Pomocy!!!!

Gość: swibek

#2823613 Napisano: 06.11.2009 06:52:21
malpka napisał(a):

meeyka napisał(a):

nie biore udzialu we wszystkich konkursach, bo to nie ma sensu - nie wszystko jest mi potrzebne emotka . Jeśli organizatorzy konkursu chca ode mnie za duzo danych - rezygnuje.

Na forum juz raczej wyprobowalismy wiekszosc stron organizujacych konkursy, wiec w zasadzie zachowac ostroznosc trzeba w wypadku jakiejs nowej strony nie wiadomo skad emotka

dokładnie, robię tak samo emotka
a najbardziej lubię konkursy, gdzie podaje sie tylko mail, a potem ewentualnie w razie wygranej dane emotka

a najlepsze są konki sms.. starter zniszczysz i już nie istniejesz.. tylko kosztują.. emotka emotka
0 0

Gość: prozac

#2823628 Napisano: 06.11.2009 06:55:02
boję się, podaję dane do wysyłki i czasem numer telefonu skutkiem czego wydzwaniają do mnie firmy - naciągacze typu Lama Gold, Woolstar czy inne pseudo -wełniane badziewie - trochę za często. Czasem jakieś banki, ankiety - to fakt, jest wkurzające (np, gdy dziecko zasypia).
Ale dostałam już tyle nagród, że muszę się liczyć z takimi konsekwencjami.
Ale ostatnio wyczytałam, że złodziejowi najbardziej potrzebne oprócz danych jest pesel lub numer dowodu, by sfałszować dokument i niezłych narobić długów, więc tego staram się unikać. Na razie podałam takie dane tylko Dove, więc jakby co...
0 0

Gość: meeyka

#2823631 Napisano: 06.11.2009 06:56:33
swibek napisał(a):

a najlepsze są konki sms.. starter zniszczysz i już nie istniejesz.. tylko kosztują.. emotka emotka

swibek, przez Twoje awatary moje dziecie od komputera nie można oderwac emotka emotka

jesli zbierasz smyczki, to moge Ci kilka podeslac emotka
0 0

beataa81

#2823643 Napisano: 06.11.2009 06:57:41
swibek napisał(a):

beataa81 napisał(a):

Masz dużo racji...mnie też czasem ręka zadrży-zwłaszcza przy danych szczegółowych,np.pesel...ale cóż-chcemy czy nie chcemy i tak w dzisiejszych czasach nasze dane są łatwe do zdobycia.Wypełniasz ankiety i formularze na każdym kroku i nigdy nie masz pewności gdzie one znajdą się za kilka lat...Unikaj konkursów tzw-wyłudzaczy...są to przeważnie ankiety w których podajesz dane dotyczące twojego gospodarstwa domowego-nie łudź się...wyników nigdy nie zobaczysz...Aha...nie płać rachunków co do których masz wątpliwości
emotka zawsze można przejść się do gazowni czy do spółdzielni i zapytać...A radość z wygranych nagród-bezcenna... emotka

akurat konków z PESELEM jest coraz mniej.. ale samego peselu czy nr. dowodu nie da sie wykorzystac.. musi byc podpis i dwie strony musza mieć ten dokument.. podam przykład: kurier przywiózł mi nagrodę o wartości ok 600 zł, wczesniej wysyłałam pocztą paragony i dane.. spieszył się więc podał mi przez ogrodzenie paczkę ale zapomniał, że miał mi dać protokół odebrania nagrody.. nie dostałam takiego a wiem, że i on i ja powinniśmy to mieć podpisane.. teraz mogłabym zrobić mu koło pióra dzwoniąc do firmy, że nagroda nie dojechała.. nie mają dowodu.. ale nie będę gościa już dobijać.. niech tylko uważa bo sam kiedyś się wkopie.. emotka tak, że trza pilnować co i gdzie podpisywać.. emotka

masz rację... emotka
wiesz...ten strach przed ujawnianiem danych bazuje tez na historiach o kradzieżach tożsamości-wtedy każdy szczegół ujawniony np.w sieci to przysłowiowy gwóźdź do trumny...Ale cóż-nie popadajmy w paranoję-zawsze musi wygrać zdrowy rozsądek-tak jak piszecie-trzeba czytać regulaminy i orientowć sie w temacie...no i liczyć na to,że akurat na naszym nazwisku nie zatrzyma się oko jakiegoś zdolnego hakera-złodzieja... emotka
0 0

Gość: cobra176

#2823780 Napisano: 06.11.2009 07:23:33
beataa81 napisał(a):

swibek napisał(a):

beataa81 napisał(a):

Masz dużo racji...mnie też czasem ręka zadrży-zwłaszcza przy danych szczegółowych,np.pesel...ale cóż-chcemy czy nie chcemy i tak w dzisiejszych czasach nasze dane są łatwe do zdobycia.Wypełniasz ankiety i formularze na każdym kroku i nigdy nie masz pewności gdzie one znajdą się za kilka lat...Unikaj konkursów tzw-wyłudzaczy...są to przeważnie ankiety w których podajesz dane dotyczące twojego gospodarstwa domowego-nie łudź się...wyników nigdy nie zobaczysz...Aha...nie płać rachunków co do których masz wątpliwości
emotka zawsze można przejść się do gazowni czy do spółdzielni i zapytać...A radość z wygranych nagród-bezcenna... emotka

