aż takich gabarytów emotka

dziękuję
0 0