akurat konków z PESELEM jest coraz mniej.. ale samego peselu czy nr. dowodu nie da sie wykorzystac.. musi byc podpis i dwie strony musza mieć ten dokument.. podam przykład: kurier przywiózł mi nagrodę o wartości ok 600 zł, wczesniej wysyłałam pocztą paragony i dane.. spieszył się więc podał mi przez ogrodzenie paczkę ale zapomniał, że miał mi dać protokół odebrania nagrody.. nie dostałam takiego a wiem, że i on i ja powinniśmy to mieć podpisane.. teraz mogłabym zrobić mu koło pióra dzwoniąc do firmy, że nagroda nie dojechała.. nie mają dowodu.. ale nie będę gościa już dobijać.. niech tylko uważa bo sam kiedyś się wkopie.. emotka tak, że trza pilnować co i gdzie podpisywać.. emotka

masz rację... emotka
wiesz...ten strach przed ujawnianiem danych bazuje tez na historiach o kradzieżach tożsamości-wtedy każdy szczegół ujawniony np.w sieci to przysłowiowy gwóźdź do trumny...Ale cóż-nie popadajmy w paranoję-zawsze musi wygrać zdrowy rozsądek-tak jak piszecie-trzeba czytać regulaminy i orientowć sie w temacie...no i liczyć na to,że akurat na naszym nazwisku nie zatrzyma się oko jakiegoś zdolnego hakera-złodzieja... emotka

Nigdy jeszcze nie brałam udziału w konku, gdzie podać trzeba pesel. Nawet jak protokoły były do podpisania to miałam stracha... ale jak trzeba to trzeba. Laptop i SPA to fajna sprawa. Najlepiej właśnie tak jak ktoś pisał już, jak podaje się tylko e-meil, a dane tylko w razie wygranej. Ale czasami nagrody są tak... kuszące, że podaję i dane.
0 0

Gość: loczeq

#2824308 Napisano: 06.11.2009 09:25:24
czy z GRAF TORUN jak dzwonia to z numeru zastrzezonego czy nie ?
0 0

Gość: arta

#2824374 Napisano: 06.11.2009 09:39:14
loczeq napisał(a):

tez chetnie sie dowiem
0 0

iaziaz

#2824386 Napisano: 06.11.2009 09:41:48
arta napisał(a):

loczeq napisał(a):

tez chetnie sie dowiem

do mnie kiedys dzwonili z zastrzezonego i z komorki albo ze stacjonarnego juz nie pamietam dokładnie emotka tak wiec chyba roznie
0 0

malenka89

#2824400 Napisano: 06.11.2009 09:45:10
Potrzebuję numeru do Kajus18. Bardzo pilnie. Ma ktoś?
0 0

kalisto1986

#2824402 Napisano: 06.11.2009 09:46:25
iaziaz napisał(a):

arta napisał(a):

loczeq napisał(a):

tez chetnie sie dowiem

do mnie kiedys dzwonili z zastrzezonego i z komorki albo ze stacjonarnego juz nie pamietam dokładnie emotka tak wiec chyba roznie

do mnie chyba ze stacjonarnego choc nie jestem pewna
0 0

Gość: jolcia12

#2824404 Napisano: 06.11.2009 09:47:22
kalisto1986 napisał(a):

iaziaz napisał(a):

arta napisał(a):

loczeq napisał(a):

tez chetnie sie dowiem

do mnie chyba ze stacjonarnego choc nie jestem pewna

dzwonia tak i tak w zalezności od humoru emotka
0 0

Gość: loczeq

#2824411 Napisano: 06.11.2009 09:48:22
dzieki za odp. emotka
0 0

Gość: thimka

#2825389 Napisano: 07.11.2009 11:36:58
Dostałam sms ,że wygrałam nagrodę z Claudii, ale nie wiem co to za nagroda , kto ma pażdziernikową Claudię i mi napisze co w tym numerze było do wygrania ?Proszę bardzo , bardzo emotka
0 0

beataa81

#2825392 Napisano: 07.11.2009 11:39:02
Szukam kogoś mądrego kto napisze mi łopatologicznie jak i gdzie mogę założyć konto pocztowe żeby obierać maile przez telefon...mam abonament w orange....plisss.To ważne bo nie będę miała dostępu do poczty przez jakiś czas a bardzo potrzebuję.
0 0

beataa81

#2825578 Napisano: 07.11.2009 01:13:34
beataa81 napisał(a):

Szukam kogoś mądrego kto napisze mi łopatologicznie jak i gdzie mogę założyć konto pocztowe żeby obierać maile przez telefon...mam abonament w orange....plisss.To ważne bo nie będę miała dostępu do poczty przez jakiś czas a bardzo potrzebuję.

sorry,ze tak podbijam ale dalej mam ten sam kłopot emotka
0 0

beataa81

#2825702 Napisano: 07.11.2009 02:00:14
beataa81 napisał(a):

beataa81 napisał(a):

sorry,ze tak podbijam ale dalej mam ten sam kłopot emotka

już ustawiłam gmaila-hehehe...proste to było emotka
0 0

mama2006

#2826966 Napisano: 07.11.2009 10:48:13
czy u Was też na Visa nie można wprowadzić nazwy banku?
0 0

mama2006

#2826969 Napisano: 07.11.2009 10:50:12
mama2006 napisał(a):

czy u Was też na Visa nie można wprowadzić nazwy banku?

sorry, jakoś się udało, coś się zacina
0 0

Gość: beata82roksana82

#2828301 Napisano: 08.11.2009 04:33:38
co mam zrobić gdy nie dostałam paczki ze streetcom?
0 0

masza

#2828335 Napisano: 08.11.2009 04:46:04
beata82roksana82 napisał(a):

co mam zrobić gdy nie dostałam paczki ze streetcom?

zadzwonic do nich/ na ich stronce są namiary
0 0